View Single Post
Eski 31-03-2011, 11:14   #18
soberman
Ağaçsever
 
soberman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Kuzenim bu ekmekleri bulmuş.



Fotoğrafı bu linkten aldım.
Çok şirin şeyler gerçekten.
İçeriklerini değerlendirmek gerekiyor.
Mayalı ya da kabartma tozluya çok fazla benzemiyorlar. Fırın kabarmasına uğramamışlar. Anladığımız türde unlu mamül olmayabilirler.

İnceleyelim, evimizde yapılabilme ihtimali varsa hakikaten süper olurlar.

Benzeri uygulamaları daha önce yapmıştık, bir göz atmanızı isterim:

Kupa Poğaçalarıl

Kupa ekmekleri


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar Mesajı Göster
Çikolatalı, peynirli, zeytinli, fındık kremalı, reçelli ekmekler de yapabilirsiniz.

Birde, ekmeklerinizi organik unla yapmanızı öneririm.
Uygulamalı olarak yapılmış 314 tarifin içinde yukarıda saydığınız malzemeleri içeren ekmekler olduğu gibi, örneğin çörek uygulamasının içine tahin-pekmez değil de çikolata, fındık kreması ya da reçel ilave ederek tarifi zenginleştirmek mümkün.

Belki yapılış yöntemlerine göre olan sıralamın yanında bir de içeriklerine göre sıralanırsa bunlar çok daha net görülebilir.

Bu konunun eksiklik olduğunu kabul ediyorum, fırsat bulduğum en kısa zamanda da ilave etmeye çalışacağım.

Organik unla, organik diye satılan unla, piyasalardaki belli başlı markalarla, markası olamyan yöresel unlarla, organik diye satılmayan ama gerçekten doğal olan has unlarla hepsiyle denemelerimiz oldu. Sadece organik un olarak sınırlandırmadık. Bunun da muhtelif sebepleri var. Hatta son zamanlarda marka vermemeye çalışıyoruz.

Evimizde kendimize yaptığımız ve tarifini siteye koymadığımız ekmekleri has unla yapıyoruz, bunlar işlenmesi zor ve her yerde bulunamayan türden unlar. Tarifleri bunlarla sınırlamak uygulayıcılar için engel olabiliyor malum.

Önerileriniz için teşekkür ediyor, devamını bekliyorum.

soberman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön