View Single Post
Eski 19-01-2011, 23:36   #11
ismail seyrek
Ağaç Dostu
 
ismail seyrek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 121
Sevgili Hozat,
bildiğiniz gibi yemekler de başka kültürel olgular gibi yayıldıkça kendi otantik özelliklerinden farklılaşma gösteriyorlar.Gittiği yere göre değişebiliyor doğal olarak.
Ben ilk defa duydum etli çiğköftenin yanında yumurta yendiğini. Demek ki Derik usulü imiş. Örneğin Antep'te, yoğururken çiğ yumurta katılıyor. Başka yerlerde başka şeyler eklenebiliyor.
Yumurtalı denilen, Bettyycim'in tarif ettiği gibi fakat yumurta yağda kızartılılp konmadan yoğurma işlemi bitmiş olması ve yumurta çok ezilmeden öylesine karılarak son şekli verilir.
Ben şahsen hiç satılan çiğköfte etli-etsiz yemedim.
Merveyunus
isot, pul biberin yöredeki (Biberin kürtçesi) adı, ya da Urfa pul biberi diyelim. Zaten yapılan tariflerde veya satılanlar da orjinal-natürel kriteri olmayınca isotu şart koşmanın da gereği yok diye düşünüyorum
sevgiler, saygılar.

ismail seyrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön