Selam Sergül Hanım. Afiyet olsun. Ne tesadüf ben de bugün ayni şeyleri ve bir de havuçlu kek yaptım. Bu gibi şeyler artık sadece misafir geleceğinde yapılır oldu.Malum sağlık sorunları.Buketin şikayeti varmış.
Katmer tarifini vereyim :
Esmer (veya yerli un)veya böreklik un ılık su ,tuz ve yarım kahve fincanı kadar sıvı yağla yoğrulup üstü örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
Oklava ile ınce bir beze açılarak dörde bölünür. Her parçanın üzerine taze kaymak yağı veya benim yaptığım gibi yeni çıkmış zeytinyağı sürülerek katlanır.
Yağsız tavada orta ateşte altüst edilerek pişirilir.Arzu edenler bezeyi katlamadan yağın üstüne ağız tadına göre toz şeker serper veya piştikten sonra bala batırılarak yenir.Afiyet olsun.
Not:Hamur yoğurmak istemeyenler bir paket yufka alıp çok kısa sürede katmer yapabilir.
|