06-10-2009, 12:47 | #92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
|
kömür kurabiye :)
neden olmasın !! oturun pc nin karşısına açın ağaçlar neti tamamdır işte kömür kurabiye de olur kömür yaprak sarma da |
27-03-2010, 09:25 | #93 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ne kadar güzelmiş bu bölüm sabah erken kalktım saatlerdir sayfaları okuyup gülüyorum. Hep yeni evliyken veya küçük yaşlarda ,öğrencilik dönemlerinde yapılmış hatalar Ben de evlendiğimde 19 yaşındaydım .Hiç mutfağa girmedim ama göz bilgim vardı ,dikkatli bakardım annem yaparken yemekleri ,Evlendiğimden 15 gün sonra kayınvaldemleri yemeğe çağırdım .Önce listemi yaptım çorba,et patetes kızartma, salata, zeytinyağlı fasulye ,pilav ve son olarak yoğurt tatlısı yapacaktım . Sabah çorba ile işe başladım bir yandan düdüklüde et pişiyordu . Neyse et pişti suyunun bir kısmını aldım başka bir tencereye koydum ve 1 paket şehriyeyi güzelce tencere boca ettim )) makarna yapar gibi ) sonra ne mi oldu ?şehriyeler şişti ben topladım delikli kepçeyle onlar şişti ben topladım)) |
27-03-2010, 09:30 | #94 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Babam çok sinirliydi,herşeye kızardı. Eşimle severek evlendik ama huyunu iyi bilmiyorum daha 15 gün olmuş ya kızarsa diye şehriyeleri torbaya topladım çöpe de atamıyorum anlatamam ne sıkıntı tüpün arkasına sakladım ) Diğer yemeklerde sorun olmadı ki onlar çorbaya göre daha zordur ama nasılsa şehriyenin az konulacağını bilmiyormuşum hoş şimdi kendi kızıma bakıyorum da hiç birşey bilmiyor 24 yaşında ) Yemek güzel geçti hatta hayran kaldılar ,aradan 1ay geçti tüp bitti ben bu arada hiç fırsat bulamadım şehriyeyi atmaya eşim hiç yalnız bırakmadı beni atayım şu şehriyeyi yeni tüp geldi eşim değiştirirken şehriye dolu küflenmiş torbayı gördü bu ne Sedef dedi ben korku içinde hikayeyi anlattım o gayet sakin neden bu kadar sıkıldın ki dedi yaşına göre fevkalade sofra kurdun olur o kadar hata ) ah dedim ne bileyim ben senin kızmayacağını babam olsa kıyameti koparırdı |
03-05-2010, 14:15 | #95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-04-2010
Şehir: adana
Mesajlar: 38
|
Bu bölüm çok hoşmuş gerçekten,benimde o kadar çok anım varki hangisini yazayım şaşırdım. Seneler önce çalıştığım yerde esra diye bi arkadaşımız vardı,akşam mesai için onun bize peynirli makarna yapmasını istedik,önce yok falan dediysede sonunda kabul etti. Neyse esra mutfağa gitti,fakat çıkmak bilmiyor.Alt tarafı bi makarna kaç dakika sürerki,1 saat geçmesine rağmen esra mutfaktan çıkmayınca,mutfağa girdik ocakta bir tencere makarna fakat esra yok. Ertesi gün esra sıkılarak geldi.merakla akşam nereye gittiğini sorduk,bize makarnayı yedinizmi diye sordu,evet çok güzel olmuş deyince,derin bir oh çekti.Meğer bizim kız hayatında hiç makarna yapmamış,kızgın yağa peyniri ilave etmiş üstünede makarnayı,peynir eriyip kayboluncada korkup kaçmış o günden sonra bu olay hoş bir anı olarak kaldı.bende bu bölüm sayesinde hatırlamış oldum,daha da ötesi sanki o anı tekrar yaşadım. |
28-02-2011, 17:57 | #96 |
Ağaç Dostu
|
Yeni evliyken görev nedeniyle köyde oturuyorduk. Zaten yemek pişirmeyi de pek bilmiyordum. Köyde olduğumuz için her aklımıza geldiğinde alışveriş yapma imkanı yoktu. Bir gün ne pişireyim diye düşünürken, aklıma haluje yapmak geldi. Hamuru yoğurup, kesip, içleyip yapma kısmına kadar tamam. Suyu da kaynattım, suya attığım hamurlar anında açıldı. İçler suyun içinde yüzüyor. Bir yandan eşimin kahkahaları. Yine de süzdüm, servise hazırladım. O gün için iyi kötü yedik. Şimdi, eşim zaman zaman hatırlatır. Hani sen köyde bir şey pişirmiştin, neydi onun adı diye dalgasını geçer. Bu gün ekşi mayalı ekmek yaptım, yorumlarını duysanız, çok gülerdiniz. |
28-02-2011, 18:20 | #97 |
Moderatör
|
Sevgili SDurul, demek yörelere göre isimler değişik oluyor. Haluj da Metez de bir nevi Çerkez yemekleridir. Bizim tarafta, tek kat açılmış puf böreğine haluj denir. Metez ise içine peynir+nane veya helva konularak açılan hamur kaynayan suda pişirilerek yapılır. Üzerine de bol sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. (Helvalısı sade yenir) |
28-02-2011, 18:35 | #98 |
Ağaç Dostu
|
Evet isimler yörelere göre değişiyor. Biz haluje ya da hampal diyoruz. Patatesli veya peynirli olarak hazırlıyoruz. Görünüşü eklediğim linkteki gibi. http://www.haberkahramanmaras.com/tarif-63-HAMPAL.html http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/04/haluj.html |
03-07-2011, 22:52 | #99 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: isvicre
Mesajlar: 46
|
Ben de iki animi anlatayim.Universitedeyim canim lahana sarmasi cekti.Arkadaslarla yapalim dedik.Yani ben yapacam.KAlabalik oluruz diye de kocaman bir lahana aldik.Evde aradim aradim Lahanayi haslamak icin tencere bulamadim.Diyorum ogrenci evi tam techizat yok tabi.Gittim komsudan asure tenceresini aldim.Koca lahanayi butun olarak icine oturtup hasladim.Haslaninca yapraklari butun olarak sardim.Baktim cok uzun oldu Her yapragi sardiktan sonra 5 esit parcaya keserek bu sorunu da cozdum. Ya da cozdugumu sandim) Bir gun de canim tuzlu kurabiye cekti.Anneme sordum seker yerine tuz koyacaksin dedi.Ben de kurabiyeye konan 1.5 su bardagi seker yerine 1.5 su bardagi tuz koydum))Anlatilamayacak kadar kotuydu.... |
14-07-2011, 14:42 | #100 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
pilav
merhaba arkadaşlar bende size eşimin pilav yapma girişiminden bahsedeyim. malum istanbulda yaşıyoruz ve ben bir bayan olarak akşam 9 da eve gidiyorum. eşim benden önce eve gittiği için bir akşam pilav yapmaya karar vermiş. ona bu kararı aldıran gündüz arkadaşlarıyşla yaptığı sohbet olmuş. eve gittiğimde eşim koltukları kabarmış bir şekilde pilavı bana servis yaptı. pilav yağsız,tuzsuz ve diri diriydi. ertesi gün eşimin özene bezene yaptığı pilav form değiştirerek tarafımdan yayla çorbası oldu. ama eşim pes etmedi bir kaç gün sonra bir girişimde daha bulunmuş bu kez de pilav lapa. pilavın sonunu tahmin edersiniz YAYLA ÇORBASI. eşimi bir daha pilav yapmaması konusunda uyardım. ama o bir gün iyi bir pilav yapacağını söylüyor. ayrıca ev hanımlarına küçük bir tüyo. belki içinizde yapanlar vardır. evde artan pilavımı hiç bir zaman dökmem. bir poşete koyup buzluğa atarım başka bir zaman çıkarıp yayla çorbası yaparım. |
24-07-2011, 16:02 | #101 |
Ağaç Dostu
|
Bende bir anı daha patlatayım... Bumm dermişim Mutfakta gecen bir olay ancak yemeklerle ilgili değil. Şofben mutfakta ve normal tüp kullanıyoruz. Şofbende kullandığımız dedantörden aralıklarla ses gelip duruyordu, bende tüpçü geldiği zaman arkadaş bundan böyle sesler geliyor bir sakatlık olmasın dedim yok abi bir şey olmaz dedi gitti. Epey bir süre geçtikten sonra şofbeni yakmaya çalıştım bir türlü yanmıyor, dedimki dedantör gitti. Hemen tüpçüyü aradım bir adet dedantör sipariş ettim. Hemen dedantörü taktım tekrardan şofbeni yakmaya çalıştım yok ne yaptıysam çalıştıramadım. Kendi kendime şofben bozuldu diye karar verdim. Hemen yedek şofbenimi çıkardım yerine taktım ancak su sızdırıyordu hemen hırdavatçıya gittim conta aldım ( Takım çantamdakiler olmadı ) Hızlıca eve geldim büyük bir uğraş sonunda şofbenimi değiştirdim. Yakmaya çalıştım yok. Bir türlü yanmıyor ne yaptıysam olmadı, deliye döndüm durdum, etrafın kirlendiğinemi yanayım ikisininde bozuk olduğuna mı yanayım. Hani bozulacak birşeyde yokya neyse. Bir ara tüpü kaldırdım işte o zaman kafama dank etti '' Meğerse tüpüm bitmiş '' Kendi kendime hem kızdım hemde güldüm İşte böyle bir maceram oldu. Düzenleyen caucasus : 24-07-2011 saat 16:05 Neden: Yazı ekleme. |
25-07-2011, 01:43 | #102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Dedantör bozuk değilse, şohben de bozuk değilse; olsa olsa tüp bozuktur. Biraz tamirle çalışır her halde. |
16-04-2013, 20:40 | #104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
hikayeler süper güldürdünüz akşam vakti, sağolun |
09-12-2013, 22:11 | #105 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 34
|
Arkadaşlar anılarınız harika az sonra sayenizde deli damgası yiyeceğim.sözde dün ufaklık uyutmadı diye bugün erkenden yattık.uyku tutmayınca azıcık bakayım foruma dedim.bakmaz olaydım.gülmekten tüm uykum kaçtı Allah'tan eşimin uykusu ağır.bu saatte ne bu kahkaha diyemedi Bence bir uyarı yazılmalı dikkat bı başlık fazla kahkaha atmanıza sebeb olabilir diye ... |
09-12-2013, 22:48 | #106 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 34
|
Sanırım ağaçlar.net bağımlılık yapıyor hala buradayım. Uyku mu.... çoktaaan kaçtı gitti. Benim de aklıma bir anım geldi.mutfaktaki pratik çözümlerimden biri... Fırınım yaklaşık bir aydır bozuk ahah bunu atlamayayım.neden bozuk...Çünkü sayemde uzun atlama yaptı. Buzdolabının üzerindeki fırını indirmeye üşenip yerini değiştirmeye kalkınca önce başıma oradan da yere uçtu. Tabi ben şoka fırın da perte... Eee çocuklar alışkın kurabiyeye keke...netten tencerede kek tarifiyle kek işini hallettim. Kurabiye için de tefalin actifry) patates kızartma makinasını keşfettim.yarın da fındık kavurmayı düşünüyorum. |
10-12-2013, 09:11 | #107 |
Ağaç Dostu
|
Sayın, Nagihan fırın önemli değil size bir şey olamasın gerisi hikaye. Gece boyunca sizi uykusuz bıraktıysak özür diler, Bu kadar çok güldürdüysek de ne mutlu bizlere. Evet dediğiniz gibi Ağaçlar.net bağımlılık yapıyor ) |
10-12-2013, 12:55 | #108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 10
|
Selamlar, güzel paylasım olmuş komedi macera bir aradalise yıllarımdı evde kimse yok halaoğlu geldi balık tutmaya gittik birkaç küçük ispari yakalamıştık tutturdu illede pişirelim peki dedim ama ney nerede nasıl buluruz actım dolabı bir tabak içinde biraz yağ var kullanılmış gibi dökersin tavaya başlarsın pişirmeye ama o yağ sesi bir türlü gelmez tadına bakınca birde ne görelim bizim yağ dediğimiz meğer annemin baklavadan süzdürdüğü şerbet çıkmasın mı yerlere yatmıştık gülmekten.Birde cok sevdiğim bir abimden yediğim fırcayı unutmam o nun evindeyiz yine bekar vaziyetleri yemek hazırlıyoruz ben soyduğum malzemeleri çöpe atıyorum evde birkaç gündür kimse yok içten içede abiyi eleştiriyorum mutfak tezgahının üzerinde birkaç günük çöp duruyor insan dökmezmi diye oysa benim görüntüsünden çöp sandığım onların özel olarak getirttiği küflü peynir cıkmasınmı yerin dibine geçmiştim |
10-12-2013, 13:25 | #109 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 34
|
Sağolun caucasus ahhh görmez olaydım bu siteyi...tam anlamıyla bağımlısı oldum...işin kötü yanı aradığım birçok konu var... İşin şakası biryana çok güzel paylaşımlar var.şanslıyım ki keşfettim.şimdi herkese tavsiye ediyorum |
10-12-2013, 15:30 | #110 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Alıntı:
Bende bugün sabah doktora gittim. Malum aç karnına gidilir adettendir Dönerken poğaça alsam mı diye düşündüysem de vazgeçtim. Evde mis gibi 2 tepsi yaparım 2-3 gün yenir dedim ve yaptım da. Fırını ısıttım poğaçalara yumurta sürüp çörek otu attım. Tam fırını açacağım elektrik gitti 1,5 saat gelmedi Neyseki kabarmaması dışında hala yeniliyor poğaçalarım |
|
10-12-2013, 16:01 | #111 |
Ağaç Dostu
|
Sayın, Nagihan, 2013, yağmur paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Tahminimce herkesin mutfakta komik bir kaç anısı vardır. diğer arkadaşlar da fark edip anılarını anlattıkları taktir de bu bölüm de gülmekten geçilmez. Tekrardan teşekkürler. |
10-12-2013, 20:27 | #112 |
Moderatör
|
Sevgili caucasus, yeniden seni aramızda görmek ne güzel, hoş geldiniz. Ben de sizinle aynı düşüncedeyim; agaclar.net insanlarda bağımlılık yapıyor. Hem de öyle bağımlılığa düşen arkadaşlarımız oluyor ki doktorluk oluyorlar. Umarım bir daha bu kadar ara vermezsiniz sevgili caucasus. |
11-12-2013, 10:58 | #114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 10
|
Öncelikle özür dilerim,iş arasında aceleye geldi biraz. |
12-12-2013, 09:53 | #115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Herkes yeni evli ya da öğrencilik yıllarını yazmış benim felaketlerim şimdi bile oluyor. Yemek pişirirken %50 ihtimalle dibini tutturuyorum. Ya başka bir iş daha çıkıyor koştur koştur aynı anda birkaç iş yaptığımdan ya da (bebeğin yemeklerini çelik tencerede yapıyorum) tencereler iyi olmadığından mutlaka dibi tuttuyor. Önceki gün eşim yemek ısıtıyor gerçekten tencereler kötüymüş dedi böylelikle bir bahanem tescillendi |
12-12-2013, 18:38 | #116 |
Ağaç Dostu
|
Sayın, Güler zaman zaman siteye uğruyordum tamamen de ara vermedim. ) Bundan sonra bol bol uğrarım diyeyim. İstanbul'dan, Mardin'e gelince biraz fazla ara vermişim Şimdilik buradan katılacam. Yeni mutfak maceraları ile gülmeye, güldürmeye devam edeceğiz. Yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. |
13-12-2013, 10:45 | #117 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Merhaba, ben de çok komik bir anımı anlatayım. Yurtdışında oturduğum evin mutfak lavabosunun arkasında bahçeye bakan kocaman bir penceresi vardı, bulaşık yıkarken falan ağaç manzarası süper.. Tabii arada pencerenin önünde kızılgerdan, sincap gibi sevimli misafirler de cabası. Bir gün bulaşıklarla uğraşırken bir baktım gözümün önünden bir örümcek iniyor, çok yakın!! Nerden sarkıyor bu diye bir baktım ki saçımda!! Ellerim sabunlu, örümcek inmeye devam ediyor aklıma üfleyerek uzaklaştırmak geldi. Üflemeden önce nefes alırız ya, o hareketi yaparken ben bir güzel örümceği yutuverdiiiim!!! Aman Allah napıcam diye sularla çalkalamalar çıkarmaya çalışmalar falan.. Ufacık ta bir şey emin olamadım.. Ama aklıma geldikçe öff ben örümcek yuttum diye kötü oluyorum. Sonra arkadaşlara anlatıyorum, demezler mi, ya midende yavrularsa, yurdum insanı buna bir kutu DDT içerek kesin çözüm bulurdu.... Düzenleyen Ozlem A : 13-12-2013 saat 10:50 Neden: Yazım |
13-12-2013, 11:23 | #118 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bir tane daha, yeni evlendiğim zamanlar Sahanda yumurta yapacağım.. Bir yandan da işle ilgili birşeyler konuşuyorum.. Bir de baktım yumurtaları kırmışım ama çöpün içine, kabuklar tavaya! |
13-12-2013, 11:26 | #119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 406
|
Bende bir anımı anlatayım. İlk defa o yıl yaptığım pet şişede çok acılı soslu turşuyu mutfağa getirdim.Çocuklar ve ben mutfatayız.Tabi çocuklar daha 3 -5 yaşındalar. Pet şişeyi saladım ve elime bir bıçak alıp kapağını açmadan biraz altan kesmeye başladım. Birden ne olduğunu anlamadan pat diye bir ses,çoluk çocuk çok korktuk.Eşim sese koşup gelmiş,karşımızda kahkahayla gülüyor.Tabi benim ve çocukların başımızdan aşağıya doğru her tarafımızdan soslu biber turşusu akıyor.Allahım acıdan gözlerimiz yanıyor.Hem ağlıyoruz hemde hep beraber banyoya doğru gidiyoruz.Neyse temizlendik.Eşimde mutfağı temizlemeye çalişıyor ama ne mümkün . Duvarlar her yer kırmızı domates ve yağ ,sil sil çıkmıyor.Eve boya dahi yaptık ama yağ izleri hala görünüyordu.Şimdi turşu dolu pet şişe nasıl açılır öğrendim.Meğer önce havası alınırmış? |
13-12-2013, 15:01 | #120 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
|
Bende sizlerle bir dolma anisi paylasiyim, bu kadar okuduktan sonar galeyana geldim cunki. Yeni evlenmistim ve kaynanam koyune taziyeye gitmisti. Evde esim, kardesi ve ben variz e tabi bunlar aciktilar, bende yemek isinden cok anlamazdim. Bekarken temizligi ben yemegi annem yapardi o yuzden pisirebildigim tek sey makarnaydi. Neyse esim makarna yapma 3 gundur makarna yiyoruz deyince kara lahana dolmasi yapayim dedim. Halam cok guzel yapardi bende oyle yapmak istedim. Hatirladigim kadariyla yapmaya giristim. Bir guzel kara lahanayi yapraklara ayirdim, hasladim ama o da ne benim kara lahanalarin rengi solmaya basladi. Meger sarmalik kara lahana salataya konulan kara lahana degilmis. Hala anlatir gulerler |
|
|