Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Birsen hanim hellim boregi tarifi icin tesekurler.
Borekten acilmisken, belkide simdiki genclerin duymadigi bir boregi animsatayim
"AGIZ BOREGI" (agiz, keci koyun ve ineklerin dogum yaptiktan sonra ilk bir iki hafta icerisindeki sure icerisinde, sutlerinin, normal sutten daha peltek olmasi) Rahmetli nenemin, keciler dogum yaptiktan sonra yaptigi guzel mis gibi bir borek yillar var tatmadigim halde tadini unutmadim.
Saglicakla kaliniz.
|
. Ali bey ben ağız böreği yemeyeli nasıl bir tadı olduğunu unuttum fakat hatırladığım babaannemden aldığımız ağızı patates püresi veya norlaşana kadar (nasıl tarif edeceğimi bilemedim bağışlayın ama siz büyüklerimin beni anlayacağını düşünüyorum) pişirdikten sonra pekmez ile veya şekerle karıştırıp yediğimdir. Gerçekten canım da çekti
