Sn. Selahattin Yılmaz
Kim ne derse desin bu gübreye ben inandım veya inanmak istedim. Ve aldım. Merak ettiğim bağzı konularda beni aydınlatmanızı rica ediyorum.
1- Bahçemde şu an birşey ekili değil, bahara ekime hazırlanması bakımından şimdi kazılmamış toprağın üzerine B5A atsam netice alabilirmiyim.?
2-Ekim aşamasında toprağı kazmadan mı atacağız. attıktan sonramı belleyeceğiz. veya belledikten sonramı atacağız.?
3-Kitapçığında sabah erken veya güneş battıktan sonra uygulanması gerektiği yazıyor.Bunun sebebi içindeki mikro organizmalar veya ne varsa ışıktanmı etkileniyor veya ısıdanmı yoksa kuraklıktanmı.?
4-Bu gübrenin topraktaki mikro organizmaları harekete geçirip çoğalttığı belirtiliyor: Benim artezyenim denize 100-150 mt.uzaklıkta ve 30 metre derinlikte çıkan su tatlı yalnız yosun kokulu.Pet şişeye kolulup bir gün güneşte bekletilirse yosun yapıyor. Sormak istediğim şu: Yosunlarda bir cins organizma olduğuna göre bir kovaya (yaklaşık30 lt) su koyarak içine de 5-10 damla B5A damlatsam ve bir iki gün bekletsem.içindeki faydalı organizmalar çağalırmı ?.
5-Yazın yaprağa ve toprağa attığımız B5A dan sonra gübrenin toprağa işlemesi için sulamak gerekirmi*
6-Bahçem oldukça verimsiz. Sadece bu gübre yeterlimidir, ayrıca çiftlik gübresine ihtiyaç varmıdır?
Sizin vaktinizi alacak ama bu yazdıklarım benim için kafama takılan sorular.
Şimdiden zahmetleriniz için teşekkür ederim. Selamlar
Düzenleyen amatör hobici : 03-02-2010 saat 11:52
|