View Single Post
Eski 08-03-2011, 16:10   #8
elek
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Aslında benim isteğim bir nevi "bulmuşken bunamak" olarak görülebilir belki, ama hazırlık için gereken toplam süre tarifin başında bir yerlerde verilse iyi olurdu. Hikayemi de anlatayım da, belki hak veren çıkar

Buradaki ekmek muhabbetlerinden sonra, 2 hafta önce dedim ki benim de yapmayı öğrenmem lazım bir şekilde. Tariflere hızlıca baktıktan sonra tamam dedim bu akşam focaccia için maya hazırlanacak, yarın sabah kahvaltıda yenilecek. İş çıkışı koşup mayasını aldım, ön mayayı hazırladım koydum. Acemilik diz boyu olunca, zannediyorum ki ekşi maya hazır olunca ekmek hamuru da hemen hazır olacak Acı gerçeği sabah yarı açık gözlerle "hah maya olmuş gibi, şimdi ne yapıyoduk bakalım" deyip bilgisayarın başına oturunca anladım ama artık geç olmuştu tabi. Öğleden sonraya kadar yoğur yoğur bekle, mehteran takımında davulcuymuş gibi hissettim kendimi; ama azmettim pişene kadar yemedim birşey

Sonuç mu? İlk denemeye göre fena değil diyeceğim ama kendim bile inanmıyorum buna, sanki biraz fazla kıtır ve kuruydu, olsun güzel gitti çayla

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön