PDA

View Full Version : Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14

aukesen
13-09-2011, 13:37
bir bakın arkasına sağına soluna ağ gibi birşey varsa kırmızı örümcek,beyaz hareket eden birşey varsa unlu bit (yaprak ve yaprak diplerinde olur pamukçuk gibi birşey resimde pek görünmüyor ama) bunlardan birisidir benim tahminim kırmızı örümcek tedbir almanız lazım

a1919
13-09-2011, 13:52
Sayın aukesen cevap için teşekkürler. Ancak ben hiç bir şey göremedim. Tedbir amaçlı ne yapabiliriz. Arapsabunlu formül işe yarar mı? Daha önce de böyle oldu aynı küpem. Sonra yaprakları döküldü. Ben de bir karış kalacak kadar kestim. Hiç yaprak kalmamaıştı üstünde. Sonra tekrar yeşerdi. Oldukça da sağlıklı yapraklar çıkardı. Ama bir kaç yaprakta yine beyazlama farkettim. Tekrar tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Önerebileceğiniz bir ilaç ya da ev yapımı birşeyler varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

senemr
13-09-2011, 16:30
benimde küpem bitlendi,arap sabunlu karışımı kullandım ama sanırım yaşamıycak:((

ebrar nisa
13-09-2011, 19:23
Benim küpelimde örümcek azizliğine uğramış.Ne olduğunu anlayamamışdım yakndan iyice inceleyince zor farkedilen ağları gördüm.Hangi yaprağın dibini sarmışsa kurutmuş. Arap sabunu uyguladım.İnşallah işe yarar. Çok dikkatli incelemek gerekiyor.

iris41
18-09-2011, 19:19
Ben evdeki ciceklerin dip köşesine naptalin topu yerleştiriyorum ne örümcek ne torf sinekleri oluşuyor cok rahatım :p

ardabora
25-09-2011, 16:02
Son küpelim de açtı.

Bu küpeli pek sağlıklı değil,zaten aldığımda kötü haldeydi,yaprak çıkarmaya başlayınca kendini topladığını düşünmüştüm ama birden tomurcuk yapmaya başladı. Odunsu gövde kurşun kalem kalınlığında ama bitkinin sadece üst kısmında bir iki yaprak çıktı o kadar...

Bir de çiçeklerin yaprakları diğerleri gibi değil,aşırı sert...üst yaprakları bir türlü açılmıyor...İlk bir kaç tomurcuk,adam gibi açılamadan kurudu gitti...Garipler,anlamıyorum dertlerini...

sakagun
27-09-2011, 11:46
Çelikten köklendirdiğim küpe çiçek açtı.

zafer1326
03-10-2011, 12:04
Havalar soğuyup birazda yağmur ıslatınca üzerlerini, coştu güzeller.

249342

249343

249344

zafer1326
03-10-2011, 15:42
Teşekkürler Nilgün Hanım. Cinslerini bilmiyorum. Üstteki küpeli yaz sıcaklarında bu kadar büyük açmıyordu. Ancak havaların serinlemesiyle birden devleştiler. Üstelik bol nemli ve gölge bir ortamda bulunuyorlar.Bahçedeki çeşme başını çok sevdiler.

düşbahçesi
04-10-2011, 21:46
Çelikten köklendirdiğim küpe çiçek açtı.

Yürekten tebrik ederim sizi !!!:p

Ben de küpelerimin çeliklerini büyük bir zevkle paylaşmaya hazırım. Ancak çelikleme yapacağım diye küpelerimin tepelerini kestim de kestim ama sonuçta hiçbirşey köklendiremedim ! Belki 50 çelik denedim !

Nasıl böyle güzel köklendirdiniz küpenizi ?

acemifüsun
05-10-2011, 00:13

Ben de küpelerimin çeliklerini büyük bir zevkle paylaşmaya hazırım. Ancak çelikleme yapacağım diye küpelerimin tepelerini kestim de kestim ama sonuçta hiçbirşey köklendiremedim ! Belki 50 çelik denedim !

Küpe çelikleri çok kolay köklenir. En fazla 3 göz olacak şekilde en uçlardan çelikler alın. 3. gözün 3mm kadar altından keskin ve steril bir bıçakla hafif yan olarak kesin, çeliğin en ucunda 2 yaprak bırakın. Diğer yaprakları gövdeye zarar vermeden kesip atın, ufak pet bardaklara daha önceden iyice nemlendirdiğiniz torfa 2 göz toprak altında olacak şekilde dikin, çeliği sabitlemek için elinizle iyice torfu sıkıştırın, sonra da pet bardağa sera uygulayın. Gölge, aydınlık bir yere koyun. Her gün serayı açıp, 5 dakika havalandırın, arada fısfısla çeliğe su püskürtün, en geç 20 günde köklenir. Kökleri pet bardağın kenarlarında, dibinde görünce, dikkatlice toprağını dağıtmadan, köklerin zedelenmemesine dikkat ederek, uygun bir saksıya dikin. Kolay gelsin:)

jineop
05-10-2011, 11:52
Küpeseverin öğle yemeği tabağı, seyrederek tabi ki...

jineop
05-10-2011, 11:54

Sevgili düşbahçesi, az sabredin Mart ayından itibaren , Haziran sonuna kadar su içinde zahmetsizce en geç 10 günde tam kökleniyor.

loveflower
05-10-2011, 17:57
Yaz başında küçük çelik olarak diktim şimdi bu boya geldi fakat çiçek açmadı ne yazık ki:(
Çiçekleri ne renk nasıl bilmiyorum, üzerinde çiçeği yoktu ana küpelinin. Süpriz olsun diye somadım da.

249659

ardabora
05-10-2011, 18:25
Havalar soğuyup birazda yağmur ıslatınca üzerlerini, coştu güzeller.

249342

249343

249344

Üçüncü resimdeki küpelinin hem çiçeklerine hem de yapraklarına bayıldım.Yaprakları ne kadar sağlıklı görünüyor.

Sn.zafer1326, nasıl bir bakım uyguluyorsunuz merak ettim,çok güzeller..

jineop
05-10-2011, 19:12
Yaz başında küçük çelik olarak diktim şimdi bu boya geldi fakat çiçek açmadı ne yazık ki:(
Çiçekleri ne renk nasıl bilmiyorum, üzerinde çiçeği yoktu ana küpelinin. Süpriz olsun diye somadım da.

249659

Sevgili loveflower büyük olasılıklar beyaz ya da ucuk pembe.

loveflower
05-10-2011, 21:10
Teşekkür ederim sevgili lir:) Sizin küpelilere bayılıyorum.Çok çok güzeller. Tabağın içinde ne göz alıcı görünüyorlar.

Oğuzhan
05-10-2011, 21:36
249719
249720

zafer1326
05-10-2011, 22:12
Üçüncü resimdeki küpelinin hem çiçeklerine hem de yapraklarına bayıldım.Yaprakları ne kadar sağlıklı görünüyor.

Sn.zafer1326, nasıl bir bakım uyguluyorsunuz merak ettim,çok güzeller..

Sevgili Ardabora özel bir bakım uygulamıyorum. Sadece, tüm gün gölge ve oldukça nemli bir ortamda bulunuyorlar. Sanırım bunu çok seviyorlar.

onur şengün
06-10-2011, 14:08
Sn. Jezebel
Bu pazar İzmir'de nerede ve hangi günler kuruluyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.

Evet, Sn Jezebel ben de bir küpeli hayranı olarak çok merak ediyorum, lütfen söz konusu pazarı ve özellikle hangi dönemlerde bulabileceğimizi söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ;)

Jezebel
07-10-2011, 19:53
Evet, Sn Jezebel ben de bir küpeli hayranı olarak çok merak ediyorum, lütfen söz konusu pazarı ve özellikle hangi dönemlerde bulabileceğimizi söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ;)

Bu pazar Bucada her pazar kurulur.
Küpeler baharda piyasaya sürülür, şu aralar pek görmüyorum.
Saygılar.

akkelebek
10-10-2011, 15:45
merabalar ben muğlada yaşıyorum öğrenciyim .küpelileri de çok seviyorum ama burdaki çiçekçilerde bulamadım bana şehirde küpeli bulabileceğim bir çiçekçi önerirseniz ya da küpeli paylaşımında bulunursanız çok sevinirim iyi günler :)

merhaba,

ben de Muğla'da yaşıyorum.. Küpelerimi de Bayır pazarından aldım.. ama Gökova pazarında da satılıyordu.. çiçekçiler yerine pazarları gezmek hem daha eğlenceli hem de süprizlere açık pek çok şey bulunabiliyor..

sevgiler..

emily14
10-10-2011, 19:37
Sevgili düşbahçesi, az sabredin Mart ayından itibaren , Haziran sonuna kadar su içinde zahmetsizce en geç 10 günde tam kökleniyor.

Sevgili Lir bu tabaktaki güzellerin hepsinden sizde var mı? varsa çalik paylaşımı yapar mısınız? ben sevgili Adabora'dan aldim birkac celik 2 tanesi tuttu hem de bu ayda kendisinin soyledigi yöntemi uyguladım. pet şişe kesinlikle mucizevi bişey çelik üretmede :p beni coook mutlu edersiniz... çiçek çeşitliliğinizi bilmiyorum ama bendeki türlerle sevseve değiştirme yaparım... hepsi çok güzeller maşallah...

jineop
10-10-2011, 21:06
Sevgili Lir bu tabaktaki güzellerin hepsinden sizde var mı? varsa çalik paylaşımı yapar mısınız? ben sevgili Adabora'dan aldim birkac celik 2 tanesi tuttu hem de bu ayda kendisinin soyledigi yöntemi uyguladım. pet şişe kesinlikle mucizevi bişey çelik üretmede :p beni coook mutlu edersiniz... çiçek çeşitliliğinizi bilmiyorum ama bendeki türlerle sevseve değiştirme yaparım... hepsi çok güzeller maşallah...

Bu küpelilerin hepsi bahçeden, size seve seve çelik yollıyabilirim.

berçin
13-10-2011, 18:48
Küpe sever arkadaşlar merhaba,yeni üyeyim.Bende terasımda çeşitli çiçekler yetiştiriyorum ve bunların arasında küpelerim var.Terasım kuzeye bakıyor ve deniz kenarı,karadeniz in sert rüzgarı küpelerimin bir çoğunu telef etti.Şimdi kış geliyor nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Zaten kala kala dört beş saksı kaldı sizlerle resimlerini paylaşacağım ama şu acemiliğimi atlatmam gerekli.Vereceğiniz öneri ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

bari
13-10-2011, 18:49
Tohumdan fuchsia magellanicalar. Kışın içerde, seneye inşallah bahçeye dikilecekler.

jineop
13-10-2011, 20:23
Tohumdan fuchsia magellanicalar. Kışın içerde, seneye inşallah bahçeye dikilecekler.

Sevgili bari, çok sevindim. Güçlü kocaman ağaç olurlar inşallah. Kutlarım...

CEBECİ
16-10-2011, 20:58
Küpe çiçeğim açtı, renk ve cinsini bilmeden satın almıştım.katlı oluşuna çok sevindim.Çiçekleri geçtikten sonra çelikten çoğaltsam bir sakınca olur mu acaba?

251523

251524

251525

251526

Bu da geçen seneden kalan küpelim

251527

düşbahçesi
17-10-2011, 22:17
Sevgili Lir ve Sevgili Acemifüsun,

İkinize de mesajlarınız için çok teşekkürler. Siteyi kullanmaktaki acemiliğimden dolayı henüz gördüm mesajlarınızı.

Yoluna yoluna ( ! ) insanda koruma altına alma isteği uyandıran zavallı küpelerimden, eğer hala çelikleme yapılacak birşeyler kalmışsa, yeni denemeler yapacağım bu hafta sonu gittiğimde.

Bu arada baharda 10 günde çimlenecekleri günleri de sabırsızlıkla bekliyorum.

Sanırım bana el verecek birine ihtiyacım var, bu iş benim elimle olmuyor aylardır !!!

Ve küpesever arkadaşlarım, çeliklerim birgün tutarsa paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım.

Yurtdışından küpe ısmarlamayı düşünenler olursa, ben de varım.

Herkese selamlar

SerDag
21-10-2011, 22:27
Efendim mayıs ayında gelen küpelim. Şansına, bol yağmur yedi, sanırım 2 hafta aralıksız. Cidden sıcak yaza iyi dayandı, yaz sonu biraz ufalmış olarak yeniden karşımda. Ekim başı da bol yağmurlu bir hafta boyu bilerek balkonda bıraktım. Şimdi havalar çok soğuduğu için içeride. İlk geldiği kadar bol çiçek açmıyorsa da üzerine mini mini tomurcuklar var. Sanırım biraz ağırdan alıyor.;)

SerDag
21-10-2011, 22:39
Bu da benim az önceki mesajda bahsettiğim küpelimin, yaz sıcaklarından dolayı balkonumdan zorunlu göçü sırasında gelen misafirim. Daha dayanıklı bir küpeli, sıcağa müthiş dayandı, çok az yaprak kaybetti. Yalnız bir yerinde örümcek var sanırım bazı yapraklarda beyaz noktacık halinde ısırık yerleri var. Yenik yaprakları biraz yoldum. Gürleşmesini bekliyorum ama o çiçek açıyor. Şu an o da artık içeride, geceleyin burası 6-7 C'lere indi.;)

252031

252032

SerDag
22-10-2011, 15:22
Evet evet tohum. Ancak bu meyveleri kesip bekletmeli mi, hemen ekmeli mi, bıçakla yarıp tohumları mı çıkartarak ekmeli bilemiyorum. Nette bir resimde yarmışlar içini göstermişler, içinde mini mini siyah çekirdekler var. Yazın bir meyvesini bilerek dalında bıraktım. Uzun süre çok sert ve şişkindi, sonra yumuşadı. Alıp ektim ama sanırım olmadı. Belki de sertken alıp ekmek lazım..

SerDag
22-10-2011, 16:53
Efendim küpelilerde yazın farkettiğim bir oluşum. Yani tohumlarını taşıyan meyve. Bunları dalında ne kadar süre bırakmalı, acaba bilen arkadaşlar yazabilir mi? Dalından alıp kurutmalı mı, direkt ekmeli mi, ne yapmalı? Çok teşekkürler...;)

SerDag
22-10-2011, 21:45
Ben evdeki ciceklerin dip köşesine naptalin topu yerleştiriyorum ne örümcek ne torf sinekleri oluşuyor cok rahatım :p

Eğer öyleyse derhal yarın uygulamaya başlayayım. Benim küpelimi de göremediğim örümcek ısırıp durmakta. Bir o yaprağı bir bu yaprağı, of of.:(
Toprağın üstüne mi koyuyorsunuz ya da saksı tabağına mı? Çünkü üstten suluyoruz top eriyip toprağa karışmaz mı?

jineop
24-10-2011, 07:23
Sevgili SerDag, koyulaşmış olanları koparıp kurutuyorsunuz. Kuruttuktan sonra elinizle ufaladığınızda küçük siyah tohumlarınız ekmek için hazır hale gelecektir. Kolay gelsin.

iris41
25-10-2011, 06:34
Sayın SerDag naftalin toplarını köşe bucak neresi aklınıza gelirse cay tabagına 3 4 adet koyup aralara saklıyorum bu yıl cok rahat gecirdim :p bitkilere yakın mesafede olsun yeterli

SerDag
25-10-2011, 13:48
Sevgili lir çok teşekkür ederim deneyeceğim. Dalında bekletince yumuşuyor sanırım sertken koparıp kurutacağız.

Sevgili iris41 tam da dün akşam bir anda elime feneri alıp iki küpeliyi de yarım saat inceledim. Pembe-beyaz küpelide 5 beyaz sinek keşfettim ve imha ettim; mor-pembe küpelide ise bir örümcek keşfettim ve imha ettim. İşin ilginci beyaz sinek açık renk küpeliyi sevmiş ama yanındaki küpeliye gitmemiş. Keza örümcek ise koyu renkliden dışarı çıkmamış. Başka kalmadılar umuyorum. Bu naftalin topu konusu çok faydalı olabilir inşallah bir daha nüksetmez bu böcükler.

onur şengün
26-10-2011, 08:11
Benim balkonumda da 40-45 değişik çeşit var, bunların içinde 3-4 tanesi de küpeli, bu yaz itibariyle henüz ne sinek ne de örümcek görmedim. Muhtelif yerlerde hep kokulu bitkiler dikili (özellikle ıtır, lavanta, mercanköşk, reyhan, sarımsak çiçeği). Acaba bize güzel gelen bu bitkiler böcüklere kötü kokuyor olabilir mi ?

SerDag
26-10-2011, 21:35
Bana da öyle geldi, ıtırlı kokular böcükleri kaçırıyor. Forumda unlu bit ilacı olarak sarmısak tozlu karışım önerilmişti. O zaman yandık biz çünkü iki küpelimin yanında Gardenya var bir açarsa misss gibi kokacak böcük ordusu gelebilir demektir:)

günebakan
29-10-2011, 23:20
Bu yaz tatili için gittiğimiz Ayvalık tan aldığım küpe çiçeği.

253276
Bu da sevgili Lir ile gezmeye gittiğimiz kaktüs serasından aldığım küpe çiçeğindem biri diğeri daha çiçeğini açmadı:)

253277

SerDag
29-10-2011, 23:53
Küpe sever arkadaşlar merhaba,yeni üyeyim.Bende terasımda çeşitli çiçekler yetiştiriyorum ve bunların arasında küpelerim var.Terasım kuzeye bakıyor ve deniz kenarı,karadeniz in sert rüzgarı küpelerimin bir çoğunu telef etti.Şimdi kış geliyor nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Zaten kala kala dört beş saksı kaldı sizlerle resimlerini paylaşacağım ama şu acemiliğimi atlatmam gerekli.Vereceğiniz öneri ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Sayın berçin hoşgeldiniz öncelikle. Küpeler haşin rüzgarlarla soğukları çok sevmezler ancak tabii balkonu ve nemi, bahar ve ılık yaz günlerinde severler. Kışlarınız sert geçiyorsa içeri almanız gerekiyor. Küpeliler çok ince yapraklı oldukları için narindir. Dona dayanamazlar. Yine de çok aydınlık isteyeceklerinden, pencere kenarına koyabilirsiniz. (Kaloriferle haşlanmasınlar da.) Saksı tabağına çakıl taşları koyarak taşları ıslatıp nem de sağlayabilirsiniz. Sık sulamayı ihmal etmeyin. Ben bir kış iki küpelime de öyle baktım, burası çok karasal bir iklim. Dışarı 15 C olduğundan itibaren balkona çıkarttım.
Bol çiçekli günler.

sevim4
30-10-2011, 11:57
Sevgili arkadaşım ellerine sağlık çok güzel.

günebakan
30-10-2011, 15:46
Teşekkür ederim bunlar mutfakta camın önün de duruyor orda da petek yanmıyor herhalde bu durum hoşularına gitti:)

SerDag
02-11-2011, 19:43
Sayın günebakan pek güzel. Emeğinize sağlık. Yapraklar çok iyi durumda. Çok sağlıklılar. Maşallah. Evet petekler haşlar çiçekleri, küpeli ise nem canavarıdır hiç sevmez kuru sıcağı. Nazar değmesin.

gurbik67
02-11-2011, 21:24
benim küpelerime hiç bir özen göstermedim, kışın da sadece üzerine kar yağmadı fakat soğuklara maruz kaldı. hiç bir şey olmamıştı.
ne güneşten ne soğuktan etkilendi, yaprak döken ağaçlar gibi kışın yaprak döktü ilk bahar da açtı işte hali de bu.

Periş
03-11-2011, 08:04
Sevgili gurbik67 tek kelimeyle,mükemmel ellerinize emeklerinize sağlık..

SerDag
05-11-2011, 00:07
Sayın gurbik67 ellerinize sağlık. Resmen salkım salkım dökülmüşler. Kentinizde kışlar ılık mı geçiyor? Ben de balkonda tutmayı düşünüyorum. Evde mutsuz oldular geri çıkarttım.

düşbahçesi
05-11-2011, 08:55
[QUOTE=SerDag;876699 ben de balkonda tutmayı düşünüyorum. evde mutsuz oldular geri çıkarttım.

Sevgili Lir'den aldığım öneri ile ben küpelerimi bahçeye geçirdim yaz sonunda ve geçen hafta ise diplerine soğuktan donmamaları için koyun gübresi koydum.

Küpelerimin olduğu yer son derece rüzgarlı ve İstanbul'un birçok yerinden daha serin ve soğuk aslında ama geçen hafta gördüğüm kadarı ile hallerinden memnunlar. Hatta bir tanesi çoşmuş durumda :p

Belki siz de küpelerinizi balkonda koyun gübresi ile bırakabilir ve çok soğuk havalarda , yine Sevgili Lir'in önerdiği gibi üzerlerine şeffaf poşet geçirebilirsiniz. Hatta belki don ve kar zamanlarında baloncuklu büyük poşetlerle bile sarmalayabilirsiniz.

zafer1326
05-11-2011, 21:58
Havalar soğuyunca çiçeklerin boyutları da büyüyor.

254521

SerDag
06-11-2011, 00:08
Sayın zafer1326 bu harika bir haber o zaman!:) Pek güzelmiş koskocaman.. Ama Bursa daha ılıktır geceleri değil mi?:)

zafer1326
06-11-2011, 21:04
Evet sayın Serdağ Ankara ile karşılaştırdığımızda Bursa biraz daha ılık. Ancak şu sıralar geceleri 8-9 derece civarı.

gurbik67
09-11-2011, 19:54
sayın gurbik67 ellerinize sağlık. resmen salkım salkım dökülmüşler. kentinizde kışlar ılık mı geçiyor? ben de balkonda tutmayı düşünüyorum. evde mutsuz oldular geri çıkarttım.

l i t t l e gardener (http://littlgardener.blogspot.com)

küpe çiçeklerimi ben kesinlikle içeri almıyorum,çünkü sıra onlara gelmiyor.bu arada ılman havaya ihtiyaçları yok, şu ana kadar kıştan dolayı donan küpelerim olmadı. iki yıl önce -5 te donan avakadom oldu küpelere bir şey olmamıştı.

içeri alınan küpeler suni olarak uzayıp gidiyor.

gurbik67
09-11-2011, 20:02
sayın blaze ash; bu arada küpeler ağustos ayında yüzde yüz kökleniyor, bu ay larda biraz yüzdesi düşüyor.
bu aylarda köklendirmeyi içerde yapın. suda köklendirme yapmayın, çünkü küpe çelikleri sert ve çalımsı. direk toprağa dikerek köklendirin.

blaze ash
09-11-2011, 21:32
sayın blaze ash; bu arada küpeler ağustos ayında yüzde yüz kökleniyor, bu ay larda biraz yüzdesi düşüyor.
bu aylarda köklendirmeyi içerde yapın. suda köklendirme yapmayın, çünkü küpe çelikleri sert ve çalımsı. direk toprağa dikerek köklendirin.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Şu anda elimde çelik yok. bir arkadaşımda küpelinin meyvesi var. Onun olgunlaşmasını bekliyorum. en azından tohumdan yetiştirebilirim.

Resim ekleyemiyorum. sürekli hata veriyor. Küpeli meyvesinin tohum olması için kendi üzerinde kuruması mı gerekiyor? Ne kadar daha beklemeliyim? Rengi kahverengiye yaklaştı ama hala taze.

düşbahçesi
09-11-2011, 22:15
eğer isterseniz kalanşo (beyaz, turuncu, kırmızı, yavruağzı ve sarı) veya menekşe (mor, bordo, pembe, beyaz) çeliği gönderebilirim. :)

Sevgili Blaze ash, cömertliğiniz için çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz. Ancak, ben ısrarla bahçede yetiştereceğim bitkiler ve ısrarla küpelerin peşindeyim :rolleyes:

Benim bildiğim küpeyi tohumdan yetiştirmenin çok ama çok zor olduğu...

Bulabilirseniz bitkinin seradan kendisini veya çeliğini temin etmek en iyisi. Siz ltf. bana ilerleyen zamanda sorun olur mu ? Köklenenler olursa gönderirim.

Hatta eğer kargo masrafı sorun değil derseniz, Tuzla'da bir serada sarkan cinsten ve beyaz renk var , alır gönderirim size isterseniz.

Bu arada Sevgili Gurbik67'nin mesajını okuyunca, benim köklendirme yapmam için birinin bana ciddi ciddi el vermesi gerektiğine bir kez daha ikna oldum !:( Ne Ağustos ne de ondan sonraki aylarda yaptığım denemelerden ( abartısız 150 çelik olmuştur !) daha bir tane köklenen birşey var ! Ben yine de toprağa, suya ve perlite daldırılmış çeliklerimin köklenmesini bekliyorum ümitle.

SerDag
10-11-2011, 22:19
Küpelileri mecbur içeri aldım. Birkaç gündür geceleri -1 C'lere, -3 C'lere geldik. Bugün baktım hepsini soğuk ısırmış. Yapraklar yanmış, yara bere olmuş, ah bu Ankara ayazı ah! Şöyle bir şey yaptım: içeride az ışık görünce hakikaten boya gidiyorlar. Bunu ben de yaşadım geçen kışlarda. Masa üstlerindeydiler ve nispeten az ışık görüyorlardı. Bu kez aydınlık pencere önüne koydum. Forumda bir yerde pencere önünde süper sağlıklı bir küpeli mesajı görmüştüm.

gurbik67
10-11-2011, 23:08
sayın düş bahçesi küpeleri köklendirememeniz gerçekten ilginç geldi, ağustos ayında alınan çelik gölgede çabucak köklene biliyor.
ben kışın bunları asla içeri almıyorum,çünkü o kadar yerim yok, kışın dışarıda yaprak döküp ilk bahar da tekrar yapraklanıyor.
aşağıdaki o koca saksıları içeri alamam ki onlara varana kadar daha neler var.

SerDag
15-11-2011, 23:14
Sayın gurbik67, efendim maaşallah. Ne kadar güzeller. Beyaz sinek başınıza dert olmuyor mu, ben 2 küpeliyle başedemiyorum. İlaçlar da bitkiye zarar veriyor.

ardabora
21-11-2011, 01:15
Benim küpeliler de dışarıda şimdilik ama kuytu bir yerdeler, gün ışığından faydalanıyorlar hala...

Kar yağana kadar içeri almayacağım, inadım inat. :dilli:

Gelişimleri iyi, hala tomurcuk derdindeler...4 rengim var (şimdilik ;) )

günebakan
22-11-2011, 11:28
Küpeler soğuk havayı seviyorla bence bu havalarda daha güzel gelişiyorlar:)

jineop
22-11-2011, 11:32
Bahçeden yeni görüntüler...:p

sakdag
22-11-2011, 12:09
Sayın Lir, küpelilerinizin hayranıyım... Nasıl oluyorda bu soğuklarda bu güzelliklerini muhafaza ediyorlar , maşallah. En çok küpeli çeşidi sizde var sanırım size bir soru sormak istiyorum. Gelin -damat çiçeği diye bir çiçek var, küpe çiçeğine benziyor... Asıl ismini bilmiyorum... Her çiçek çifter çifter açıyor.. Kırmızı renkli... Çiçeğin biri gelinlik gibi kabarık gösterişli; diğeri daha sade yalın katlı. Böyle bir çiçek duydunuz mu acaba... Çok Çok eskiden annemde vardı... Eminim küpelilerinizin yanına çok yakışır...

blaze ash
22-11-2011, 17:51
Sevgili ardabora'nın gönderdiği çelikleri torfa diktim. perlit veya vermikült olmadığı için katamadım. Hazır torfun içine çiçekçiden aldığım açık toprağı kattım. Havalanması için biraz da ambalaj köpüğü koydum. Saksının en alt kısmına da çakıl taşı koydum.

Çelikleri diktikten sonra fısfısla üstten suladım. Üzerini kapattım. Çelikler biraz sıkışık oldu. Sakıncası olur mu?
Buraya kadar yanlış yaptığım bir şey var mı?

Saksıyı salonda, altında kalorifer olan cam kenarına koysam olur mu? ikindiye kadar güneş alıyor. Yoksa salonda herhangi bir yerde mi dursun?

256543

256544

SerDag
24-11-2011, 22:07
Sayın blaze_ash,
Dışarıda soğuk ısırığı olan küpelilerimi eve alınca birkaç yer denemem gerekti. Öncelikle pencere önüne aldım. Ancak kaloriferden hoşlanmadılar. Tam üstünde değildiler oysa. Ve iyi ışık alıyorlardı. Ancak cidden kaloriferi sevmediler. Azıcık daha geriye aldım, yerdeler şu an hatta. Her akşam buğulama yapıyorum. Daha keyifliler. Biri çiçeklendi. Sağlıklı göründü bana küpelinizin yaprakları. Üzerini kapatmanız pek gerekmiyor sanki. Yeterince gelişmiş gibiler.

onur şengün
25-11-2011, 08:25
Buğulama derken..:confused:
Soğuk buhar mı ? sıcak buhar mı ?

blaze ash
25-11-2011, 10:08
Ama köksüzler. Sera ortamı yapınca daha çabuk köklendiğini okumuştum bazı çeliklerin. Bir de o çeliklerimi tek tek ayırıp, toprağına perlit ve vermikülit katarak tekrar ektim. O zaman saksım yoktu :( Sanırım böyle daha iyi oldu. Mutfakta cam önüne koydum. Kalorifer yok. Bekleyip göreceğim.

Buğulama dediğiniz sisleme mi?

jineop
25-11-2011, 13:20
Sayın Lir, küpelilerinizin hayranıyım... Nasıl oluyorda bu soğuklarda bu güzelliklerini muhafaza ediyorlar , maşallah. En çok küpeli çeşidi sizde var sanırım size bir soru sormak istiyorum. Gelin -damat çiçeği diye bir çiçek var, küpe çiçeğine benziyor... Asıl ismini bilmiyorum... Her çiçek çifter çifter açıyor.. Kırmızı renkli... Çiçeğin biri gelinlik gibi kabarık gösterişli; diğeri daha sade yalın katlı. Böyle bir çiçek duydunuz mu acaba... Çok Çok eskiden annemde vardı... Eminim küpelilerinizin yanına çok yakışır...

Sevgilii sakdağ, küpelilere sevgim çok eskilere dayanıyor. 8 çeşit farklı küpelim var. Soğuğu ve bahçeyi çok seviyorlar. Gelin damat çiçeğini ilk defa sizden duydum ve araştırdım. Yumrulu begonya türü güneş ve su istekleri küpeliyle biraz farklı. Ama sayenizde yeni birşey öğrendim çok teşekkür ederim.

SerDag
25-11-2011, 23:02
Sayın onur şengün ve blaze ash, buğulama derken su püskürtme (fıs fıs) demek istedim. Sanırım tam ifade edemedim kusura bakmayın.
Beklemiş suyu yapraklarına püskürtün.

Köksüz olduklarını bilmiyordum. O halde böyle devam etmenizde fayda var. Ben ekildiler büyüyorlar sanmıştım.

Adalet Yağcı
27-11-2011, 18:33
257239

Sevgili lir, küpeler geldiğinde böyleydi, dalından yeni kopmuş gibi canlı.
Tabii senin dahiyane fikirlerle paketlemenin etkisi büyük.
Uzun dalları ikiye böldüm, mini kokopit saksılara yerleştirdikten sonra pet bardakların içine geçirdim.

Teşekkürler ederim canım, yüreğine sağlık.
Devamı bahçe başlığımda.

blaze ash
29-11-2011, 21:44
hafta önce çeliklediğim küpelilerimin son hali. Yapraklarda solma, dökülme yok. Tuttu mu dersiniz?
257514

257515
Bunun üstündekiler sanırım tomurcuk. Diktiğimde daha küçüktü. Biraz büyümüşler bir haftada :)
257518

jineop
29-11-2011, 22:44
Sevgili blaze ash
Çelikleriniz çok canlı ama çok yapraklı 2 yaprak bırakıp, onlarıda makasla yarısını keserseniz şansınızı arttırmış olursunuz. Sevgiler.

agozce
30-11-2011, 00:05
Sevgili Lir, küpelerin harika..ellerine sağlık.

Kırmızı - siyah katmerli açan (benim carmen dediğim) küpeliden kimde var?

SerDag
30-11-2011, 00:19
İlk defa duydum. Çok merak edip gugılda aradım. Acaba şu mu sorduğunuz küpeli? Başka hiç küpeli sonucu vermiyor hep fuşya! :)

ROHEES NEW MILLENNIUM - Potted Rarities (http://shop.strato.de/epages/62313798.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/62313798/Products/2375)

Eğer yetiştiren varsa ben de isterim mecburum buna:)

blaze ash
01-12-2011, 00:13
Sevgili Lir;
Tavsiyene uyup yaprakları azalttım ve büyük yaprakların uçlarını kestim. Tomurcuk olanın sapları bu gün biraz uzamış :) Bu halde nasıl tomurcuk veriyor anlamadım. Bir de dayanamayıp baktım kök yapmış mı diye, hiç bir şey yok daha. Bir hafta oldu gerçi ama merak işte tutamadım :)

agozce
01-12-2011, 00:31
Evet benziyor ama benim söylediğimin etekleri tam siyahtı.

Site üyelerinin birininde vardı ama kimdeydi unuttum...

jineop
01-12-2011, 08:40
Sevgili Lir;
Tavsiyene uyup yaprakları azalttım ve büyük yaprakların uçlarını kestim. Tomurcuk olanın sapları bu gün biraz uzamış :) Bu halde nasıl tomurcuk veriyor anlamadım. Bir de dayanamayıp baktım kök yapmış mı diye, hiç bir şey yok daha. Bir hafta oldu gerçi ama merak işte tutamadım :)

Hiç ellemeyin köklenme su içinde baharda çok hızlıyken bu mevsimde perlitte ya da toprakta 1 ayı geçebiliyor. Umarım tomurcuklarıda kestiniz.

jineop
01-12-2011, 08:41
Evet benziyor ama benim söylediğimin etekleri tam siyahtı.

Site üyelerinin birininde vardı ama kimdeydi unuttum...

Etekleri bendekilerin lacivert. Sanırım Zafer Beydeydi.

bari
04-12-2011, 20:00
Yaz başında ektiğim fuchsialar..

blaze ash
07-12-2011, 17:52
Arkadaşlar diktiğim küpeli çeliklerinde (22 kasım), çiçek tomurcukları çıkıp duruyor. Koparıyorum ben de gücünün köke versin diye. Tomurcukları neden çıkıyor ki? Yoksa köklendiler mi? :)

blaze ash
10-12-2011, 12:06
Arkadaşlar çok mutluyum. Küpe çeliklerimden iki tanesinin birer kökü bardaktan görünüyor. Tutmuşlarrrrrrrr!!!!!!! :) Küpelilerimi öpüp sarılasım geldi. Çok çok mutluyum. Diğerlerinde göremedim ama onlar da canlılar. İnşallah çiçeklerini de görürüm.

jineop
10-12-2011, 12:45
Arkadaşlar çok mutluyum. Küpe çeliklerimden iki tanesinin birer kökü bardaktan görünüyor. Tutmuşlarrrrrrrr!!!!!!! :) Küpelilerimi öpüp sarılasım geldi. Çok çok mutluyum. Diğerlerinde göremedim ama onlar da canlılar. İnşallah çiçeklerini de görürüm.

Gözümüz aydın:))

Seyfi Dağdeviren
10-12-2011, 21:38
Binbir eda ve naz ile köklendirip büyütmeye uğraştığım küpe çiçeğim boynunu büktü.Yaşatmağa çalışıyorum.İnşallah başarırım.Elinde değişik renkte çiçeği olanlardan çelik bekliyorum.Gönderme nezaketinde bulunacak dostlara şimdiden teşekkür ederim.

SerDag
11-12-2011, 19:04
Sayın blaze ash güle güle büyütün:) Valla ben öpüyordum şapır şupur.

Sayın seyfidağdeviren bende iki küpeli var ancak içeri alınınca çok mutsuzlandılar, daha nemli ve ışıklı iş yerime götürdüm, biraz toparlarlarsa çelik alıp köklendirmeye çalışırım. Şu an kendilerine hayırları yok, haliyle bekliyorum. Sizinki boynunu büktüyse biraz su verin diyeceğim, susuzluğa karşı hoşgörüsü yoktur küpelinin.

ardabora
12-12-2011, 17:03
Benim küpelilerim şu aralar pek keyifliler, hala dışarıdalar. Yaz aylarındaki cansızlıkları gitti. Ailece mutluyuz.;)

Adalet Yağcı
12-12-2011, 18:00
Süper... sevgili ardabora, yavrucaklar yeni yeni kendilerine geliyorlar ne yapsınlar.
Haziran başına kadar bu coşku devam eder, sonra sıcaktan nerelere saklasam diye dertlere düşeriz.
Sevgiler.

emily14
12-12-2011, 19:03
Benim küpelilerim şu aralar pek keyifliler, hala dışarıdalar. Yaz aylarındaki cansızlıkları gitti. Ailece mutluyuz.;)

Sevgili Ardabora, bu guzellerden alttakinindi yanlis hatırlamıyorsam bana verdiğin bebişte azimle büyümekte, yakinda fotoğrafını koyacağım, inşallah annesine çeker:p böyle keyifli keyifli açar...

çilek59
12-12-2011, 19:45
Merhaba Arkadaşlar, benimde elimde iki tane ekmem gereken küpeli çiçeği çeliği var. Şuan suda bekliyorlar. Toprağa ektikten sonra sobalı evdemi serin bir yerdemi durmalı ?

SerDag
12-12-2011, 20:32
Maşallah İstanbul Sarıyer'de küpeli büyütmek varmış doğrusu.:)
Sayın çilek59, küpeliler ılık-serin arası ortamları severler ve bol da nem ararlar. Yani sobaya yakın olmamalı kavrulmamalı. Ama kuru ve serin yeri de çok sevmeyebilir çünkü ayaz çarpabilir. Aydınlık ve çok soğuk olmayan bir yer iyi gelecektir..

eb_ru
16-12-2011, 11:58
evet evet tohum. ancak bu meyveleri kesip bekletmeli mi, hemen ekmeli mi, bıçakla yarıp tohumları mı çıkartarak ekmeli bilemiyorum. nette bir resimde yarmışlar içini göstermişler, içinde mini mini siyah çekirdekler var. yazın bir meyvesini bilerek dalında bıraktım. uzun süre çok sert ve şişkindi, sonra yumuşadı. alıp ektim ama sanırım olmadı. belki de sertken alıp ekmek lazım..

Sevgili SerDag
Fuchsia magellanica'ların cimlenmesi 90 günü bulabiliyormuş. Ektiğin tohumlardan vazgecme bekle derim ben.

ahmeter
16-12-2011, 16:47
Açmaya devam ediyorlar

k_elif
16-12-2011, 18:59
Sayın agozce dediğiniz tür 'black beauty' olabilir mi?

Fuchsia 'Black Beauty', Fuchsia 'Black Beauty' - Shoot (http://www.shootgardening.co.uk/plant/fuchsia-black-beauty)

jineop
17-12-2011, 10:13
Merhaba Arkadaşlar, benimde elimde iki tane ekmem gereken küpeli çiçeği çeliği var. Şuan suda bekliyorlar. Toprağa ektikten sonra sobalı evdemi serin bir yerdemi durmalı ?

Bu mevsimde çeliklerinizi kapalı ortamda tutmanız köklenmeyi arttırır. Sevgiler.

Batuhan Yılmaz
17-12-2011, 16:20
Arkadaşlar Küpe çiçeğim Böcekler tarafından tozlandı ve 2 büyük meyve verdi ve ben bu meyvelerden birinin tadına baktım gerçekten muhteşemdi ama şimdi midem bulanıyor acaba meyveleri zehirli midir ve içinden nokta nokta aşırı minicik beyaz tohumumsu pıtırtılar çıktı bunlar tohum mudur eğer tohumsa ne zaman dikilir ?

SerDag
18-12-2011, 00:05
Sevgili eb_ru evet tohumları ektim bekliyorum epey oldu gerçekten. Küpelinin birinden çok umutlu değilim, içmekanlar aşırı sıcak geliyor, dışarısı ise geceleyin kutup gibi burada.. Ne yapacağız bilemiyorum. camlı balkonu olan komşuma mı versem acaba?
Sevgili k_elif vallahi şu black beauty aklıma düştü benim.:)
Sayın bat-uhan küpeli meyvelerinin yurtdışında kokteyllere reçellere katıldığını okudum ama hangi türlerin, bilmiyorum. Bence siz yemekten ziyade ekin, ama zehirli olduğunu sanmıyorum. Çok geçmiş olsun...

ardabora
18-12-2011, 14:40
Bu küpeli çıldırdı.. :p

Şu an üzerinde yaklaşık 20 tomurcuk var. Serin havaya bayıldı...Adalet Hanım'ın dediği gibi yazın nerelere koyarım ben bunu? Şimdiden derdine düştüm.

260174

260175

Ve tomurcukları kocaman...

260176

ardabora
19-12-2011, 18:34
Teşekkürler arkadaşlar,

Beyaz küpeliyi ekim ayı başında satın almıştım. 15 cm.lik bir saksıda, toprağı (daha doğrusu torfu) kurumuş, beş-altı tane yaprağı kalmış, üzerinde tek bir beyaz çiçeği ve kuru bir sürü dalı vardı. Satılmadığı için bir köşeye atmışlar.

Satıcı 5 tl.ye verebileceğini söyleyince atladım resmen :) çünkü gövdesi ve dalları bu kalınlıkta küpelileri yazın 15-20 tl.den satıyorlardı.

Saksının içinden kupkuru,sünger gibi bir torf çıktı kalıp şeklinde. Çiçeği sulayamıyorsun bile,öylesine kurumuş...Ben de çiçeği dip kısmından tutarak salladım ve torfu temizledim, bahçemdeki toprakla, içinde gübre olan başka bir toprağı karıştırdım. Saksısını büyüttüm ve sulayıp gölgeye aldım.

Bir iki hafta sonra yeni yapraklar çıkmaya başladı ve ilk olarak bir iki tane düz beyaz çiçek açtı.

Son günlerde de pembelikler artmaya başladı.:confused:

Her ne renk olursa olsun, yaşamaya devam etsin yeter...

ardabora
25-12-2011, 20:45
Sn. Serdag,

Dün İstanbul'un ilk karını gördük. Öğle saatlerinde başladı, arabaların üstünü, çatıları, otları beyaza boyadı bir hızla. Aynı hızla da eridi. Hava öyle soğuktu ki küpelileri içeri aldım korkuyla. Odanın ısısı yüzünden bir gecede tomurcuklar patladı. Bu sabah kalktığımda bir kaç çiçeği kabak çiçeği gibi açmış halde buldum. Öğlen hava biraz yumuşayınca hava alsınlar diye dışarı çıkardım yine çünkü içerinin ısısı yüzünden mayışmaya başladılar.

İşte en nazlı küpelim...İki çiçekle bana merhaba dedi...

k_elif
26-12-2011, 14:45
sevgili SerDag;
gerçekten "black beauty" çok güzel görünüyor. Bir site buldum nette "plug plant" olarak satıyor 10'ar adet. Bu dönemde alınır mı bilmiyorum ama eğer oluyorsa, almak isteyen başka üyeler de varsa düşünülebilir sanırım.

Fuchsia Black Beauty - 10 Plug Plants (http://www.growsonyou.com/shop/product/26117)

herdemli
26-12-2011, 15:00

merhaba,ilk dönemler sobalı yerde değil ama normal bir odada tutabilirsiniz büyüdükten sonra ısı sıfırın altına düştüğü günler akşamları çok sıcak olmayan odanıza geçici olarak alın.Balkon gibi açık havayı seven bir çiçektir.Saygılar.

Seyfi Dağdeviren
26-12-2011, 17:03
Sayın k elif;Adedi ve fiatı hakkında daha açıklayıcı bilgi verirseniz katılım olacağını düşünüyorum.Şahşen ben belli bir limiti aşmıyorsa almak isterim.Yabancı dil bilmediğimden sizin gibi birinin üstlenmesi,önderlik etmesi bizleri mutlu kılar.Saygılarımla.

k_elif
26-12-2011, 20:42
merhaba;
az önce e-mail gönderip Türkiye'ye satış yapıp yapmadıklarını sordum. Gelen cevabı sizlere de bildiririm. Cevap olumlu olursa siparişleri değerlendiririz.

emily14
27-12-2011, 11:12
sevgili ardabora ve lir... benimle paylastiginiz küpelilerin son hallerini paylasmak istedim... sagolun, umarim hepsi bu hallere gelirler. ilginç bir şekilde bazısı hiç yaprak dökmeden direk büyümeye başladı, bazısı tüm yapraklarını döktü sonra dipten yaprak çıkarmaya başladı. hadi hayırlısı :D

ardabora
27-12-2011, 15:22
Tebrikler, çiçeklerini de görürüz inşallah....

emily14
27-12-2011, 16:42
inşallah :) umuyorum bahara... sizden aldigim o buz ciceginin yanindaki cok alem :D
daha ilk 3 yapragindan sonra kendi boyunun 2 kati cicek acti... kıyamadım koparmaya galiba o yuzden biraz ufak kaldı ama azimli cimcime :D

k_elif
29-12-2011, 13:25
sevgili arkadaşlar;
şu ana kadar biri ebay'den olmak üzere toplam üç kişiye Türkiye'ye satış yapıp yapmadıklarına dair mail attım. Şimdiye kadar sadece birinden aşağıda gönderdiğim cevap geldi ve maalesef sadece İngiltere içine satış yaptıklarını söyledi. Umarım diğerlerinden en az bir tanesi olumlu yanıt verir.

"Dear Sir / Madam,

Thank you for your email, I am sorry to advise you that The Garden Centre Group only delivers plants to the UK. I am sorry we cannot **** you this time.

Kind regards,
Aruna"

jineop
29-12-2011, 14:01
Sevgili gürbik67 , hemşo küpelilerin harika ellerine sağlık.

jineop
29-12-2011, 14:03
Sevgili günebakan küpellirden sağlık fışkırıyor. 3 ay önce nerdeyse tek ince dal olarak aldığımız küpeliler maşallah ağaç olmuş. Helal arkadaşıma...

jineop
29-12-2011, 14:07
Sevgili Benol , tek ince yaklaşık 6-7 cm bir dalı köklendirerek bana hediye etmişti. Yetiştirebileceğimden hiç umutlu değildim. Çok şükür kendini güzel yapraklarıyla kanıtladı. Sizi unscented küpelimle tanıştırmak istiyorum. Teşekkürler sevgili Benol...

merkürvenüs
04-01-2012, 17:33
Sn. k elif yurt dışı siparişi için yaptığınız araştırmanızdan sonuç alamadınızmı?

k_elif
04-01-2012, 21:32
sayın merkürvenüs iki siteden cevap geldi ama maalesef biri sadece USA (Zen Cart!, The Art of E-commerce (http://www.fuchsias.net/zcart/)) biri de UK dışına sipariş göndermediklerini söylediler. Diğer iki satıcıdan da hala cevap bekliyorum. Aslında USA içi satış yapan sitede üyelik açtığımda Turkey var diye umutlanmıştım ancak sonuç maalesef olumsuz oldu.

Benol Hazaroğlu
05-01-2012, 15:09
Sevgili Benol , tek ince yaklaşık 6-7 cm bir dalı köklendirerek bana hediye etmişti. Yetiştirebileceğimden hiç umutlu değildim. Çok şükür kendini güzel yapraklarıyla kanıtladı. Sizi unscented küpelimle tanıştırmak istiyorum. Teşekkürler sevgili Benol...

Sevgili lir

Boyuna, endamına bakıp seni yanıltmasın. O minik küpe geçen sene çiçeğini bile açmıştı.
Güzel görüntüsüyle seni de mest edecektir.

hanndan
05-01-2012, 15:23
Bu mevsimde de açtığını bilmiyordum,:D

acemifüsun
06-01-2012, 14:50
sayın merkürvenüs iki siteden cevap geldi ama maalesef biri sadece USA (Zen Cart!, The Art of E-commerce (http://www.fuchsias.net/zcart/)) biri de UK dışına sipariş göndermediklerini söylediler. Diğer iki satıcıdan da hala cevap bekliyorum. Aslında USA içi satış yapan sitede üyelik açtığımda Turkey var diye umutlanmıştım ancak sonuç maalesef olumsuz oldu.

Geçen yıllarda arkadaşlar yutdışından köklü çeşitli küpe fideleri satın almışlardı. Alışveriş bölümünde Ortak Siparişlerde Küpe alımı başlığı size sanırım yardımcı olur. Kolay gelsin:)

SerDag
08-01-2012, 21:54
Sayın k_elif ilginiz ve çabanız için ben de çok teşekkür ederim. Ben de araştıracağım.
Sayın ardabora hiç böyle güzel renk kombinasyonunda küpeli görmemiştim. Maşallah harikalar.
Sayın emily14 maşallah küpeliler son derece sağlıklılar. Çiçeklerini de görürsünüz inşallah.
Benim küpeliler de işyerinde çok susuz kalmış, ben birkaç gün ilgilenemeyince birisi kurumaya yüz tutmuş. Pembe-beyaz küpeli. daha nazlı. Hemen suladım, tüm odunlaşmış dallarını budadım. Pembe-mor küpeli daha iyi durumda, çiçeklenecek. Ondan da cuma günü birsürü beyaz sinek temizledim. Kar da olsa kış da olsa gelip buluyorlar vallahi. Yakında resmini ekleyeceğim.

kılıç
09-01-2012, 12:41
Diğer küpelilerim sadece yapraken bunlarda hala çiçek var.Balkondalar, geçen yıl da hiç içeri almadım.

Gül-bahar
09-01-2012, 15:41
Benim kırmızı renkli küpe çiçeğimin sık ilaçlama, yıkama ile mevsimin bu zamanında şimdiki hali.İlaçlama derken önce arapsabunlu ev yapımı olanı uyguladım. Beyaz sinekler, unlu bitlerden kurtaramayınca SAFA DDVP 660 EC adlı ilacı öngörülen dozajda kullandım. Küpelimi havadar yerde tuttum. Lakin beyaz sinekler benle saklambaç oynamaya devam ettiler. Bir aydan beri pamuklaşmaları ıslak peçete ile alıyorum. İşin kötüsü bu zararlılar diğer sağlıklı bitkilere de bulaşmakta. Bu durumda olup ta bitkisini kurtaran arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var. Yardım için şimdiden teşekkürler.

alacakaranlik
09-01-2012, 16:01
Sayın Gül-bahar,

Pamuklu bitler genelde, hava sirkülesinin az ve nemli ortamda hızla yayılabiliyor. En güzel çözümü ( uyguladığım için söylüyorum ), mevcut beyazlıkları temizledikten sonra 1-2 hafta kadar dışarıda tutmanız. Zaten kış sogukları ( don zamanı hariç ) küpelinizede iyi gelecektir.

Gül-bahar
09-01-2012, 16:39
Sn Alacakaranlık,
Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız gibi , beyazlıkları temizleyerek dışarda tutayım. İnşallah bitkimi kurtarırım.;)

acemifüsun
10-01-2012, 20:22
Benim kırmızı renkli küpe çiçeğimin sık ilaçlama, yıkama ile mevsimin bu zamanında şimdiki hali.İlaçlama derken önce arapsabunlu ev yapımı olanı uyguladım. Beyaz sinekler, unlu bitlerden kurtaramayınca SAFA DDVP 660 EC adlı ilacı öngörülen dozajda kullandım. Küpelimi havadar yerde tuttum. Lakin beyaz sinekler benle saklambaç oynamaya devam ettiler. Bir aydan beri pamuklaşmaları ıslak peçete ile alıyorum. İşin kötüsü bu zararlılar diğer sağlıklı bitkilere de bulaşmakta. Bu durumda olup ta bitkisini kurtaran arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var. Yardım için şimdiden teşekkürler.
Unlu bit olan bölgelere kulak temizleme çubuklarını mavi ispirto, ya da alkole batırıp, mekanik temizlikle başarılı olursunuz.
Ayrıca ev yapımı ilaçlardan bulaşık deterjanı, alkol kullanıp, genel ilaçlama da yapabilirsiniz. Oranlarını arkadaşlar bazı başlıklarda yazmışlardı, araştırırsanız faydasını göreceğinizden eminim.

Gül-bahar
11-01-2012, 07:39
Saygıya değer arkadaşlar, dün olabildiğince pamuklar bitler uzaklaştırıldı. Gece 1' gündüz 6' rüzgar alan açıkta bir yere konuldular.Bu konumda (hava durumu açısından ) ne kadar kalmalı? İlginiz ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

acemifüsun
11-01-2012, 10:45
Küpeler soğuğa dayanıklı bitkiler, don olmadığı sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Gül-bahar
11-01-2012, 11:09
Acemifüsun, teşekkür ederim. Zannedersem geceleri içeri almak en iyisi olacak.

k_elif
11-01-2012, 11:32
Sevgili arkadaşlar;
"black beauty" konusunda bize yardımcı olacak bir satıcıyla henüz karşılaşamadım:) Ancak geçen gün biraz da hayal kırıklığıyla araştırma yaparken rastladığım bir siteye öylesine mail gönderdim. (ancak ellerinde "black beauty" ya da siyah etekli bir türe rastlamadım)
bugün satıcıdan cevap geldi "Yurt dışına sertifikalı olarak satışımız var size de yardımcı olmak isterdik ancak ülkenizde ithalat kısıtlamaları yapılıyor. Siz de bu kısıtlamaların neler olduğunu tekrar bir kontrol edin" diyor.
Fuchsia ithalatı konusunda bilgisi olan bir arkadaş bize yardımcı olabilirse ve eğer sitedeki türlerden edinmek isteyen arkadaşlar varsa belki bu sorunu çözebiliriz.
Brenlissa Online Nursery, Fuchsia Nursery (http://brenlissaonlinenursery.com.au/)

alacakaranlik
11-01-2012, 15:29
2 ay önce dışarıya aldığım ve hala dışarıda duran küpelim. Dışarıya koymadan önce yaprakları yemyeşildi. Soğuklarında etkisiyle yapraklarda renklenme meydana geldi. Bir aksilik olmadığı sürece sürekli dışarıda duracak

acemifüsun
11-01-2012, 17:53
Acemifüsun, teşekkür ederim. Zannedersem geceleri içeri almak en iyisi olacak.
Sevgili Gül-bahar geceleri içeri alacaksanız, içeride ısıtılmayan bir oda olsun, bitki şok yaşamasın.

Gül-bahar
11-01-2012, 18:31
Sn Alacakaranlık, ne güzel halinden memnun görünüyor. İnşallah bol bol çiçekli halinin de fotograflarını çekersiniz. Benim kırmızı renkli olanın (önceki sayfada olan) yapraksız dallarının kurulduğunu fark ettim. Kuru dallarına pek te müdahale etmeden açık havaya çıkarttım. Konum olarak rüzgar alan biryerdeler. Rüzgar körpe dalları salladıkça kırılacaklar diye de endişe ederken bir yandan da "ohhh ölsün böcekler "diyorum. Rakım olarak yüksekte (Şişli Abide-i Hürriyet Tepesine yakınız )ve hakim ruzgara da açık. Gene de içeri alayım.
Sevgili acemifüsun uyarınız için teşekkür ederim.
Sn Alacakaranlık bol bereketli hayırlı işler dilerim.

agozce
28-01-2012, 23:07
Arkadaşlar zengardentr (fide-fidan bölümünde) fideler gelmiş. Kışa dayanıklı, büyük çiçekli, çok yıllık diyor...İsteyen baksın.

Sevgi Durul
31-01-2012, 12:23
Isıtılmayan ortamda ve tomurcuklanmış.

266808

ardabora
02-02-2012, 18:02
Bahçedeki çiçekler buz kesti,günlerdir kar altındalar.

Küpelileri kar yağmaya başladığı gece içeri aldım,uzun zamandır bir türlü açamayan tomurcuklar bir gecede patladı.

emily14
02-02-2012, 18:49
Kış güzeli olmuş bunlaaaarrrrr...
Sevgili ardabora çok güzeller :)

ardabora
02-02-2012, 19:18
Evet ama doğal olarak çiçekler çok küçüldü.

Isıtılmayan bir odada olmalarına rağmen küpeliler kendini saldı, kar erise de dışarı çıkarsam yine.

cemo
02-02-2012, 20:01
Gündüz -5 e düşen havada, bahceye diktiğim küpenin durumu iyi.Ama saksıdakilerden umudum yok.

mavisedir
04-02-2012, 21:15
Komşumun bahçesinde var küpe çiçeği, ağustos ayından beri çelik alıyorum tutturamıyorum. En son aldığım çelik hala suda, kök vermeye başlamış. Şubat sonu gibi bahçeye geçireyim diyorum.
Cemo ne yapıyorsun bu küpelere maşaallah çok güzel yetişiyor senin bahçede. bahçeye de ektim tutmadı saksıya da. Karın altında bile açmış maşaallah, nazarım değecek valla:)

bari
05-02-2012, 19:52
Bende tohumdan fuchisa boliviana yetiştirdim. Çiçekleri böyle. İkinci resimde benim fidem. Hızlı büyüyor.

ahmeter
05-02-2012, 20:20
Serada küpe

SerDag
05-02-2012, 23:44
sevgili cemoooo bayıldım kardaki küpelilerine! Bende de bu renk olan vardı ama mefta oldu. Ankara ayazlarına dayanamadı, sonra da iç mekânı sevemedi.. of of.. nasıl içim açılıyor bu güzellere baktıkça.. Elimde bir tek sayın Ahmeter'in resmini koyduğu küpelinin renginden kaldı. umarım bahara kadar dayanır..

Rana+miraç
20-02-2012, 23:07
Benim küpe çiçeğim kendini kavak zannediyor.İçeride serin bir odada uzadı da uzadı.Üst kısmından budamak istiyorum. Budadığım parçayı yeniden diksem tutar mı yoksa baharı mı beklesem?

Benol Hazaroğlu
23-02-2012, 11:11
Bize öğretilen minicik fideyken bir çimdik ucundan kopartıp onu da başka saksıya dikmek.
Çiçeğiniz dışarda duracak ev de değil. Çelik alıp çoğaltabilirsiniz.

jineop
23-02-2012, 11:44
Bende tohumdan fuchisa boliviana yetiştirdim. Çiçekleri böyle. İkinci resimde benim fidem. Hızlı büyüyor.

Sevgili bari, kutlarım. Sabırsızlıkla çiçeklerini görmek istiyorum.

tk646
23-02-2012, 11:53
Geçen sene fidan iken aldım bu küpe çiçeğinden, uzadı uzadı ve uzadı.

Tabi ben bu çiçeğin sıcağı pek sevmediğini bilmediğimden yazın 40 küsür derecede _Diyarbakır_ balkonda tuttum onu :( Tahmin edeceğiniz gibi öldü. Oysa çokta severim bu çiçeği . Artık öğrendim bu ilde yetişmez o :)

loveflower
26-02-2012, 17:25
Sevgili agozce haber vermiş, baktım gerçekteb güzel küpe fideleri var zengardenda , ben de linkini vereyim.

fidanlar, çiçek tohumu, sarmaşık tohumu, bonsai, kaktüs tohumu, sebze tohumu, domates, biber, meyve fidesi, şifalı bitkiler, etobur bitki, lale soğanı, nergis soğanı, saksı, plastik saksı (http://www.zengardentr.com/Kupe-cicegi-fuchsia,LA_536-2.html)

dağ çiği
28-02-2012, 21:25
Kasım da çeliklediğim küpelerim,kar kış dememiş çiçek açmış.

cemo
28-02-2012, 21:35
Cemo ne yapıyorsun bu küpelere maşaallah çok güzel yetişiyor senin bahçede. bahçeye de ektim tutmadı saksıya da.
Bir de perlitte köklendirmeyi deneseniz. Perlitte çok kolay kök yapıyor.Soğuklara da oldukca dayanıklı küpeler. Bol bol küpe çiçeğiniz olur inşallahhh.

cemo
28-02-2012, 21:38
sevgili cemoooo bayıldım kardaki küpelilerine! Bende de bu renk olan vardı ama mefta oldu. Ankara ayazlarına dayanamadı, sonra da iç mekânı sevemedi.. of of.. nasıl içim açılıyor bu güzellere baktıkça.. Elimde bir tek sayın Ahmeter'in resmini koyduğu küpelinin renginden kaldı. umarım bahara kadar dayanır..

Üzülme baharda sürgün verirler yine. Gecen yıl dondu dediğim saksıdaki küpelerim canlanmıştı.

k_elif
05-03-2012, 12:44
Merhaba;
Sonunda benim de bir Küpelim oldu. Dün Baumax'dan beyaz bir küpeli aldım. Ama sormak istediğim birşey var. Küpeli hava sirkülasyonu olan , gölge ya da yarı gölge yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. Kış için de çok soğuklardan korumak için camekanlı balkon da tutabilirsiniz diye okumuştum. Camekanlı balkonda sirkülsayon tamam da gölge olayını nasıl halledeceğimi bilemedim. Balkonumun heryeri ışıl ışıl.

Batuhan Yılmaz
10-03-2012, 12:31
merhaba arkadaşlar bende tohumları var ma nezaman nasıl dikeceğimi bilmiyorum fikri olan varmı bu arada tohumları çok küçük tam olgunlaşmış meyveden aldım meyvesininde yarısını yemiştim :P lezizdi belki bazı arkadaşlarımız hatırlar :) .

jineop
10-03-2012, 13:19
Merhaba;
Sonunda benim de bir Küpelim oldu. Dün Baumax'dan beyaz bir küpeli aldım. Ama sormak istediğim birşey var. Küpeli hava sirkülasyonu olan , gölge ya da yarı gölge yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. Kış için de çok soğuklardan korumak için camekanlı balkon da tutabilirsiniz diye okumuştum. Camekanlı balkonda sirkülsayon tamam da gölge olayını nasıl halledeceğimi bilemedim. Balkonumun heryeri ışıl ışıl.

Duvar dibi ya da kendinden büyük saksıdaki çiçek onun için yeterli gölgeyi oluşturabilir. Sevgiler.

yigit666
13-03-2012, 17:56
273737

siyah lale
13-03-2012, 22:16
Cok şirinler güle güle büyütün hangi türleri sectiniz

yigit666
14-03-2012, 09:22
Cok şirinler güle güle büyütün hangi türleri sectiniz

aldığım türler
fuchsia XL büyük katmerli vodoo kırmızı mor eflatun
fuchsia XL büyük katmerli pink marshmallow pudra pembesi
fuchsia XL büyük katmerli swingtime nar çiçeği beyaz
fuchsia XL büyük katmerli bella rosella kiraz kırmızı pembe
fuchsia XL büyük katmerli deep purple beyaz mor

gülenmelek
14-03-2012, 10:45
İlk defa küpeli yetiştirmeye çalışacağım ;) Biri Vodoo ve diğeri Swingtime. Sıcaklık Ankara'da sorun olabilir ama denemeden bilemeyeceğim. Kışın içeride dursa sıcak olacak, dışarıda dursa donacak. :(

Deep purple ve Black de olsa iyi olacaktı ama yetişemedim onlara. Kısmetse ve bunları yaşatabilirsem seneye artık ;)

Bir tanesinin yanında minicik bir yaprak da köklenmiş, onu da iliştiriverdim toprağa.
Bahçe toprağı, torf, sihirli toprak, 1 tatlı kaşığı kadar koyun gübresi ve diatomiti karıştırdım. Diktikten sonra oksijenli su ile suladım. Ya kısmet ;)

bettyycim
14-03-2012, 10:55
Bu küpeliler iyi hoş da beyaz sinekle mücadelesi zor, balkonumda hiç beyaz sinek bilmezdim, küpelilerle birlikte tanıştım beyaz sinekle çok zor mücadelesi :(

se-rap
14-03-2012, 10:59
Bu küpeliler iyi hoş da beyaz sinekle mücadelesi zor, balkonumda hiç beyaz sinek bilmezdim, küpelilerle birlikte tanıştım beyaz sinekle çok zor mücadelesi :(

KAtılıyorum size..Kaç senedir ben de balkonumda yetiştirmeye çalışıyorum, tam serpiliyorlar, açmaya başlıyorlar, beyaz sineklere kurban oluyorlar :( Ama yılmıyorum..Onlar mı inat, ben mi inat göreceğiz :)

gülenmelek
14-03-2012, 11:04
Bizde de var maalesef beyaz sinek. Geçen sene altınçilek'ten biliyorum. Sarıyorlar bütün bitkiyi. Küpelilerde de olursa ilaçla mücadeleyi deneyeceğim.

nılgun_dogan
14-03-2012, 11:12
Nasıl bir çiçekse evin içinde minik 2 tane fidem vardı onlar bile sinek yaptı hemde diktikten 3 ay sonra sineklendi bende kızdım sera yapmıştım onlara sinek ilcıyla ilaçladım hemen arkasından duşla yıkadım yanmasın diye 3 hafta oldu şimdilik sorun yok sizde deneyin demekte istemiyorum risk aldım sadece ya ölecek ya yaşıyacak dedim yaptım.

se-rap
14-03-2012, 11:42
Nasıl bir çiçekse evin içinde minik 2 tane fidem vardı onlar bile sinek yaptı hemde diktikten 3 ay sonra sineklendi bende kızdım sera yapmıştım onlara sinek ilcıyla ilaçladım hemen arkasından duşla yıkadım yanmasın diye 3 hafta oldu şimdilik sorun yok sizde deneyin demekte istemiyorum risk aldım sadece ya ölecek ya yaşıyacak dedim yaptım.

Gelişmeleri bildirirseniz, ben de denerim..

merkürvenüs
14-03-2012, 12:46
Bende geçen yıl 4 saksı küpe çiçeğimi beyaz sinekler yüzünden kaybettim(tamamı okardı). Bu yıl yeniden fide alıp dikecem. Küpe başlığı altında idi galiba ıtırlı bitkilerin zararlıları kaçırdığını bir arkadaşımız yazmıştı. Bende bu yıl böyle bir mücadele yapmayı düşünüyorm. Biberiye aldım, lavanta, fesleğen ve kekik yetiştirecem, hem güzel kokan bitkilerim oldu ve olacak hemde denemiş olacam. Umarım başarılı olurum.

siyah lale
14-03-2012, 13:29
aldığım türler
fuchsia XL büyük katmerli vodoo kırmızı mor eflatun
fuchsia XL büyük katmerli pink marshmallow pudra pembesi
fuchsia XL büyük katmerli swingtime nar çiçeği beyaz
fuchsia XL büyük katmerli bella rosella kiraz kırmızı pembe
fuchsia XL büyük katmerli deep purple beyaz mor

Delta\'s Sarah mavi beyaz küpeli çiçeği ni aldım
Black siyah sarkan küpeli hic gelmemiş onun yerine bana pembe yollamışlar kısmetimmiş dedim merak ettigim bazılarının pıyasada cok oldugu neden tercıh ettiniz ithal oldukları icin m?

rodoslu
14-03-2012, 15:47
Küpeyi beyaz sineksiz düşünemiyorum :(. Geçen sene balkonumda hem lavanta hem kekik hem de bolca fesleğen olmasına rağmen kupeler beyaz sinekten kurtulmadı.

Itırlı bitkilerin bu anlamda fayda sağlayacağını sanmıyorum.

Ama beyaz sinek konusunda tecrübesi olanlar varsa hiç başlamadan ne gibi tedbirler alabiliriz acaba?

Neemazal'la ilaçlasam diyorum?Belki sineklenmeden ilaçlanırsa hiç sinek gelmez diye düşünüyorum? Başka fikri olan var mı?

se-rap
14-03-2012, 16:00
Küpeyi beyaz sineksiz düşünemiyorum :(. Geçen sene balkonumda hem lavanta hem kekik hem de bolca fesleğen olmasına rağmen kupeler beyaz sinekten kurtulmadı.

Itırlı bitkilerin bu anlamda fayda sağlayacağını sanmıyorum.

Ama beyaz sinek konusunda tecrübesi olanlar varsa hiç başlamadan ne gibi tedbirler alabiliriz acaba?

Neemazal'la ilaçlasam diyorum?Belki sineklenmeden ilaçlanırsa hiç sinek gelmez diye düşünüyorum? Başka fikri olan var mı?

Ben, geçen senelerde arap sabunlu evde yapılan ilaç var ya, ondan denedim. Afrika menekşelerimi kurtardım o şekilde, ama küpelilere, 'Banamısın' demedi :)

Dediğiniz gibi, daha başka çözümler vardır belki..

yigit666
15-03-2012, 11:55
Delta\'s Sarah mavi beyaz küpeli çiçeği ni aldım
Black siyah sarkan küpeli hic gelmemiş onun yerine bana pembe yollamışlar kısmetimmiş dedim merak ettigim bazılarının pıyasada cok oldugu neden tercıh ettiniz ithal oldukları icin m?

gelen küpe çiçekleri ingiltere"den ithal orjinal ingilizler her tür fuchsia çeşitini
yetiştiriyor . bizdeki küpeler"de fazla çeşit yok ithal küpeler daha gösterişli renk olarakta çok değişik renkler olduğu için .

merkürvenüs
15-03-2012, 12:03
Merhaba,

Sizin gibi arap sabunlu ev yapımı ilacı bende denedim se-rap ve başarılı olamadım. 4 yaşında kedim var, bütün çiçeklerin içine burnunu soktuğu için kimyasal ilaç kullanamıyorum. Biyolojik mücadele yapmak istiyorum, önerisi olan, olumlu deneyimi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

siyah lale
15-03-2012, 21:40
gelen küpe çiçekleri ingiltere"den ithal orjinal ingilizler her tür fuchsia çeşitini
yetiştiriyor . bizdeki küpeler"de fazla çeşit yok ithal küpeler daha gösterişli renk olarakta çok değişik renkler olduğu için .

Serhan beyin söyledigine göre,seneye kadar 200 farklı tür kupeli getirecekmiş:))

SerDag
15-03-2012, 21:45
Beyaz sinekle ben de başedemiyorum. Bazen acaba bitki bunu topraktan kendi mi yapıyor diye şüphelere düşüyorum.
Forumda bir üye, saksının yakınlarında naftalin topları koymak gibi bir şey önermişti. Sanırım deneyeceğim. Küpelimin birisi öldü ama öteki toparlamaya başladı. Sürekli yaprak altlarına bakıyorum beyaz sinek ve yumurtası var mı diye. Ama tabii gürleşince bu incelemeler de kifayetsiz kalacak. :/

Rana+miraç
15-03-2012, 22:22
Sevgili küpe çiçeğimi tavsiyelere uyarak tepesinden 10 cm. kadar koparıp suda köklenmeye koydum ve saksıyı cam önüne dışarıya yerleştirdim. İçeride dururken arada yaprakları yıkayıp beyaz sinek yumurtalarını yok ediyordum. Forumda okuduğum naftalin yerleştirmeyi denedim işe yaramadı. Dışarıya çıkardıktan sonra bile hava soğuk ve karlı olmasına rağmen sinekler bana mısın demeden üremeye devam ediyorlar. Sıcaklar artınca ne yapacağım sinekler için bilmiyorum. Yeni ektiğimde boyuna bakmadan çiçek açmıştı.İnşallah yaza küpelim ile yollarımız ayrılmaz.

se-rap
15-03-2012, 22:25
Sevgili küpe çiçeğimi tavsiyelere uyarak tepesinden 10 cm. kadar koparıp suda köklenmeye koydum ve saksıyı cam önüne dışarıya yerleştirdim. İçeride dururken arada yaprakları yıkayıp beyaz sinek yumurtalarını yok ediyordum. Forumda okuduğum naftalin yerleştirmeyi denedim işe yaramadı. Dışarıya çıkardıktan sonra bile hava soğuk ve karlı olmasına rağmen sinekler bana mısın demeden üremeye devam ediyorlar. Sıcaklar artınca ne yapacağım sinekler için bilmiyorum. Yeni ektiğimde boyuna bakmadan çiçek açmıştı.İnşallah yaza küpelim ile yollarımız ayrılmaz.

Şu, beyaz sineğin yaptığına bakın ya!!! :) Kaç kişiyi meşgul ediyor, uğraştırıyor :) Yok mu bunun kökten çözümü acaba?

Rana+miraç
15-03-2012, 22:30
küpelimin minikliği

SerDag
15-03-2012, 22:48
Mini miniyken de açmış kuzucuk, maşallah!! ilk küpem bu renkteydi. beyaz sineklerle az uğraşmamıştım... ne kadar yaprağı varsa hepsinin altı yumurta doluydu, günlerce beyaz sinek yoldum bitkinin üzerinden.

k_elif
18-03-2012, 13:12
Yaklaşık iki hafta önce Baumax'dan aldığım küpe çiçeğim ilk tomurcuğunu verdi. Ben de böylece rengini öğrenmiş oldum ama hâlâ ismini bilmiyorum:)

blaze ash
21-03-2012, 22:09
Arkadaşlar ilk defa küpe çiçeği yetiştiriyorum. O nedenle fikirlerinize ihtiyacım var. Küpe çiçeğimin tepesini şimdi çimdiklemeli miyim?

acemifüsun
21-03-2012, 22:18
Sn. blaze ash ben olsam dalların üstten 2.ci gözlerinin biraz altından keser, çıkan çelikleri hemen köklendirir, yanına , ya da başka saksıya dikerdim. Küpenizin dallanması için tepeden uç alma şart:) Fidenizi gündüzleri dışarıda biraz korunaklı yerde tutsanız, azıcık da güneş görse, daha dirençli olur.

blaze ash
21-03-2012, 22:41
Sayın acemifüsun çok teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uyguladım. Umarım köklenirler. 7 çeliğim vardı. 5ini kaybettim bunlar yarı gölgede köklenince güneşe almaya korktum açıkcası. Kapalı bir balkonum var. Sabah oraya koyayım bari. Dediğiniz gibi güneş görsün biraz.

Rana+miraç
21-03-2012, 22:56
Sevgili blaze ash ; Benim küpelim de aynı sizinki gibiydi.Üstten biraz kısaltıp batıya bakan ancak direkt güneş almayan bir cam önüne dışarı çıkardım. Bir haftadır dışarıda hiç bir bozulma olmadı.Keyfi yerinde ben de Sakarya'dayım havalar malum bu günlerde çok güzel. Forumdaki arkadaşlar bahçe çiçeği olduğu için dışarıda durmalı diye tavsiye etmişlerdi. Çeliklerinizin resimlerini hatırladım kaybettiğinize üzüldüm.

acemifüsun
22-03-2012, 08:51
Sayın acemifüsun çok teşekkür ederim. Dediklerinizi aynen uyguladım. Umarım köklenirler. 7 çeliğim vardı. 5ini kaybettim bunlar yarı gölgede köklenince güneşe almaya korktum açıkcası. Kapalı bir balkonum var. Sabah oraya koyayım bari. Dediğiniz gibi güneş görsün biraz.

Köklendirmeye çalıştığınız çeliklerinize sera uygularsanız çok iyi olur, daha çabuk köklenirler. Onları güneşe koymazsınız değil mi?:)

a1919
22-03-2012, 09:34
Ben köklendirmeyi kaç sefer denediysem başaramadım. Son denemem dışında. Sitede anlatılıyordu ama hangi konudaydı hatırlayamıyorum. Pet şişeyi tam birbirinden ayrılmayacak ama içine başka bir kap koyabilecek kadar açılıp kapanacak şekilde kestim. Pet şişe olarak 0,5lt su şişesi kullandım. İçine sığacak büyüklükte başka bir plastik kabın (danone kabı) altına ve kenarlarına delikler açtım. Bunın içine diatomit koyup yıkadıktan sonra küpe çeliklerimi diktim. Kestiğim pet şişenin içine yerleştirip pet şişeye içine koyduğum kabın yarısına gelecek şekilde su koydum. Şişeyi kenarlarından bantladım. Kapalı balkonda güneş gelmeyen yerde durdu. İlk defa küpelerimi köklendirdim böylece. Denemenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin...

acemifüsun
22-03-2012, 09:46
Küpe çelikleri bu mevsimde çok kolay kökleniyor.

k_elif
22-03-2012, 22:18
Arkadaşlar bu çiçekler normalde çok mu hassas yoksa bende mi bir sorun var? Bugün açan çiçeğine hafif bir dokunmamla elimde kalması bir oldu. O kadar üzüldüm ki. Şimdi de diğerlerinde de aynı sorunu yaşarım diye korkuyorum.

celo25
24-03-2012, 17:29
sa ıyı akşamlar alacakaranlık arkadaşım bu küpelin ne renk açıyor saolun sımdıden

jineop
26-03-2012, 14:55
Zorlu kış şarlarında geçen seneler gibi koruma yapamadığım küpe çiçeklerim için endişeliydim. Nerdeyse tamamına yakın kısmı yaprak çıkarmaya başladılar.;)

Niron
26-03-2012, 22:45
Sayın a1919,

Yönteminiz sonuç verdiğine göre ve Ankara ikliminde bu başarı sağlandığı için bendenizin çok ilgisini çekti. Bu düzeneyin görselini burada yayınlayabilirmisiniz.
Saygı ve dostlukla

Jezebel
01-04-2012, 20:17
Zorlu kış şarlarında geçen seneler gibi koruma yapamadığım küpe çiçeklerim için endişeliydim. Nerdeyse tamamına yakın kısmı yaprak çıkarmaya başladılar.;)

Sevgili jineop sizden feyz alıp bu gün aldığım iki adet küpemi doğruca bahçeye diktim.
Bakalım ne olacak ;)

glorya
02-04-2012, 09:32
merhaba. arkadaşımın küpesinden bir çelik kopardım ve diktim neredeyse bir ay oldu hala çiçek açmadı. resimlerdekinin aksine çok cılız büyüyor. pencere kenarında direk güneş ışığı almayan bir yerde. bir ara beyaz sinekler istila ettiler bir ilac sıkarak onlardan kurtuldum. acaba çiçek açmaması toparlanma süreci mi? bitkimin resmini en kısa zamanda ekleyeceğim. :(
bunların tam aksine haseki küpelerim bahçede dikili olduğu halde yaz ayında nasıl açarlar anlatamam. moru pembesi beyazı rüzgar tohumlarını saçar ve bahçemizin en akıl almaz yerlerinden bile çıkarlar özel bir bakım da yapmayız. :)

işte sözünü ettiğim bitkim. Sizce bu küpe çiçeği mi? Bence öyle ama neden bu şekilde büyüyor?

Hülya
04-04-2012, 18:39
Sayın glorya,
İçerde tuttuğunuz için olabilir. Balkona ,gülge bir yere koyarsanız daha iyi gelişir.
Selamlar.

Hülya
04-04-2012, 18:44
Birkaç gün önce, yeni açılan Optimum alışveriş merkezine gittim.
Koçtaşı gezmek amacıyla. Yeni açıldığı için bitkilerin güzel olacağını düşünmüştüm.
Öyle de oldu. Bu küpeyi oradan aldım.

279836

Jezebel
05-04-2012, 15:16
Buca pazarına 50 kuruşluk küpeler gelmeye başladı.
Her hafta ikişer ikişer alacağım.

jineop
05-04-2012, 15:43
Sevgili jineop sizden feyz alıp bu gün aldığım iki adet küpemi doğruca bahçeye diktim.
Bakalım ne olacak ;)

Dona dayanıklı bunlar, anlaşıldı:D

selis
05-04-2012, 16:10
Hülya Hanım bitkiniz ne kadar da büyükmüş? Bol tomurcuklu çiçekli olsun inşallah.. :)
Fiyatı neydi peki?

glorya
05-04-2012, 16:53
benim bitkim sizin küpelerinizden farklı duruyor. Acaba başka bir bitki mi, yoksa başka türü mü?

Hülya
05-04-2012, 16:54
Hülya Hanım bitkiniz ne kadar da büyükmüş? Bol tomurcuklu çiçekli olsun inşallah.. :)
Fiyatı neydi peki?

Sevgili selis,
inşallah dediğin gibi bol çiçekli, hastalıklardan uzak büyür.
10 tl. ye aldım.

Hülya
05-04-2012, 16:58
benim bitkim sizin küpelerinizden farklı duruyor. Acaba başka bir bitki mi, yoksa başka türü mü?

Benimki farklı bir tür,yaprakları mini,minik.

Sizinki de küpe cinsi başka. :)

Bluepoem
06-04-2012, 11:34
Merhabalar,

uzuuun zamandır küpe çiçeği istiyordum, baharın gelmesiyle birlikte pazara gelen çiçeklerin arasında görünce hevesla aldım...suyunu düzenli veriyorum ama açmış olan çiçeklerini ve tomurcuklarını döktü...neden olur ki :(

Jezebel
08-04-2012, 14:27
Pazar, yeni küpe günü ;)
1 lira iki küpe, nasılsa uzun yaşamıyorlar bari ucuzundan olsun ;)
Kimbilir bu sefer, hepsini direkt olarak bahçeye dikiyorum, belki yaşarlar...
Yaşayıp göreceğiz.

canannuman
09-04-2012, 14:41
Gölge toprakta azıyorlar. Üzeri korunursa donu atlatır dediler ama denemedim. Daha doğrusu geçen sene toprakta bıraktım katlı beyaza beyaz çiçekli sarkan cinsini, ama daha filizini görmedim. Belki daha sonra filizlenir vakti gelmemiştir. Gerçi oraları çapaladım ama bilemiyorum.

FatihBahce
09-04-2012, 14:48
Pazar, yeni küpe günü ;)
1 lira iki küpe, nasılsa uzun yaşamıyorlar bari ucuzundan olsun ;)
Kimbilir bu sefer, hepsini direkt olarak bahçeye dikiyorum, belki yaşarlar...
Yaşayıp göreceğiz.

Dikmesi de kolay olur.

canannuman
09-04-2012, 14:56
sevgili SerDag;
gerçekten "black beauty" çok güzel görünüyor. Bir site buldum nette "plug plant" olarak satıyor 10'ar adet. Bu dönemde alınır mı bilmiyorum ama eğer oluyorsa, almak isteyen başka üyeler de varsa düşünülebilir sanırım.

Fuchsia Black Beauty - 10 Plug Plants (http://www.growsonyou.com/shop/product/26117)

Zengardene gelmedi bir türlü bu ama resmi var ara sıra kontrol ediyorum ama maalesef hala gelmedi.

glorya
09-04-2012, 15:48
bizim bahçede haseki küpesi var. Sivas'ın soğunu duymuşsunuzdur. Kışları korumaya almıyoruz. bahar geldiğinde tekrar yeşeriyorlar. tohum zamanı da artık başedemiyoruz. rüzgar estikçe oraya buraya saçılan tohumlardan yeniden çıkıyorlar. Hele Tohumunun bahçedeki gazel vs. (çöp) bulunan yere düşüpte orda çiçek açtığını söylesem inanmazsınız heralde.

vulcano
12-04-2012, 00:25
Arkadaşlar merhaba, 3 hafta önce ben de küpe çiçeği fidesi aldım. Yeni toprağına diktikten 1 hafta sonra haftada 1 defa gübre verebilirsiniz diyordu bakım kağıdında. 2,25 kiloluk yogurt kabında duruyor. Üre kullandım, her birisinin büyüklüğü kibrit çöpünün başı büyüklüğünde olan ürelerden 10-15 tane kadar katı olarak attım ve suladım. Toprağını sürekli nemli tutuyorum ancak fidenin alt taraftaki yaprakları solmaya ve büzüşmeye başladı. Daha az miktarda üre uyguladığım bir başka fidede de aynı sorunu yaşadım. Ürenin etkisinin kaybolmasını hızlandırma düşüncesi ile toprağın bir kısmını eşeleyip aldıktan sonra köklere hava aldırmadan yeni toprak ekledim ve daha bol sulamaya başladım. Küpe fidesi sanki biraz daha dirildi gibi. Ayrıca bu üreyi site içindeki bitkilerde de katı halde kullandılar ve görevli ile konuştuğumda bitkilerin solmaya başladığını ve ürede bir sorun olabileceğini söyledi. Bu durumdan küpe fidemi kurtarabileceğim bir tavsiyeniz var mı ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

nılgun_dogan
12-04-2012, 01:11
Sayın vulcano bende 2 adet kibrit kutusu kadar fide aldım ve 1 ay oldu olmadı hiç gübre kullanmadım neden üre kullanıyorsunuzki bu arada sorma nededim bende bilgileneyim diyedir yanlış anlamayın ben kullanmadım elimde 2 saksı büyük 3 tanede fide var nem tutucu güzel bir yoprak karımı yaptım okadar gayette güzel gelişiyorlar bilgili arkadaşlarımız daha iyi yanıt verecektir ben olsam üreden kurtulmaları için adamakıllı sulardım düzelme olmazsa toprağını değiştirirdim ama ben olsam.

vulcano
12-04-2012, 12:26
Nilgün hanım, üre kullanmaktaki amacım bitkinin azot ihtiyacını karşılamaktı ve bitki gelişiminin her evresinde verilebilen bir gübre olduğu yönünde internetten bilgi edindiğimden dolayı küpe çiçeğime üre verdim.

Sanırım dozu fazla geldi, mine hanımın http://www.agaclar.net/forum/25777-post243.htm yazısı bunu gösteriyor gibi.

Adalet Yağcı
12-04-2012, 14:51
Ben bu sene Zengarden den aldığım Pro-Granül 9 month formula kullanmaya başladım.
Aldığım minicik küpe fidelerini 20 gün önce minik kaktüs saksılarına dikerken harcına bu gübreden ilâve ettim.

Bu gün bir saksıya üç küpe fidanını minik saksılarından çıkarıp diktim, minik fidelerim 20 günde çok sağlıklı bir şekilde geliştiler ve harcın her yanını sağlıklı kökler sarmıştı.

Bu gübrelerin 4 aylık olanları da var, onları mevsimlik bitkilerde, 9 aylık olanları da çok yıllıklarda kullanabilirsiniz.

limon
12-04-2012, 15:41
Nilgün hanım, üre kullanmaktaki amacım bitkinin azot ihtiyacını karşılamaktı ve bitki gelişiminin her evresinde verilebilen bir gübre olduğu yönünde internetten bilgi edindiğimden dolayı küpe çiçeğime üre verdim.

Sanırım dozu fazla geldi, mine hanımın http://www.agaclar.net/forum/25777-post243.htm yazısı bunu gösteriyor gibi.

Üre sıcak havada kullanılmaz diye biliyorum, Antalya iyice ısınmıştır herhalde. Bitkilerinizin bol çiçek açmasını istiyorsanız Potasyum ve Fosfor ağırlıklı gübreler kullanmanınızı tavsiye ederim. Gübreyi aldığınız yere ne miktarda kullanacağınızı sorun. En iyi gübre bile fazla kullanıldığında bitkinize zarar verecektir.

vulcano
12-04-2012, 19:34
Üre sıcak havada kullanılmaz diye biliyorum, Antalya iyice ısınmıştır herhalde. Bitkilerinizin bol çiçek açmasını istiyorsanız Potasyum ve Fosfor ağırlıklı gübreler kullanmanınızı tavsiye ederim. Gübreyi aldığınız yere ne miktarda kullanacağınızı sorun. En iyi gübre bile fazla kullanıldığında bitkinize zarar verecektir.

Merhaba sayın limon, (kulağa biraz garip geliyor:) )

Antalya henüz tam ısınmadı, 18 dereceydi bugün ve son günlerde rüzgarlı, oldukça serin bir hava var. Bitkim henüz fide halinde, çiçek vermesi epey zaman alacak, geç çiçeklenen bir küpe cinsi. O nedenle yeşil kısımın gelişimini sağlamak için azot tercih ettim. Zira okuduğum kadarıyla forumdaki tecrübeli arkadaşların da bu aşamada tavsiyesi azot kullanımı yönünde.

Bitkim daha ölmedi, yaprak solması alt kısımdan üst kısıma doğru gün gün ilerliyor. Son olarak toprağını değiştirdim, havalanması için açık ve serin alanda tutuyorum, eskiye nazaran daha sık suluyorum ama aynı zamanda kök çürümesinden korkuyorum. Benim için kötü bir tecrübe oldu. Fazla araştırmadan kullandım gübreyi, hatamın bedelini de fide ödüyor. Yinede kurtarabilmeyi çok isterim.

Yuvarlak içine aldığım yapraklar solan ve kurumaya başlayan yapraklar.

limon
12-04-2012, 20:59
Kurtulur, kurtulur, tepe sürgünleri gayet canlı görünüyor. Solan, büzüşen yaprakları hemen dibinden tırnağınızla koparın. Bir haftaya kalmaz her yaprağın dibinden sürgün verecektir. Şayet bitkinizin boya gitmesindense gür olmasını istiyorsanız ileride büyüdüğünde diğerlerine göre daha fazla uzayan dalları budayın. Aynı şekilde çok irileşen yaprakları da koparırsanız, her giden yaprağın dibinden sürgünler geldiğini göreceksiniz. Bu şekilde bitkinize istediğiniz formu verebilirsiniz.

Tepe budaması yaptığınızda çıkan çelikleri de hemen dikin, kısa zamanda kökleneceklerdir.

Büyük ihtimal o yapraklar üreli suyla temas ettiler ve bu yüzden çabuk etkilendiler. Yalnız saksıdaki bitkilerde gübreyi çok sık kullanmanızı tavsiye etmem, mesela haftada bir çok fazla gelir. Hele saksının fazla suyu atacak tahliye delikleri yoksa çok daha sakıncalıdır. (bitki açısından)

vulcano
13-04-2012, 00:16
Sayın limon, dediğiniz gibi ölü ve büyük yaprakları kopardım. Yine dediğiniz gibi üst yapraklar hala canlı. Son olarak yapraklar üreli su ile doğrudan temas etmedi, katı halde uyguladım üreyi ve köklere çok yakın olmaması için saksının kenarlarına serpiştirdim, azotun fazla gelmesinden korktuğum için toprağa bile gömmedim. Lakin yinede gübre lafını duyunca bile içim ürperiyor artık :)

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sanırım artık beklemekten başka çare yok :)

pulibet
13-04-2012, 09:08
http://youtu.be/ZotZsg9g94U
bunları çook beğendim
Starting Fuchsia Cuttings - YouTube (http://youtu.be/Afq-gqnk6fk)
Yardımcı olur diye

Adalet Yağcı
13-04-2012, 13:52
Çok güzeller, dış ortamda dona dayanıklı türleri bulup topluca alım yapmak lazım.

vulcano
13-04-2012, 23:34
Çok güzeller, dış ortamda dona dayanıklı türleri bulup topluca alım yapmak lazım.

Sayın glorya'nın " http://www.agaclar.net/forum/943470-post2445.htm " mesajında dediğine bakılırsa, sanırım o türleri haseki küpesi oluyor.

Adalet Yağcı
14-04-2012, 14:51
Haseki küpesi farklı bir tür vulcano, bildiğimiz küpenin dış ortama dayanıklı türleri var.

Sevgi Durul
14-04-2012, 14:53
Bahçeden söktüğüm küpelerimi aynı saksıda toplamış, kapalı ve ısıtılmayan ortama almıştım. Orada tomurcuk bile yaptı bir tanesi. Ama açamadı. Şimdi balkondalar ve iki kökü yaşıyor.:)

282900

Adalet Yağcı
14-04-2012, 14:57
Durul'cuğum, çok sağlıklı görünüyorlar.
Bu sene ben de bahçede bir deneme yapmak istiyorum, mevsim sonu senin gibi yapayım.

Belki kök kısmını bolca gübre ile doldursak, üzerine de havalı naylondan bir sera yapsak sökmeye de gerek kalmaz.
Bir tanesini sökmeden denemek lazım böyle.

Sevgi Durul
14-04-2012, 15:00
Adalet Hanım'cığım, bahçede bırakmaya cesaret edemedim. İyi ki bırakmamışım, bu sene her zamankinden daha soğuk geçirdik kışı. Solanumlar sizlere ömür.:(

bari
15-04-2012, 18:36
Sevgili bari, kutlarım. Sabırsızlıkla çiçeklerini görmek istiyorum.

Önce tomurcuklar. Çiçekler pek yakında.

Adalet Yağcı
15-04-2012, 18:58
Adalet Hanım'cığım, bahçede bırakmaya cesaret edemedim. İyi ki bırakmamışım, bu sene her zamankinden daha soğuk geçirdik kışı. Solanumlar sizlere ömür.:(

Solanumlar geç uyanıyorlar Durul'cuğum, Mayıs sonuna kadar belki yeşerir, soğuk bölgeler için erken daha.

pembegül
16-04-2012, 12:27
Merhaba arkadaşlar bunlarda benim bebeklerim yeni aldım biri pembe biri kırmızı birisi ne renk bilmiyorum banada sürpriz olacak...:D;)

Hülya
23-04-2012, 21:27
Minicik çiçekli, bol bol açmakta.

bari
24-04-2012, 19:59
Çiçekleri görmeye az kaldı.

sarigoz
28-04-2012, 12:33
Arkadaslar,Kupe cicegi ile ilgili bir sorum var..
Hibrid olan Kupe ciceklerin cogalmasi yine normal Kupe cicegi gibimidir acaba?

Adalet Yağcı
28-04-2012, 14:30
Öyle olması lazım sarigoz, bu sene Zengarden den aldığım fideciklerin uzayan dallarını form vermek için kesip minik saksılara dikmiştim, hepsi de tutmuş görünüyor şimdilik.

sarigoz
28-04-2012, 16:19
Adalet hanim,bende o sitede Kupe ciceklerini gordum Hibrid diye gorunce,biraz dusundum sayilir...Hic Hibrid yetistirmedim simdiye dek Onun icin sorma geregi duydum.
Insallah ektikleriniz tutmustur..

aheste
29-04-2012, 09:29
Bende almıştım o siteden ama benimkinin tepesi kurumuş olarak gelmişti, tamamen kurudu gitti. Annem ve halam içinde almıştım (hepimiz birer adet almıştık) anneminkide kurudu, birtek halamınki birazcık iyi gibi, oda büyüsemmi büyümesemmi diye düşünüyor:). Mail atmıştım benimkini kuru göndermişsiniz diye, bana başka göndericeklerini söylemişlerdi ama bir daha ses çıkmadı.

Sevgi Durul
29-04-2012, 10:21
Kıştan sağ çıkan ve tomurcuklanan küpem.:)

288259

aybükeahmet
29-04-2012, 13:27
Küpe çiçeğimi yeni aldım üzerinde bir sürü tomurcuk var açmaya hazır ama yavaş yavaş mı açacak acaba... saksısını üzerinde çiçeği varken ,şu anda yani, değiştirebilir miyim? aslında değiştirmeli miyim ondan da emin değilim fotoğrafları ekliyorum. Bana bir fikir verebilir misiniz?

pembegül
29-04-2012, 14:09
Bence saksınını değiştirmeyin halinden memnun görünüyor hem çiçekli iken rahatsız etmeyin yinede siz bilirsiniz..

bari
29-04-2012, 19:55
Çiçekleri görmeye az kaldı.

Dışarıya çıkardım. Kırmızısı iyice belirginleşti.

SerDag
29-04-2012, 22:32
Oh oh ellerinize sağlık ne kadar muhteşemler.. Benim küpe çiçeğim de kış mevsimini atlattı çiçek açmaya başladı resimler telefonda hemen paylaşacağım:-)

Benol Hazaroğlu
30-04-2012, 18:47
Haydi açsın artık şu kırmızı küpeli. Çok merak ediyorum.

günebakan
30-04-2012, 19:37
Haydi açsın artık şu kırmızı küpeli. Çok merak ediyorum.

Bende bende:)

Jezebel
30-04-2012, 21:13
Geçen yazı ve kışı atlatma başarısı gösteren tek küpem

289106

.

pembegül
30-04-2012, 22:04
Bugün bir küpe çiçeği fidesi aldım 6 adet küpem oldu bir tanesi tomurcuklu ne renk açacak merakla bekliyorum yakın zamanda resim ekleyeceğim arkadaşlar..:)

ardabora
01-05-2012, 01:04
Ustaların sözünü dinleyerek küpelileri bahçeye aktardım, oldukça iyi bir gelişim gösterdiler. Sürekli gölgedeler...

bari
01-05-2012, 07:38
Bende bende:)

Sabah bir kaç tanesi açmıştı, akşama fotoğraflarını eklerim. Hoş duruyor.

agozce
01-05-2012, 18:43
Bu ikisinden kimde var, bir çelik verebilirse çok mutlu olacağım...Ya da nerde satıldını bilen...Mavi diye aldığım tohumlar hep mor çıktı..
Zengarden da kalmamış..

(Bunların adını Akdeniz ve Carmen koydum )

289676

289677

Benol Hazaroğlu
01-05-2012, 18:53
Blue Sarah ben de var. Jezebelin açtığı ortak siparişten almıştım.
Sabredersen köklendirip gönderirim.

bari
01-05-2012, 20:35
Fotoğraflar. Çiçekler pek albenili değil, ama bir salkımda 14-15 çiçek açınca güzel durabilir.

bari
01-05-2012, 21:31
Birileri abartmış:eek:.. Bu resmi nette buldum..

günebakan
01-05-2012, 21:40
Çok hoş duruyor sayın Bari güle güle büyütün:)

SerDag
01-05-2012, 21:51
Benim yavrucak.. Tüm kış iş yerindeydi. Önce öldü sandık, budadık, sonra yeşerdi, dallandı hatta şimdi dalını taşıyamıyor. :rolleyes:

Son resimlerini bu hafta çekeceğim. Bu geçen haftaki tomurcukları...

gülenmelek
01-05-2012, 22:10
Bu ikisinden kimde var, bir çelik verebilirse çok mutlu olacağım...Ya da nerde satıldını bilen...Mavi diye aldığım tohumlar hep mor çıktı..
Zengarden da kalmamış..

(Bunların adını Akdeniz ve Carmen koydum )

289676

289677
Sevgili agozce, sorduğunuz 2. fotoğraftaki küpeli acaba buradaki (http://www.agaclar.net/forum/951723-post130.htm) son fotoda görünen olabilir mi? Zannedersem sayın alacakaranlikta var.

agozce
01-05-2012, 22:43
Evet öyle görünüyor..:)). Bir mesaj atayım bakalım. Yanlış bilmiyorsam satış ta yapıyor..Çok teşekürler...

agozce
01-05-2012, 22:43
Blue Sarah ben de var. Jezebelin açtığı ortak siparişten almıştım.
Sabredersen köklendirip gönderirim.

Tamam, çok teşekürler..

agozce
01-05-2012, 22:46
Fotoğraflar. Çiçekler pek albenili değil, ama bir salkımda 14-15 çiçek açınca güzel durabilir.

Bahri bey, bu soğuklara dayanıklı, çalı formunda olan tür mü?

bari
02-05-2012, 07:25
Bahri bey, bu soğuklara dayanıklı, çalı formunda olan tür mü?

SEvgili Agozce, Bu tropikal bir ağaç, meyveleride yenebilen. Soğuklara dayanıklı çalı formunda olan fuchsia magellanica...Düşünürseniz bende ondan size bir tane hediye edebilirim...

Dudi
02-05-2012, 07:35
Eskişehir'e gidince sevgili bari'ye uğramak gerek :D

sevim4
02-05-2012, 08:53
Benide unutmayın dudicim:)))

agozce
02-05-2012, 13:37
SEvgili Agozce, Bu tropikal bir ağaç, meyveleride yenebilen. Soğuklara dayanıklı çalı formunda olan fuchsia magellanica...Düşünürseniz bende ondan size bir tane hediye edebilirim...

Ağaç m? Meyve mi?..:))).Nasıl yani?...İlk kez duyuyorum..E ne diyelim.. güle güle büyütün ve meyve çekirdeklerini atmayın o zaman. :))

Meyvelinin tam adını yazarmısınız.

Fazla ise ve size zahmet olmassa severek alırım. Çok teşekürler..

agozce
02-05-2012, 13:41
Sevgili agozce, sorduğunuz 2. fotoğraftaki küpeli acaba buradaki (http://www.agaclar.net/forum/951723-post130.htm) son fotoda görünen olabilir mi? Zannedersem sayın alacakaranlikta var.

Evet Carmen, kırmızıdan varmış..15 güne kadar satışa hazır olacakmış...Çok teşekürler sevgili gülenmelek.

bari
02-05-2012, 15:09
Ağaç m? Meyve mi?..:))).Nasıl yani?...İlk kez duyuyorum..E ne diyelim.. güle güle büyütün ve meyve çekirdeklerini atmayın o zaman. :))

Meyvelinin tam adını yazarmısınız.

Fazla ise ve size zahmet olmassa severek alırım. Çok teşekürler..

İkiside meyveli oluyor. Zaten normal küpelilerde meyveli. Ama bu ikisinin yeniyor meyveleri. Ama tadı tartışılır.
Fuchsia boliviana
fuchsia magellanica

esk nisagül
02-05-2012, 17:00
Tebrik ediyorum sayın bari çok güzel emeğinize sağlık inşaallah tam açmış halinide görürüz
soğuğa dayanıklı cinsi resimlerseniz sevinirim

agozce
02-05-2012, 17:44
Hakketen ağaç oluyormuş. Meyvesini ilk kez duydum.

Karadenizdeki arkadaşlar şöyle bir görüntüyü sizde başarabilirsiniz bence..

290102

Benol Hazaroğlu
02-05-2012, 18:49
Güneş Temmuz Ağustosta bizi de mahvediyor. Artı nem çok fazla.
Küpe saksıları elimde gölge arıyorum, bazen komşulara taşıyorum.

Ama yaylalarda çok güzel olur.