PDA

View Full Version : Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14]

Kbyzn
10-05-2017, 18:44
İmrendim valla çok güzel hepside
Maşallah
Birde benim Küpelim çiçek açsa

snob
12-05-2017, 14:04
Bir ay önce küçük fide olarak aldım ve dikdim.

Kerem Örenç
12-05-2017, 16:40
Küpe çiçeğinin ölümüne dayanabileceği en yüksek ve en düşük kaç derecedir?

Jezebel
13-05-2017, 08:27
Küpe çiçeğinin ölümüne dayanabileceği en yüksek ve en düşük kaç derecedir?

Bilmiyoz, siz internette araştırıp bize söylermisiniz :confused:;)

edahoca
21-05-2017, 11:43
Merhaba, küpeli en ufak bir temasta neden taze tomurcuklarını döker? Onlarca sayfa okudum, sanırım kimse böyle bir sorun yaşamamış �� 1hafta oldu eve getireli, tarif edilen büyün şartlar uygun şuan, ama sularken mesela elim çarpsın pıt pıt bir iki tane döküveriyor minicik tomurcuklardan. (Sarkan cinsten bu arada)

edahoca
21-05-2017, 11:49
Yukarıda bahsettiğim çiçeğim bu 👆🏻

edahoca
22-05-2017, 22:36
Fikri olan yok mudur ki... :(

sardunya18
23-05-2017, 13:50
Fikri olan yok mudur ki... :(

Belki de sorun yoktur alışmaya çalışıyordur yeni yerine .Bazen bütün tomurcuklar açmıyor biraz daha bekleyin .Bol çiçekli günler

Jezebel
24-05-2017, 07:12
Sevgili edahoca
bu zarif ve kırılgan bir tür, hepimizin yasadıgı bir sorun.
Yapabileceginiz tek sey biraz daha dikkatli olmak, tam actı acacak derken elin degdi ve cicek doküldü...
Kokü sizde, ona da sükür;)

edahoca
25-05-2017, 12:30
Teşekkürler sardunya18 ve jezebel ���� Aklımda bulunsun :)

Begonvil04
27-05-2017, 10:50
Merhaba benim küpelim de bu. Alalı 1 ayı geçti ve çiçeklerini bir türlü açamıyor. Hatta sağlıksız bir hal almaya başladı. Sorunu nedir ne yapmam gerekir?

Gülizar ş
29-05-2017, 22:01
Semt pazarından 5 tl ye aldığım küpe çiçegini yaşatabilmek için şimdi bu 109 sayfayı okuyacağım. Havalar ısındıkça korkuyorum Antalya da bu sıcakta nasıl yaşatabilirim diye. Antalya'da yaşayan ve bu çicekle bir iki yaz geçirebilen var mı acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

edahoca
03-06-2017, 12:01
Bol su istediğini deneye yanıla anladım. Şuan gayet iyi, suyunu veriyorum yaprakları diri ve parlak, çiçekleri açıldıkça açıldı. Bence yerine de alıştı. Sabah 1-2 saat az güneş alıyor, akiama kadar gölgese ve hafif de esinti var. O da bizi seviyor bence ��

Gülizar ş
03-06-2017, 14:52
Ya ben en iyisi çiçekleri sevmekten vazgeçeyim. Daha forum daki yazıların yarısına bile gelmeden küpe çiçegini kurutmayı başardım. Onu coşturmak için verdiğim gubre öldürdü sanırım . Yapraklarını kuruttu.acaba dibinden budasam yeniden yeşerir mi?Yaptığım hatayı anlayınca hemen saksı toprağını değiştirdim sonra da iyice suladım .gubre iyice aksın diye. Ne yapsam bilmiyorum. Üzerinde ki tek tohum da erkenden düştü . acaba bu mevsimde ekilir mi? Bir o tohumu kesip de ekmeli mi ?yoksa bütün mü ekmeli?

Kerem Örenç
06-06-2017, 20:39
Bilmiyoz, siz internette araştırıp bize söylermisiniz :confused:;)

Fuchsia magellanica -23 dereceye kadar dayanıyormuş.

Kaynak: azbitki.com

Jezebel
06-06-2017, 21:13
Fuchsia magellanica -23 dereceye kadar dayanıyormuş.

Kaynak: azbitki.com

Teşekkürler. Yıllar önce bakmıştım.

http://www.agaclar.net/forum/627282-post1123.htm

Bizim ülkemizde onun ölüm sebebi soğuk değil sıcak oluyor.
Yetiştirdiğiniz bitkileri görme umuduyla, saygılar.

Kerem Örenç
06-06-2017, 22:01
Teşekkürler. Yıllar önce bakmıştım.

http://www.agaclar.net/forum/627282-post1123.htm

Bizim ülkemizde onun ölüm sebebi soğuk değil sıcak oluyor.
Yetiştirdiğiniz bitkileri görme umuduyla, saygılar.

Pekayla dayanabileceği en yüksek kaç derece?
Bulamadımda.

Jezebel
07-06-2017, 19:39
Bulamadımda.

Niye ihtiyacınız olsun ki, bir küpe çiçeğiniz bile yok.

Kerem Örenç
07-06-2017, 22:58
çünkü Bitkilerin Soğuk Havaya Ve Sıcak Havaya Dayanımları (Derece Olarak) adlı konuya açmıştım.Sitede yoktu.Ona lazım.Herkez bildiğini yazın diye mesaj atmıştım.745 görüntülenme olmuş toplam 3 kişi yazdı.Sizde oldukça çok bilgilisiniz.Nolur sizde yazın bildiğinizi 1 tane yazsanıs bile kardır.
linki:
http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/40586.htm

Jezebel
07-06-2017, 23:36
çünkü Bitkilerin Soğuk Havaya Ve Sıcak Havaya Dayanımları (Derece Olarak) adlı konuya açmıştım.Sitede yoktu.Ona lazım.Herkez bildiğini yazın diye mesaj atmıştım.745 görüntülenme olmuş toplam 3 kişi yazdı.Sizde oldukça çok bilgilisiniz.Nolur sizde yazın bildiğinizi 1 tane yazsanıs bile kardır.
linki:
http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/40586.htm

Hafızamı böyle şeyler için zorlamıyorum.
Merak ettiğim bilgiyi burada buluyorum.
PlantFiles: The Largest Plant Identification Reference Guide - Dave's Garden (http://davesgarden.com/guides/pf/)
Mesela Salvia farinacea arıyorum diyelim.
Bu sayfayı açıyor bana
Salvia Species, Mealycup Sage, Mealy Sage Salvia farinacea (http://davesgarden.com/guides/pf/go/127/)
USDA Zone 7b: to -14.9 °C (5 °F) diyor bana
Siz de açın bakın. Gerçekten çok kolay.
Bunca bitki var , kimse hepsini hatırlamaz.
Merak eden bakar yayınlara, makalelere.
Burada herkes amatör.

Gülizar ş
08-06-2017, 23:38
Bulamadımda.

Sayın örenç o kadar değişken bir konu ki aynı sıcaklıkta plastik saksı da olan ölüyor beton saksıda olan yaşıyor. Saksısı yerde olan ölüyor. Ahşap bir paletin üstünde duran ölmüyor. Bazen bakım bile öldürüyor bitkileri. Oradan oraya taşıyoruz sıcağın etklilerini azaltalım diye o bile fayda vermiyor. Sanırım pek fazla işlerine karışmamızdan hoşlanmıyorlar. Bitkiler de insanlar gibi bence bazıları yerlerine kolay adapte oluyor mutlu mesut yaşıyor bazıları adapte olamıyor . ya ölüyor ya da ölüm kalım savaşı veriyor uzun süre. Hepsi aynı güçte değil .keşke termal toleransları daha geniş olabilseydi küpe çiçeginin de
.

Jezebel
09-06-2017, 05:50
Sn. Gülizar ş,
ödev için soruyor, bitki yetiştirmek gibi bir gayesi yok.
Saygılar.

Jezebel
09-06-2017, 06:29
En mutlu küpe çiçeği toprağa diktiğim küpedir.

650948

650949

Temmuzda ne olacak bakalım, ömürlü olmalarını dilerim.

frknaksakal
11-06-2017, 18:54
Gercekten cok guzeller

manolya
10-07-2017, 17:24
2 ay önce küçücük fide olan küpelerim çiçeklenmeye başladı:)
kuzey batıya bakan duvar dibinde, büyük dikdörgen saksıda, 30 cm kadar
toprak derinliği var. Bir saksıda 15 kök kadar var, gün aşırı üzerlerinden yağmurlama yaparak suluyorum.

remus2
12-08-2017, 13:31
yeni almıştım saksıya ekince bazı yaprakları kurudu neden olabilir.

bekir-33
22-09-2017, 13:18
arkadaşlar küpe çiçeği fidesi gönderebilecek olan arkadaşlar var mı? aranızda bende 9 çeşit vardı .yaz sıcaklarında hepsini kaybettim

bekir-33
22-09-2017, 13:39
2 ay önce küçücük fide olan küpelerim çiçeklenmeye başladı:)
kuzey batıya bakan duvar dibinde, büyük dikdörgen saksıda, 30 cm kadar
toprak derinliği var. Bir saksıda 15 kök kadar var, gün aşırı üzerlerinden yağmurlama yaparak suluyorum.

küpe çiçekleriniz nasıl oldu. renkleri çok güzeldi.beyazlı olandan bende de vardı yaz sıcağında öldü. yeni fideler arıyorum

bekir-33
22-09-2017, 13:40
En mutlu küpe çiçeği toprağa diktiğim küpedir.

650948

650949

Temmuzda ne olacak bakalım, ömürlü olmalarını dilerim.

küpe çiçekleriniz nasıl oldu. renkleri çok güzeldi.beyazlı olandan bende de vardı yaz sıcağında öldü.

Lale Teyze
22-09-2017, 18:59
yeni almıştım saksıya ekince bazı yaprakları kurudu neden olabilir.

Aynı durumdayım. Yaz sıcağında üstü çiçek doluydu, sonbaharda yarısı kurudu. Bakakaldım.

bekir-33
06-12-2017, 09:14
Bu yaz bütün küpe çiçeklerimi yaz sıcaklarında kaybettim.Yeni fidelerim geldi saksılara diktim.Yaz gelince aynı hatayı yapmayacağım , yaz sıcaklarında yaylaya çıkaracağım. Eski küpeli renklerinden elimde olmayanlar var .Eski renklerden bulmaya çalışıyorum

bekir-33
06-12-2017, 09:35
yaz sıcağında kaybettiğim küpelilerim

nil25
07-12-2017, 12:34
Arkadaşlar merhaba,
Bugün kayıt oldum siteye.
Bir küpeli çiçeğim var, ofiste, saksıda, gözüm gibi baktığım.
İki renk tohum aldım, ekmeden önce ne önerirsiniz, ilk kez tohumdan yetiştirme yapacağım.
Selamlar.
Nil

Muda
07-12-2017, 15:34
Sn. Nil25 aramıza hoşgeldiniz.

Varsa resimlerini siteye yüklerseniz biz de görürüz. Farklı türleri çarprazlayarak değişik bir çiçek olmasını sağladı iseniz ilkbaharda tohumları dikmek en güzeli. Kışın ısı ve güneş azlığı sıkıntısı baharda olmaz. Aynı ise siz ayrı bir yerde ekin isterseniz. Belki farklı bir şey çıkar. Ben sardunya tohumlarını olduğu zaman ekerek iki üç defa tohumdan yetiştirdim. Onun yeri de ayrı.
Yardımcı olması açısından bulabiydiğim bilgileri atıyorum.
Küpeli çiçeği en kolay çoğaltılması bildiğiniz gibi bir kısmını kesip köklendirilerek yapılıyor. Çok büyüdüğü zaman budayarak çıkan çelikleri birkaç gün suda beklettikten sonra nemli toprağa dikerek köklendirebilirsiniz.
Yurt dışında sardunyalarda tohumdan üretim yapılıyormuş. Ancak tohumdan küpeli üretimi ile ilgili bilgim yok.

https://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.agaclar.net%2Fforum %2Fattachments%2Fevdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras%2F6399-kupe-cicekleri3-007.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.agaclar.net%2Fforum%2Fe vdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras%2F1545-92.htm&docid=4oldIh1vzYRuQM&tbnid=OdOV8leVrPdWQM%3A&vet=1&w=426&h=568&bih=949&biw=1920&ved=0ahUKEwiWhb2uivjXAhVDxRQKHXKfCBEQ__EBCAM&iact=c&ictx=1

http://www.agaclar.net/forum/118744-post79.htm

Olgunlaşmış Küpe Çiçeği Tohumu - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=33468&c=439)

http://www.agaclar.net/forum/211161-post190.htm

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/6399-kupe-cicekleri3-007.jpg

http://www.agaclar.net/forum/119102-post83.htm

http://www.agaclar.net/forum/118739-post77.htm

nanemolla
27-12-2017, 15:32
663352
20 günlük kupelilerim.çok küçükler.bakalım böceklerden uzak tutabilecekmiyim yazın.geçen sene aldıklarımı kırmızı örümcek belalilarindan kaybetmiştim.bu yaza çıkarsak sagsalim onları diğer çiçeklerden ayrı havadar biryerde tutacağım inşallah.yeri hazır zaten.yeterki böceklerden koruyabileyim.

bekir-33
23-01-2018, 13:54
2018 yılının ilk küpe çiçeğim açtı. 14 saksı küpeli fidesi diktim. bakalım hangi renkler açacaklar, şuanda hepsi çok sağlıklı görünüyorlar.

nanemolla
23-01-2018, 19:01
Aaa çok begendim sn bekir_33. Mersinde olduğu icinmi erken çiçeklenme oldu.Hakikaten 2018 in ilk küpelileri sanırım.Keşke benimkilerde sürpriz yapsa

nanemolla
28-01-2018, 12:21
665035
Kupelilerimin şimdiki hali.

Batuhan Yılmaz
25-03-2018, 20:51
Dünyada en çok sevdiğim çiçek ama beyaz sinekler ve çöl sıcakları sağolsun 6-7 aydan fazla asla yaşatamadım en son başardım derken 3-4 yıldır baktığım 1.5 metre boyunda ki küpe ağaççığımın odunsu kısmının iç kısmı sararıp çürüdü ve onuda kaybettim ve iki sene çnce tekrar denemek için 5 kök küpe aldım ve fazla uzamadan tepelerini kesip onlarıda çelikledim ve 1 hafta geçmeden hepsi köklendi daha sonra 15-20 kök küpenin hepsi toplu olarak öldü sanırım lanetliyim. Ben de sinrlenip son kalan çürümüş dal parçasını saksıya beraber bahçeye fırlattım aman tanrım ne göreyim o küpe hayatta ve 15 cm boyuna ulaşmış bu beni çok şaşırttı. Şimdi size sorumu yöneltiyorum. Sizce bu küpeyi 50-60 litre toprak haznesi olan büyük bir ağaç saksım var 1 ay sulanmasa dahi toprağını nemi bırakabilecek kadar büyük bir yapıya sahip fakat bu saksı güneybatı cephesinde ve denize çok yakın olduğundan lodosa maruz kalıyor. Diğer mekan ise aşırı nemli günde 1-2 saat güneş gören ve küpe çiçeğimin hayata tutunduğu kuzey doğu cephe duvar dibi direkt bahçe var buraya diksem büyük bir küpe ağacı elde edebilir miyim şimdiden teşekkür ederim.

celalim01
26-03-2018, 09:26
Kolay gelsin arkadaşlar.

manolya
14-04-2018, 11:25
küpe fideleri için dikim vakti geldi:)

Batuhan Yılmaz
14-04-2018, 16:09
Bana ruh hastası diyebilirsiniz ama yıllar önce küpe çiçeğinin meyvesini yemek için olgunlaştırıp yemiştim ve tadı harika aromalı idi annem zehirlenirsin diye kızmıştı ama hala yaşıyorum ������.

Gülizarşen
26-04-2018, 22:32
Neredeyse 15 gündür buraya kimse uğramamış. İnşallah birisi sorumu fark eder. Bir arkadaşım belçikadan gelirken bana bir fushia getirdi üzerinde minik tomurcukları var. Hangi tür olduğunu bilemiyorum. Ama içerisindeki toprak hazır torf. Forumda okudum. Hemen herkes toprak isteğinin gerçek toprak olduğu konusunda hem fikir. Şimdi ne yapmalı bu sıcakta üstelik tomurcukları üzerinde iken toprağı değiştireyim mi

begümhan
27-04-2018, 05:02
Bunlarda benim küpe çiçeklerim. Balkonda bakıyorum. İki balkonum var biri öğlene kadar güneş alıyor diğeri gün boyu. Hangisinde bakmam daha uygun olur bilemedim. Bu işlerde çok yeni ama çok hevesliyim ;)

nanemolla
27-04-2018, 13:44
672001
4 çeşit küpe bitkimden şimdilik bir tanesi ciceklendi

Lale Teyze
29-04-2018, 18:40
Geçen yaz çiçeğim kuruyunca bu kez iki tane aldım.
O kadar çok seviyorum ki, anlatamam.

672139

Batuhan Yılmaz
06-05-2018, 22:19
Neredeyse 15 gündür buraya kimse uğramamış. İnşallah birisi sorumu fark eder. Bir arkadaşım belçikadan gelirken bana bir fushia getirdi üzerinde minik tomurcukları var. Hangi tür olduğunu bilemiyorum. Ama içerisindeki toprak hazır torf. Forumda okudum. Hemen herkes toprak isteğinin gerçek toprak olduğu konusunda hem fikir. Şimdi ne yapmalı bu sıcakta üstelik tomurcukları üzerinde iken toprağı değiştireyim mi

Umarım çok geç cevap vermemişimdir bu işlemi tomurcuklar üzerinde uygularsanız genelde o tomurcuklar dökülüyor kendimden biliyorum. Bu arada bahsettiğim küpe çiçeğini hiç direkt güneş ışığı almayan sürekli rüzgar alan bir camın önüne (kuzey doğu cephe) diktim ve gelişim muazzam sanırım bundan sonra hep bu şekilde muhafaza edicem bu çiçekleri.
Sayın Gülizarşen bence sonbaharda uykuya geçeceği dönemde değiştirin derim size.

Batuhan Yılmaz
06-05-2018, 22:22
Merhaba arkadaşlar eğer İstanbul içi elinde bu linkte ki türler olan benimle çelik paylaşmak ister mi acaba ? (Budamadan artan dallar vs.)

https://images.fineartamerica.com/images-medium-large/1-fuchsia-flowers-ernie-echols.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9OkS5fkeULjCjZ9P59Xo4eySQ6m-OUMV9mfGSS8Ln8wNKJ40m

Batuhan Yılmaz
06-05-2018, 22:23
Merhaba arkadaşlar eğer İstanbul içi elinde bu linkte ki türler olan benimle çelik paylaşmak ister mi acaba ? (Budamadan artan dallar vs.)

https://images.fineartamerica.com/images-medium-large/1-fuchsia-flowers-ernie-echols.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9OkS5fkeULjCjZ9P59Xo4eySQ6m-OUMV9mfGSS8Ln8wNKJ40m

Kargo ilede kabul ederim karşılıklı çelik paylaşımıda yapabiliriz.

acakmak79
08-05-2018, 18:04
Batuhan Yılmaz hafta sonu yazlığa gidip komşumun küpelilerinden çelik alıp pazartesi size yollarım.

Batuhan Yılmaz
09-05-2018, 21:34
Batuhan Yılmaz hafta sonu yazlığa gidip komşumun küpelilerinden çelik alıp pazartesi size yollarım.

Sevgili Acakmak79 nazik davranışınız için size teşekkür ederim. ;)

edadilek
09-05-2018, 21:50
küpeliler çok nazlı oluyor , toprak isteği gerçek toprak ,aşırı sulama her bitkide olduğu gibi zarar veriyor benim tavsiyem asla direkt güneş altına konulmaması azar azar sulanması daha öncesinde askılı ve yüksek oturgaçlı saksılarda baktılarım çok güzel gelişmişti ne yazık ki taşınma sırasında kaybettim elinde tohum veya fide olanlar ile takas etmek isterim :)

manolya
10-05-2018, 08:06
şu an bulunduğu saksıdan daha geniş ve daha derin bir saksıya gübreli bahçe toprağı koyun, bulunduğu toprağı ve kökleri dağıtmadan yavaşça saksısından çıkarıp büyük saksıya geçirin, kökler ve kökteki toprak dağılmazsa bitki saksı değişimini farketmiyor, ben seradan aldığım çiçeklerde öyle dikim yapıyorum, kökler yeni toprağa doğru ilerlemeye ve gelişmeye devam eder, bir kısmının tofta kalması o kadarda olumsuz etkilemez heralde.

acakmak79
21-05-2018, 07:59
Çiçek dostları merhabalar, 1 ay kadar önce aldığım küpelim coştukça coştu, sanırım yerini de çok sevdi(yazlıkta, ben haftasonları gidebiliyorum okullar kapanana kadar) ancak bu haftasonu gittiğimde önündeki sardunya yaprağında kırmızı örümcek gördüm, küpelimin toprağında da karıncalar cirit atıyordu. Küpelimde örümcek görmedim ama bu hafta bana yaprakları ve çiçekleri boynunu bükmüş gibi geldi. Sizce durumu nasıl, ben o karınca ve örümcek kardeşlerden nasıl kurtulurum???
674794

acakmak79
22-05-2018, 14:39
Huhuuuuuu buralara uğrayan yok mu acaba???

Üstteki küpelimin durumunu bir gözlemleseniz içim çok rahatlayacak...

snmustun
05-12-2018, 10:17
Herkese merhaba,

Küpe çiçeğim pencere kenarındaki masamda doğrudan güneş ışığına maruz kalmıyor. Fakat gün içerisinde ışık alabileceği bir konumda. Sulama açısından ise çok fazla abartmaktan korkutuğum için dikkatli davranıyorum; toprak yüzeyi kuru görünmesine rağmen toprağın içi nemli olduğundan fazla sulama yapmıyorum. Bir kaç gün içerisinde önce çiçeğinin rengi kararmaya ve büzüşmeye başladı, daha sonrasında ise tamemen kuruyup döküldü. Nasıl bir kurtarma operasyonu başlatabilirim? Güzel günler...

DOĞA#
23-05-2019, 22:05
Arkadaşlar lütfen yardım edin bir tane küpe çiçeği aldım küçük saksıda ve saksının altından kökler çıkmış bu mevsimde saksı değişimi yapmam uygun mu yardım edin lütfen çok güzel bir çiçek

asya-
24-05-2019, 06:07
Arkadaşlar lütfen yardım edin bir tane küpe çiçeği aldım küçük saksıda ve saksının altından kökler çıkmış bu mevsimde saksı değişimi yapmam uygun mu yardım edin lütfen çok güzel bir çiçek
Bu konuda çok tecrübeli değilim ancak ben olsam çiçekleri geçene kadar saksı değişimi yapmazdım, alttan köklerinin çıkmasını sorun etmeyin, güneşten koruyun, toprağı kurudukça su verin

DOĞA#
25-05-2019, 00:16
Bu konuda çok tecrübeli değilim ancak ben olsam çiçekleri geçene kadar saksı değişimi yapmazdım, alttan köklerinin çıkmasını sorun etmeyin, güneşten koruyun, toprağı kurudukça su verin

Cevabınız için teşekkür ederim fakat ben dayanamadım sizin mesajınızı görmeden önce değiştirdim saksısını bir yerde okumuştum toprağını dağıtmadan değişim yapıldığında anlamıyorlarmış saksı değişimini umarım benim çiçeğim de anlamamıştır umarım dökmez o güzel çiçeklerini

Gulcemry
21-07-2019, 13:22
Merhaba arkadaşlar formda yeniyim küpe çiçeği vardı sarkan cinsten malesef düşüp kırıldı dalları çok üzgünüm bu kırılan dalları yeniden dikebilirmiyim **** sacaklandirabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

asya-
11-08-2019, 22:32
Sn Gulcemry kırılan dalların tutacağını sanmıyorum, uygun saksıya dikerseniz sarkacaktır.

nanemolla
17-04-2020, 22:15
706233

706234

Daha bugün edindim.Tekrar şansımı denemek istiyorum.Kış ayı güzel geçiyor ama yazın ya akardan ya sıcaktan kaybediyordum bu kez tekrar bir bakalım neler olacak.

Gulcemry
03-05-2020, 22:20
Merhaba küpe çiçeğim bu hale geldi nedenini bilmiyorum ama evim çok güneş alıyor ondan kaynaklanabilir mi ayrıca beyaz sineklerde var lütfen yardımcı olur musunuz gözüm gibi bakmıştım ��

Gulcemry
03-05-2020, 22:37
707290

Gulcemry
03-05-2020, 22:39
707291
Bu da diğeri aynı oldular yaprakları

Gulcemry
04-05-2020, 19:28
Cevap verecek bilgi sahibi arkadaş yokmu acaba

Ahmettalha
27-05-2020, 18:39
Arkadaslar küpeli çicekleri güneşi seviyor.Benim küpeli çiceklerim doğrudan güneş alan penceremde duruyorlar.Dipleri taş gibi olmadan su vermiyorum.Suyu az fazla verseniz beyaz sinek oluyor.Daha boylari 1 karış 8-10 tane çicek verdiler.Diplerine çay çöpü koyuyorum baskada vitamin vermiyorum.Kırılan dallarınız varsa suya koyun köklenecektir ben hep suda köklendirip diktim.Benim tecrübelerim bu kadar umarım faydalı olur.

Jezebel
28-05-2020, 14:24
Dün üç küpe çiçeğim oldu.
Biri ağaçsı gövdeli .
Yüksek rakımdaki bahçeme doğruca toprağa dikeceğim.
İkisini diktim de üçüncüsünü arabamda gezdiriyorum.
Sinekleri var da , karantina yaptım, ilaçlayana kadar gezecek.

Conenin_evi
31-05-2020, 22:36
Merhaba küpe çiçeğim bu hale geldi nedenini bilmiyorum ama evim çok güneş alıyor ondan kaynaklanabilir mi ayrıca beyaz sineklerde var lütfen yardımcı olur musunuz gözüm gibi bakmıştım ��
Merhaba Küpe çiçeğiniz güneş yakmış ben yetiştiriyorum ve şükür çok sağlıklı. Kesinlikle gölgede durmalı ve asla yerini değiştirmelisiniz. Toprağı kurumadan aynı ölçüyle dinlenmiş suyla sulamalısınız. Beyaz böceklere gelince hiçbir küpeliyi bu böcekler olmadan düşünemiyorum. Çok araştırdım adları springtails(kuyrukla sıçrayan) aslında zarardan çok yararı olduğunu öğrendim ki toprakta bulunan zararlı organizmaları yiyorlar. Hemen sera etkisi yapın. Sulayın ve üzerine siyah poşet geçirin ve 1 gece bekletin. Baktınız iyi bir kere daha yapın umarım düzelir.

Conenin_evi
31-05-2020, 23:05
Çiçekliyken değiştirmenizi önermem. Tüm çiçeklerini açıp döksün ondan sonra yapın **** mutuysa diğer baharı bekleyin ya da kışın budayacağınızda değiştirin bence. Çok nazlı bi çiçek.

manolya
11-06-2020, 21:08
Küpelerim 2 yıldır kışı bahçede geçirdiler, ılıman iklimdeyseniz küpeleri saksıya değil direk yere dikin :)

manolya
11-06-2020, 21:21
Birde yıllar önce forumda Londra’dan küpe çiçeği resimleri gönderen bir arkadaş vardı, orada küpe çiçekleri bahçe çiti olacak kadar büyümüşlerdi, yaz kış dışarda tabii. Benimkilerde çit olmasa bile çiçek tarhını dolduracak kadar oldular maşallah

Nurcan1467
15-06-2020, 22:57
Yaa çok güzellerr bende istiyorumm bi turlü yetistirmek nasip olmadi tutturamadim bi çelikle dikimini �� gule gule buyutun ��

OguzhanF
18-06-2020, 12:40
https://i.hizliresim.com/X5bV6S.jpg

Arkadaşlar benim küpeli çiçeğim 3 aydır sürekli çok güzel tomurcuklar açıyor ama çiçek açmadan tomurcuklar dökülüyor. Neden çiçeğini açmıyor sizce yardımcı olurmusunuz?

sibelbalcioz
03-07-2020, 14:43
Küpelim bu hale geldi ne yapmam lazım yardım lütfen

Jezebel
03-07-2020, 22:07
Mutluyuz

711126

Çünkü toprakta

sumrum
15-08-2020, 12:44
Bu senenin küpelileri712133

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jezebel
24-10-2020, 18:32
Yaz geçti ve ölmedi. Çok iyi değil mi ?

713814

Hep çiçekli kaldı.

ozlem39
25-10-2020, 10:48
https://i.hizliresim.com/wAU3Mc.jpg (https://hizliresim.com/wAU3Mc)

Buda benim küpelim tüm yaz bahçede idi.

Emin’e
27-11-2020, 15:58
Merhaba ben yeni bir üyeyim.benim bir komşu çatlatanım vardı baya bi boylandı çiçeği savdı.şimdi bütün yapraklarını budadım .iyi mi yaptım bilmiyorum.budadıklarımı suya koydum.çelikleme olabilir mi.budadığım saksıdaki kök yeni filiz verir mi..¿

Jezebel
09-07-2021, 15:30
Bu sene yine hardy dedikleri dayanıklı bir tür aldım.
Önceleri Temmuz benim tüm küpeleri öldürmüştü.
Sayı 30 geçmişti…
Neyse bu sene buna bakacağım tek, fuzuli masraf yapmadan toprağa diktim.

720472

720473

720474

Bu da annesinin ballı böreği Gypsy, küpenin gölgesinde :)

720476

İşte böyle.

Kurallara aldırmayıp hortumla suluyorum.

Emre2535
10-07-2021, 14:17
maşallah küpelilerin cok guzel malesef bende küpeli birde menekşe kuruyor

lilpar76
02-01-2022, 09:22
Zengardenden katlı küpeli çiçeği fidesi sipariş etmek istiyorum, ancak sağlam fide gönderirlermi hiçbir fikrim yok. Zengardenden fide almış, razı kalmış arkadaşlar varmı yorum yazarlarsa çok minnettar olurum.

Sevkibey
14-02-2022, 22:33
Zengardenden katlı küpeli çiçeği fidesi sipariş etmek istiyorum, ancak sağlam fide gönderirlermi hiçbir fikrim yok. Zengardenden fide almış, razı kalmış arkadaşlar varmı yorum yazarlarsa çok minnettar olurum.

Ben birçok kez alışveriş yaptım. Küpe çiçekleri dahil, sorunsuz teslimat yaptılar. 18 civarı küpe fidesi almıştım geçen baharda. Yerini sevmeyen 3'ü hariç yazı atlattılar İstanbul'da.

Yoğun dönemlerde gecikmeler olabiliyor. Onu da yazıyorlar o dönemlerde sitelerinde zaten. Bilerek sipariş veriyorsunuz.

lilpar76
02-03-2022, 07:50
Teşekkürler Sevkibey, ocak ayı sonunda e-fidancımdan 14adet sipariş etdim iki hafta tamamında elime ulaştı çok küçük fide olmalarına rağmen kökleri çok sağlıklığdı ve özenle paketlenmişti şimdi iyiler. Şubat ayının 1 de Zengardenden 16adet sipariş etdim 11de elime ulaştılar 4 adet hariç hepsi çok cılız bazılarında köklenme tamamlanmamış şekildeğdiler neredeğse kuruyacaklardı bazılarının yaprakları sararmak üzereğdi. Her iki siteden gelenler de tüm gün güneş ışığı alan pencere önünde serin bir ortamda kaloriferden uzaktalar ama gelişimleri çok yavaş ilerliyor, hele zengardenden gelenlerden ikisi buruşup yok oldular. Bana kalırsa kökleri sağlıklı olursa daha suratla büyürler, bunun için nasıl bir yol izemeliğim yardımçı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

alpcintan
06-03-2022, 18:50
Birkaç çeşit küpelide ben yetiştiriyorum. Bu sene köklendirdiklerim var , fakat çok yavaş ilerliyorlar.

alpcintan
14-03-2022, 21:57
Küpeli fidelerim

ForzAras
19-06-2023, 19:25
Merhaba sayın Kupeli bitkisini sevenler.
Sizlere Antalya Kumluca'dan sorunum ile ilgili yardım talebi için yazıyorum.
Forumun bu konusunda baştan baslayip 30. Sayfasına kadar geldim sonuna kadar da okuyacağım inşallah. Verdiğiniz bilgilerden fazlasıyla yararlanıyoruz. Bilgi alışverişinden dolayı çok teşekkür ederim.
Kasım 2022'den beri Küpeli bitkisi ile meşgulüm.
İlk başlarda bitkim çok iyi boy attı ve büyüdü.
Sonra çiçek açması için elimden geleni yaptım.
Deniz yosun, çeşitli yaprak veya gübreler (DAP, organik gübre vb.) ile uygulamalar yaptım.
2 ay önce bu kadar bakıma çiçek acmamasindan dolayı; düğünlerini budayip yerini değiştirmek zorunda kaldım, yeni yeri yine balkonda ama pencereye yakın bir yerde güneşi az ve kısıtlı da olsa direkt olarak alabileceği şekilde konumlandirdim.
Yeni yerinde kısa sürede budana sürgünler ili dal halinde coştu ve inanılmaz bir şekilde tomurcuk oluşumu şekillendi.
Oh dedim olacak bu is :) O kadar çok tomurcuk var ki illa ki bir tanesini görürüz diye umutlanirken malum havalar ısındı.
Şu an tomurcuklarim rengini de almasına rağmen 2 haftadan beri açmıyor, yapraklar kanımca sıcak stresine girdi. Balkonda duruyordu normalde (31 C yi gördüğünden dolayı) içeriye aldım şimdi. Misafir odasında güneş ile alakası olmayacak şekilde bugün 2. günü olacak.
Fotoğraflara bitkinin önceki durduğu yeri, 2 haftadan beri açmayan tomurcuklarim ve genel durumu hakkında bilgi vernesi açısından uzaktan çekimini ekledim.
Misal sizlerin bitkilerinde tomurcuklar kaç günde açıyor ?
Çok zor durumdayım, neye ozendiysem bu hayatta imtihanım oldu; elbette isyan etmiyorum ama bir fikir verirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.

hfzckr
26-06-2023, 16:19
Teşekkürler