agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-01-2008, 11:50   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Kuzey Kıbrıs yemekleri

Hepinize selamlar, Birsen hanim hos geldiniz.
Genclere belki buradan da birseyler ogretebilirsiniz. Ornegin ev yapimi limonatanin nasil yapildigini burada anlatsaniz ve daha sonralari da Kibrisa ozgu unutulmiya baslamis(ve ya unutulmiyan) diger yemeklerin tarifelerini anlatsaniz ne guzel olur.

Bir ara da mutlaka hellim boregini tarif etmelisiniz(ben hellim boregini bal ile yerim) Turkiyedeki dostlarimiz da hellim boregini ogrenmis olur.

Saglicakla kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2008, 16:50   #2
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Annem hellim(soğan) böreğini çok güzel yapar. Ben sadece yerim ama annem eminim yapımını çok güzel anlatacaktır. Ben de uygun zamanda fotoğraflarını eklerim.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2008, 18:53   #3
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Hepinize selamlar, Birsen hanim hos geldiniz.
Genclere belki buradan da birseyler ogretebilirsiniz. Ornegin ev yapimi limonatanin nasil yapildigini burada anlatsaniz ve daha sonralari da Kibrisa ozgu unutulmiya baslamis(ve ya unutulmiyan) diger yemeklerin tarifelerini anlatsaniz ne guzel olur.

Bir ara da mutlaka hellim boregini tarif etmelisiniz(ben hellim boregini bal ile yerim) Turkiyedeki dostlarimiz da hellim boregini ogrenmis olur.

Saglicakla kaliniz.
Ali Bey merhaba,uzaklarda insanın canı neler çekiyor. Çok haklısınız. Ben kısa yolculuklarımda bile ( Kıbrısa dönerdönmez şunu pişireceğim, bunu yapacağım )diye düşünüyorum. Artık sizlerin ;yılların çokluğunda neler özlediğinizi çok iyi anlıyorum.

Hellim böreği:

Biliyorsunuz hellim böreği için en yakışan eski hellimdir.Oralarda hellim buluyor musunuz?Bulmuyorsanız yeni hellimden de yapabilirsiniz ama o alışılmış tadı olmaz.

Hellim rendelenir.bir tavaya zeytin yağı ve az ayçiçek yağı koyarak ince doğranmış 4-5 iri soğan pembeleşinceye kadar kızartılır.Sıcak olarak rendelenmiş hellimlerin üstüne dökülüp iyice karıştırılır.

Öte yandan çukur bir kaba esmer un (böreklik) elenir.Ortası açılarak biraz ılık su,ağız tadına göre tuz,ılık su ve yarım kahve fincanı ayçiçek yağı konarakele yapışmayan , orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üstü örtülerek dinlendirilir.

Oklava ile yumruk büyüklüğünde bir hamur yufka gibi açılır. çok ince olmayan bir beze açılır. Yuvarlak bezenin yarısı oklavaya sarılır . Geriye kalan bezenin üstüne iki çorba kaşığı hellim yan yana aralıklarla dizilir ve oklavaya sarılmış beze üstlerine kapatılır.Böreklerin arası 2 santim kadar olmalıdır.

Ellerinizle bastırarak boşluklar yapıştırılır. Geniş ağızlı bir çay fincanı veya bardakla börekler kesilir ve geriye kalan hamur bitirilinceye kadar bir tepside üstü örtülü olarak muhafaza edilir.Sac veya geniş bir tava orta ateşin üstüne otutulur ve süratle altüst edilerek (yağsız) pişirilir.Bu arada nefis kokusu bütün sokağa yayılır. kahvaltı veya yemeklerin yanında ballı veya sade olarak yenir.

Not: Böreklerin kurumaması için tavadan alınır alınmaz bir tencerenin dibine yayılmış birkaç kat kağıt peçeteüstüne çıkarılır.hemen temiz bir peçeteyle kapatılır.

AFİYET OLSUN

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 12:59   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Birsen hanim hellim boregi tarifi icin tesekurler. Buket hanimin sozu var bir gun hellim boregi yaptiginizda o da fotograf cekip bizlerle paylasacak.

Buralarda hellim vardir da lezzeti ordaki hellimler gibi degiledir. Yine de hic yoktan iyidir.

Borekten acilmisken, belkide simdiki genclerin duymadigi bir boregi animsatayim
"AGIZ BOREGI" (agiz, keci koyun ve ineklerin dogum yaptiktan sonra ilk bir iki hafta icerisindeki sure icerisinde, sutlerinin, normal sutten daha peltek olmasi) Rahmetli nenemin, keciler dogum yaptiktan sonra yaptigi guzel mis gibi bir borek yillar var tatmadigim halde tadini unutmadim.

Saglicakla kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 14:03   #5
Serhan
 
Serhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2007
Şehir: Lefkoşa
Mesajlar: 95
Galeri: 7
Ah bu gençlik =))

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Birsen hanim hellim boregi tarifi icin tesekurler.
Borekten acilmisken, belkide simdiki genclerin duymadigi bir boregi animsatayim
"AGIZ BOREGI" (agiz, keci koyun ve ineklerin dogum yaptiktan sonra ilk bir iki hafta icerisindeki sure icerisinde, sutlerinin, normal sutten daha peltek olmasi) Rahmetli nenemin, keciler dogum yaptiktan sonra yaptigi guzel mis gibi bir borek yillar var tatmadigim halde tadini unutmadim.

Saglicakla kaliniz.
. Ali bey ben ağız böreği yemeyeli nasıl bir tadı olduğunu unuttum fakat hatırladığım babaannemden aldığımız ağızı patates püresi veya norlaşana kadar (nasıl tarif edeceğimi bilemedim bağışlayın ama siz büyüklerimin beni anlayacağını düşünüyorum) pişirdikten sonra pekmez ile veya şekerle karıştırıp yediğimdir. Gerçekten canım da çekti

Serhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 16:19   #6
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Serhan, bu söylediğinin adının ne olduğunu bilmiyorum ama geçenlerde bir arkadaşım yaptı ve bana ikram etti ben pekmezsiz, sekerleyerek yemiştim. Pekmezlisini de denedim ama ağız tadıma uygun değildi!
Teleme neydi? İsmini biliyorum. Ama bu yediğimiz mi? Yoksa o başka bir şey mi? Bilen varsa ve anlatırsa sevineceğim.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 16:46   #7
Serhan
 
Serhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2007
Şehir: Lefkoşa
Mesajlar: 95
Galeri: 7
. Buket hanım, inanın bende bilmiyorum ama bilen birileri vardır eminim. Aklıma gelmişken yazayım, anneannemin bize ağızdan pirohu yaptığını biliyorum (Esentepe'de söylendiği gibi yazdım bazı bölgelerde pirofu da dendiğini duymuştum).

. Şimdi bol nor rendeli ve naneli sıcak sıcak, ağızdan yapılmış pirohu olsa da hep birlikte yesek =)).

Serhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 16:55   #8
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Buket hanım sizin yediğiniz büyük bir ihtimalle bildiğimiz taze nordur, benim bildiğim hellim yapımında, mayalanmış hellim malzemesi alındıktan sonra, kalan hellim suyu ısıtılır, dibe çöken hellim kalıntılarına teleme denir. Tabii bu evde yapılan hellimde olur. Fabrikada nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 17:07   #9
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Bilmiyorum ki!!! Ama nor değildi. Sanırım ağızdı. Öyle şekerlemiş ve yemiştim.

Sergül Hanım; sen oldukça maharetlisin, belki de evde hellim de yapıyorsundur. Eğer yapımını bilirsen bize anlatır mısın? Ağaçlar.net'te bazı üyeler Türkiye'de olmamasına rağmen bulup buluşturup hellim kullanıyor ve hellimi çok seviyor. Belki de denemek isterler. Ne dersin?

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 18:20   #10
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Buket hanım, haklısınız helim yapımını biliyorum. Yıllar önce babam çobancılık yapmıştı. Dolayısyle birçok kez hellim yapımını gördüm. Hatta annemin çok rahatsız olduğu bir günde mayalanmış sütü hellim yapmıştım. Aklımda kaldığı kadarıyla şöyleydi:

Helim yapımı

Önce süt mayasıyla mayalanır, tabi süte göre ölçüsü var. Sütü mayalanmadan nor için süt ayrılır.

Maya tutuktan sonra bu yoğurda benzeyen malzeme karıştırılır özel kalıplara konulur ve birkaç kez kalıpta çevrilir.

Sonra kapta kalan su ısıtılır, dibe çöken varsa toplanır çünkü toplanmazsa helimlere yapışır, şeklini bozar.

Başta ayırdığımız süt kalan suya katılır ve bu da nora dönüşür. Nor oluşmadan kalıptaki hellimler kaynayan suya atılır, pişirilir.

Oluşan nor toplanır kalıba konur, pişen helim çıkarılır soğuduktan sonra tuzlanır.

Afiyet olsun. Benim bildiğim bu kadar.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2008, 19:11   #11
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Anladığım kadarı ile zor iş. Ama evde yapılan hellimler, hele aralarında bir dal nane olunca daha bir güzel oluyor.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2008, 17:44   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Nereden aklınıza gelir bu ağız sütü dostlar. Bizde ağız sütünü eskiler yeni doğan ama iyi beslenemeyen bebeklere ,hasta insanlara,nekahat döneminde hastalara içirirler. Son zamanlarda keçi ağız sütü için önemli çalışmalar var.
Keçi sütü anne sütüne en yakın süt olduğu için ve hücre yenileme özelliği olduğu için genetik bilimciler önemli çalışmalar yapmaktalar.
Ben her ilkbaharda Sütçülere gittiğim zaman ne yapar eder ağız sütü bulur ve birkaç gün ondan içerim. Herkesede tavsiye ederim. )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2008, 22:25   #13
Serhan
 
Serhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2007
Şehir: Lefkoşa
Mesajlar: 95
Galeri: 7
Mahmut bey öncelikle selamlar, mesajınızdan anladığım kadarıyla size göre ağız bir ilaç =))

Serhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2008, 17:37   #14
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Geçen gün tarifini verdiğim börekten sonra bugün de katmer yaptım. Siz olmadan boğazımdan geçmedi. Buyurun katmer yemeye. Afiyet olsun.

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2008, 21:22   #15
Serhan
 
Serhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2007
Şehir: Lefkoşa
Mesajlar: 95
Galeri: 7
Ellerinize sağlık Birsen hanım çok güzel görünüyorlar [Ye beni yebeni derler]

Serhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2008, 11:52   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Birsel hanim, sadece katmermi yaptiniz, katmerden once borek yapilmadimi? (annem borekleri yaptiktan sonra kalan hamur ile katmer yapiyordu)yoksa yapildi da fotograf cekmege firsat mi kalmadi

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2008, 20:52   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Ali,
Vallahi iki gündür Şeftali kebabı diye inledim durdum Şilede sonunda kasaptan rica minnet malzemeyi temin edip yaptık. Vallahi Bacanakla beraber kulağını çınlata çınlata yedik.
Selam ve sevgilerimle uzaktaki dost.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2008, 13:44   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Mahmut bey, afiyet olsun.
Bu gun yillardir gormedigim, Kibristan gelen dostltlarimi gormek icin gittigim arkadasim da mangal yakmis. Seftali da vardi. Iki, uc tane de ben yedim. Canim daha fazlasini cektigi halde kendimi frenleyip baska yemedim
Saglicakla kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2008, 17:33   #19
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Mahmut Bey şeftali kebabı afiyet olsun. İnşallah Kıbrıs ta da yemek nasip olur.Ben ayni yemekleri başka ülkelerde yaptığım zaman nedense ayni tadı alamıyorum.

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2008, 17:42   #20
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Ali Bey. Size de afiyet olsun. Ama biryaştan sonra şeftali kebabı çok riskli.Senede bir defa yetiyor. O yüzden sizi çok takdir ettim.İnsan kendisine zararlı besinler karşısında iradesine hakim olmalı.
Gelelim katmere. O günlük sadece katmer yaptım. Ama geleneksel Türk aileleri dediğiniz gibi hamur işi yapılan günde hepsini yapıyorlardı. Bizimkiler de öyle. bir de el makarnamız ve el şehriyemiz vardı ben çocukken. Şimdi artık yapan kalmadı. Ben o makarna bullinin tadını da çok arıyorum.Biz neden böyle olduk Ali Bey?

Neden gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza ve torunlarımıza taşıyamadık?
Ama size söz veriyorum birgün Onları da yapıp resmini olsun size ulaştıracağım.Kıbrısta görüşmek üzere.Torunu benim için koklayın.

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2008, 17:45   #21
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Serhan anladığım kadarıyle bunları annen de yapıyor. sevdiğinden de belli. Oysa bazı gençler adını bile duymadılar.
Annen epeydir yok. iyidir inşallah. selamlar.

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2008, 21:37   #22
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Herkese selamlar. Birsen hanım bir süredir Esentepe'de olduğum için internete giremiyordum, ADSL modemi, hep avantaj değilmiş köydeki telefon hattı bu modemi desteklemediğinden dolayı köyde internetim yok. Bu arada köyde kabak böreği, pilavuna yaptık(annem ile birlikte) Fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah yakın zamanda sadece fotoğraflarını değil börekleri de paylaşırız.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 11:27   #23
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
oooo, Sergül hanım, maşallah ellerinize sağlık. Doğrusu yemiş kadar olduk. Eminim bunların tariflerini isteyen arkadaşlar olacak. Her ne kadar Birsen Hanım'ın katmer tarifini de henüz almadıysak da...Ben onlardan yedim çok güzeldiler.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 13:06   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Hepinize selamlar. Birsen hanim gelenek ve gorenek konusunda belki sadece sucun yarisi bizim diger yarisi da genclerin ilgisizliginden(Tum gencler degil)olmustur.

40-50 yil once ta ilkokuldan baslayip ortaokulda suren, Kizlar icin "Ev isleri" erkeler icin de "El isleri" hem kizlar hem erkekler icin de "Bahce isi" dersleri vardi. Kizkardesimin okulda yapip eve getirdigi cesit cesit tatlilar yemekler vardi. Ben el islerinde kitap ciltlemeyi ogrenmis, sonra seramik ogrenmeyi denemistim. Herkesin okulda 1x2 metre boyunda parsellenmis toprak parcalari vardi , Kimisi cicek, sogan, bakla, luvana, golyandro gibi seyler ekiyordu ve cok ogretici oluyordu. Bilmem simdi okullarda bu gibi dersler varmidir?

Sergul hanim elerinize saglik(annenizin de) Kabak boregi(bittasi) pirinclimiydi bulgurlumuydu, icerisinde kuru uzum de vardi degilmi?

Rahmetli teyzemin yaptigi bir "Bugday dondurmasi" vardi boyle bir tatli ismi duydunuzmu? daha sonra tarif etmiye calisacagim. Yemesine doyum olmuyordu.

Serhan, annenin ve nenenin yaptigi bu guzel yiyeceklerden dolayi sansli birisin, Lemonata icin en zor isi sen yapsanda sanslisin

Buket ve Sengul hanimlar bonsaide bir ilerleme, gelisme varmidir?
Yakinlarinizda bonsai denemeleri ve calismalari yapan Msgurkan beyin bilgilerinden yararlanmalisiniz.

Hepiniz saglicakla kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 17:53   #25
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Buket Hanım teşekürler, ilgilenen arkadaşlara ****** tarifini verebilirim. Tarifi paylaşmaktan mutlu olurum. Ali Bey kabak börekleri bulgurlu, marahalı ve kuru üzümlüydü.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 19:07   #26
Serhan
 
Serhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2007
Şehir: Lefkoşa
Mesajlar: 95
Galeri: 7
Ali Bey çok şanslıyım haklısınız bunun farkındayım, gerçi ben kabak böreğini pek sevmem lemonata konusuna gelince biraz yorucu olduğu doğru ama idare edeceğim artık

Serhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2008, 17:10   #27
Ağaç Dostu
 
Birsen Şemseddin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2007
Şehir: lefkoşa - KKTC
Mesajlar: 158
Galeri: 6
Selam Sergül Hanım. Afiyet olsun. Ne tesadüf ben de bugün ayni şeyleri ve bir de havuçlu kek yaptım. Bu gibi şeyler artık sadece misafir geleceğinde yapılır oldu.Malum sağlık sorunları.Buketin şikayeti varmış.

Katmer tarifini vereyim :

Esmer (veya yerli un)veya böreklik un ılık su ,tuz ve yarım kahve fincanı kadar sıvı yağla yoğrulup üstü örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.

Oklava ile ınce bir beze açılarak dörde bölünür. Her parçanın üzerine taze kaymak yağı veya benim yaptığım gibi yeni çıkmış zeytinyağı sürülerek katlanır.

Yağsız tavada orta ateşte altüst edilerek pişirilir.Arzu edenler bezeyi katlamadan yağın üstüne ağız tadına göre toz şeker serper veya piştikten sonra bala batırılarak yenir.Afiyet olsun.

Not:Hamur yoğurmak istemeyenler bir paket yufka alıp çok kısa sürede katmer yapabilir.

Birsen Şemseddin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2008, 20:31   #28
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Sergül Tatlısı

Adını Sergül Tatlısı olarak layik gördüğünüz tatlıyı, sonunda yaptım. Söz verdiğim gibi resimlerini gönderiyorum.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2008, 20:44   #29
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sergül Mesajı Göster
Teşekkürler Buket hanım, tığ işini öğrenmek isterseniz yardımcı olabilirim.

Tatlı tarifi:
Hamuru için malzemeler: 1 kalıp sana(yağ), 1 çay fincanı yoğurt, 2 vanilya, 1 kabartma tozu, aldığı kadar da un. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur ve bir kenarda bekletilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.

İç malzemeler: 2 yumurtanın sarısı, 2 bardak sütle çırpılır, 2 kaşık un, 1 vanilya, 12 kaşık şeker ve bir portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır, krema oluncaya kadar pişirilir ve soğutulur.

Yapılışı: Merdane ile hamur avuç içi kadar açılır, içine krema konulur ve poğaça şeklinde kapatılır, yağlanmış tepsiye yerleştirip pişirilir. Biraz soğuyunca üzerine pudra şeker serpilir.

Yalnız tatlının ismini bilmiyorum. Belki bilen biri varsa bu vesileyle öğrenirim. Afiyet Olsun
Fotoğrafların hemen altına tarifi de ekleyeyim dedim. Nefis oldukları görüntülerinden belli. Ellerinize sağlık. Tatlının ismini Zenfree koymuştu umarım o da görür.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2008, 23:58   #30
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Afiyet olsun. Çok güzel görünüyor.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024