![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili triple B5A piyasada satılan gübreler içerisinde inanın bu güne kadar hakkında an fazla tartışılmış ve hakkında en fazla bilimsel çalışma yapılan üstelik %100 yerli bir gübredir. Şu anda onlarca Ziraat Mühendisi bu ürünü algıladı ve destek veriyor. Sırf ben 2 adet bilimsel araştırmanın yapılmasına ön ayak oluyorum ve onlarca bilimsel çalışma, tez, doktora ve laboratuvar çalışması yapılıyor B5A hakkında ve sadece Türkiye'de değil yurt dışında da yapılıyor benzer araştırmalar. Firma bu tarz çalışmalara her aşamada destek veriyor ve verecek. İyi niyetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum, konuşulsun konuşulsun ki esas değerini bulsun. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 03-02-2010 saat 00:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Sn. Selahattin Yılmaz Kim ne derse desin bu gübreye ben inandım veya inanmak istedim. Ve aldım. Merak ettiğim bağzı konularda beni aydınlatmanızı rica ediyorum. 1- Bahçemde şu an birşey ekili değil, bahara ekime hazırlanması bakımından şimdi kazılmamış toprağın üzerine B5A atsam netice alabilirmiyim.? 2-Ekim aşamasında toprağı kazmadan mı atacağız. attıktan sonramı belleyeceğiz. veya belledikten sonramı atacağız.? 3-Kitapçığında sabah erken veya güneş battıktan sonra uygulanması gerektiği yazıyor.Bunun sebebi içindeki mikro organizmalar veya ne varsa ışıktanmı etkileniyor veya ısıdanmı yoksa kuraklıktanmı.? 4-Bu gübrenin topraktaki mikro organizmaları harekete geçirip çoğalttığı belirtiliyor: Benim artezyenim denize 100-150 mt.uzaklıkta ve 30 metre derinlikte çıkan su tatlı yalnız yosun kokulu.Pet şişeye kolulup bir gün güneşte bekletilirse yosun yapıyor. Sormak istediğim şu: Yosunlarda bir cins organizma olduğuna göre bir kovaya (yaklaşık30 lt) su koyarak içine de 5-10 damla B5A damlatsam ve bir iki gün bekletsem.içindeki faydalı organizmalar çağalırmı ?. 5-Yazın yaprağa ve toprağa attığımız B5A dan sonra gübrenin toprağa işlemesi için sulamak gerekirmi* 6-Bahçem oldukça verimsiz. Sadece bu gübre yeterlimidir, ayrıca çiftlik gübresine ihtiyaç varmıdır? Sizin vaktinizi alacak ama bu yazdıklarım benim için kafama takılan sorular. Şimdiden zahmetleriniz için teşekkür ederim. Selamlar Düzenleyen amatör hobici : 03-02-2010 saat 11:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
1- Bahçemde şu an birşey ekili değil, bahara ekime hazırlanması bakımından şimdi kazılmamış toprağın üzerine B5A atsam netice alabilirmiyim.? B5A bu durumda topğrağınızın yapısını düzelterek organikleştirir üzerinde bitki yoksa gözle görülür bir etki görülemez ancak kış aylarında çoğalabilen ot tohumları varsa bunların çimlendiğini görebilirsiniz. 2-Ekim aşamasında toprağı kazmadan mı atacağız. attıktan sonramı belleyeceğiz. veya belledikten sonramı atacağız.? Su ile birlikte kullanacağınız için suyu nerelere kadar ulaştırırsanız B5A da oralara kadar gider. Bellemenizle **** aşırı sulamanızla B4A topraktan yok olmaz. 3-Kitapçığında sabah erken veya güneş battıktan sonra uygulanması gerektiği yazıyor.Bunun sebebi içindeki mikro organizmalar veya ne varsa ışıktanmı etkileniyor veya ısıdanmı yoksa kuraklıktan mı? Biliyorsunuz bir çok çamaşır veya kumaş güneşte beklediğinde ultraviyole ışınları dolayısıyla deforme olur güneşte B5A nın teknolojisini de etkiliyor, güneşte atıldığında topraktaki biyolojik aktiviteyi artıran mekanizması etkileniyor. Kuraklık **** 60 derecenin üzerindeki ısıslar B5A'nın çalışma mekanizmasını etkilemez aksine bitkilerin kuraklığa dayanımını artırır. 4-Bu gübrenin topraktaki mikro organizmaları harekete geçirip çoğalttığı belirtiliyor: Benim artezyenim denize 100-150 mt.uzaklıkta ve 30 metre derinlikte çıkan su tatlı yalnız yosun kokulu.Pet şişeye kolulup bir gün güneşte bekletilirse yosun yapıyor. Sormak istediğim şu: Yosunlarda bir cins organizma olduğuna göre bir kovaya (yaklaşık30 lt) su koyarak içine de 5-10 damla B5A damlatsam ve bir iki gün bekletsem.içindeki faydalı organizmalar çağalırmı ?. B5A'nın içerisindeki organizimalar canlı değildir ısıl işlem gördüklerinden aktif organizma içermez (bazen faaliyet olsada B5A nın etki mekanizmasında sorun teşkil etmez) suya koyduğunuzda çoğalma olsa bile o ürün B5A olmaz ancak su içerisinde yosunda gelişemez. B5Anın içerisinde orsijenli ve oksijenli solunum yapan biyolojik içerik vardır ancak aktif değildir çalışırsa suda bu içeriklerin yalnıca birisi çalışır oda beklediğiniz etkiyi yapmayabilir. 5-Yazın yaprağa ve toprağa attığımız B5A dan sonra gübrenin toprağa işlemesi için sulamak gerekirmi* B5A yı toprağın ücra köşelerine en iyi suyla ulaştırısınız o nedenle ne kadara fazla su kulanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. 6-Bahçem oldukça verimsiz. Sadece bu gübre yeterlimidir, ayrıca çiftlik gübresine ihtiyaç varmıdır? Hayvan gübresine hayır diyecek hiçbir tarım toprağı yoktur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
Üründeki sorunun ilk görüldüğü yer Eskişehir olduğu için dilekçe oraya verilmiş. __________________________________________________ ________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Selahattin Yılmaz, Verdiğiniz bilimsel ve doyurucu cevaplarınız için çok teşekkür derim. Saygılarımla. Düzenleyen amatör hobici : 03-02-2010 saat 19:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
Bmr Tarım "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında Finale kaldı. (01.02.2010) Türkiye'nin "ihracat maratonu" olarak nitelenen "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında Bmr Tarım B5A Ürünü ile Finale kaldı. Türkiye'nin "ihracat maratonu" olarak nitelenen "İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri" yarışmasında Bmr Tarım B5A Ürünü ile Finale kaldı. Final sonuçlarının 16 şubatta açıklanması bekleniyor. http://www.b5a.com.tr/haber_detay.asp?id=37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Sizlerden bir şey istiyorum. Ürünlerin genel özellikleri ile ticari yanını, resmi yanını birbirinden ayırt edelim. B5a yararlı mı, zararlı mı? Yararlıysa da, zararlıysa da açıkça belirtelim. Resmi, ticari durumu ise ayrı ele alalım. Biz, topraklarımızı kimyasal maddelerden kurtarmaya çalışırken, tartışmalar yüzünden,biyolojik ürünler alanında kafalarımız karmakarışık oluyor. Karar veremiyoruz. Geriye kimyasal ürünlerle devam etme kalıyor. Peki böyle olursa daha mı iyi? Bu alan gelişse piyasada, ticari kaygıları olan arkadaşların hepsine yer açılmaz mı? Bizi, sizlerin cesaretlendirmesi gerekmiyor mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Mikrobiyal gübreler hakkında bilgilendirme.
Alıntı:
Geçmişteki kimyasal gübrelerin kullanımıyla topralarda kalıntı yaparak toprağın organik yapısını zafa uğratan kirlenmeleri mikro organizmalar yardımıyla düzeltmeyi sağlamak amacı gütmektedirler, bunların piyasa çıkması çiftçi ve tarımcılara bir umut olmuştur, adete mucizeler bekler olmuşlardır. Bu gübrelere umut bağlanmış fakat bu mikro biyal gübreleri yani topraklarımızı zehirlerden kurtaracak topraklarımızı canlandırarak bize geri kazandıracak bu mikro canlılar bu mucize işleri nasıl yapacaklardır diye düşünen yoktur, bu canlılar toprakta nasıl barındırıp neyle besliyeceğizde bize yarar sağlasınlar surularınada kimseden bir ses çıkmamaktadır. Arkadşım kimyasal gübreler topraklardaki organik yapıyı tüketerek bize bereket sağlamışlar, sonuçta organik yapı tükendiğnden gürelerinin miktarlarını artırak ta artık ürün alamaz duruma gelinmiştir, bizlerin önce bozulan bu organik yapıyı düzelettikten sonra ancak bu mikro canlılar bize hizmet ederek mucizelerini göstereceklerdir, bize düşen görev topraklarımıza organik bileşikleri sağlamak olmalıdır, benim teknik görüşüm bu yöndedir. Diğer mevzuatlarla konun uzmaları ilginerek işlerlik kazandırılmalı topraklarımız bu zehirlerden arındırlmalıdır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Değerli Epsody! Konunun bu tarafını dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bize, deneyimler, gözlemler, dikkat çeken noktalar gerekli. Olumlu, olumsuz demeden bunlar dile getirilmeli. Kimse korkmasın ürünümüzde zayıf bir yan var diye. Bu güne kadar kullandıklarımız mükemmel mi? Bırak mükemmelliği, zararları var. Biz de bunu bile bile yıllardır kullanıyoruz. Ben, eksiğiyle fazlasıyla biyolojik esaslı çözümlerden yanayım. Zayıf kalan yanları da, nasıl gidereceğimizi birlikte bulmaya çalışalım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bozon bu başlık 100 sayfasıyla birlikte sizin bahsettiğiniz şekilde B5A nın tartışılması olumlu olumsuz görüşlerle dolu ve halen Türkiye'de bu kadar taartışılan ve bu kadar kendisini tartışmaya açan ve bu kadar tartışılmasını isteyen bir gübre daha yok hele hele bu başlıktaki kadar muhalefete tahammül eden bir gübre hiç yok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 | |
Ağaç Dostu
|
Bu gün b5a.com.tr adresine geşen bir ziyeretçi mesajını sizlerle paylaşmak istiyorum, evde heerkes kahkahalarla bu mesaja güldük, bu arada aslında slogan olabilecek bir cümlede kurulmuş oldu ****** bir çok insan için afaki gelecek. elbette bunu bir slogan olarak kullanmayacağım. ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
bozon arkadaşıma, mikrobiyal gübrelerin tanımı.
Alıntı:
Kompost oluşumunun dengeleri içinde C/N'nin kuralları işliyor, nedir bu C/N'nin kuralları dersen mikro organizmalarının çalışmalarını ve üremelerini sağlıyacak besin elemetlerinin, ne miktarlar içinde olacağıdır, bu genelde ideal kompost malzemesinin içeriği gibi görülsede, esasında mikro organizmalara sunulacak besin ve enerjinin ülçülerinide belirtmektedir, nedir bu ölçünün rakamsal değeri dersen 25/1ila 35/1 oranda olması gerektiğidir, bu dengeye nem ve havada eşlik etmektedir. Ben yığını bozduğunda bu dengenin ne yönde bozulduğunu tespit ettiğimde, bu mikro canlıların taleplerinide karşılıyarak, kompostun olgunlaşma işlemini devamınıda sağlamaktayım, atıklar içinde onların temel ihtiyacı olan carbon ve azot her zaman mevcut, fakat faaliyetleri sonucu oksijen eksiklği ve nem eksikliği kompost yapısını bozacak dengeler içinde olduğundan bunların yerine getirilmesini ivedilikle yapmaktayım. Sonuçta onların yaşama haklarını koruyarak kompostumun işçilerinin isteklerini karşılamış oluyorum, bu işlem kompostumun işlenerek iyibir toprak ve gübre oluşumu ile sonlanmaktadır, ben bu oluşumdan birçok tecrübeler de kazanmayla kompost için faaliyet gösteren bu minik canlıların bu atıkları işlerken bir çok çeşidinin çalışmasıyla olduğunun bilincinde olarak insan sağlığı için potansiyel tehdit oluşturan bakterinlerinde bu işler içinde görev almalarıyla bu işlerin yapıldığını görerek bu minik canlılara dost düşman sıfatları yakıştırmayı insanlığımada sığdıramıyorum. Bu açıklamalarım mikro canlıları anlatmak için bir örnekti, mesajımın mikro canlıları anlatmaya yetmiyeceğini bilmekle beraber, bu canlılar bizim topraklarımızı gerçek bahçıvanları olduklarıdır, onların haklarını gözeterek topraklarımıza zehirler bulaştırmadan onların yaşam standarlarını yükseltmek istiyorsak onlara dışardan kendilerine uygun özellikte besin ve enzimler sağlarsak onlarda görevlerini yapmada bir engel olmıyacaktır. Tartışmalar B5A nın üzerinde yoğunlaşıyorsa ozaman bu gübrenin özelliği içinde birçok enzim ve mikrobiyal vasıllarından dolayıdır, yok olan tartışılmaz. Benim şahsi görüşüm bu yöndedir, sevgi ve saygılar sunarım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Selahattin Bey, Sayın Arkadaşlar, B5A yı uzun zamandır izliyordum ve olumlu olumsuz görüşleri değerlendirip 2 hafta önce Selahattin Bey'e danışarak aldım.Aldığımda yağmurlu bir günün gecesi uygulamayı yaptım,10 litrelik saf kar suyuna 2 kapak b5A karıştırarak 40 metrekarelik güneye bakan bahçemde toplam 20 adet çeşitli süs bitkilerime her bitkiye bir tas bu karışımından köküne gelecek şekilde döktüm.Saksıdaki çelik alıp köklendirdiğim ve yeni diktiğim melek borazanına da yarım tas döktüm.İlk dikkatimi çeken saksıdaki bu çiçeğimin yapraklarının açık bir renk almaya başlaması ve hızla büyümesi oldu.Öyle ki nerdeyse çiçeklenecek ![]() Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kubat_izmirli, Pratik uygulamamız 10 litre suya 1 kapak B5A (Şırınga ile 10 cc) bu formül her mevsim, her ürün, her türlü toprak koşulları ve her şartta işe yarıyor. Tbi ağaçlarda ağaç başına 10 litre su uygulanacak. Ağaç çok ise dozu yarıya düşürebiliriz örneğin 10 litre suya 5 cc veya yarım kapak gibi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
Sn Epsody ve Sn. Selehattin Yılmaz, Açıklamalarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizlere fazla bilimsel terimler kullanmadan, pratik şekilde bilgiler veriyorsunuz. Saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Peki Selahattin Bey ağaç çok ise 10 litre suya 5 cc b5A uyguladıgımızda ozaman sıvı gübrenin etkisi azalmaz mı yoksa 10 litreye 10 cc kadar etkili olur mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2008
|
Sn. Selahattin Bey, Yaklaşık 3 hafta evvel ağaçlarıma 15 lt ye 3 kapak uygulaması ile B5A kullandım. Portakal ve limon ağaçlarımda neredeyse yarısı olmak üzere yaprak dökümü oldu. Bu arada çiçek tomurcuklanmalarıda başladı. Bu yaprak dökümlerinin sebebi nedir . Daha evvel bu kadar yaprak dökümleri olmuyordu. Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
15 litre suya 3 kapak eğer yapraktan kullanmışsanız yoğun bir uygulama olmuş gözüküyor normalde 1,5 kapak kullanmalıydınız ancak topraktan uygulama yapmışsanız o zaman sebebi farklı bir durumdur resim yerleştirirseniz bir değerlendirme yapabiliriz. Ancak sebebi b5a nın yoğun kullanmasından olsun ya da olmasın bitki kendisini toparlayacaktır sadece bitkiye bolca sulayın. Telefon numaram 0 544 345 63 59 gerekirse arayın yardımcı olmaya çalışayım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
BMR TARIM’A İHRACATIN YILDIZI ÖDÜLÜ Türkiye ihracatının maratonu "İhracatın Yıldızları 2009 Ödülleri” sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi–DHL Express işbirliği ile düzenlenen ve Akbank’ın ana sponsor olduğu yarışmada kreatif ürün kategorisinde BMR TARIM birincilik ödülüne layık görüldü. Türkiye ihracatının geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla gerçekleştirilen ‘İhracatın Yıldızları’ yarışmasının bu yıl altıncısı düzenlendi. Sektörde yer alan firmaları ödüllendirerek teşvik etmeyi amaçlayan ‘İhracatın Yıldızları 2009’ yarışmasında bu yıl dört kategoride toplam 18 ödül sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliği ile düzenlenen ve Akbank’ın ana sponsor olarak desteklediği 41 firmanın başvurduğu İhracatın Yıldızları yarışmasında ilk etapta jüri tarafından 33 finalist belirlendi. Finalistler arasında ödül almaya hak kazanan 18 firma ise The Marmara Oteli’nde düzenlenen tören ile ödüllerini aldılar. Gecede konuşma yapan Ödül gecesinde konuşma yapan DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, tüm dünyada etkileri hissedilen global krize rağmen yarışmaya gösterilen ilginin umut verici olduğunu belirterek “Zor da olsa ihracatçılarımız krizde ekonomiyi hareketlendirmek için ellerinden geleni yaptılar. Dağıttığımız bu ödüller, onların başarılarının meyveleridir. Bizde DHL olarak üstümüze düşeni yapıyor ve kategorilerinde ilk üçe giren bütün firmalara ücretsiz gönderi hakkı tanıyoruz” dedi. İhracatın Yıldızları Yarışması’nda, geleneksel ürünleri büyük miktarda ihraç eden firmalardan çok, Türkiye’den yeni ve farklı ürünlerin ihracatını yapanların ödüllendirildiğine dikkat çeken Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, “Alanında Türkiye’de tek olan bu yarışma bir anlamda, ihracatımızın gizli şampiyonlarını ortaya çıkarıyor. İhracatçılarımızın en çarpıcı başarı öykülerini gözler önüne seriyor” diye konuştu. Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli ise “İhracatın Yıldızları 2009” organizasyonuna destek vermekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Akbank olarak “İhracatın Yıldızları 2009” kapsamında ödül kazanan firmaların ihracat işlemlerinden 1 yıl boyunca ücret almayacağız” dedi. Türkiye'den ilk kez ihraç edilen, ya da katma değeri oldukça yüksek veya geleneksel ürün-pazar konseptinin dışında ürün ihracatı gerçekleştiren firmaların değerlendirmeye alındığı ‘Kreatif Ürün’ kategorisinde birincilik ödülü BMR TARIM’a verildi. Firma adına ödülü alan ve organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan BMR TARIM ortaklarından Murat Şimşek, tarım sektöründe yaratıcı (kreatif) ürünler geliştirmek ve bu alanda ülkeye katkı sunmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. Bugüne kadar çeşitli ürünler geliştirdiklerini belirten Şimşek, son olarak tarımsal ürünlerde sıfır kalıntı sağlayan bir ürün geliştirdiklerini ifade ederek: “Biz ürünümüzü geliştirip arazi uygulamalarından net sonuç aldık. Ürünün tatbik edildiği tarımsal alanlarda sıfır kalıntı sonuçlarını elde ettik. Şimdi aldığımız bu net sonucun üniversite ve TÜBİTAK’tan proje bazında onay alması için çalışmalar yürütüyoruz. Daha sonraki adımda ruhsatlandırma çalışmalarını başlatacağız” dedi. Kaynak 1: www.b5a.com.tr Kaynak 2: http://www.dunyagazetesi.com.tr/habe...d=78533&cDate= |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Son olarak Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan B5A dan ve Ödülden dolayı BMR Tarımı tebrik etti. Ve son olarak B5A dan ruhsat almak üzere yeni ürünler yoldadır yaz başına yetişirse sanırım BMR Tarım piyasaya sunacaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Sevgili S DURUL! diğer süs bitkilerindeki gelişmelerin resimlerinide görme şansımız olacak mı? sanırım afrika menekşelerinde yaprakların renkleri canlanmış! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
![]() sayın forum sakinleri, babam araştırmamı istediği için b5a forumuna girdim. tam 34 sayfayı yaklaşık 5 saattir okuyorum. (sonlara doğru artık çift görmeye başladım) bir dolu taştırşma, bir dolu polemik (ki fransadan yazan bir bey vardı, yaşama şevkimi yok etti) sonucunda forum dinginleşti. artık hayata daha umutla bakıyorum. ![]() hele selahattin beyin sabrına hayran kaldım. (hala saçlarınız var mı?) ancaaaak, her yeni giren gibi olmayım diyerek bir dolu mesaj okuyunca (fransadan yazan bey bizim eve gelip konuya devam edecekmiş gibi korkuyorum) motoru indirdim. selahattin bey son bir gayret imdadıma yetişin de babamdan sopa yemeyeyim. eskişehir'de 4 dönüm üzerinde yaklaşık 5 yaşında muhtelif 100 ağacımız var. ayrıca, geçen sene yaklaşık 15 dönüme 650 kadar badem ve ceviz ekitk. şimdi, b5a gübremizden 4 dönümlük yere ne zaman uygulamaya yapmaya başlayalım ve ne aralıklarla, ne zamana kadar sürdürelim? dip gübrelemesinde mevcut havuzların dışında belleme yapılmalı mı? bu sorularım 15 dönümlük yeni ağaçlandırma alanı için de geçerli. yok ben artık bittim, benim de b5a'ya ihtiyacım var derseniz, durumunuzu bildirin ben yardımcı olmaya çalışayım. ![]() yardımlarınız için nacizane saygılarımı iletirim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Yorumlarınızı da alabilirmiyiz? Resimler anlatiyor bişeyler ama asıl sizn düşnceniz nedir ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|