16-02-2008, 20:44
|
#29
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sergül
Teşekkürler Buket hanım, tığ işini öğrenmek isterseniz yardımcı olabilirim.
Tatlı tarifi:
Hamuru için malzemeler: 1 kalıp sana(yağ), 1 çay fincanı yoğurt, 2 vanilya, 1 kabartma tozu, aldığı kadar da un. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur ve bir kenarda bekletilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.
İç malzemeler: 2 yumurtanın sarısı, 2 bardak sütle çırpılır, 2 kaşık un, 1 vanilya, 12 kaşık şeker ve bir portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır, krema oluncaya kadar pişirilir ve soğutulur.
Yapılışı: Merdane ile hamur avuç içi kadar açılır, içine krema konulur ve poğaça şeklinde kapatılır, yağlanmış tepsiye yerleştirip pişirilir. Biraz soğuyunca üzerine pudra şeker serpilir.
Yalnız tatlının ismini bilmiyorum. Belki bilen biri varsa bu vesileyle öğrenirim. Afiyet Olsun
|
Fotoğrafların hemen altına tarifi de ekleyeyim dedim. Nefis oldukları görüntülerinden belli. Ellerinize sağlık. Tatlının ismini Zenfree koymuştu umarım o da görür.
|
|
|