agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2011, 12:23   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz :)

Ekmek Sanatı takip ettiğim sitelerden biri... Ne zamandır düşünüyorum, nasıl söylesem karar veremiyordum

Bizim gibi acemiler önce ekmeğin fotoğrafına bakıyor ve bunu deneyeyim diyor... Buraya bakınca karar verebiliyoruz ama Tarifler başlığına girince ortada fotoğraf falan yok.

Tek tek dolaşmak da sorun değil ama hangisine baktım hangisine bakmadım anlayamıyorum...

Esmer Tam Buğday Ekmeği
Esmer Çavdar Ekmeği
Kağıt Ekmeği
Kekikli Ekmek
Günlük Beyaz Ekmek
Günlük Esmer Ekmek
Scots Baps
Ballymaloe Brown Bread
Broa
Daktyla
Sade Ekmekler
Tarhunlu Beyaz Ekmek
Frenk Kimyonlu Tam Buğday Ekmeği
Yoğrulmayan Çavdar Ekmeği
Yoğrulmayan Yulaf Ekmeği
İrmikli Ekmek 2
İrmikli Ekmek
Zerdeçalli Tambuğday
Fesleğenli Ekmek
Ruşeymli Ekmek
Gülsuyulu Ekmek
Zeytinyağlı Ekmek
Pizza Ekmeği 1
Pizza Ekmeği 2
Haşhaşlı Ekmek

Kopyalayım dedim ama böylesi bile çok düzgün olunca, ekran resmini çektim.

Name:  tarifler.gif
Views: 1428
Size:  8.7 KB

Tarifler listesinde hem ekmek adının hem mini bir fotoğrafının olmasını (haddim olmayarak) ama ısrarla istiyorum
Yapabileceğimiz yardımlar varsa, elimizden geleni yapacağımızı da söylüyorum...

Benimle aynı fikirde olan arkadaşlar varsa, yazsın ki bir baskı grubu oluşturalım

 
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:06   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,651
Galeri: 2
Bu siteyi takip ediyorum.

Kimyonlu ekmeği ve Gülsuylu ekmeği merak ettim.

İlk önce misafir olmayı düşündüm

Sonra Sayın Malina gibi düşünüyorum. Pek karıştırdım doğrusu.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:12   #3
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Evet bence de, yazının üzerine gelince resmi görünse harika olur.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:13   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Yazının üzerine gelince değil, yanında olsa daha iyi olur...
Yoksa resim görmek için boyuna yazı üzerinde dolaşmamız gerekir...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:22   #5
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Evet ben de kazan kaldırıyorum, isterükk!!...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 14:43   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Böyle bir şey gibi...

Name:  taslak.jpg
Views: 1478
Size:  49.4 KB

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 15:25   #7
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Sitenin güncellemeler başlığında resimlisi varmış. Ama 2010 dan öncekiler sadece liste halinde.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 16:10   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Aslında benim isteğim bir nevi "bulmuşken bunamak" olarak görülebilir belki, ama hazırlık için gereken toplam süre tarifin başında bir yerlerde verilse iyi olurdu. Hikayemi de anlatayım da, belki hak veren çıkar

Buradaki ekmek muhabbetlerinden sonra, 2 hafta önce dedim ki benim de yapmayı öğrenmem lazım bir şekilde. Tariflere hızlıca baktıktan sonra tamam dedim bu akşam focaccia için maya hazırlanacak, yarın sabah kahvaltıda yenilecek. İş çıkışı koşup mayasını aldım, ön mayayı hazırladım koydum. Acemilik diz boyu olunca, zannediyorum ki ekşi maya hazır olunca ekmek hamuru da hemen hazır olacak Acı gerçeği sabah yarı açık gözlerle "hah maya olmuş gibi, şimdi ne yapıyoduk bakalım" deyip bilgisayarın başına oturunca anladım ama artık geç olmuştu tabi. Öğleden sonraya kadar yoğur yoğur bekle, mehteran takımında davulcuymuş gibi hissettim kendimi; ama azmettim pişene kadar yemedim birşey

Sonuç mu? İlk denemeye göre fena değil diyeceğim ama kendim bile inanmıyorum buna, sanki biraz fazla kıtır ve kuruydu, olsun güzel gitti çayla

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 17:58   #9
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 761
Galeri: 73
Böyle bir şey yapsalar hiç fena olmaz. Bu ve bunun gibi hayvan figürleri ekmek sevmeyen çocuklar için ilgi çekici olabilir.


Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 21:35   #10
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
ES.com'da istenilen değişiklikler

Kıymetli dostlar,

ES.com sitesini tasarlarken amacım sadece saygıdeğer bir hocamızın istirhamı ile ekmek yapımı konusunda temel bilgileri aktarmaktı. İş yoğunluğum dolayısıyla estetiği arka planda tutmuştum. Yazılım olarakta hemen alel acele seçip satın aldığım lisanslı bir yazılımı kullanmıştım. Yazılımın maalesef bir takım kısıtlamalarına uymak zorundayım, dolayısıyla yukarıdaki pek güzel örneklenmiş uygulamaları çok istememe rağmen maalesef yapamıyorum.

Söylediklerinizde çok haklı olduğunuzdan öncelikle menü görünümünü biraz değiştirmeye çalıştım.

Bundan sonraki adımda çoktan beri düşündüğüm ancak fırsat bulamadığım bir tasnif yapmaya çalışacağım, ekmekleri içeriklerine göre sınıflandırıp listeyi alfabetik olarak hazırlarken büyükçe fotoğraflarla da destekleyeceğim.

Bir de ekmek sergisi talebi var. Onu da siteye eklemem gerekecek.

Bir arkadaşımız siteyi yeniden tasarlamayı arzu ettiğini ifade etti, ben de kendisine şart olarak ekmek yapımı konusunda en azından ustalık seviyesine gelmesini şart koştum. Arkadaşım beceriklidir, dolayısıyla kısa zamanda bu için püflerini öğreneceğini, dolayısıyla da siteyi baştan tasarlayacağını sanıyorum. Bu durumda burada yazdığınız tüm haklı talepleri aynen yapacağımızı umuyorum.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Böyle bir şey yapsalar hiç fena olmaz. Bu ve bunun gibi hayvan figürleri ekmek sevmeyen çocuklar için ilgi çekici olabilir.

Sayın Kayalar,

ben böyle bir şeyi sofraya getirsem önce küçük kızım sofradan kaçar . Fikir güzel ama örnek pek tutmaz .

Keşke ekmek yapımını kültürümüzde kökleşmiş nimet anlayışını bozmadan yöresel ve özel günlere uygun olarak şekillendirip, bu haliyle de marka haline getirebilsek. Sizin de bunu kasd ettiğinizi iyi biliyorum.


Düzenleyen soberman : 10-03-2011 saat 22:27 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyeceğim
soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 20:18   #11
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 761
Galeri: 73
Bende illa ıstakoz yapın demedim zaten Kızınızın yaptığı gibi sevilen karakterler, meyveler, şirin hayvancıklar bu iş için uygun olabilir. Mesela kırmızı renkli baharatlarla elma ekmeği yapabilirsiniz diyeceğim. Bunun gibi şeyler.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 20:42   #12
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
İstakoz meselesi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Bende illa ıstakoz yapın demedim zaten
Bence biraz akrepi andırıyor .

Bu işin latifesiydi. Haklı olduğunuzu söylediğimi sanıyorum.

Ekmek Dostları arasında da bu konuda fikir birliği mevcut. Standart ekmek yapımında kalite yakalanınca sizin kast ettiğiniz ve bizim düşündüğümüz bu ürünler yapanlar için adeta imza gibi olacak.


Düzenleyen soberman : 10-03-2011 saat 22:27 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyeceğim
soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 20:49   #13
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
http://ekmeksanati.info/index.php?ac...a5b05dd0675657
Alıntı:
Verilen adres doğrulanamıyor. Lütfen geri gidin ve tekrar deneyiniz.
diye bir not çıkıyor...

Bir de fotoğrafları foruma yüklemenizi rica edeceğim.
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?
Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 21:37   #14
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Ben de rica edecektim ama yanlış anlaşılmaktan çekindim.
Fotoğraflar sayfa düzenini bozmazsa daha estetik olur.
Simetri takıntım var biraz. Dikkatimi dağıtıyor.

Umarım kırmadan derdimi anlatabilmişimdir.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:43   #15
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bundan sonra fotoğrafları foruma yükleyeceğim, daha öncekiler için özür diliyorum, sadece bant genişliği ve kapasite sıkıntınız olmamasını düşünüyordum .

Yukarıda verilen hatanın hangi sorgulama veya neden ortaya çıktığını anlayamadım. Bu konuda yardımcı olusanız memnun olurum.

@Uzaylı, keşke daha önceden uyarsaydınız,
aksi takdirde böylesi büyük forumlarda düzeni sağlamak mümkün olmuyor, iyi niyetli girişimler bile kötü örnek olunca gözden çıkarılması gerekebiliyor.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 14:03   #16
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 761
Galeri: 73
Kuzenim bu ekmekleri bulmuş.



Fotoğrafı bu linkten aldım.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2011, 14:14   #17
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 761
Galeri: 73
Çikolatalı, peynirli, zeytinli, fındık kremalı, reçelli ekmekler de yapabilirsiniz.

Birde, ekmeklerinizi organik unla yapmanızı öneririm.


Düzenleyen Baki Berk Kayalar : 23-03-2011 saat 09:05 Neden: Ekleme
Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 11:14   #18
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Kuzenim bu ekmekleri bulmuş.



Fotoğrafı bu linkten aldım.
Çok şirin şeyler gerçekten.
İçeriklerini değerlendirmek gerekiyor.
Mayalı ya da kabartma tozluya çok fazla benzemiyorlar. Fırın kabarmasına uğramamışlar. Anladığımız türde unlu mamül olmayabilirler.

İnceleyelim, evimizde yapılabilme ihtimali varsa hakikaten süper olurlar.

Benzeri uygulamaları daha önce yapmıştık, bir göz atmanızı isterim:

Kupa Poğaçalarıl

Kupa ekmekleri


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Çikolatalı, peynirli, zeytinli, fındık kremalı, reçelli ekmekler de yapabilirsiniz.

Birde, ekmeklerinizi organik unla yapmanızı öneririm.
Uygulamalı olarak yapılmış 314 tarifin içinde yukarıda saydığınız malzemeleri içeren ekmekler olduğu gibi, örneğin çörek uygulamasının içine tahin-pekmez değil de çikolata, fındık kreması ya da reçel ilave ederek tarifi zenginleştirmek mümkün.

Belki yapılış yöntemlerine göre olan sıralamın yanında bir de içeriklerine göre sıralanırsa bunlar çok daha net görülebilir.

Bu konunun eksiklik olduğunu kabul ediyorum, fırsat bulduğum en kısa zamanda da ilave etmeye çalışacağım.

Organik unla, organik diye satılan unla, piyasalardaki belli başlı markalarla, markası olamyan yöresel unlarla, organik diye satılmayan ama gerçekten doğal olan has unlarla hepsiyle denemelerimiz oldu. Sadece organik un olarak sınırlandırmadık. Bunun da muhtelif sebepleri var. Hatta son zamanlarda marka vermemeye çalışıyoruz.

Evimizde kendimize yaptığımız ve tarifini siteye koymadığımız ekmekleri has unla yapıyoruz, bunlar işlenmesi zor ve her yerde bulunamayan türden unlar. Tarifleri bunlarla sınırlamak uygulayıcılar için engel olabiliyor malum.

Önerileriniz için teşekkür ediyor, devamını bekliyorum.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 11:48   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,651
Galeri: 2
Sayın Soberman

Bizim burada tahinli dediğimiz bir çörek yapılır. Normal pide hamuru ile tahini defalarca yoğururlar. Tepsilerde fırınlarda pişrirler. Özellikle ramazanda her fırın yapar. İçerisine ceviz kattıkları da olur. İsteyen bunu çörek olarak yedikleri gibi isteyen şeker şerbetine yatırıp tatlı olarak da tüketir. Çok güzel olur.
Elazığ yöresinde de yağlı olarak yaparlar. 250 gr. tereyağını 1 kilo hamura iyiyce yoğurarak yedirirler. Bir kaç saat bekletip pide yaparlar.
Has un dediğiniz acaba kendi öğüttürdüğünüz un mudur. Acaba siz hep Çorum yöresi unlarını mı kulanıyorsunuz. Ya da tercih ettiğiniz bir buğday çeşiti var mı? Onun ununu mu kullanırsınız.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 11:48   #20
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soberman Mesajı Göster

Organik unla, organik diye satılan unla, piyasalardaki belli başlı markalarla, markası olamyan yöresel unlarla, organik diye satılmayan ama gerçekten doğal olan has unlarla hepsiyle denemelerimiz oldu. Sadece organik un olarak sınırlandırmadık. Bunun da muhtelif sebepleri var. Hatta son zamanlarda marka vermemeye çalışıyoruz.

Evimizde kendimize yaptığımız ve tarifini siteye koymadığımız ekmekleri has unla yapıyoruz, bunlar işlenmesi zor ve her yerde bulunamayan türden unlar. Tarifleri bunlarla sınırlamak uygulayıcılar için engel olabiliyor malum.

Önerileriniz için teşekkür ediyor, devamını bekliyorum.
Bu gün karadeğirmen unu elimize ulaştı. Akşam eve gidildiğinde ilk testten geçecek. Umarız yüksek besin değerli unu, kalitesi yüksek, yenebilir bir ekmek haline getirebiliriz

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 12:44   #21
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,766
Galeri: 90
Konu başlığından (Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz) uzaklaştığınızı hatırlatabilir miyim?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 18:33   #22
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Has Un seçimi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sayın Soberman

Bizim burada tahinli dediğimiz bir çörek yapılır. Normal pide hamuru ile tahini defalarca yoğururlar. Tepsilerde fırınlarda pişrirler. Özellikle ramazanda her fırın yapar. İçerisine ceviz kattıkları da olur. İsteyen bunu çörek olarak yedikleri gibi isteyen şeker şerbetine yatırıp tatlı olarak da tüketir. Çok güzel olur.
Elazığ yöresinde de yağlı olarak yaparlar. 250 gr. tereyağını 1 kilo hamura iyiyce yoğurarak yedirirler. Bir kaç saat bekletip pide yaparlar.
Has un dediğiniz acaba kendi öğüttürdüğünüz un mudur. Acaba siz hep Çorum yöresi unlarını mı kulanıyorsunuz. Ya da tercih ettiğiniz bir buğday çeşiti var mı? Onun ununu mu kullanırsınız.
Bahsettiğiniz tahinli çöreğin detaylı tarifini alabilirseniz uygulayıp yöresel tariflere koymak isterim. En azından kayıt tutmuş oluruz.

Buğday konusunda araştırmalarım devam ediyor. Maalesef test imkanım olmadığı için kulaktan dolma bilgilerle ya da soruşturarak neticeye varmaya çalışıyorum. İşin ilginci bu işi yapan arkadaşlarımın kendilerine farklı buğday, satmak için farklı buğday yetiştirmeleri. Şu an kullandığım buğday Erzurum yöresine ait. Yöre yöre değerlendirmeye çalışıyorum.

Sonuçlarını da tasnif edebilirsem (çok zor bir konu, tamamen AB destekli proje olarak alınmalı ve akademik bir çalışma yürütülmeli) paylaşmayı düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Bu gün karadeğirmen unu elimize ulaştı. Akşam eve gidildiğinde ilk testten geçecek. Umarız yüksek besin değerli unu, kalitesi yüksek, yenebilir bir ekmek haline getirebiliriz
Bazı konuları yazmak çok zor. Aynı tarifi farklı unlarla uyguladığınızda ortaya çıkan ürün çok değişik olabiliyor. Hatta değişik unlarla bir yapıyı elde etmek için kıvranırken, bakıyorsunuz bir unda kendi kendine ortaya çıkıveriyor. Bu da sizin için tam bir sürpriz oluyor.

Almış olduğunuz unda hem dokunun, hem de lezzetin ne denli değiştiğini mutlaka fark edeceksiniz. Bu farkı ortaya çıkarmak için de ya yoğrulmayan ekmek, ya da yavaşlatılmış mayalandırmalı ekmek öneriyorum. Çünkü bizim köylerimizde uygulanan yöntemler bunlar, köy ekmeği olarak damağımız bu tada alışık.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Konu başlığından (Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz) uzaklaştığınızı hatırlatabilir miyim?
Çok özür diliyorum, malum konu konuyu açıyor.

Ama merak etmeyin, her konudan ES.com'la ilgili bir ders çıkardığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019