agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-01-2011, 21:23   #1
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Çiğ köfteyi ilk kez Urfa'lı bir ağabeyimiz yaptığında öğrenmiştim(20 yıl önce).
Bizim için az acılı yaptığında dahi gözlerimiz yaşarırdı ve yine de yerdik. Bütün malzemeyi kendisi seçer ve alırdı. Kasaptan özel et yaptırır, yeşillikleri baharatları (sanırım pul biber Urfa'dan idi) mutlaka kendisi alırdı.Çok lezzetliydi gerçekten.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail seyrek Mesajı Göster
Mesela evde bulyonu pişirmeden yiyeni ben duymadım. Ama aroma versin diye çokca kullanılıyor vs. vs. Bunlar benim nedenlerim kimseye yemeyin demiyorum. Ama dikkatli olunmalı.
Pazar ilişkisi içinde kar döngüsüne takılmış her şey gibi bu da para kazanmak için (üstelik çok kazandıran) üretilen bir şey.
Sevgiler.

Katılıyorum İsmail bey, temizliğine ve kalitesine güvenilmeyen yerden hele de yiyecek söz konusuysa asla alınmamalı.

Evde Bulyon, paket çorba, paket tatlılar,margarin vb. asla kullanmıyorum.
Mevsimsiz sebze (kışın domates,biber,patlıcan/yazın lahana,ıspanak kullanmıyorum).

Ama bu , diğer ürünler çok sağlıklı demek değil. Kötünün iyisi, veya daha az zarar belki.

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025