08-03-2011, 12:23 | #1 |
agaclar.net
|
Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz :)
Ekmek Sanatı takip ettiğim sitelerden biri... Ne zamandır düşünüyorum, nasıl söylesem karar veremiyordum Bizim gibi acemiler önce ekmeğin fotoğrafına bakıyor ve bunu deneyeyim diyor... Buraya bakınca karar verebiliyoruz ama Tarifler başlığına girince ortada fotoğraf falan yok. Tek tek dolaşmak da sorun değil ama hangisine baktım hangisine bakmadım anlayamıyorum... Esmer Tam Buğday Ekmeği Esmer Çavdar Ekmeği Kağıt Ekmeği Kekikli Ekmek Günlük Beyaz Ekmek Günlük Esmer Ekmek Scots Baps Ballymaloe Brown Bread Broa Daktyla Sade Ekmekler Tarhunlu Beyaz Ekmek Frenk Kimyonlu Tam Buğday Ekmeği Yoğrulmayan Çavdar Ekmeği Yoğrulmayan Yulaf Ekmeği İrmikli Ekmek 2 İrmikli Ekmek Zerdeçalli Tambuğday Fesleğenli Ekmek Ruşeymli Ekmek Gülsuyulu Ekmek Zeytinyağlı Ekmek Pizza Ekmeği 1 Pizza Ekmeği 2 Haşhaşlı Ekmek Kopyalayım dedim ama böylesi bile çok düzgün olunca, ekran resmini çektim. Tarifler listesinde hem ekmek adının hem mini bir fotoğrafının olmasını (haddim olmayarak) ama ısrarla istiyorum Yapabileceğimiz yardımlar varsa, elimizden geleni yapacağımızı da söylüyorum... Benimle aynı fikirde olan arkadaşlar varsa, yazsın ki bir baskı grubu oluşturalım |
08-03-2011, 14:12 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Evet bence de, yazının üzerine gelince resmi görünse harika olur. |
08-03-2011, 14:13 | #4 |
agaclar.net
|
Yazının üzerine gelince değil, yanında olsa daha iyi olur... Yoksa resim görmek için boyuna yazı üzerinde dolaşmamız gerekir... |
08-03-2011, 14:43 | #6 |
agaclar.net
|
Böyle bir şey gibi... |
08-03-2011, 15:25 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Sitenin güncellemeler başlığında resimlisi varmış. Ama 2010 dan öncekiler sadece liste halinde. |
08-03-2011, 16:10 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
|
Aslında benim isteğim bir nevi "bulmuşken bunamak" olarak görülebilir belki, ama hazırlık için gereken toplam süre tarifin başında bir yerlerde verilse iyi olurdu. Hikayemi de anlatayım da, belki hak veren çıkar Buradaki ekmek muhabbetlerinden sonra, 2 hafta önce dedim ki benim de yapmayı öğrenmem lazım bir şekilde. Tariflere hızlıca baktıktan sonra tamam dedim bu akşam focaccia için maya hazırlanacak, yarın sabah kahvaltıda yenilecek. İş çıkışı koşup mayasını aldım, ön mayayı hazırladım koydum. Acemilik diz boyu olunca, zannediyorum ki ekşi maya hazır olunca ekmek hamuru da hemen hazır olacak Acı gerçeği sabah yarı açık gözlerle "hah maya olmuş gibi, şimdi ne yapıyoduk bakalım" deyip bilgisayarın başına oturunca anladım ama artık geç olmuştu tabi. Öğleden sonraya kadar yoğur yoğur bekle, mehteran takımında davulcuymuş gibi hissettim kendimi; ama azmettim pişene kadar yemedim birşey Sonuç mu? İlk denemeye göre fena değil diyeceğim ama kendim bile inanmıyorum buna, sanki biraz fazla kıtır ve kuruydu, olsun güzel gitti çayla |
08-03-2011, 21:35 | #10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
ES.com'da istenilen değişiklikler
Kıymetli dostlar, ES.com sitesini tasarlarken amacım sadece saygıdeğer bir hocamızın istirhamı ile ekmek yapımı konusunda temel bilgileri aktarmaktı. İş yoğunluğum dolayısıyla estetiği arka planda tutmuştum. Yazılım olarakta hemen alel acele seçip satın aldığım lisanslı bir yazılımı kullanmıştım. Yazılımın maalesef bir takım kısıtlamalarına uymak zorundayım, dolayısıyla yukarıdaki pek güzel örneklenmiş uygulamaları çok istememe rağmen maalesef yapamıyorum. Söylediklerinizde çok haklı olduğunuzdan öncelikle menü görünümünü biraz değiştirmeye çalıştım. Bundan sonraki adımda çoktan beri düşündüğüm ancak fırsat bulamadığım bir tasnif yapmaya çalışacağım, ekmekleri içeriklerine göre sınıflandırıp listeyi alfabetik olarak hazırlarken büyükçe fotoğraflarla da destekleyeceğim. Bir de ekmek sergisi talebi var. Onu da siteye eklemem gerekecek. Bir arkadaşımız siteyi yeniden tasarlamayı arzu ettiğini ifade etti, ben de kendisine şart olarak ekmek yapımı konusunda en azından ustalık seviyesine gelmesini şart koştum. Arkadaşım beceriklidir, dolayısıyla kısa zamanda bu için püflerini öğreneceğini, dolayısıyla da siteyi baştan tasarlayacağını sanıyorum. Bu durumda burada yazdığınız tüm haklı talepleri aynen yapacağımızı umuyorum. Alıntı:
ben böyle bir şeyi sofraya getirsem önce küçük kızım sofradan kaçar . Fikir güzel ama örnek pek tutmaz . Keşke ekmek yapımını kültürümüzde kökleşmiş nimet anlayışını bozmadan yöresel ve özel günlere uygun olarak şekillendirip, bu haliyle de marka haline getirebilsek. Sizin de bunu kasd ettiğinizi iyi biliyorum. Düzenleyen soberman : 10-03-2011 saat 22:27 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyeceğim |
|
10-03-2011, 20:18 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Bende illa ıstakoz yapın demedim zaten Kızınızın yaptığı gibi sevilen karakterler, meyveler, şirin hayvancıklar bu iş için uygun olabilir. Mesela kırmızı renkli baharatlarla elma ekmeği yapabilirsiniz diyeceğim. Bunun gibi şeyler. |
10-03-2011, 20:42 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
İstakoz meselesi
Bence biraz akrepi andırıyor . Bu işin latifesiydi. Haklı olduğunuzu söylediğimi sanıyorum. Ekmek Dostları arasında da bu konuda fikir birliği mevcut. Standart ekmek yapımında kalite yakalanınca sizin kast ettiğiniz ve bizim düşündüğümüz bu ürünler yapanlar için adeta imza gibi olacak. Düzenleyen soberman : 10-03-2011 saat 22:27 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyeceğim |
10-03-2011, 20:49 | #13 | |
agaclar.net
|
http://ekmeksanati.info/index.php?ac...a5b05dd0675657 Alıntı:
Bir de fotoğrafları foruma yüklemenizi rica edeceğim. Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz? |
|
10-03-2011, 21:37 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
|
Ben de rica edecektim ama yanlış anlaşılmaktan çekindim. Fotoğraflar sayfa düzenini bozmazsa daha estetik olur. Simetri takıntım var biraz. Dikkatimi dağıtıyor. Umarım kırmadan derdimi anlatabilmişimdir. |
10-03-2011, 22:43 | #15 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
Alıntı:
Yukarıda verilen hatanın hangi sorgulama veya neden ortaya çıktığını anlayamadım. Bu konuda yardımcı olusanız memnun olurum. @Uzaylı, keşke daha önceden uyarsaydınız, aksi takdirde böylesi büyük forumlarda düzeni sağlamak mümkün olmuyor, iyi niyetli girişimler bile kötü örnek olunca gözden çıkarılması gerekebiliyor. |
|
22-03-2011, 14:03 | #16 |
Ağaç Dostu
|
|
22-03-2011, 14:14 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Çikolatalı, peynirli, zeytinli, fındık kremalı, reçelli ekmekler de yapabilirsiniz. Birde, ekmeklerinizi organik unla yapmanızı öneririm. Düzenleyen Baki Berk Kayalar : 23-03-2011 saat 09:05 Neden: Ekleme |
31-03-2011, 11:14 | #18 | ||
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
Alıntı:
İçeriklerini değerlendirmek gerekiyor. Mayalı ya da kabartma tozluya çok fazla benzemiyorlar. Fırın kabarmasına uğramamışlar. Anladığımız türde unlu mamül olmayabilirler. İnceleyelim, evimizde yapılabilme ihtimali varsa hakikaten süper olurlar. Benzeri uygulamaları daha önce yapmıştık, bir göz atmanızı isterim: Kupa Poğaçalarıl Kupa ekmekleri Alıntı:
Belki yapılış yöntemlerine göre olan sıralamın yanında bir de içeriklerine göre sıralanırsa bunlar çok daha net görülebilir. Bu konunun eksiklik olduğunu kabul ediyorum, fırsat bulduğum en kısa zamanda da ilave etmeye çalışacağım. Organik unla, organik diye satılan unla, piyasalardaki belli başlı markalarla, markası olamyan yöresel unlarla, organik diye satılmayan ama gerçekten doğal olan has unlarla hepsiyle denemelerimiz oldu. Sadece organik un olarak sınırlandırmadık. Bunun da muhtelif sebepleri var. Hatta son zamanlarda marka vermemeye çalışıyoruz. Evimizde kendimize yaptığımız ve tarifini siteye koymadığımız ekmekleri has unla yapıyoruz, bunlar işlenmesi zor ve her yerde bulunamayan türden unlar. Tarifleri bunlarla sınırlamak uygulayıcılar için engel olabiliyor malum. Önerileriniz için teşekkür ediyor, devamını bekliyorum. |
||
31-03-2011, 11:48 | #19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Soberman Bizim burada tahinli dediğimiz bir çörek yapılır. Normal pide hamuru ile tahini defalarca yoğururlar. Tepsilerde fırınlarda pişrirler. Özellikle ramazanda her fırın yapar. İçerisine ceviz kattıkları da olur. İsteyen bunu çörek olarak yedikleri gibi isteyen şeker şerbetine yatırıp tatlı olarak da tüketir. Çok güzel olur. Elazığ yöresinde de yağlı olarak yaparlar. 250 gr. tereyağını 1 kilo hamura iyiyce yoğurarak yedirirler. Bir kaç saat bekletip pide yaparlar. Has un dediğiniz acaba kendi öğüttürdüğünüz un mudur. Acaba siz hep Çorum yöresi unlarını mı kulanıyorsunuz. Ya da tercih ettiğiniz bir buğday çeşiti var mı? Onun ununu mu kullanırsınız. |
31-03-2011, 11:48 | #20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
31-03-2011, 12:44 | #21 |
agaclar.net
|
Konu başlığından (Ekmek Sanatı sitesinden isteklerimiz) uzaklaştığınızı hatırlatabilir miyim? |
31-03-2011, 18:33 | #22 | |||
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
Has Un seçimi
Alıntı:
Buğday konusunda araştırmalarım devam ediyor. Maalesef test imkanım olmadığı için kulaktan dolma bilgilerle ya da soruşturarak neticeye varmaya çalışıyorum. İşin ilginci bu işi yapan arkadaşlarımın kendilerine farklı buğday, satmak için farklı buğday yetiştirmeleri. Şu an kullandığım buğday Erzurum yöresine ait. Yöre yöre değerlendirmeye çalışıyorum. Sonuçlarını da tasnif edebilirsem (çok zor bir konu, tamamen AB destekli proje olarak alınmalı ve akademik bir çalışma yürütülmeli) paylaşmayı düşünüyorum. Alıntı:
Almış olduğunuz unda hem dokunun, hem de lezzetin ne denli değiştiğini mutlaka fark edeceksiniz. Bu farkı ortaya çıkarmak için de ya yoğrulmayan ekmek, ya da yavaşlatılmış mayalandırmalı ekmek öneriyorum. Çünkü bizim köylerimizde uygulanan yöntemler bunlar, köy ekmeği olarak damağımız bu tada alışık. Alıntı:
Ama merak etmeyin, her konudan ES.com'la ilgili bir ders çıkardığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. |
|||
|
|