Bağlan

View Full Version : Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14

FuchsiaMeltem
17-05-2014, 01:44
En sevdiğim çiçektir küpeli ve bu güzel siteyi tanımama sebep olan bitkidir.

eceyıldız
17-05-2014, 10:18
Merhaba küpeli severler, bende bu yıl küpeli sevdasına tutuldum. Çok hassas ve nazik bir bitki olduğunu bildiğim için cesaret edip almıyordum. Geçen ay seradan bazı balkon çiçekleri alırken seracı bana bir fide hediye etti. Eve getirdim ve ektim çok güzel gelişti ve tomurcuklandı. Geçenlerde anneme gittim ve onun yeni edindiği küpelileri görünce bende renkleri ve çeşitleri artırmaya karar verdim ve anneme bana hepsinden birer çelik ekmesini söyledim. Anneler gününde de anneme pembe beyaz çok güzel bir küpeli hediye aldım kendime de koyu mor bir tane aldım daha sonra da eşim mor lacivert karışımı bir tane aldı. şimdi evimde 3 tane küpelim annemim ekeceği fideler ve bir arkadaşın yollayacağı fidelerim olacak. haliyle bunlara bakmak yaşatmak ve çok güzel çiçekler açtırmak için bilgilere ihtiyacım olacak bu noktada en büyük kaynak ve yardımcılar olarak sizleri gördüm ve aranıza katıldım. Fikirleriniz ve deneyimleriniz bana yol gösterecektir.
Sorularım şunlar :
1- Küpeli güneş görmeyen aydınlık yerlerde yetiştirilmeli diye söyleniyor evim az güneş görüyor, Balkon rüzgarlı çiçek dökmesi ve dalların hırpalanması söz konusu bu yüzden büyük olanı içerde tutuyorum. İçerde kalmasında sakınca var mı ?
2- yukarlarda okuduğuma göre hergün sulanmasından söz ediliyor ama benim aldıklarım bir haftadır bende daha hiç sulamadım çünkü toprakları hala ıslak sulama rejimi nasıl olmalı ?
3- Küpelinin toprağı nasıl olmalı zira daha topraklarını değiştirmedim. Genel kullanım toprağım var uygun mu ?
Şimdilik bu kadar tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
Haa bu arada küpelilerde tohum oluyor mu ?

vildan25
17-05-2014, 11:34
meraba arkadaşlar,dün komşum sizin resimdeki küpe çiçeğinin aynısından almış bende 2dal kırdım birinin üzerinde çiçek tomurcuğu vardı diğerinde yokdu onları küçük bi saksıya dikdim evin güneş almayan iç cam kenarına koydum sizce tutma olasılığı yüzde kaç :D harici yapmam gereken bişey varmı ?

Sevgili özlemsoylu, sayfanın az üzerinde sera uygulamami anlattım ve resimlerini yayınladım okumanı tavsiye ederim çünkü hepsi köklenmiş durumda son olarak üzerindeki tomurcukları koparki gücünü kök yapmaya versin.Umarım yardımcı olabilmisimdir.

ccandostt
17-05-2014, 22:09
Ben de yeni yeni çiçek bakmaya başlayan biri olarak iki tane yumru begonya ve iki tane de küpeli aldım ins bu zor isin altından kalkarsam başka başka çiçekler de almayı istiyorum şimdi kupelilerimin resmini atıyorum

Bu büyük kupelim uç dallarında yeşil açık renkli bit veya sinek emin değilim bi tur böcek vardı bu siteden bulduğum Arap sabunlu tarifi yaptım ins çiçeğime kötü gelmez.

ccandostt
17-05-2014, 22:16
Bu diğer küpelim bunda o böceklerden yok.

ccandostt
17-05-2014, 22:20
Küpelilerimi koyduğum yer salonumda ve ikindi günesini alan bir yerde gün asırı içine çiçek coşturan(sıvı ve seyreltilmis) katılmış su ile suluyorum. Sizce başka yapmam gereken bişey var mı ? Bir de on bir ay çiçeğim vardi o soldu bunlarda solarsa çok üzülürüm onun icin şimdiden tedbirimi almak istiyorum.

özlemsoylu
18-05-2014, 12:06
Sevgili Vildan25 cevap yazdığın için teşekkür ederim sizin yöntemi okuyorak tekrar denedim sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum alınca sizide bilgilendiriim selamlar...

vildan25
18-05-2014, 12:23
Sevgili özlemsoylu,rica ederim:) umarım yardımcı olabilmisimdir sonucunu bende merakla bekliyorum.Yalniz benim deneyimledigim dikilen çelikler yeni yaprak ya da tomurcuk verse de bi sure daha serada bekletin ki tam köklensin,acele etmeyin.

özlemsoylu
18-05-2014, 12:31
Küpelilerimi koyduğum yer salonumda ve ikindi günesini alan bir yerde gün asırı içine çiçek coşturan(sıvı ve seyreltilmis) katılmış su ile suluyorum. Sizce başka yapmam gereken bişey var mı ? Bir de on bir ay çiçeğim vardi o soldu bunlarda solarsa çok üzülürüm onun icin şimdiden tedbirimi almak istiyorum.

sevgili candostt bende konyada ikamet ediyorum daha önceden küpe çiçeği almışdım seradan evin içini sevmiyor güneşi az gören balkonları daha cok seviyor camekanlı balkonda bakmaya çalışdım sürekli camları açdım genede olmadı :D real tarafında evimiz yaz günü bile aşırı rüzgar oluyor ondan olmuyor aşırı esintisi yoksa balkona alın bence begonya ise menekşe bakımına yakın ev içinde gayet güzel oluyor inşallah solmayan güzel çiçekleriniz olur sevgiyle kalın...

özlemsoylu
18-05-2014, 12:44
Sevgili özlemsoylu,rica ederim:) umarım yardımcı olabilmisimdir sonucunu bende merakla bekliyorum.Yalniz benim deneyimledigim dikilen çelikler yeni yaprak ya da tomurcuk verse de bi sure daha serada bekletin ki tam köklensin,acele etmeyin.

Vildan hanım sardunya hakkında bilginiz varmıdır hazır sizi yakalamış ken sorsam ;
geçen hafta bir tane sarkan türünden sardunya aldım pazardan güzelce hemen saksısını değişdirdim camekanlı balkonuma koydum gündüzleri tek camı açık bırakıyorum çok güneş vurmasın içerisi çok sıcak olmasın diye güneşlikleri cekiyorum 6 gibi açıyorum perdeleri çünkü gündüzleri evde yokum çalışıyorum :D ne cok detay verdim netice üzerinde bulunan açacak diye beklediğim tomurcuklar kurumuş :( her yıl bi dolu cicek ekerim coğunuda kaybederim bunuda kaybetmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım ?bu arada sabaha kadar cam açık kalıyor geceleri sardunyaların bol oksijene ihtiyacı olduğunu duymuşdum :)

vildan25
18-05-2014, 14:31
Sevgili özlemsoylu maalesef sardunya hakkında çok fikrim yok kayinvaldem çok sever sardunyayi ona sordum güneşten etkilenmez dedi kendisi İstanbul da ve sardunyalari balkonda duruyor tamamen dışarda yani ama siz yinede sardunya başlığında sorarsanız daha net cevap alabilirsiniz.

özlemsoylu
18-05-2014, 17:15
Sevgili özlemsoylu maalesef sardunya hakkında çok fikrim yok kayinvaldem çok sever sardunyayi ona sordum güneşten etkilenmez dedi kendisi İstanbul da ve sardunyalari balkonda duruyor tamamen dışarda yani ama siz yinede sardunya başlığında sorarsanız daha net cevap alabilirsiniz.

çok teşekkür ederim vildan hanım :)

orhangumus
18-05-2014, 18:55
Sn. Milla
Sizin çılgından bende de var. Önce koyu mor açıyor sonra pembeye dönüyorlar, bazen dönmüyorlar :D

Sn. torkulu
Küpe çiçeklerinin yeni sürgünler vermesi için çiçeksiz olan dallarının tepelerini ilk veya ikinci boğumdan tırnağınızla koparmalısınız. Çiçeğiniz çok güzel, ben de bu renk olduğu söylenen bir fide aldım ama daha tomurcuğu bile yok.

merhaba , benim küpelinin çiçeksiz hiç bir dalı yok ne yapmalıyım

vildan25
19-05-2014, 11:27
Azmin zaferi:) geçen sene kaybettiğim küpe çiçeğimden buldum ve yanına arkadaş da aldım:)

Milla
19-05-2014, 11:34
Merhaba,benim bu çılgını daha önce paylaşmıştım.Şu anda bütün çiçekleri bitti.Tamamı tohum yaptı.Merak ettiğim bu kapsüller kendi üzerinde kuruyunca mı tohum olacak.Çünkü bir kısmı döküldü ama ben onları da atmadım.Bilgisi olan var mı?Bu arada yanlardan mini dallanmalar yaptı ve mini dallar da mini küpeli tomurcukları yapmaya başladı yeniden.Daha sonra yine resim paylaşırım.

vildan25
19-05-2014, 11:57
Sayın milla bana o çılgından çelik sözü verirseniz sorunuzu cevaplarım:)
Şaka şaka daha önce formda okumuştum o tohumları rengi koyulaşınca koparıp kurutun,iyice kuruyunca ufaladığınızda tohumlar ortaya çıkar yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Ben de benim küpe çiçeklerimin birinden iyice rengi koyulaşan tohum kapsüllerini koparttım şimdi kurutuyorum.Ancak rengi koyulaşınca dalından kopartmazsanız dalında kurumadığı için tohum elde edemiyorsunuz en azından ben dalında bıraktıklarımdan sonuç alamadım.

Hülya
19-05-2014, 12:28
Bahçe de gölge alanları çok seviyorlar.

494046

Milla
19-05-2014, 13:08
Sayın milla bana o çılgından çelik sözü verirseniz sorunuzu cevaplarım:)
Şaka şaka daha önce formda okumuştum o tohumları rengi koyulaşınca koparıp kurutun,iyice kuruyunca ufaladığınızda tohumlar ortaya çıkar yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Ben de benim küpe çiçeklerimin birinden iyice rengi koyulaşan tohum kapsüllerini koparttım şimdi kurutuyorum.Ancak rengi koyulaşınca dalından kopartmazsanız dalında kurumadığı için tohum elde edemiyorsunuz en azından ben dalında bıraktıklarımdan sonuç alamadım.

Sayın vildan25,
Sizinle çeliği de tohumu da seve seve paylaşırım.Tohumlar olgunlaşınca toplarım ne zaman isterseniz de yollarım.Belki siz de pembeli kızınızdan bana yollarsınız :))

Hülya
19-05-2014, 13:10
Saksıda olanlar.
yaz sıcaklarını umarım atlatabilirler

vildan25
19-05-2014, 13:22
Sayın vildan25,
Sizinle çeliği de tohumu da seve seve paylaşırım.Tohumlar olgunlaşınca toplarım ne zaman isterseniz de yollarım.Belki siz de pembeli kızınızdan bana yollarsınız :))

Sevgili Milla, sizin için elimdeki tüm küpe çiçeklerinden çelik dikerim ve dilerseniz elden de verebilirim 2 ay sonra kismetse sile ye tasiniyoruz:)

Milla
19-05-2014, 13:24
Sevgili Milla, sizin için elimdeki tüm küpe çiçeklerinden çelik dikerim ve dilerseniz elden de verebilirim 2 ay sonra kismetse sile ye tasiniyoruz:)

Ne güzel Şile dile şiir gibi geliyor.Tamam ben de size köklendirir ve ekerim.Bir gün buluşup değiş tokuş yaparız.Çok güzel olur.Yaşasın KÜPELİ KARDEŞLİĞİ :))

vildan25
19-05-2014, 14:17
Ne güzel Şile dile şiir gibi geliyor.Tamam ben de size köklendirir ve ekerim.Bir gün buluşup değiş tokuş yaparız.Çok güzel olur.Yaşasın KÜPELİ KARDEŞLİĞİ :))

Severseniz küpe çiçeği yaninda menekşe de var:)

Milla
19-05-2014, 14:19
Bende de var bende köklendiririm size.Onları da değiş tokuş zamanı getiririz.Yaşasın MENEKŞE KERDEŞLİĞİ :))
Başka neler var :))

vildan25
19-05-2014, 14:26
Köklü mum çiçeği hoya carnosa, yılbaşı çiçeği, difenbahya,ruj çiçeği,kılıç çiçeği:))) şuan elimdekiler bunlar var ve seneye kadar bekletebilirsem soğanlı çiçeklerden sümbül ve zambak çeşitleri:)) sizde neler var:))

vildan25
19-05-2014, 14:28
Tabi daha almak istediğim çok çiçek var ama erzurum da bulmak zor,kısmet artik İstanbul,bursa ve sile ye:)))

Milla
19-05-2014, 14:33
Tamam o zaman şöyle yapalım.İkimiz de elimizdeki tüm çeşitlerden tohum,rizom,çelik,kök vs. ne olursa bir bir, bir kenara ,birbirimiz için, biriktirelim.(Ne çok bir oldu!) Sonunda da değiş tokuşu yapalım.Ben balkona çıkıp bir bakayım.Nerden başlayabilirim diye :))

vildan25
19-05-2014, 14:48
Ayy çok mutlu oldum bende sizin için hemen kolları sıvıyorum:)) bendeki çeşitler az ama İstanbula gidince kendim ve sizin için kayinvaldemin balkonuna dadanicam:)))

bilge5130
26-05-2014, 09:47
Merhaba küpelleriniz çok güzelmiş.Emeğinize sağlık.Eğer çelik göndermek isteyen paylaşmayı seven küpeli tutkunları varsa ben talibim.Yaşadığım yerde malesef bulmam çok zor şimdiden teşekkür ederim.

vildan25
26-05-2014, 13:00
Merhaba küpelleriniz çok güzelmiş.Emeğinize sağlık.Eğer çelik göndermek isteyen paylaşmayı seven küpeli tutkunları varsa ben talibim.Yaşadığım yerde malesef bulmam çok zor şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili bilge5130 dilerseniz size elimdeki çeşitlerden çelik yollayabilirim ama çelik olarak kargo da dayanır mi bilemem.Eğer bekleyebilirim derseniz sizin için koklendiririm ancak agustos gibi gönderebilirim çünkü şu ara eşya toplama ve taşınma telaşım var malum tayin donemi:)

ngr33
26-05-2014, 14:53
küpeli lerinden koklendirip paylaşmak isteyen olursa ben çok sevinerek talip olabilirim ;)

vildan25
26-05-2014, 16:42
küpeli lerinden koklendirip paylaşmak isteyen olursa ben çok sevinerek talip olabilirim ;)

Sevgili ngr33 sizin için de köklendirebilirim ancak koklenmesi zaman alıyor ve tayinden dolayı ev taşıma telaşımız var göndermem Ağustosu bulabilir:(

bilge5130
26-05-2014, 20:40
Sevgili bilge5130 dilerseniz size elimdeki çeşitlerden çelik yollayabilirim ama çelik olarak kargo da dayanır mi bilemem.Eğer bekleyebilirim derseniz sizin için koklendiririm ancak agustos gibi gönderebilirim çünkü şu ara eşya toplama ve taşınma telaşım var malum tayin donemi:)

Sayın Vildan 25 beni çok mutlu ettiniz.Gönderim yaparsanız çok sevinirim. Siz daha iyi bilirsiniz küpeliler kargoda ziyan olmasın. Ben de ağustosta memlekette olurum. Oradan karşılarım küpelileri.Tekrar teşekkürler. Tekrar nasıl haberleşiriz?

vildan25
26-05-2014, 20:54
Sayın Vildan 25 beni çok mutlu ettiniz.Gönderim yaparsanız çok sevinirim. Siz daha iyi bilirsiniz küpeliler kargoda ziyan olmasın. Ben de ağustosta memlekette olurum. Oradan karşılarım küpelileri.Tekrar teşekkürler. Tekrar nasıl haberleşiriz?

Rica ederim paylaştıkça çoğalırız küpe çiçekleri şuan çiçekli çiçekleri geçince budama yapıcam söz verdiğim birkaç arkadaş daha var hepinize ayrı ayrı köklendiricem o yüzden merak etmeyin sizi de listeye ekledim.Göndermeden önce bilgi veririm iletişim ve adres bilgilerinizi alırım:)

bilge5130
26-05-2014, 22:50
Rica ederim paylaştıkça çoğalırız küpe çiçekleri şuan çiçekli çiçekleri geçince budama yapıcam söz verdiğim birkaç arkadaş daha var hepinize ayrı ayrı köklendiricem o yüzden merak etmeyin sizi de listeye ekledim.Göndermeden önce bilgi veririm iletişim ve adres bilgilerinizi alırım:)

Çok çok teşekkürler sabırsızlıkla sizden haber bekliyorum sevgiler

ngr33
26-05-2014, 22:53
Cok sevinirim bende ağustos benim icinde uygun olur siz ne zaman müsait olursanız. .

Kolayliklar diliyorum, taşınmak cok zor sizi cok iyi anlıyorum. .

vildan25
26-05-2014, 22:53
Çok çok teşekkürler sabırsızlıkla sizden haber bekliyorum sevgiler

Rica ederim:)

Çelikbey
02-06-2014, 09:40
Merhabalar Sn. forum sakinleri.

Benim de pembe küpelilerim var. Tohum nasıl elde edebilirim? Küpelerin çıktığı uçlar (çiçek kuruyup düşünce dalda kalan kısmı) eliptik ve ucu küt. Onlar mı acaba? Son sayfalarda tohum resmi eklemiş ama tam anlayamadım. O ince dallı sarkan tohum tek başına bir yapı mı yoksa çiçek düşünce mi çıkıyor ortaya?

Teşekkürler...

Milla
02-06-2014, 09:56
Merhabalar Sn. forum sakinleri.

Benim de pembe küpelilerim var. Tohum nasıl elde edebilirim? Küpelerin çıktığı uçlar (çiçek kuruyup düşünce dalda kalan kısmı) eliptik ve ucu küt. Onlar mı acaba? Son sayfalarda tohum resmi eklemiş ama tam anlayamadım. O ince dallı sarkan tohum tek başına bir yapı mı yoksa çiçek düşünce mi çıkıyor ortaya?

Teşekkürler...

Sayfa 3016 daki resimlerde tohumlar görülüyor.Çiçek kendi kendine düşüyor ve bu tohum kalıyor.Okuduğuma göre üstünde kurumasını beklememeliymişiz.Olgunlaşınca siyaha yakın bir renk alıyor.O zaman almalıymışız tohumu.

Çelikbey
02-06-2014, 13:16
Sayfa 3016 daki resimlerde tohumlar görülüyor.Çiçek kendi kendine düşüyor ve bu tohum kalıyor.Okuduğuma göre üstünde kurumasını beklememeliymişiz.Olgunlaşınca siyaha yakın bir renk alıyor.O zaman almalıymışız tohumu.

Yani demek istediğiniz bu resimde sarı çerçeve içine aldığım kısımlar mı oluyor? Çiçek kuruyunca zaten bunlar da dalında aynen duruyor. Çiçek düşer düşmez bunu mu almalı?

Yardımmm... :) Bu ara küpeli çiçeğimden birsürü çiçek düştü sulamayı ihmal edince. Bari tohumlarını alalım...

Teşekkürler...

vildan25
02-06-2014, 18:09
Evet sayın Çelikbey tohum onlar ancak çiçek düşünce almayın, tohumları büyüyüp rengi koyulaşınca alin ve kurutun.Su an telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum ilerleyen saatlerde yüklerim arzu ederseniz.

vildan25
02-06-2014, 18:12
Cok sevinirim bende ağustos benim icinde uygun olur siz ne zaman müsait olursanız. .

Kolayliklar diliyorum, taşınmak cok zor sizi cok iyi anlıyorum. .

Teşekkür ederim sevgili ngr33 taşınmak zor değilde belirsizlik zor.Lojman mi,kira mı kararsız kaldık o yüzden biraz zorlaniyoruz.Yoksa alışkınız taşınmaya:)

Çelikbey
02-06-2014, 19:00
Evet sayın Çelikbey tohum onlar ancak çiçek düşünce almayın, tohumları büyüyüp rengi koyulaşınca alin ve kurutun.Su an telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum ilerleyen saatlerde yüklerim arzu ederseniz.

Çok müteşekkir olurum yüklerseniz eğer...

Akşam baktım da, çiçekleri düşen kısımlardan birkaçı siyahlaşmış, kurumuş, o düzgün yüzeyli yapı, üzeri pütür pütür olan siyah bir yapıya dönüşmüş. Bahsettiğiniz hali bu mu oluyor?

İlginiz için de ayrıca teşekkürler... Bugün de Ateş çiçeği'mden tohumlarını elde ettim, bunu da öğrendim şimdi, iyi oldu :)

Bol çiçekli günler...

vildan25
02-06-2014, 20:29
Umarım resimler yardımcı olur.

FuchsiaMeltem
02-06-2014, 21:18
Arkadaşlar lütfen katmerli kupelilerden istiyorum,gönderirseniz çok sevinirim ,kocaeli de yasiyorum.

Çelikbey
02-06-2014, 22:40
Umarım resimler yardımcı olur.

Çok teşekkür ederim, yardımcı oldu. İlk resim, çiçeklerin kuruduktan sonraki taze hali; ikinci resim de daldaki kurumuş hali. Sizin bu resminizden önce ben de 5-6 tane kuru halde tohum elde etmiştim.

Herkese duyurulur, pembe renkli küpe çiçeği tohumlarım var. 1-2 adet tohum gönderebilirim ;)

Son sorum: bu tohumları gelecek sene ekmeden önce suda bekletmeli miyim yumuşamaları için? Yoksa direk eksem olur mu. Biraz sert kabuklu çünkü.

Sağolun...

yağmur
03-06-2014, 07:03
Sayın Çelikbey,
Tohumlar bu kapsüllerin içinde ve çok minikler. İğne ucu kadar ancak. Dikmeden evvel elinizle hafifçe ufalamanız gerekir sanırım. Dilerseniz henüz yeşil olan bir kapsülü parçalayıp bakın, daha iyi anlarsınız. Suda bekletmeye gerek olacağını sanmıyorum.

Çelikbey
03-06-2014, 07:58
Merhabalar... Tamam. Bu aksam taze bir tohumu ufalar bakarım. Bu mevsimde eksem çıkar mı? Seneyi mi beklemeli?

Teşekkürler... :)

vildan25
03-06-2014, 11:50
Sayın Çelikbey,
Tohumlar bu kapsüllerin içinde ve çok minikler. İğne ucu kadar ancak. Dikmeden evvel elinizle hafifçe ufalamanız gerekir sanırım. Dilerseniz henüz yeşil olan bir kapsülü parçalayıp bakın, daha iyi anlarsınız. Suda bekletmeye gerek olacağını sanmıyorum.

Sayın yağmur cevap vermiş:) tohumlar yanlış bilmiyorsam nisan mayis gibi ekilmeli ama isterseniz bir deneyin derim:)Yanlız üzerine çok toprak atmayın rüzgar savurmus gibi çok az toprak atıp fis fislayarak sulayin.

vildan25
03-06-2014, 11:52
Eklemeden de geçmek istemedim küpe çiçeğinde çelik alarak çoğaltma yaparsanız daha başarılı olursunuz sayın Çelikbey.

Çelikbey
03-06-2014, 18:32
Eklemeden de geçmek istemedim küpe çiçeğinde çelik alarak çoğaltma yaparsanız daha başarılı olursunuz sayın Çelikbey.

çok sağolun... teşekkür ederim.. :)

ezafma
03-06-2014, 21:19
Küpelerim ;)

tkorkunckaya
14-06-2014, 16:15
Tohumdan yetisen küpe çiçeklerimiz, evin neşesi oldular.

vildan25
14-06-2014, 22:06
Sayın tkorkunckaya küpe çiçeğinize maşallah çok güzel. Tohumdan yetişen küpe çiçeklerimiz demişsiniz
tohumdan nasıl yetiştirdiğinizi anlatabilir misiniz lütfen? Tohumdan yetiştirmek isteyenler tecrübenizden faydalanmak isteyebilir.

capsaicin
15-06-2014, 08:53
Bunlarda benim kamelya vadisi Derviş hocadan aldığım küpelilerim, 7 tanesi de yolda. ;)

502145

502146

502147

502148

capsaicin
15-06-2014, 08:54
502149

502150

502151

502152

capsaicin
15-06-2014, 08:58
Salon ortamında verim alabilen var mı?

vildan25
15-06-2014, 10:31
Salon ortamında verim alabilen var mı?

Sayın capsaicin küpe çiçeklerinize maşallah hepsi çok güzel. Salon ortamında verim alabilen varmı demissiniz benim fotoğraflarını yüklediğim küpe çiçeklerim hepsi ev içerisinde geçen yıldan bu yana :)

capsaicin
15-06-2014, 14:03
Sayın capsaicin küpe çiçeklerinize maşallah hepsi çok güzel. Salon ortamında verim alabilen varmı demissiniz benim fotoğraflarını yüklediğim küpe çiçeklerim hepsi ev içerisinde geçen yıldan bu yana :)

Teşekkür ederim. Derviş hocam güzel yolladı sağolsun. Salonu şunun için sordum, bir yerlerde bu bitki hafif hava sirkilasyonuna ihtiyaç duyar, düzenli hava akımı olan yere koymazsanız iç mekanda fazka yaşamaz denmişti. Eğer sorun yok diyorsanız salon için harika bir bitki. Hem güneşten kuruma derdi yok, hem gölgeyi seviyor hem de çiçekleri çok güzel. Gardenyanın kaprisleri de yok hem.

çare küpeli!

:p

vildan25
15-06-2014, 14:24
Rica ederim Erzurum çok soğuk olduğu için dışarıda bırakamadım ve sorun da yaşamadım.Hala akşam ve geceleri çok soğuk oluyor iki gün önce küpe çiçeğimin bir saksısını pencerenin dışına koymuştum bir gecede soğuktan etkilendi ve yine içeriye aldım. Siz de isterseniz deneyerek salona teker teker alin saksilarinizi ve riske atmamak içinde çelik alin :)

Gülkokusu
15-06-2014, 14:26
Merhaba foruma yeni üyeyim,küpe çiçeğimle ilgili yardıma ihtiyacım var.1 ay önce aldığım tomurcuk dolu küpem hiç açmadan büzüşüp solarak tomurcuklarını döküyor.Bodrum'da balkonda tüm gün gölgede duruyor,günaşırı suluyor ve yapraklarına fıs fıs su serpiyorum.Alt yapraklarından da sarama başladı ama dalları dik ve sağlam.İpad kullandığım için foto yükleyemedim,sorunun ne olduğunu ve tabi ki çözümü bilen birisi yardım edebilirmi benim prensesime?Şimdiden teşekkür ederim.

yumyum
16-06-2014, 21:35
Merhabalar ağaç formunda ufak bir küpeli çiçeğim var şu an üzerinde 100 e yakın çiçek var ama nedense tomurcuklar açmadan dökülüyor salonda pencerenin arkasında durmakta suyunuda 2-3 güne veriyorum toprağını kurutmamaya çalışıyorum ara sıra balkona çıkarıp fısfısla suluyorum. Ne yapmam gerekiyor..

vildan25
16-06-2014, 22:02
Sayın Gülkokusu ve sayın yumyum çok emin değilim ama toprağı kurumadan su vermeyin derim ben,çok sudan maalesef birkaç çeşit küpe çiçeğimi kaybetmiştim geçen yıl.

himone
21-06-2014, 15:11
Sevgili ngr33 sizin için de köklendirebilirim ancak koklenmesi zaman alıyor ve tayinden dolayı ev taşıma telaşımız var göndermem Ağustosu bulabilir:(

Vildan hanım çelikle çoğaltma yaparken resim çeker misiniz? Bir de ne zaman Çelik alıyorsunuz?

vildan25
21-06-2014, 17:30
Vildan hanım çelikle çoğaltma yaparken resim çeker misiniz? Bir de ne zaman Çelik alıyorsunuz?

Sayın himone tabi ki çelikle çoğaltma yaparken resim çeker ve yüklerim ancak şuan telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum akşam bilgisayardan yüklerim.Hatta küpe çiçeği konusunda son sayfadan geriye doğru bakarsanız birkaç fotoğraf yüklemiştim :)
Çeliği ben hava çok soğuk olmadıkça her zaman alıyorum hatta küpe çiçeklerim dallansin diye üstten 2 gözlü olarak çeliği alıp ayni saksıya dikiyorum, onlarda tutuyor ama riske atmak istemezseniz sera uygulamalisiniz dediğim gibi sayfalara bakarsanız resim yüklemiştim.

himone
21-06-2014, 19:48
Sayın himone tabi ki çelikle çoğaltma yaparken resim çeker ve yüklerim ancak şuan telefondan bağlandığım için resim yükleyemiyorum akşam bilgisayardan yüklerim.Hatta küpe çiçeği konusunda son sayfadan geriye doğru bakarsanız birkaç fotoğraf yüklemiştim :)
Çeliği ben hava çok soğuk olmadıkça her zaman alıyorum hatta küpe çiçeklerim dallansin diye üstten 2 gözlü olarak çeliği alıp ayni saksıya dikiyorum, onlarda tutuyor ama riske atmak istemezseniz sera uygulamalisiniz dediğim gibi sayfalara bakarsanız resim yüklemiştim.

Çok teşekkürler. Buldum resimlerinizi.

vildan25
21-06-2014, 19:51
Çok teşekkürler. Buldum resimlerinizi.

Rica ederim eğer resimler yetersiz gelirse adım adım fotoğraflayıp tekrar yükleyebilirim.

astarte
01-07-2014, 20:27
506081

bunlar da benim küpelerim :):)

hanbiyçe
12-07-2014, 00:46
merhabalar.küpelilerime şükür güzel bakabiliyorum ama iriylei lgili bir sıkıntım var pembe mor aççmasını beklediğim küpelim tomurcuklandıkça tomurcukları dökülüyor , yaprakları da baya döküldü.Ama ben saksıya toprağını koyarken hem hayvan gübresi verdim hem de besin olsun diye bitki çürüntüleri yumurta kabuklarını parçalayıp toprağına karıştırdım.İNternette bu sorun üzerine yaptığım araştırma da potasyumun , fosforun ve azotun yetersiz olduğu bilgisiyle karşılaşrım(bu arada sık sık sıvı gübrede takviye ediyorum) bu konuda bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.Eğer besin eksikse hazır gübre zaten veriyorum evde yine ne tür bir besin hazırlayabilirim

yağmur
12-07-2014, 23:41
Sanırım sıcaklar nedeniyle oluyor, ben de aynı şeyi yaşıyorum. Serin bir yere almaya çalışın.

Benol Hazaroğlu
12-07-2014, 23:57
Güzel renk.

Benol Hazaroğlu
13-07-2014, 00:00
Çirkini yok.

YeniGine
13-07-2014, 00:00
Sevgili yağmur, serin bir yer kalmadı bu günlerde, her yer sıcak, kaynıyor. Sevgili münevver48 mavişlerinin saksısına buzdolabından çıkmış küçük su şişe petleri koymuş idi. Ben de 5-6 gündür fısfıslara buzdolabından su koyuyorum onunla fısfıslıyorum. Ama zaten biliyorsun ben küpeçiçeğime beyaz sinek için arapsabununu fazla kaçırınca bir daldaki yapraklar tamamen döküldü, kalan daldakiler şu an iyi gibiler. Soğuk su ile duş.

Benol Hazaroğlu
13-07-2014, 00:01
Gece başka güzel.

capsaicin
21-07-2014, 19:02
Arkadaşlar sanıyorum küpeli sandığımızdan daha dayanıklı bir bitki. Evet gölge ve nemli yer seviyor ve susuzluğa hiç gelemeyip hemen kuruyor doğru.

Ben de 10 günlüğüne annemi altınoluğa ziyarete gittiğimde arkadaşıma tembihlemiştim her gün gelip terastaki bitkileri sulamasını. Sağolsun Küpelilerimin çoğu kurumuştu döndüğümde. Hem de en sevdiğim büyük katmerli mor çiçek açanım öldü ölecek vaziyette görünce çok üzülmüştüm. Şimdi bolca suluyorum canlandı dipten gelişmeye devam ediyor. Ama bir tanesi vardı ki tamamen kurumuş dal parçasından ibaret kalmıştı.

Fakat ben bir inat, bir umut sulamaya devam ettim. Yaklaşık 10 gün devam ettim iç tane kuru dalı sulamaya. Ve bugün hiç beklemediğim şekilde bir süpriz yaptı bana.

Uzaktan bakınca hali bu, tamamen kurumuş, ölü bir bitki. O yeşil gibi görünen yapraklara bakmayın, gerçekte daha soluk ve kupkuru ölü yaprak hepsi. Dallar da gevrek çıtalar gibiler.
510270

Fakat biraz yakından bakınca o da ne, tüm gözlerden, mini mini yapraklar çıkmaya başlamış. Küpelim ben daha ölmedim burdayım diyor. Yaşama inatla bağlılığını nasıl da mücadele ederek gösteriyor. Bana düşen bu güzel bitkiye biraz kendine gelme sonrası güzel bir budama yapmak ve en kaliteli topraktan güzel yeni bir saksıya alarak kalan ömürü güzel geçirmesini sağlamak. :rolleyes: O mini mini yaprakları görünce nasıl duygulandım anlatamam. ;)

510272
510273

Buna istinaden, başına aynı şey gelebileceklere önerim, hemen bitkim öldü diye üzülüp atmamaları, bir müddet daha süre verip, güzelce sulayıp canlanmasını ummaları.

lusoari
21-07-2014, 19:11
Aynı durum benim de her sene başıma geliyor, artık alıştım. :D
Yazın sıcaklarda sizinki gibi bozuluyor ama bir yandanda gelişmeye çalışıyor ben hiç bir müdahalede bulunmuyorum, sonbaharda bahçeden içeri gelmeden önce dipten üç boğum kalacak şekilde derin budama uyguluyorum ve kendilerini toparlayıp, çiçeklenmeye devam ediyorlar.

hira
26-07-2014, 01:50
Benim küpelilerim açmıyor:( ilkbaharda büyükçe bir saksıya toparladım hepsini, güyya rengarenk açacaklar da bende seyredecektim fakat evdeki hesap uymadı çarşıya:( öneriniz var mı bu durum için.

lusoari
26-07-2014, 07:46
Sevgili hira biraz sabah erken güneş gören bir yere alman lazım bence.
Havalar çok sıcak olduğu için benimkileride gölgelik yere aldığım için çiçeklenmeleri durdu.

naturefan
02-08-2014, 10:28
511636

Bu güzel ağaç sanırım İskoçya'dan. Karadeniz sahilinde(özellikle Rize civarında) bu şekilde doğal olarak gelişebileceğini sanıyorum. Rize'den katılanların bilgisi var mı?

çiçeksever
04-08-2014, 12:33
Benimkiler elma ağacının altında gölgede duruyorlar. Çiçeklenmesi fena değil. 5 tane var. Üzerlerinde 2 şer 3 er çiçek var.

cemo
21-08-2014, 00:05
Bu yıl, küpeler yüz güldürdü bahçemde. Seneye daha fazla dikeceğim. Şu sıra fazla yağıştan bozulmalar oldu ama, yakında toparlarlar.

arıkuşu
21-08-2014, 00:46
Çok güzeller elinize emeğinize sağlık.

mozen
21-08-2014, 23:03
Çok beğendim. Darısı başıma :)))

binnaz_ece
25-08-2014, 18:15
Merhaba
Benimde küpelim ile sorunlarım var. Sürekli su vermeme rağmen yaprakları kuruyup döküldü.
Önceki yorumlardan anladığım kadarı ile benim çiçeğimdeki sorun aşırı güneş görmesi. Kuşadası'ndan almıştım sürekli çiçek veriyordu. Ankara'ya gelince tüm çiçeklerini ve yapraklarını döktü. Üzerinde tek tük yaprak kaldı. Dallarıda çok uzun ve biçimsiz.
Bu haliyle budayıp dallarını tekrar taprağa soksam çoğalır mı? Yoksa önce gölgede kendine gelmesini mi beklemeliyim?

recah81
18-09-2014, 13:59
Merhabalar yıllarca kupelı seven her baharda en guzellerınden ıkı tane alıp sombaharda kaybeden bırı olarak yakın zamanda bu sıteye uye oldum ve menekse sevdam hakkında bılgıler edımdım.bugun semt pazarına gıderken(bu arada ankarada yasıyorum)bır tane ısyerının onunde kucuk bır bahce vardı ve orada ınanılmaz guzel bır kupelı vardı dayanamdım ıcerıdekı bayandan bır dal ıstedım bayan pek vermek ıstemesede bır almayı basardım lutfen bana yardımcı olurmusunuz sımdı benım bu dalı ne yapmam lazım eve gelır gelmez suya koydum bu arada

recah81
19-09-2014, 22:10
kimsecikler ugramiyor herhalde

birde elinde kupeli tohumu veyahut celikle tutturup yollayabilicek arkadaslar bana yardimci olurmusunuz ankarada bulamiyorum

tuncel06
19-09-2014, 22:33
Sayın recah81,
Küpeli çiçeğini Sakarya'da bulma şansınız yüksek. Ulus'ta halin karşısındaki hayvan ve çiçek satılan pasajda da bulabilirsiniz. En olmadı, OSTİM tarafında ya da Karşıyaka'da seralar var. Bilginize...

recah81
22-09-2014, 18:57
tuncel06 cevabiniz icin tsk ederim bu saydiginiz yerlerden sadece ulustaki hali biliyorum ordada yok:( ankarada daha ilk yilimiz bakalim kupeli nasiplerim nerede

recah81
26-09-2014, 18:02
arkadaslar yeni mbi kupe cicegim oldu benimmmm ancak nasil foto paylasacagimi bilmiyorum yardimci olurmusunuz?

Laleci_03
26-09-2014, 18:35
Buradan öğrenebilirsiniz Sn. Recah81 http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6256.htm :rolleyes:

MyOzoTis
21-10-2014, 19:18
merhaba, bende küpe çiçeği yetiştirmek istiyorum. Konya'da oturuyorum. Koçtaş'a ve pazarlara baktım ama bulamadım. internetteki siteleri araştırdım ama hiçbirinde stokta yok. nerden nasıl temin edebilirim ? yardımcı olabilir misiniz ?

capsaicin
22-10-2014, 00:10
merhaba, bende küpe çiçeği yetiştirmek istiyorum. Konya'da oturuyorum. Koçtaş'a ve pazarlara baktım ama bulamadım. internetteki siteleri araştırdım ama hiçbirinde stokta yok. nerden nasıl temin edebilirim ? yardımcı olabilir misiniz ?

Kamelyavadisi.com Derviş bey. ;)

MyOzoTis
23-10-2014, 12:24
jet hızıyla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim capsaicin. kendileriyle iletişime geçeceğim.

capsaicin
23-10-2014, 17:46
Rica ederim.

eneskrky
29-10-2014, 13:27
merhabalar ,bende de yaklaşık 9 renk ve çeşit küpe çiçeğim var ama bunları ben soğuk aylarda içeri alıyorum yaprakları hep dökülüyor bildiğiniz bir yaprak döken ağaç gibi çıplak kalıyor neden acaba ?
Bide ben bunları dışarıda bıraksam kışım birşey olurmu çiçeklerime bi kaç tanesi bahçede hem ??
acil yardım ..saygılarımla

sametcan
04-11-2014, 01:41
Merhabalar kupe cicegi alip orkidelerimin yanina yani cam kenari gunes almasa da guzel isik alan odamon onundeki rafa koyacagim tomurcuklanip cicek acar mi ev icersinde acaba? Lutfen evet deyin cok seviyorum kupelileri :(

kazım80
15-11-2014, 20:00
Merhabalar kupe cicegi alip orkidelerimin yanina yani cam kenari gunes almasa da guzel isik alan odamon onundeki rafa koyacagim tomurcuklanip cicek acar mi ev icersinde acaba? Lutfen evet deyin cok seviyorum kupelileri :(
Sametcan tecrübe ettiğim kadarıyla kış aylarında çiçek açtırma konusunda başarı sağlayamadım. Belki sen başarırsın.Ama bence ne kadar ışık olursa olsun yaprakları zayıf zayıf büyür ve yapraklar arası mesafe artar içerde. Biraz fazla hassas bir tür. Yaz başını ve yaz sonunu çok seviyorlar. Bir de dışardaysa çiçekleri çok daha gürbüz ve sağlıklı oluyor o zamanlarda. Ben de çok seviyorum arada girer fotolara bakarım siteden.

eneskrky
15-11-2014, 23:13
küpeliler kışın dışarıda kalsa olur mu ??

ya-so
18-11-2014, 15:17

yazın konyada kısa bir süre misafirliğim oldu.semt olarak bilmiyorum ama selçukluda koçtaşın tam karşı köşesinde küçük bir bahçeli bir çiçekçi var.koçtaş ile aynı caddede karşılıklılar.orada küpeli , bardak menekşesi, non stop begonya bolca vardı.ayrıca koçtaştanda minyatür küpeli aldım ama tatilden dönüşte kurumuştu, emanet ettiğim halde.2 - 3 lira gibide fiyatı vardı. nice çiçekli günlere.

balkonkuşu
09-12-2014, 23:25
Bu güzellikleri hiç bitmesin istiyorum.

küpe lilerinize bayıldım çok güzeller emeğinize sağlık ..banada bu yıl sardı küpe çiçeği hastalığı çok seviyorum 2 çeşit küpelim var siz bu renkleri nerden buldunuz ben nasıl temin edebilirim.

serkan_istanbul
20-12-2014, 19:01

bol aydınlık pencere kenarlarında küpeli olabilir fakat direk güneşi sevmiyor. evin içinde ben geçen yıl baktım ev sıcaksada sevmeye bilir.

nanemolla
27-01-2015, 22:34
Bende resimlerde gördükçe deliriyorum küpe çiçeklerine.hele katmerlileri beni benden aldi.simdi cicwkcilerde bulamadim.ama satılmaya basladigi zaman bakimi için sık sık burayi ziyaret ederim artik insaallah.istediğim gibi( katmerli ,morlu ve iri çiçekli)bulurum inşaallah.keşke buradaki yetişti renlerden de begendiklerimizden satin alma imkanimiz olsa..

Jezebel
26-03-2015, 13:39
Iki küpemden biri😊

543014

Açalı bir Ay'ı geçti

Jezebel
16-04-2015, 10:55
Bu da öbürü

546927

Yaşarsa bonsai olacak

ASİSTANS
16-04-2015, 13:58
Bu güzel küpelileri satan arkadaşlar varmıdır aramızda nasıl sahip olabiliriz,*** ler

Benol Hazaroğlu
18-04-2015, 20:00
Arkadaşlar Bicentenniali hayatta olan var mı?

çiçeksever
20-04-2015, 15:55
Bu güzel küpelileri satan arkadaşlar varmıdır aramızda nasıl sahip olabiliriz,*** ler

Sayın ASİSTANS
Fide ve saksıları pazarlara gelmeye başladı. Ayrıca Eminönündeki çiçek pazarında bulabilirsiniz gibi geliyor bana.

çiçeksever
20-04-2015, 16:05
Sayın Benol Hanım ;
Bicentenniali'nin farkı ne? Nasıl anlaşılıyor?

Jezebel
20-04-2015, 18:26
Benim minyatür küpe

547917

:)

Benol Hazaroğlu
20-04-2015, 18:41
Sayın Benol Hanım ;
Bicentenniali'nin farkı ne? Nasıl anlaşılıyor?

2010 yılında ortak siparişle yurt dışından getirtmiştik. 44-45 sayfalarda resmi
var turuncu içi hareli.

Jezebel
20-04-2015, 20:13
Uzun lafın kısası - Fuchsia Bicentennial

547985

Fuchsia Bicentennial adını 1976 ABD nin 200 yaşı şerefine almış.
Bicentennialin kelime anlamı;İki yüzüncü
latince Bi - iki ve Cent - yüz den geliyor.
Bu küpenin manevi değeri de çok yüksek.

Benol Hazaroğlu
21-04-2015, 10:47
Çok güzeldi çooook. Kendime kızıyorum onu yaşatamadım diye.

Jezebel
21-04-2015, 10:55
Ay öldü mü:confused:
Ben sende var diye umutluydum.
Getirtsek mi yine:confused:

çiçeksever
22-04-2015, 09:36
Ben bahçede gölgede bakıyorum. Kışın ölüyor. Fakat ben inatla güzelliğine dayanamadığım için baharda yine alıyorum.

kupecim
26-04-2015, 08:55
Benimde gecen seneden aldigim rengi eşsiz bir küpe cicegim var. İyi bakmak için 1. Sayfadan 104. Sayfaya kadar tüm sayfalari inceledim, notlar aldim, resimlere baktim ve şunu fark ettim ki onca bitki arasinda benim bitkimin ciceklerine benzer bir resim goremedim. Şöyle tarif edeyim: yalinkat, disi koyu mor ici koyu mavi polenler de civciv sarisi mükemmel bir görünümü oluyor. Bitkim yan surgunler versin diye dun tepe çeligi aldim ve torfa ektim,seraladim, simdi serin ve golge bir yerde. Şimdilik cicegim boya gidiyor ve tek kaldi saksida. Celikleyip yedeklemek iyi olacak.bakalim nasil bir gelisim sergileyecek. Henuz tomurcuk vermedi ama verdiginde buyuk bir zevkle paylasicam.Bu konu basligi altinda deneyimlerini ve bilgilerini paylasan tum kupeseverlere tesekkurlerimi sunmak istiyorum.bilmedigim pek cok konu icin beni aydinlattiniz. Herkese bol tomurcuklu gunler diliyorum.

kupecim
26-04-2015, 09:04
Ay öldü mü:confused:
Ben sende var diye umutluydum.
Getirtsek mi yine:confused:

Sevgili Jezebel; senin deneyimlerini ve tavsiyelerini ilgiyle takip ediyorum. Gecen senlerde yetistirdigin cicekleri gorunce cok mutlu olmustum ama İzmir sicaginda kaybettigin icin de cok ama cok uzuldum. :( Neyse umarim bundan sonra hersey diledigince olur. Sevgiyle kal. :rolleyes:

pınar59
26-04-2015, 23:05

Sayın Sametcan kardeşim küpe çiçeği çok böcek yapar orkidenin yanına asla koyma böcekler orkidene sıçrar kurtaramazsın tecrübe edilmiştir. Küpeler yazın gölge ve havadar yer sever bol çiçek verir. Saygılar.

MyOzoTis
27-04-2015, 12:37
merhaba, benim çok üzücü bir sorunum var. moralim sıfır. çünkü çiçeğimin bütün tomurcukları dökülmeye başladı.daha öncede bakmıştım. yine aynı şekilde baktım. kapalı balkonda, direk güneş almayan ama aydınlık bir yerde duruyor. sadece çok soğuk gecelerde içeri alıyorum. 2 günde bir 1 bardak su veriyorum. 15 günde bir sıvı besin veriyorum. başlarda çok iyi bir gelişim vardı. birden fotograftaki görüntüye döndü. şuan çiçeğimin üstü dökülmüş tomurcuklarla dolu. dikkatimi çeken tek şey toprağını marketten almıştım. 3-4 gündür hiç sulamama rağmen toprak sırılsıklam. acaba suyu fazla mı tutuyor. sadece ondan şüphelendim açıkçası. siz ne düşünüyorsunuz. tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? toprağı değiştirsem düzelir mi acaba ?

pınar59
27-04-2015, 19:15
Sayın MyOzoTis benim de aynı şekilde baktığım küpelerim var,suyu toprak kuruduğunda veriyorum market toprağında ekililer gübresi de baharda her saksı ya bir yemek kaşığı yanmış çiftlik gübresi yıl boyu yetiyor bence sizin küpenize su bu mevsimde fazla birde gübre yakmış olabilir kolay gelsin Saygılar.

kupecim
28-04-2015, 15:01
merhaba, benim çok üzücü bir sorunum var. moralim sıfır. çünkü çiçeğimin bütün tomurcukları dökülmeye başladı.daha öncede bakmıştım. yine aynı şekilde baktım. kapalı balkonda, direk güneş almayan ama aydınlık bir yerde duruyor. sadece çok soğuk gecelerde içeri alıyorum. 2 günde bir 1 bardak su veriyorum. 15 günde bir sıvı besin veriyorum. başlarda çok iyi bir gelişim vardı. birden fotograftaki görüntüye döndü. şuan çiçeğimin üstü dökülmüş tomurcuklarla dolu. dikkatimi çeken tek şey toprağını marketten almıştım. 3-4 gündür hiç sulamama rağmen toprak sırılsıklam. acaba suyu fazla mı tutuyor. sadece ondan şüphelendim açıkçası. siz ne düşünüyorsunuz. tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? toprağı değiştirsem düzelir mi acaba ?

Sorununuz oldukca kotu gorunuyor ama bildigim kadariyla hemen cevaplayayim; oncelikle kapali alan demissiniz bu cok yanlis esintili bir yerde durmali yani bitkiye solunum yaptirmalisiniz. Bu noktada serin esintili bir yere koyun ya da cami acik birakin. Toprak konusuna gelince sadece torf yeterli degil maalesef ki. Torfa bir miktar perlit ve vermikulit de ekleyin yani acilen topraginiza bunlari ekleyin goreceksiniz ki su durumu duzelecek cunku bu kucuk taslar topragin hava ve nemini kontrol ediyor. Kokler icin de cok yararli. Besin konusuna gelince paketin uzerinde yazanin daha azini uygulayin bi kapak diyorsa yarim kapak koyun daha fazlasi bitkinin topraktan kalsiyum almasini engelliyor gordugunuz gibi tomurcuklar dokuluyor yapraklar buzusuyor cirkin bir seye donusuyor. Tavsiyemi uygulayin daha gec olmadan

kupecim
28-04-2015, 15:39
Her ikisinden de cicekcilerden temin edebilirsiniz bu arada birer litrelik alin uygulayacaginiz saksi boyutuna gore 1\4 oraninda yani bana gore bir avuc yeterli gelecektir harciniza iyice karistirin bu taslar fazla suyu emecek ve bitki susuz kaldigi durumda fazla suyu vererek bitkinin susuz kalmasini önleyecek. Fazla bir maliyeti yok litresini bir tl ye bulabilirsiniz sanirim ozellikle yaz gunlerinde tum saksi cicekleriniz ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Bu arada sevgili MyOzoTis ciceginiz sicak bir ortamda kalmasin isiya dikkat edin. Havanin fazla kuru oldugunu dusunuyorsaniz sabah saatlerinde ve gunes gectikten sonra yapraklarina su fisfislayin. Ama dinlendirilmis su olsun ve fazla da sıkmayin. Su verme islemini de hep ayni vakitte yapin duzensiz olmasin ki bitkinin ritmi bozulmasin. Gidişati yine buraya yazip bizimle paylasin lutfen...

Jezebel
01-05-2015, 00:34
Yeni küpem.
Bakalım yazı atlatacak mı:(

549805

Çok sevimli.

YeniGine
01-05-2015, 00:56
Şimdilik maşallah sevgili Jezebel, çok güzel görünüyor. İnşallah sevimli hali ile de yazı atlatırsınız. Rastgelsin...

Jezebel
01-05-2015, 07:20
Açmış hali de bu :)

549819

Çok sevimli:)

MyOzoTis
01-05-2015, 11:40
teşekkür ederim yardımlarınız için. açıkçası gübreden çok şüpheleniyorum. çünkü onu verene kadar gelişimi gayet iyiydi. sayın kupecim kapalı balkonda duyuyor ama sağ ve sol pencerelerini açmıştım hava sirkülasyonu olsun diye belkide yeterli gelmedi. perlit aradım bulamadım. çiçeğim bugün daha da kötü. artık yaprakta döküyor. göz göre göre ölüyor. en kötüsü de ne biliyor musunuz ? gözüm gibi bakmama rağmen bunların olması. Antalya'da geçen hafta sokakta bir satıcı gördüm. el arabasında çiçek satıyor. küpe çiçeği de vardı. tepede felaket bir güneş. hava sıcak . kimbilir ne kadar sürede bir suluyor. küpeleri görmeniz lazımdı. süper sağlıklı bir görüntüleri vardı. ben günde 10 kere kontrol ediyorum. ama benimki ölüyor :(

kupecim
01-05-2015, 12:51
teşekkür ederim yardımlarınız için. açıkçası gübreden çok şüpheleniyorum. çünkü onu verene kadar gelişimi gayet iyiydi. sayın kupecim kapalı balkonda duyuyor ama sağ ve sol pencerelerini açmıştım hava sirkülasyonu olsun diye belkide yeterli gelmedi. perlit aradım bulamadım. çiçeğim bugün daha da kötü. artık yaprakta döküyor. göz göre göre ölüyor. en kötüsü de ne biliyor musunuz ? gözüm gibi bakmama rağmen bunların olması. Antalya'da geçen hafta sokakta bir satıcı gördüm. el arabasında çiçek satıyor. küpe çiçeği de vardı. tepede felaket bir güneş. hava sıcak . kimbilir ne kadar sürede bir suluyor. küpeleri görmeniz lazımdı. süper sağlıklı bir görüntüleri vardı. ben günde 10 kere kontrol ediyorum. ama benimki ölüyor :(

Hakli olabilirsiniz sayin MyOzoTis cunku yanlis gubre veriminin topragin icindeki element degerlerini bozdugunu okumustum bir makalede. Bu arada tavsiyeme uydunuz mu yani sivi besini azaltin bu arada besinin degerleri nasil yani uzerinde yazan rakamlar? Maalesef cicek ve yaprak dokulmeseinin en onemli sebebi ısı durumu. Yani 7 ila 21 derece arasindaki sicaklik kupeli icin en ideal olani. Bence siz toprak degisimi yapmadiysaniz ve toprak hafif nemli ise en az saksi hacminde ciceginizi sulayin. Bunu yapmak zorundasiniz cunku eger suphenizde hakli iseniz bitki zehirlenme yasiyor olabilir. Bu arada drenaj deliklerini kontrol edin ve yikadiktan sonra iyice suyun suzuldugunden emin olun. Ve bir tavsiye daha yaprak arkalarini iyice konrol edin bir zarali dadanmis olmasin!!! Yaprak arkasinda yoksa toprak icinde olabilir.
Disarida satilan ciceklerin o durumu beni de oldukca sasirtir her zaman? Ne demek lazim bilemem cicek satan pek cok yerde gunesin acimasiz isinlarina maruz birakilan bitkiler var ama yine de pek birsey oldugu yok. Anlasilan pek uzerlerine dusmemek gerekiyor. Ne derler bilirsiniz sakinilan goze cöp batar!!!

esmaesma
01-05-2015, 15:58
Ben de size yeni çiçeğimi tanıtayım...

kupecim
02-05-2015, 23:11
Ben de size yeni çiçeğimi tanıtayım...

Esmaesma bu ne kadar güzel bir cicek; yani hic bu kadar dalli budakli kupeli gormemistim. İnsallah tomurcuklarini da goruruz hep birlikte :eek: masallah da diyelim de nazar degmesin kizimiza :-(

esmaesma
02-05-2015, 23:15
Esmaesma bu ne kadar güzel bir cicek; yani hic bu kadar dalli budakli kupeli gormemistim. İnsallah tomurcuklarini da goruruz hep birlikte :eek: masallah da diyelim de nazar degmesin kizimiza :-(

Çok teşekkürler sayın küpecim. İnşallah görürüz. Gelişmeleri paylaşacağım :D.

kupecim
02-05-2015, 23:26
Benim nazli kupem daha acmadi. Ektigim tepe çeligi tuttu ama ana bitki surgun vermekle mesgul bu aralar. İstanbul havalari da tam da onun istedigi gibi ama gelgelelim bir tomurcuk goremedim henuz. Bende beklemedeyim bakalim

saisha
04-05-2015, 17:53
bugün, çeşitlerimin arasına bir de küpe çiçeği ekledim :) katmerli çeşidi en sevdiğim. bir de bunun huyunu suyunu öğrenelim bakalım ;)

hercai73
13-05-2015, 12:33
552541

552542

552543

Bunlarda benim evdeki fuschia serim :p

esmaesma
13-05-2015, 15:51
Kupelerim actiii

celalim01
13-05-2015, 17:16
Yavaş yavaş açmaya başlıyorlar. Oldukça büyük olan küpeli (kış döneminde yerini değiştiremedim. Kurudu ama kökten budadım tekrar yeşermeye başladı. )

Diğer kırmızı küpem bir tane açmaya başladı. devamını bekliyoruz.

RaJeV
15-05-2015, 16:37
Çiçeğini taşıyamadı benim küpeli de. En sonunda yana yattı.

565210

zehra evin
21-05-2015, 23:23
Benimde en sevdiğim küpeli Sayın RaJeV.Dün yeni bir tane aldım tam eve girerken çiçekli ve tomurcuklu ince bir dalını kııiverdim kazayla.Hemen ısladım çiçeğini kopartarak.Çelikten tutar inşaallah.

begony
23-05-2015, 16:04
Küpelilerim tomurcaklansin diye pekmezli su verdim.4 saksi kupeli hizla kurudu acaba pekmezmi kurutdu. Bu mevsimde kurumalari normalmi icim cok yandi .Diger küpelimde kururmu.

sungurak
24-05-2015, 22:53
http://media.snimka.bg/s1/4595/035434960.jpg?r=0

sungurak
24-05-2015, 22:53
http://media.snimka.bg/s1/4595/035434960.jpg?r=0

Esila09
25-05-2015, 12:50
Bende 2 adet çiçek bakıyorum ama bir türlü çiçek açmadı sadece 2 adet tomurcuk var yaprakları çok sağlıklı ne yapsam da çiçek acsa

sungurak
25-05-2015, 15:25
Belki birazcık zamana ihtiyacı vardır

sungurak
25-05-2015, 20:55
http://media.snimka.bg/s1/4598/035440307.jpg?r=0

RaJeV
26-05-2015, 07:18
Benimde en sevdiğim küpeli Sayın RaJeV.Dün yeni bir tane aldım tam eve girerken çiçekli ve tomurcuklu ince bir dalını kııiverdim kazayla.Hemen ısladım çiçeğini kopartarak.Çelikten tutar inşaallah.

Ben geçen hafta 10-15 tane kestim. Tuttu gibi ama :D

565208

gokcemne
26-05-2015, 14:44
merhabalar.yaklaşık 10 gun once kupe ciceği aldım.bir sürü acılmayı bekleyen tohumu vardı.ama her sabah uyandıgımda bi kısmını dokmus oluyo :( yer yerde yapraklarında cürümeler var cokta su vermyorum.bi kac tohumu actı ama diğerleri dokuluyor.salonum sadece sabahları gunes goruyor gun ıcınde sureklı ısık alıyor.ne yapmam gerekiyor yardım lutfen :(

bcekderi
26-05-2015, 20:41
Benim Küpelim.

kupecim
26-05-2015, 20:56
merhabalar.yaklaşık 10 gun once kupe ciceği aldım.bir sürü acılmayı bekleyen tohumu vardı.ama her sabah uyandıgımda bi kısmını dokmus oluyo :( yer yerde yapraklarında cürümeler var cokta su vermyorum.bi kac tohumu actı ama diğerleri dokuluyor.salonum sadece sabahları gunes goruyor gun ıcınde sureklı ısık alıyor.ne yapmam gerekiyor yardım lutfen :(

Küpeliniz çok güzel, dallı budaklı. Gel gelelim sorununuza; en önemlisi dallarda ki yaprak kararmalari. Ya cok su veriyorsunuz ya da kökte solucan türü birşey var. Eger ikisi de degilse bitkiniz kalsiyum alamiyor demektir. Cicek acma doneminde oldugu icin bol bol potasyum agirlikli sivi gubre verin ve disarda aydinlik golge bir yerde kalsin. Ama gunesin altinda da sakin birakmayin. Küpelinin dusmanidir guneş. Umarim bir an önce sorunun önüne gecersiniz. Kolay gelsin... :(

hira
26-05-2015, 21:47
Şuan 3 ya da 4 tane küpem var renkler sürpriz :) Birinin hayatından endişe ediyorum. Balkonda derin gölgede mutlular. Sadece bir tanesi tomurcukta henüz. Deli gibi bekliyorum :) Bir tanesinden çelik alıp dikmiştim 2 hafta kadar evvel, önce birkaç yaprak döktü, şuan iyi.. Tutmuştur inşallah.

sungurak
30-05-2015, 08:45
http://media.snimka.bg/s1/4610/035463530.jpg?r=0

kaliye
30-05-2015, 09:04
küpeli bahçeye dikilirmi. antalya dayım. yazın sıcak malum. kururmu acaba..

leylevi
30-05-2015, 22:30
pazardan küpeli çiçeği almıştım eve getirirken dalı koptu bende dikiyim dedim fakat solgun duruyor nedense acaba suya koyup bir kaç gün durması mı gerekirdi?birde çelik yöntemleri var mı? çeliğin herhangi bir zamanı var mı? neden tutmadığını çok merak ediyorum birde çiçeği yeni almama rağmen solmuş gibi bir hali var bu kadar mı narin bu küpeli çiçekleri?
tutmayan çiçeğimin resmi bu acaba tutma ihtimali hiç yok mu ki?

Benol Hazaroğlu
31-05-2015, 12:06
Çiçeğini kopartın. Yapraklarını azaltın, sapı 2 tane yapıp dikin.

hira
31-05-2015, 13:11
Bu ara küpelere takıldım çok fena. Yüz küsürlük sayfasından çıkamıyorum elimde kalem defterle:rolleyes: bugün iki küpelim daha oldu, biri sürpriz, diğeri ise tamda bu bayıldığım renkte.. Çelik ile çoğaltma konusunda ilk deneyimin sanırım başarılı sonuçlanacak. Yaklaşık bir ay evvel diktiğim iki çelikten bir tanesi çok sağlıklı gözüküyor, oysa sera ortamı bile hazırlamamıştım. Sadece deneme amaçlı iki dal kırıp dikmiştim,demekki çoğaltımı çokta titizlik gerektirecek bit bitki değilmiş. En kısa zamanda bir sürü küpem olmasını diliyorum:cool:

leylevi
31-05-2015, 17:32
Çiçeğini kopartın. Yapraklarını azaltın, sapı 2 tane yapıp dikin.

hocam sapı iki tane yapıp dikin derken ben orasını pek anlamadım

kupecim
01-06-2015, 14:09
hocam sapı iki tane yapıp dikin derken ben orasını pek anlamadım

Diktiginiz ana dal var ya kizil renkli olan onu iki parca edip nemli bir ortamda muhafaza edin. Torf uygundur toprak olarak ama resimdeki gibi celik dikilmez. Bitkiniz yasasin istiyorsaniz solmuş yapraklardan temizlemelisiniz ve mutlaka cicegi kopartin ki rahatca kök yapip yeni filiz cikarsin. Bu durumda bitki köke gideceginden iyi bir muhafaza ile bir daha ki yaza Cicegini görürsünüz.

Benol Hazaroğlu
01-06-2015, 16:38
Sayın leylevi 3143 nolu mesaja bakarmısınız. Küpe çiçeği öyle çeliklenir.

saisha
03-06-2015, 17:35
benim küpelimin yapraklarından bazıları bu hale geliyor :( hastalık mı? zararlı bir bit veya böcek mi bilmiyorum :( gerçi herhangi bir bit-böcek gibi birşey de görmedim ama... çok su vermiyorum, yaprakları boynunu büktükçe su veriyorum. burda düzensiz aralıklarla rüzgar estiği için evde bakıyorum en fazla akşam güneşini filtreli olarak alıyorlar ( haftanın yarısında görüyorlarsa diğer yarısında güneş olmuyor) benim mi hatam var bilemiyorum. sebebi ne olabilir acaba?

kupecim
03-06-2015, 23:33
benim küpelimin yapraklarından bazıları bu hale geliyor :( hastalık mı? zararlı bir bit veya böcek mi bilmiyorum :( gerçi herhangi bir bit-böcek gibi birşey de görmedim ama... çok su vermiyorum, yaprakları boynunu büktükçe su veriyorum. burda düzensiz aralıklarla rüzgar estiği için evde bakıyorum en fazla akşam güneşini filtreli olarak alıyorlar ( haftanın yarısında görüyorlarsa diğer yarısında güneş olmuyor) benim mi hatam var bilemiyorum. sebebi ne olabilir acaba?

Sayın Saisha, siz zaten yapilmamasi gereken iki şeyi yapmissiniz. 1. Küpeli evde bakilmamali ki bakilsa da cok uygun şartlari oluşturmalisiniz ki en zahmetsiz yolu ruzgarsiz da olsa uygun pencere önüne yerlestirmektir ama dikkat edin direkt güneş almasin. 2. Yapraklarin boyunlarini bükmelerine asla izin vermemelisiniz. Verirseniz bitkinin de ritmini bozarsiniz ki bitki fotoda ki gibi sagliksizlaşır. İki önemli noktayi verdim. Gerisi size kalmiş.

snob
04-06-2015, 13:27
deneme

snob
04-06-2015, 13:28
kusura bakmayın bir türlü resim yükleyemiyordum,iş bilgisayarından denedim oldu:)

snob
04-06-2015, 13:49
Nisan sonunda zengarden sitesinden aldıgım 3 adet degişik küpe çiçegi,çok hızlı büyüdüler.

snob
05-06-2015, 08:30
bu da diğeri..

kupecim
05-06-2015, 11:38
bu da diğeri..

Küçücük bir fide mi bu kadar dallanıp budaklandi. Ben de seneye şubat ayında almayı düşünüyordum demek ki kesin alacagim :dilli: peki siz özel bir bakim yaptiniz mi sayin Snob??

snob
05-06-2015, 14:12
Küçücük bir fide mi bu kadar dallanıp budaklandi. Ben de seneye şubat ayında almayı düşünüyordum demek ki kesin alacagim :dilli: peki siz özel bir bakim yaptiniz mi sayin Snob??

Aynen öyle 3 küçük fide ,üstelik uç sürgünleri de koparılmıştı,bahçe toprağı ve torf karışımına dikdim,doğuya bakan balkon ve esintili yüksek bir yer,hergün bir kez fısfısladım,iki güne bir suluyorum,üzerine iki kez de hayvan gübresi takviyesi yaptım,sabah saat 10. 30 kadar güneş alıyor,hepsi bu kadar:)

MyOzoTis
06-06-2015, 14:22
çook mutluyum.çiçeğim tekrar canlandı. her taraftan tomurcuklar fışkırıyor. fakat bir yandan da bütün yapraklarını döküyor. yapraklar kavruluyor sonra kopuyor. 2-3 günde 1 bardak su veriyorum. bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum :(

Rana+miraç
07-06-2015, 17:07
Kupe cicegini cok severim ama bocek nedeniyle her yil bir iki cicegini gorebilirdim sonra kururdu. Bu sene yine cesaretimi toplayip uc saksi kupeli aldim. Gecen seneden kaldigi icin saksi basina indirimli iki liradan aldim.
Eve gelince üçünü ayni balkon saksisina gecirdim ve kokten baslayip uc dort sira yapraklarini budadim. Bitki icice yapraklardan kurtulsun ve besinleri yapraklar icin harcamasin cabuk ciceklensin diye.
Cok surmeden actilar. Kopardigim yapraklarin arkalarindaki sinek yumurtalarini da uzaklastirmis oldugum icin boceklenme cok az oldu.
Ikisi katli biri yalin cikti..

Rana+miraç
07-06-2015, 17:13
çook mutluyum.çiçeğim tekrar canlandı. her taraftan tomurcuklar fışkırıyor. fakat bir yandan da bütün yapraklarını döküyor. yapraklar kavruluyor sonra kopuyor. 2-3 günde 1 bardak su veriyorum. bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum :(

Sayin MyOzo Tis
Kupe ciceginizin kuruyan yapraklarini ve kokten itibaren iki uc yaprak sirasini budamanizi oneririm. Kapali balkonda bitki yeterince hava alamiyor olmali ki yapraklar kavrulmus. Kupe cicegi dis ortam cicegidir. Direk gunes almayan havadar yerleri seviyor. Bir gun bile balkonda yogun gunes altinda kalirsa yapraklar yaniyor ve bitki kuruyor.
Acik hava ve golge bir yere saksiyi alirsaniz da iyi olur ve kupeli cicekleriniz sizi mutlu eder.

saisha
08-06-2015, 09:16
Sayın Saisha, siz zaten yapilmamasi gereken iki şeyi yapmissiniz. 1. Küpeli evde bakilmamali ki bakilsa da cok uygun şartlari oluşturmalisiniz ki en zahmetsiz yolu ruzgarsiz da olsa uygun pencere önüne yerlestirmektir ama dikkat edin direkt güneş almasin. 2. Yapraklarin boyunlarini bükmelerine asla izin vermemelisiniz. Verirseniz bitkinin de ritmini bozarsiniz ki bitki fotoda ki gibi sagliksizlaşır. İki önemli noktayi verdim. Gerisi size kalmiş.

ama bu aralar sık sık hava rüzgarlı, iki gün güneşli sakin olursa 3 gün yağmurlu rüzgarlı oluyor. küpeli rüzgarda kalmamalı diye okumuştum zaten saksılarım devriliyor rüzgarda. ilk aldığımda balkona koymuşrum baktım sürekli devrik durumdalar, almıştım içeri... tekrar çıkartırım. su sıklığını nasıl ayarlamam gerekiyor? tabağındaki su kuruyunca mı vereyim?

Sabihas
08-06-2015, 20:59
Zengarden'a sipariş verdiğim küpelilerim, hava nedeniyle teslimatı ertelendi, yine de Eskişehir'in dondurucu soğuklarında elime geçti. Tüm olumsuzluklara karşın iyi geliştiler. İri çiçekli küpelilerim olsun istemiştim, ama bunlar gül gibi açtılar.

558024

558025

558026

558027

kupecim
08-06-2015, 23:09
ama bu aralar sık sık hava rüzgarlı, iki gün güneşli sakin olursa 3 gün yağmurlu rüzgarlı oluyor. küpeli rüzgarda kalmamalı diye okumuştum zaten saksılarım devriliyor rüzgarda. ilk aldığımda balkona koymuşrum baktım sürekli devrik durumdalar, almıştım içeri... tekrar çıkartırım. su sıklığını nasıl ayarlamam gerekiyor? tabağındaki su kuruyunca mı vereyim?

Devrilecek kadar rüzgarli oldugunu bilmiyordum. Ancak balkonda direkt ruzgar almayan mesela bir duvar dibinde bir yerde birakin. İc mekan bitkisi degildir ya da bu kadar ruzgar varsa hava sirkülasyonunun fazla oldugu bir yere yerlestirin yani bitki disarida oldugunu hissetsin. Diger türlü zaten bitkinizi kaybedersiniz. Evde bakacaksaniz camın her daim acik oldu veya aralik da olabilir siz bir yer bulun bence. Ayrica toprak torf ise asla tabaginda su birakmayin bitkinin köklerinin boğulmasına neden olursunuz. Sabah ya da akşam ayni saatlerde topragin nemli olup olmamasina göre su ekleyin.

snob
09-06-2015, 15:30
Zengarden'a sipariş verdiğim küpelilerim, hava nedeniyle teslimatı ertelendi, yine de Eskişehir'in dondurucu soğuklarında elime geçti. Tüm olumsuzluklara karşın iyi geliştiler. İri çiçekli küpelilerim olsun istemiştim, ama bunlar gül gibi açtılar.

558024

558025

558026

558027

Yanlız benim gönderdiğim ilk resimdeki büyük açan çiçek 2-3 günde soldu gitti,bende koparttım attım,ikinci resimdeki sizinde en sondaki çiçekler ise hala aynı canlılıkta başında duruyor,benim anladığım büyük açan küpeler çabuk soluyor.

saisha
09-06-2015, 17:34
çok teşekkür ederim kupecim. toprağı karışık, bir miktar torf, çoğu orkide toprağı diye aldığım bir çeşit toprak (nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama toprağı yavaş emiyor) (ölçülü/orantılı bir karışım değil). belkide hava sürkülasyonundan ziyade tabağında su bıraktım diye olmuştur :( neyse yavaş yavaş öğreniyorum isteklerini...

Sabihas
09-06-2015, 18:08
Snob kardeşim, iri çiçekli olanlar yaklaşık iki hafta dayandılar. Çiçekleri büyüdükçe rengi açıldı. Solarak kendileri düşsünler istedim, belki tohum oluşur. Aslında küpeli çelikten çok kolay kökleniyor, tohumdan da denemek istedim. Uzun süre çiçeklerini korumasının nedeni havanın serin olması veya öğle güneşinde kalmamaları gibi nedenler olabilir. Antakya'da sıcaklık yüksek gelmiş olabilir. Sizin çiçeklerinizde çok güzeller.

hira
09-06-2015, 19:13
Küpe çiçeği tomurcuk yapıp çiçek açana kadar müthiş bekletiyor ama açınca kolay bozulmuyor çiçekleri.. Kalanchoe de öyle.. Son derece gelişen tomurcuklar ha açtı, ha açacak diyerek bir ay bekletiyor ama bir ayda da bozulmuyor çiçekler :)

capsaicin
19-06-2015, 12:02
560299

hira
23-06-2015, 01:57
Küpeliye besin verirken kapakla ölçmek zor gelince şişeyle göz kararı azcık dökerim dedim, fakat öyle olmadı.. Bir anda "şarr" diye boca ettim nasıl olduysa :o 4-5 gündür ters giden birşey olmadı, sonrasında ne olur bilemiyorum.. Ya bitkiyi kaybedeceğim, ya da deli gibi çiçeklenecek :) durumu aktarırım daha sonra.

hira
25-06-2015, 17:06
Eyvahlar olsun! Küpe çiçeğime unlu bit geldi sanırım.. Sanırım diyorum çünkü daha evvel bu illetle karşılaşmadım.. Sadece yaprakların alt kısmında toplaşmışlar, bende o yaprakları koparıp atmanın en dogru davranış olacagını düşündüm, öylede yaptım. Umarım sorun devam etmez, yoksa nasıl mücadele edilir bilemiyorum.. Bilsemde bitleri uzaklaştırırken bitkiye zarar verecegimden korktugum için hiç bir şey yapmak istemiyorum.

murattyildizz
05-07-2015, 17:10
Bu yıl fide olarak aldım ilk çiçeklerini verdi..Gelişimi memnun edici :p

yeşilaşk
08-07-2015, 11:29
Küpemin dibindeki mantarlardan nasıl kurtulabilirim.Vede çiçeğim öğleden sonra güneş alan batı cephesine bakan cam önünde duruyor ve fotoğrafladığım şekilde yaprakları içe doğru kıvrılıyor nedir sizce bunun sebebi bitkideki bu form bozukluğu gerçekten sorun yaratıyor.

reguler
08-07-2015, 12:16
Küpemin dibindeki mantarlardan nasıl kurtulabilirim.Vede çiçeğim öğleden sonra güneş alan batı cephesine bakan cam önünde duruyor ve fotoğrafladığım şekilde yaprakları içe doğru kıvrılıyor nedir sizce bunun sebebi bitkideki bu form bozukluğu gerçekten sorun yaratıyor.
Güneşten kurumuş olabilir küpe Çiçekleri güneşi sevmiyor diye biliyorum. Işık alacağı ama direk güneş almayan bir yere koyabilirsiniz.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yesilvadi
19-07-2015, 23:51
Ne guzeller kupeliler,saksilarin nazli prensesleri...:)

Emineyyüp
20-07-2015, 08:10
:(:rolleyes:Ben de küpelimden şikayetçiyim bir türlü birbirimizi memnun edemedik üzerine titredikçe kuruyor kendi haline bıraktım .Ne halin varsa gör dedim bakalım bu yöntem işe yarayacak mı

çiçeksever
20-07-2015, 09:37
Benim küpe çiçeklerim elma ağacının altında 2 tanesi elma ağacı dalında sarkan saksıda, diğerleri gölgesinde saksıda durumları iyi. Susuzluğa ve güneşe gelemiyorlar.

murattyildizz
24-07-2015, 18:50
Bu yıl en keyifli onlar :p

sardunya18
26-07-2015, 14:42
İlk defa küpe çiçeğim oldu.İnşallah kışı geçiririz.Çok güzel dimi?

melis inanc
26-07-2015, 17:08
maşallah güzeller

melis inanc
26-07-2015, 17:11
benim güzeller biraz fazla guneslenince yaprak döktüler beni korkuttular ama sanirim iyide oldu suan bütün dallar tomurcuklu

murattyildizz
26-07-2015, 18:00
zamanında sula,gölgeye koy.....:p..keyifle izle..bol bol fotoğrafını çek :p..

murattyildizz
27-07-2015, 17:43
Dün köye gittim,evimizin kapısı çok küçük..Bu küpelilerden de oldukça fazla var,Annem seviyor..bende çok seviyorum..Birazda fotoğraf çektim....Dünkü fotoğrafın devamı..

masal_naz
30-07-2015, 21:52
Benim küpe ciceğim 3 günlük tatil donusu kurumustu birkaç dal yesil kaldı budadım calı gibi sueuyor neyapmam lazım

hira
30-07-2015, 23:28
Küpeliye besin verirken kapakla ölçmek zor gelince şişeyle göz kararı azcık dökerim dedim, fakat öyle olmadı.. Bir anda "şarr" diye boca ettim nasıl olduysa :o 4-5 gündür ters giden birşey olmadı, sonrasında ne olur bilemiyorum.. Ya bitkiyi kaybedeceğim, ya da deli gibi çiçeklenecek :) durumu aktarırım daha sonra.

Küpelim tomurcuk kaynıyor :)

melis inanc
31-07-2015, 09:28
masal naz aynı durum benim başıma da geldi vitamin ile sula ve güneşi gormesini sağla düzelecektir ins

melis inanc
31-07-2015, 09:29
Hira hanim lütfen nispet yapmayın:-):-)

hira
01-08-2015, 11:31
Hira hanim lütfen nispet yapmayın:-):-)

Neden nispet yapayım efendim :) Yanlışlıkla fazlaca verdigim bitki besininin mucizesi diyelim :)

Ayrıca yazım tarzı ve davranışlarınızdan dolayı aşırı biçimde birine benzetiyorum sizi. Gözüm üstünüzde :)

dreams
09-08-2015, 07:07
Küpelimi budayıp aldığım yaklaşık seksen adet küpe çeliğim
Özel çoğaltma aracı ile çoğaltıyorum

http://i.hizliresim.com/ZVkWno.jpg (http://hizliresim.com/ZVkWno)

http://i.hizliresim.com/oZ32yR.jpg (http://hizliresim.com/oZ32yR)

Buda daha önce çelikten tutturduğum küpe çiçeğim.

http://i.hizliresim.com/lyjL4g.jpg (http://hizliresim.com/lyjL4g)

Not : Küpe çiçeği evde de yetişir
ben hiç dışarı çıkarmadım çok büyüdüler
Sıcağı hiç sevmezler !!! evi serin tutamayacaksanız zor yaşar....
ve sürekli çiçek açıyorlar... havalandırma bile yapmadım
fakat düzenli ilaçlayıp suyunu zamanında veriyorum
küpeli çiçeği direkt güneş ışığını sevmez fakat öğleden önce bir iki saat kadar güneş ışığı alması gerekir yoksa çiçekleri açık renkli olur
direkt öğle güneşi bitkiyi öldürür
Düzenli yapraklarını su ile spreylemelisiniz
öğleden önce spreylerseniz çok iyi olur..
Her iki haftada bir özel mantar ve böcek öldüren sıvı sprey ile ilaçlamalısınız
Yoksa aniden birkaç günde ölebilir..ne olduğunu bile anlayamazsınız..

tubik
21-08-2015, 11:29
Merhaba herkese,

Çok uzun zaman vakitsizlikten siteye giremiyorum. Bu zaman zarfında tabii ki balkonumuza yeni çicekler eklendi. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum fakat yaklaşık 1ay önce almış olduğum Küpe çiçeğim soldu. Çicekçiden aldığımda cok gür rengarenk bir sürü çiçeği olan bir çicekti. Aşağı sarkan bir cins olduğundan balkon demirine astım (Dış ortam). Oldukça rüzgarlı ve güneş ışığını direk olarak sadce 1-2 saat alan bir bölge olduğu için onun için uygun olur diye düşünmüştüm. Ancak nerdeyse 3-4 gün içinde kupkuru oldu :( Şuan ne yaptıysam canlanmıyor. İç balkona aldım. Sıcaklığı cok fazla değil ancak malum yaz çok serin de değil. Çicekçi cok suyu sevmez 2 günde bir sulasan olur dedi ama hava sıcaklığı 31-32 derece. Hergün azar azar suyunu veriyorum. Yine de dalları kupkuru zaten cicek hiç yok üstünde artık.Sadece sarkan bir sürü kuru dalı var. Akşam evegidince fotoğraf yükleyebilirim.
Konu başlığı çok geniş olduğundan, öncesinde konuşuldu mu bilemiyorum. Bu konuda daha once yazılan varsa kusuruma bakmayın vaktim oldukca konuyu başından itibaren okumaya çalışacağım. Ama çiceğimi kurtarmak için acil yardım onerilerinz olursa sevinirim.

Çok teşekkürler, :(

masal_naz
23-08-2015, 12:54
benım küpe çiçeğim de 4 gınluk tatıl sonucu susuzluktan kupkuru olmustu dondurğumde cogu kuru dalı budadım bırkac kuru dal bırkac yesıllık kalmıstı sımdı kuru olan daldan da yesermeler basladı cıcekcı bana susuz bırakma demıstı suyu severmıs alt tabagında hep su var artık ıstedıkce cekıyor

masal_naz
23-08-2015, 12:58
son hali bu kuruyan dallardan da yeşil yapraklar cıkmaya basladı belkı sızın de duzelır tabağında su bırakın golgeye alın

masal_naz
23-08-2015, 13:00
benım de bır sorum var kısın içeri mi almalıyız tüm çiçeklerimi bu yaz edindim kış hakkında bilgim yok balkondalar hepsi balkonum acık

tubik
24-08-2015, 16:13
Sizinkinin yine yeşil yanları var benimki direk kupkuru. Aşağı sarkık cins. Geldiğinde üstünde bir sürü çicekleri vardı. Acık ve kapalı. Heryerinden dal fışkırıyordu ve yemyeşildi. 3 günde kustü ve bir anda soldu. Dalları kupkuru oldu, yaprakları döküldü. Çicekler gitti yavaş yavaş. Şuan kuru kuru aşağı sarkık incecik dallar var üzerinde sadece. Acaba onları kesmeli miyim canlanır mı bu şekilde yapsam ? yine gün aşırı sulamaya devam ediyorum ve hava akışı olan kapalı balkonuma aldım direk güneşe maruz kalmayacak şekilde astım tavana. Kendine gelir mi? Çok üzüldüm bakamadığım için. Güzelim cicek yok oldu

masal_naz
24-08-2015, 17:02
benımkı yeşerdi kuru dallardan yeşiller de cıktı oyuzden kendı halıne bırakın benımkı de aşağı sarkıyordu kuruyanları kestım bıkac tane kuru dal bıraktım onlar da yeşerdi

tubik
24-08-2015, 17:06
o Zaman ben de biraz budama yapayım ve yeşillenmesi için dua edeyim :( acaba sıvı gübre vitamin falan herhangi birşey verilmeli mi fayda eder mi ? Bu konuda var mı önerebileceğiniz birşey ya da doğal bir formul ?

masal_naz
24-08-2015, 20:13
tabi umut kesilmez ama budarken göreceksiniz dallar kuru gözüktüğü halde kolay kopmuyor o zaman budamayin da kurulu dalların üzerinden yeşiller de gelecektir. ben hiç gübre kullanmadım diğer arkadaşlar daha bilgilidir

hasarigirl
18-11-2015, 11:09
merhabalar .bende bir kupeliseverim :)
kupelilerimden biri yapraklarini dokuyor ve topragi surekli islak sulamadigim halde ..neyi vardir bilen var mi :(

reguler
12-12-2015, 18:34
merhabalar .bende bir kupeliseverim :)
kupelilerimden biri yapraklarini dokuyor ve topragi surekli islak sulamadigim halde ..neyi vardir bilen var mi :(
Drenajı yuksek toprak karışımı ile topragini değiştirin. çakıl dere kumu çok olsun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sevim77
12-01-2016, 07:37
Merhaba benim kupelimin ekim ayinda yapraklari kurudu bende budadim.simdi dallarin uzerinde yapraklar topak topak.neden oldugunu bilen varmi.

dreams
12-01-2016, 08:35
Merhaba benim kupelimin ekim ayinda yapraklari kurudu bende budadim.simdi dallarin uzerinde yapraklar topak topak.neden oldugunu bilen varmi.

Böceklenmiş olabilir... yaprakların altını kontrol edip gerekirse yaprak altlarını ilaçlayın (yaprak biti , örümcek vs ilacı ile)

capsaicin
13-01-2016, 09:31
Kurudu diye öldü sanmayın. Seirn ve loş bir yere alın. Toprağını nemli tutun(ıslak değil) ve bir süre sonra dallarında yeni yapraklarının pıtır pıtır çıktığını görürsünüz. Baharda coşup yazın yine bir sürü çiçek açacaktır.

aysglkvk
01-03-2016, 16:31
Annem ekmiş benim için bir saksıya. Henüz minicik açarsa ben de paylaşacağım:))

Elbereth
03-03-2016, 09:23
Benim de çok güzel, sarkan türde bir küpe çiçeğim vardı. Her yanı tomurcuk doluydu. Yaz sonunda almıştım. Küçük yeğenim tomurcukları pıt pıt patlatmaktan çok hoşlandığı için açmayı başaramadılar. Sonrasında da, kapalı balkonda olduğu için mi bilmiyorum yaprakların her yerini küçük, beyaz, uçuşan canlılar kapladı. Diğer bitkilere de bulaşmasından korktuğum için küpe çüçeğimin bütün dallarını kestim :( Bir süre sonra yeni yapraklar çıktı ama beyaz yaratıklar da beraberinde geldiler. Sonuç olarak şu an bir küpe çiçeğim yok :(

Zehraaa
18-03-2016, 13:16
Merhaba benim küpe çiçeğimin yaprakları buruşuyor gibi neden acaba?pencere önünde duruyor.fotoğraf yüklenmedi o yüzden gösteremiyorum

nimo
15-05-2016, 10:56
Benim çiçek bu durumda. Uzun olanın dalları ve gövdesi tamamen kuru ve her gün yukarı doğru kurumaya devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor ? Tamamen budayip dalları dikmek istiyorum. Sizce suya mi bırakayim yoksa direkt toprağa mi dikeyim612134

seydatorun
28-05-2016, 12:00
Merhaba bu forma yeni üye oldum ve ilk mesajımı atıyorum. Evimiz güneş almadığından kuzey olduğundan çiçek büyütemiyordum ve küpelilerin güneş sevmediğini görünce şansımı deneyeyim dedim ve o acemilikle aldığım 3 fide küpeliyi aynı saksıya diktim ama dallarının rengi farklı sanırım farklı renk açıcaklar sorun olur mu gerçekten acemiyim her gün yapraklarını fısfıslıyorum yaklaşık 1 hafta oldu ortadaki tomurcuk verdi diğerlerinde bi şey yok ne zaman açarlar diğer mesajda resim eklemeye çalışıcam

seydatorun
28-05-2016, 12:38
614908
bi tanesi tomurcuklandı ne zaman açar acaba ve rengini tahmin edebilir misiniz ilk çiçeğim diye çok hevesli ve heyecanlıyım :)
614913
son attığım resimde küpelimin yaprakları kireç gibi beyaz suyla gitmiyor acaba hastalık mı sağlıklı olanlara zarar verir mi ne yapmalıyım
614914

erhanciftci
30-05-2016, 15:54
Sayın seydatorun cicekleriniz saglikli görünüyor. Aynı saksıda olmaları sorun yaratır mı bilmiyorum. Cimdikleme yöntemini deneyin derim.

sardunya18
30-05-2016, 17:52
Bu da benim hediye gelen küpe çiçeğim evdeki daha yeni tomurcuklanıyor

seydatorun
31-05-2016, 11:13
Teşekkür ederim Erhan bey cevabınız için çimdikleme yöntemi nasıl oluyor budama gibi mi uzun dalların uçlarından mı kesmem gerekiyor

Sarunya18 küpeliniz çok güzel gözüküyor bayıldım:)

seydatorun
01-06-2016, 12:24
615601

İkisi boya gidiyor ve tomurcuk vermiyor ortadaki yana gidip tomurcuk veriyor napmam lazım üstten kesmelimiyim budadıgımı baska bi saksıda büyütebilir miyim ne yapmam lazım

erhanciftci
01-06-2016, 15:14
Çiçeğinizin ustündeki tomurcukları parmaklarınızla koparın (cimdikleyin) böylelikle çiçeğiniz boya gitmez kenardan gelen sürgünler güçlü gelir.

nimo
05-06-2016, 12:24
Bu da benim mor küpe çiçeğim. Yalnız yaprakları diğer küpe çiçeklerine göre çok etli acaba neden?

akçabardak
05-06-2016, 12:44
Bu da benim mor küpe çiçeğim. Yalnız yaprakları diğer küpe çiçeklerine göre çok etli acaba neden?

Sn. nimo sizin çiçeğiniz küpe çiçeği değil, sizin çiçeğiniz Kalançhoe çeşitlerinden biri, Kalançhoe Mangini de olabilir diye düşünüyorum :)

https://www.google.com.tr/search?q=kalanchoe+%C3%A7e%C5%9Fitleri&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtt6LO2JDNAhVMbhQKHVSkD2UQ_AUIBigB

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/38737.htm

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210-42.htm

nimo
05-06-2016, 14:41
Hayır geldiğinde çiçek açmış halini gördüm ama bildiginiz Küpe çiçeğiydi :) bende 3 farklı kalanşo var yoksa anlardım

nimo
05-06-2016, 14:42
Benim çiçek bu durumda. Uzun olanın dalları ve gövdesi tamamen kuru ve her gün yukarı doğru kurumaya devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor ? Tamamen budayip dalları dikmek istiyorum. Sizce suya mi bırakayim yoksa direkt toprağa mi dikeyim612134

Bakım bu da geldiğinde çiçeğini kestiğim hali. Uzun olan yaralıydi kurudu üst dallarını kesip diktim tuttu

akçabardak
05-06-2016, 18:01
Bakım bu da geldiğinde çiçeğini kestiğim hali. Uzun olan yaralıydi kurudu üst dallarını kesip diktim tuttu

Çiçeğini görmedem bir şey diyemem, siz öyle diyorsanız öyledir. Siz en iyisi bir de daha sağlıklı bilgi alabilmek adına bu başlıkta sorabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088-3.htm#post1466611

nimo
05-06-2016, 20:47
Sanırım haklısınız inceledim biraz :) kendimi çok kaptırmıştım küpe diye

Oya hülya
13-06-2016, 14:35
Meraba bu da benim küpelim fiddeyken aldım çok küçük cinsi böyle herhalde sarkan cinsten mi acaba

emrecan70
15-06-2016, 13:52
buda benimkisi

A_NOMAD
15-06-2016, 16:43
buda benimkisi

Ekleyememişsiniz :)

SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/)

sahin
16-06-2016, 12:44
bu sene pazardan küçükken aldım. daha çiçek falan yoktu. şansıma bu çıktı

tatlı bezelye
16-06-2016, 14:12
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160616/7a3212f95305bb707c206fca4c63a9b4.jpg

Bu da benim güzelim:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

shenile
12-07-2016, 18:45
Merhaba arkadaslar,
Sizden yardım bekliyorum.
Küpe ciceğime birseyler oluyor yapraklari sarariyor bazilarida ortalari falan kuruyor sebebi nedir acaba.
Hergun gunde 3-4 kere yapraklarina suyla fis fis yapiyorum tam olarak nasil bakmaliyim yardimci olursani sevinirim.
Saygilarimla

shenile
18-07-2016, 17:07
lütfen yardim edin küpelimi kaybetmek istemiyorum arkasina baktigimda beyaz seyler var ne ola bilir ne yapmaliyim?
lütfen yardim edin

sardunya18
19-07-2016, 15:38
lütfen yardim edin küpelimi kaybetmek istemiyorum arkasina baktigimda beyaz seyler var ne ola bilir ne yapmaliyim?
lütfen yardim edin

Böcek ya da bit olabilir daha dikkatli bakıp ona göre karar verebilirsiniz .Yerini değiştirin benimde küpelim var hiç yapraklarına fısfıs yapmadım .Sadece susuz bırakmıyorum kolay gelsin

Ebrushka
27-07-2016, 23:44
pazardan küpeli çiçeği almıştım eve getirirken dalı koptu bende dikiyim dedim fakat solgun duruyor nedense acaba suya koyup bir kaç gün durması mı gerekirdi?birde çelik yöntemleri var mı? çeliğin herhangi bir zamanı var mı? neden tutmadığını çok merak ediyorum birde çiçeği yeni almama rağmen solmuş gibi bir hali var bu kadar mı narin bu küpeli çiçekleri?
tutmayan çiçeğimin resmi bu acaba tutma ihtimali hiç yok mu ki?

Leylevi dalı suda bi iki hafta bekleyip sonra dikseniz daha iyi olurdu. Küpe zor kokleniyo.

Ebrushka
06-08-2016, 16:12
Geçen sene hastalanip yaprakları beyazlayan kupeden aldigim celigi umutsuzca alip koklendirip diktim su an gayet iyi gibi:cool: son resmi atamadim ama tomurcuklari da var

yaseminhckrkglu
18-08-2016, 18:18
Herkese merhaba, benim de kupe cicegim var ilk aldigim kocaman sarkan kupeleri vardi ustunde, yanlis bilgilendirme sonucu evin icerisine koydum ****** solmaya basladi, yapraklari kurudu, guzelce budadiktan sonra ogleden snra gunes alan, esen balkonumun golge bir kosesine koydum, simdi yapraklari geri geldi yesil yesil acti buyudu, uzerinde tomurcuklari da var ancak bu tomurcuklar acamadan dokuluyor �� Sizce sebebi ne olabilir? Susuz birakmiyorum havaya gore her gun **** gun asiri suluyorum

dreams
20-08-2016, 10:11
Çok sulamayın fakat toprağının kurumasınada izin vermeyin!
Bitkinizin yaprak biti , örümcek **** mantar gibi bir sorunu olabilir...
bitki ilacı alıp özellikle tüm yaprak altlarını daha sonra tüm bitkiyi spreyleyerek ilaçlayın

seydatorun
07-09-2016, 09:08
627040

Benim küpelimde büyüdü fazla çiçek açmıyor **** biri dökülüyor biri açıyor :) çok seviyorum çiçeklerimi ama kışın nasıl bakıcağımı bilmiyorum kışın nasıl yaşatılır bu çiçekler

Yas_min
08-11-2016, 12:12
Zerrinciğim , bana bir sözün vardı , ama bahsetiğimiz küpeyi resimlerde göremedim .
Umarım başına bir hal gelmemiştir ;(
Pembe düz kloş etekli bir küpeydi ...

Sayın arkadaşım mümkünse bende ingilizlerinizden rica ediyorum :)

shenile
01-12-2016, 11:47
Merhaba arkadaslar bu kupe cicekleri dallari kuruyup tekrar yazin cikar mi benimkinin dallari kurudu bi ihtimal tekrar cikar diye umid ediyorum.

Batuhan Yılmaz
02-04-2017, 11:39
Merhaba arkadaşlar benim küpe çiçeklerimde büyük bir sorun var 1 senedir benimle beraberler fakat yaprakları sürekli dökülüyor camekan balkonda rüzgar alıyor kuzey doğu cepheye bakıyor istanbulda 5 saat güneş alıyor ama yaprakalr çnce kan kırmızı kızarıyor sonra dökülüyor balkonumda besinek sorunu var nasıl kurtulabilirim bu sorunlardan ve 15-20 cm lik dalın üstünde sadece tepede 5-6 yaprak çok yakın şekilde çıkmış halde yardım ederseniz sevinirim .

ParlakYıldızlar
10-04-2017, 13:14
Bende kupelendim c.tesi günü 5 tl.ye üzeri tomurcuklu,eve gizlice soktum artık eşim isyan edecek,kendimi tebrik ediyorum.

snob
20-04-2017, 12:21
Açmakta çok ısrarcı.

ParlakYıldızlar
20-04-2017, 13:35
Bu da eve gizlice getirdiğim, nedeni eşim "sen yakinda eve agac da sokarsin"diyor,onu haklı cikarmaya yim.

okursan
20-04-2017, 17:09
Güzel bodur saksılık meyve ağaçları var aslında. :D

ParlakYıldızlar
20-04-2017, 21:51
Syn:Okursan,aslında bir tane var henüz çelik den yeni filizlendi,seftali celigi alıp öylesine dikmistim,tuttu.Boyu posu pek benzemiyor ağaca tabi,evde farkedilince hersey için çok geç olucak.

Kbyzn
03-05-2017, 22:46
Merhaba benim Küpeli hiç büyümüyor . 1.5 ayı geçti dikeli. Bir iki tane yaprak ancak çıkarttı

Jezebel
08-05-2017, 20:15
Yine"Fuchsia ‘Bicentennial (http://simplyseedsandplants.s3.amazonaws.com/p/l/110054.jpg)" , flaştan renkler farklı, gerçeği turuncu/kırmızı:)

647287

Ne kadar yaşar

lusoari
08-05-2017, 20:52
Yine "Becentenial" , flaştan renkler farklı, gerçeği turuncu/kırmızı:)

647287

Ne kadar yaşar

Bence eşsiz bir güzelliği var küpelilerin, her rengi her forumu ayrı güzel.
İş bunları yaşatmakta sıcaklar bastırdığında birer birer ölüp gidiyorlar hatta ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyor insan :mad:
Böceklerle arasıda çok haşır neşir üzerinden hiç eksik olmuyor, yazın sıcağından zar zor kurtardıklarımı sürekli ilaçlamaktan çok kaybetmişimdir :mad:
Anaçlardan kalan 4-5 çeşit küpeliyide laboratuvarda bakmaya çalışıyorum. En azından orası serin sadece böceklerle uğraşıyoruz.

Geçen yaz Rus bir arkadaşla tanışmış ve küpelileri yaz sıcaklarından korumak için minik bir sır vermişti yeri gelmişken paylaşayım belki yardımcı olurum.
Bitkilerin boyuna göre uygun karton kutunun içine bitkilerimizi yerleştiriyoruz ve saksıların arasınada buz tutmuş pet şişeler yerleştiriyoruz bu işlemi günün sıcak saatlerinde yapmak bir nebzede olsa etki ediyor ama işin zor kısmı sürekli oyun oynamak gerekiyor şişedeki buz eridikce her yer su oluyor, bitkileride sürekli koy çıkar hırpalanıyorlar ama yinede kaybetmekten iyidir. Elimde kalanları bu sayede kurtardım ama bir daha küpeli almamaya tövbeliyim. :D

Jezebel
08-05-2017, 23:33
Saksıdaki tek küpem bu.
Diğerleri toprakta. 50 kuruş , 1 lira gibi ucuz olanlardan aldım pazardan.
Ne açarsa bahtıma ;) Bir ara 37 adet küpelim vardı.
Temmuzda sonuncusunu da kaybetmiştim.
Karton değil de daha büyük bir saksıya küpe saksısını koymak, benim aklıma gelen.
Arada kalan boşlukları da dondurucuda soğutulan buz aküleri ve jel içeren torbalar koymak. Jelli torbası olmayan, normal bir zip kilitli poşet (http://www.posetciyim.com/wp-content/uploads/2016/06/Kilitli-torba-6.jpg) içine arap sabunu koyup zip kısmını kapatır. Bunu dondurucuya koyar ve kullanır.
Isınsa bile akmaz. Ayrıca defalarca kullanır. İşi bitince de temizlik için kullanabileceği arap sabunu olur.
Fikir sadece.

eslm mrym
09-05-2017, 11:58
Merhaba arkadaşlar benimde bir küpelim var.gecen sene çok fazla dalları ve çiçeği vardı.ama sonra kurudu.cok şükür ki kurtardım.yanlız dalları bir tarafa doğru büyüyor.diğer taraf boş kaldı.daha fazla dallanması için ne yapabilirim.yardımcı olabilirmisiniz.resmini koyuyorum.

Jezebel
09-05-2017, 15:08
Topraktaki cimcime :)

647346

Sıradan bir şey.