agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2014, 20:23   #1771
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Traktör arkasina ayalama deniyor bizim burda onunla sırt olusturdum

fatih-06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 10:33   #1772
Ağaçsever
 
Feragnesim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-08-2014
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevdamızceviz Mesajı Göster
maliyeti 500 tl olan bu uygulamada 1 adet ctp boru 10 adet cimento 2 kepçe kum kullanılmıştır
bende böyle bir depo düşünüyorum çoktan beri bademlik için yaptığınız depo hem ucuz olmuş yani bedavaya yakın. Ben çıkma mazot tankerinden plastik depoya kadar araştırıyorum beton depoyuda düşündüm maliyeti çok olur dediler. Hatta eski çıkma mazot tankeri 5-6 bin tl den bahsediliyor. Sizin yaptığınız dikkatimi çekti. Bu ctp boruyu da bilmiyordum. Yani tam anlamadım nasıl yaptınız boruyu nerde kullandınız nasıl kullandınız açıklayıcı yazabilirmisiniz.

Feragnesim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 15:48   #1773
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
bu işe yeni gönül vermiş biri olarak sizlere bir sorum olacaktı.? yeni bişeyler okudukça daha fazla kafam karışmakta.Ankara'da bu konuda danışmanlık hizmeti veren özel kurum **** kuruluşlar var mı.?

şener güner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 21:53   #1774
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-10-2013
Şehir: Isparta
Mesajlar: 35
Cevizlerin içinin tam dolması için ne yapılması gerek? Yani ceviz içini doldurmak için en çok hangi besinlere ihtiyaç duyar? Özellikle chandlerlerde doğal yollardan her türlü gübrelemeye rağmen ceviz içi dolgun değil, biraz zayıf. Hangi gübreleri kullanmalıyım?

ms200 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 22:28   #1775
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2014
Şehir: bolu
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FERAGNESİM Mesajı Göster
bende böyle bir depo düşünüyorum çoktan beri bademlik için yaptığınız depo hem ucuz olmuş yani bedavaya yakın. Ben çıkma mazot tankerinden plastik depoya kadar araştırıyorum beton depoyuda düşündüm maliyeti çok olur dediler. Hatta eski çıkma mazot tankeri 5-6 bin tl den bahsediliyor. Sizin yaptığınız dikkatimi çekti. Bu ctp boruyu da bilmiyordum. Yani tam anlamadım nasıl yaptınız boruyu nerde kullandınız nasıl kullandınız açıklayıcı yazabilirmisiniz.
Ctp boru fabrikası vardı ilimizde oradan temin ettim.Defolu olduğu için satmıyorlar isteyen alabiliyor plastik su tankı düşünmüştüm ama bu ctp borular çok sağlam malzemen üretilmiş kırılmaz yarılmaz 2 kepçe kum ve 10 torba çimento ile bu deponun zeminini yaptık altına 10 santim beton attıktan sonra boruyu bu beton üzerine oturttuk alt zeminin ortasına kadar 75 ilk Kangal boruyu daha önce koymuştuk dış kısmında da küresel vana koyduk daha sonra içine dışına tekrar beton attık beton çatlamamalıdır için suladık çok şükür suyu beton alttan sızdırmadı şimdilik işimizi görüyor büfene de 3 tarla için tekrar bu ctp lerden almayı planlıyorum 13.5 dönüm daha ceviz dikmem gereken yerim var sukaynaklarından uzak olduğu için taşıma yolu ile bu depolardan damlama su ile cevizlerimi sulamayı planlıyorum ben de ismine doğru kaliteli fidancılık yapan fidancı arıyorum isterseniz özelden görüşüp daha detaylı bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Bu ctp şer temiz su nakillerinde kullanılıyor Sakarya'dan İstanbul'a su taşıyorlar çapı 2.20 yüksekliği 2 dem fazla sanırım 8 ton civarında su alıyor bahçede 80 ceviz var Buda benim işimi görüyor http://www.subor.com.tr/yansite/urun...si/CTPBoru.php

sevdamızceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2014, 12:42   #1776
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevdamızceviz Mesajı Göster
Ctp boru fabrikası vardı ilimizde oradan temin ettim.Defolu olduğu için satmıyorlar isteyen alabiliyor plastik su tankı düşünmüştüm ama bu ctp borular çok sağlam malzemen üretilmiş kırılmaz yarılmaz 2 kepçe kum ve 10 torba çimento ile bu deponun zeminini yaptık altına 10 santim beton attıktan sonra boruyu bu beton üzerine oturttuk alt zeminin ortasına kadar 75 ilk Kangal boruyu daha önce koymuştuk dış kısmında da küresel vana koyduk daha sonra içine dışına tekrar beton attık beton çatlamamalıdır için suladık çok şükür suyu beton alttan sızdırmadı şimdilik işimizi görüyor . Bu ctp şer temiz su nakillerinde kullanılıyor Sakarya'dan İstanbul'a su taşıyorlar çapı 2.20 yüksekliği 2 dem fazla sanırım 8 ton civarında su alıyor bahçede 80 ceviz var Buda benim işimi görüyor İletişim « Subor
Çelik frofilden yapılmış kasa içine birden fazla ctp boru yan yana konulup ve altta da birbirleri ile boru bağlantısı yapılarak hacmi çok daha büyük tek depo yapılabilir.

Ctp boru zemininde sızdırmazlık sağlanarak monte edilirse boru içine ve dışına ayrıca beton atmaya da gerek olmaz çünkü çelik kasa ctp borunun sağa sola hareket etmesini engeller. (çelik kasayı zemine sabitlemeli)

Kolay gelsin.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2014, 19:25   #1777
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevdamızceviz Mesajı Göster
Ctp boru fabrikası vardı ilimizde oradan temin ettim.Defolu olduğu için satmıyorlar isteyen alabiliyor plastik su tankı düşünmüştüm ama bu ctp borular çok sağlam malzemen üretilmiş kırılmaz yarılmaz 2 kepçe kum ve 10 torba çimento ile bu deponun zeminini yaptık altına 10 santim beton attıktan sonra boruyu bu beton üzerine oturttuk alt zeminin ortasına kadar 75 ilk Kangal boruyu daha önce koymuştuk dış kısmında da küresel vana koyduk daha sonra içine dışına tekrar beton attık beton çatlamamalıdır için suladık çok şükür suyu beton alttan sızdırmadı şimdilik işimizi görüyor büfene de 3 tarla için tekrar bu ctp lerden almayı planlıyorum 13.5 dönüm daha ceviz dikmem gereken yerim var sukaynaklarından uzak olduğu için taşıma yolu ile bu depolardan damlama su ile cevizlerimi sulamayı planlıyorum ben de ismine doğru kaliteli fidancılık yapan fidancı arıyorum isterseniz özelden görüşüp daha detaylı bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Bu ctp şer temiz su nakillerinde kullanılıyor Sakarya'dan İstanbul'a su taşıyorlar çapı 2.20 yüksekliği 2 dem fazla sanırım 8 ton civarında su alıyor bahçede 80 ceviz var Buda benim işimi görüyor
Bu kadar uzun bir yazıyı, noktasız, virgülsüz okumak için ayrı bir enerji gerekiyor. Lütfen gerekli noktalama işaretlerini koyunuz.

Mesajlarınızın kolay okunur olması için, nasıl yazmalısınız?

Alıntı:
isterseniz özelden görüşüp daha detaylı bilgi alışverişinde bulunabiliriz.
Böyle bir durum varsa, bunu da özelden yazmalısınız.

Çamtepe beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2014, 14:29   #1778
Ağaçsever
 
agacarkadas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2013
Şehir: düzce
Mesajlar: 49
Sayın, sevdamızceviz,
Bahsettiginiz fabrika Düzce'deki fabrika iseverdiginiz link oraya ait değil
Bir yıl önce ben de aynı yöntemle 15 tonluk bir depo kurdum.O fabrika defolu borularını direk kendisi satmıyor diye biliyorum.O fiyata çok uygun mal etmişsiniz .Ben yaklaşık 2500 TL ye mal etmiştim.Bu boruya talep çok fazla bizim yörede, bedavaya olması imkansız gibi...

agacarkadas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2014, 15:41   #1779
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-08-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 87
Fernor aşılı ceviz fidanı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coztek Mesajı Göster
Uzun lafın kısası ben fernor fidesi seçimi ile ilgili güvenebileceğim satıcıyı nereden bulabilirim, Ankara da ikamet etmekteyim Türkiyenin her yerinden fide alımı yapabilirim, internette gezen çok fazla firma var bu sitede çok fazla ceviz bahçesi kurmuş ve ürün almış üreticiler var bizzat sizlerden bilgi almak istiyorum.
Çağrı bey merhaba,
Bu tür sıkıntıları bu platformda bu işe gönül vermiş bir çok arkadaş eminim yaşamıştır. Bahsetmiş olduğun bu hobi bahçesi büyükse Orman Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu 15 yıl geri ödemesiz krediden faydalanabilirsin. Tabi projelendirmek kaydı ile. Burda bilmen gereken alacağın kredinin işini görebilmesi amacı ile proje alanının en az 15 dönüm ve üzeri olması. Orman Genel Müdürlüğü bu konuda 5 dönüm ve üzeri sahalara projelendirme şartı ile kredi vermektedir. Ancak proje maliyeti göz önünde bulundurulduğunda 5 dönüm için bu proje işi pek ekonomik olmaz derim
Gelelim Ceviz işine piyasada aşılı ceviz diye satılan çok fidan da var fidancıda!
Bu işi gerçekten ciddiyeti ile yapan fidancı arkadaşlarımız da var. Ben Orman Genel Müdürlüğünde danışmanlık yapıyorum ve Orman Mühendisiyim. Kendime ait Tokat/Zile de 70 dönüm bir ceviz bahçem var.Tamamı Chandler/Franguette karışımı. Ankarada fidan bulma konusunda tereddüt yaşıyorsan bide bizim fidanlarımızı gör derim ama başka arkadaşlar gibi 2 senede paraya para demezsin demem. Emek olmadan yemek olmaz her aşılı fidan dikimi takiben ilk yılda üzerinde 1-2 adet moral meyvesi verir bu meyveler de fidanın gövde ve kök gelişimlerini daha iyi yapabilmeleri için büyümeden koparılır. Ekonomik açıdan ürün alman 4-5.yıla sarkar. O yüzden fidan konusunda hangi türe ihtiyac duyarsan **** bahce tesisi konusunda kafana takılan başka bir sıkıntın olursa çekinmeden sorabilirsin. Şimdiden kuracağın bahçede bol kazançlar dilerim.
Ali Rıza UĞURELLİ
Orman Mühendisi
0532 697 54 20

Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2014, 15:58   #1780
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-08-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 87
sn.Deli Derviş;
Araziniz çok güzel görünüyor ancak rakım olarak biraz yüksek satın almadan önce iklim verilerini iyi incelemenizi tavsiye ederim. Toprağın PH oranı biraz yüksek ama biraz para harcayarak bu oran düşürülebilir. Ayrıca Kil oranı da %51 demişsiniz profil çukurundan da anlaşıldığı gibi oldukça ağır bünyeli bir toprak dışardan kum takviyesi ve gübre ile takviye yapabilirsiniz. Dikim yapmadan önce arazinin drenajını da sağlamanız gerekecek. 10.000 lira kaparo verdim demişsiniz vereceğiniz ana meblağ ne kadar bilmiyorum ama bu saha da yapacağınız masraf oldukça fazla gibi görünüyor.

Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2014, 17:43   #1781
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-11-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 1
merhaba arkadaşlar.ben ceviz yetiştiriciliğine hevesli ama bu konuda hiç bir şey yapmamış emekliliğe hazırlanan biir devlet memuruyum.sivaslıyım.yetiştiricilik yapmayı düşündüğüm yer de rakım 1500lerde.karasal iklim hüküm sürmekte.malum sivas iklimi.değerlendirmeyi düşündüğüm arsa yaklaşık 140 dönüm bir alan.su sıkıntısı yoktur.toprak analizi v.s hiç bir şey yaptırmadım henüz.kabaca ön bilgi almak ve tecrübelerinizden faydalanarak hazırlık yapmak istiyorum.şimdiden emeklerinize teşekkür ederim..

oset2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2014, 17:55   #1782
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-07-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 40
Sn. oset2010 sivas'ın neresi.

enginyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 07:21   #1783
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 22
Merhaba arkadaşlar. Aralik ayi içerisinde 500 e yakin ceviz fidani dikecegim. Bir baska arkadaşımdan yine ayni miktarlarda ekim yapacak. Arazilerimizde kiş şartlarından dolayi toprak nemli oldugu için dikimden sonra can suyu vermeyelim, toprak nasıl olsa nemli, belki don falan olursa kokler de donar vs diyor. Ben ise vermemiz gerektiğini savunuyorum. Sizce hangi fikir doğru ?

Ethio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 08:55   #1784
Ağaçsever
 
Feragnesim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-08-2014
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ethio Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar. Aralik ayi içerisinde 500 e yakin ceviz fidani dikecegim. Bir baska arkadaşımdan yine ayni miktarlarda ekim yapacak. Arazilerimizde kiş şartlarından dolayi toprak nemli oldugu için dikimden sonra can suyu vermeyelim, toprak nasıl olsa nemli, belki don falan olursa kokler de donar vs diyor. Ben ise vermemiz gerektiğini savunuyorum. Sizce hangi fikir doğru ?
merhaba ben arkadaşınıza katılıyorum siz dikim yaptığınızda havalar biraz daha soğuyacak. Aralıkta yani suyu verdiğinizde don olursa fidanlarınıza soğuk vurur. Zaten havalar yağışlı gidiyor artık. Bence gerek yok can suyuna.

Feragnesim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 10:01   #1785
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ethio Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. Aralik ayi içerisinde 500 e yakin ceviz fidani dikecegim. Bir baska arkadaşımdan yine ayni miktarlarda ekim yapacak. Arazilerimizde kiş şartlarından dolayi toprak nemli oldugu için dikimden sonra can suyu vermeyelim, toprak nasıl olsa nemli, belki don falan olursa kokler de donar vs diyor. Ben ise vermemiz gerektiğini savunuyorum. Sizce hangi fikir doğru ?
Fidan hangi mevsim dikilirse dikilsin mutlaka can suyu vermekte yarar var. Cansuyu verdikten sonra 20-30 cm yükseklikte kümbet şeklinde etrafını toprakla doldurun. Bu şekilde kökleri dondan korumuş olursunuz ve ilkbaharda da tekrar açarsınız.

hdoğan, karabuz ve ermana beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 10:26   #1786
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 22
Sn.Feragnesim ve ykaya194 cevaplariniz icin tesekkurler. Su verip kumbet yapmak mantikli evet. Ben zaten kumbet yapacaktim ama sizin de fikrinizi alinca içim daha da rahatladı. Ilk sulamayla sıvı humik + fulvik asiti de verebilirim hem bu sekilde. Teşekkürler...

Ethio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 14:32   #1787
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
Bana söylenen şuydu: "yağmur yağarken bile can suyu verin"
buradaki amaç toprağın çökmesini ve hava boşlukların kaybolmasını sağlamak ve kökün kurumasını önlemek

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 14:40   #1788
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Bana söylenen şuydu: "yağmur yağarken bile can suyu verin"
buradaki amaç toprağın çökmesini ve hava boşlukların kaybolmasını sağlamak ve kökün kurumasını önlemek
evet yağmur yağarken dahi verin ancak sonrasın da don tehlikesi varsa fidanın ıslanan toprağını kuru toprak ile örterek don dan korumak lazım.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 20:46   #1789
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
Araştırma

Merhabalar,
Yakın zamanda toprak analizi yaptırarak başlamayı düşündüğüm ceviz bahçesini kurma işlemi öncesi benim kafama takılan konularda tecrübeli üyelerimizin fikirlerine ihtiyaç duyuyorum.
Aşağıda eklediğim resim benim planlamalarını yaptığım arazimi kahverengi çizgilerle gösteriyor. Tarlanın şekli oldukça girintili çıkıntılı, bu durum öncelikle tarla etrafına çekilecek çit açısından oldukça maliyetli olacak bu belli.
Name:  ceviztarla.jpg
Views: 1521
Size:  42.6 KB

Bu işleri yapan hiç bir firma ile henüz bir görüşmem olmadı. Çoğu meyve bahçesi için kullanılan klasik çit mi olmalı yoksa böyle uzun kenarlı tarlalar için önerilebilecek başkaca uygulamalar var mıdır?
Tarlanın en üst (kuzey) ucu ile su kanalının daha altındaki (güneyindeki) dere arası mesafe 280 metre. (Kanaldaki suyun kesilme riski var)
Çizme şeklindeki tarlamızda buğday ve arpa ekimi yapılıyor. Mavi işaretli olan ve tarların hemen altından geçen su kanalı ile tarla arası fotoğraftan ne kadar belli bilmiyorum ama 3 metre kadar kot farkı var ve bu bazı yerlerde 2 metre. Ayrıca tarlanın kuzey ile güney uçları arasında 10 metrelik rakım farkı var yani yüzdesini bilmediğim güney yönüne bakacak şekilde bir eğim var.
Tarlamızın 2 Km. yakınında bir sulama barajı yapıldı. Bu baraj fotoğrafa göre solda batı tarafında. Barajın su akışı tarlamız yönünde. Baraj yeni su tutmaya başladı, sulama kanalları yapımı ihalesi yapılmış ne zaman biter bilmiyorum. Bu nedenle tarlanın hemen altındaki su kanalından veya yukarıda mesafesini yazdığım dereden su temin edilecek.
En yakın ev 210 mt. (Elektrik açısından)
Tarlamız ile toprak zeminli yol arasında başka bir tarla var yola mesafemiz 120 metre. Yola çıkış için bu tarla sahibi ile anlaşmada sorun yok.
Bazı notları önceden aldığımdan aktardığım hususlar karışık kusura bakmayınız.
Ankara-Çankırı arasındaki bu tarlamız için görüşleriniz, önerileriniz henüz işin başında olan bu fakir için önemli.
Teşekkürler

Merzifonluoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 20:57   #1790
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-07-2012
Şehir: KONYA
Mesajlar: 40
Yeriniz vadi gibi duruyor(yanında dere olduğundan). Donlardan etkilenmesi kuvvetle muhtemel. Meyve olarak sadece elma ve şeftali olabileceğini düşünüyorum. Ceviz, badem, kiraz hiç düşünmeyin derim.

enginyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2014, 21:17   #1791
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 22
Merhaba Arkadaşlar. Arazimde en zorlandığım nokta fidan yerlerini belirlemekti. Ya ip kopar ya rüzgar eğer ipi düz gitmez ya biryere takılır çekilen ip **** içinize sinmez işaretlemeler ve sonra uğraş babam uğraş... Sonra aklıma lazer ile işaretleme geldi ve kullanımda acayip zevkli bir uygulama oldu ve sadece abimle ben 1 gecenin karanlığında 35 bin m2 yeri işaretledik. Sadece ana çizgileri tabi araları değil... Gerçekten çok bilimsel bişey yapıyorsun hissi veriyor Lazer dediğim 200 300 mw lık kalem tipli şeylerden. 80 TL civarı. Birde üzerine su terazisi olan ikinci el tripot aldım fotoğraf makinesi satan biryerden 20 TL ye ve lazeri üzerine sabitleyip güzel güzel işaretlemelerimi yaptım. Birde yanıma bol bol pil aldım tabi. 3-4 adamla yapılacak işi ben bu şekilde eğlenerek yaptım. Itiraf ediyorum ben acemi bir çiftçiyim ve bu işe yeni başladım, ip çekme işini de bir türlü beceremedim ama benim gibi acemilik çekenler çıkarsa ileride bu metodu deneyebilir klasik tipte işaretleme nasıl yapılır bilen abilerimiz varsa da tarif ederlerse belki o metodu da kullanmak zorunda kalan olabilir.

Ethio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2014, 18:09   #1792
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Bursa
Mesajlar: 7
Merhaba
Bende bu konuda yeni başlayanlardanım
Yıllarını bu işe vermiş olanlara sorum olacak.Belkide eski konuları deşeceğiz
Chandler ekiminde 7x7 düşünüyorum bu da sık deniyor ise 8x8 yapacağım.Yıllanmış ağaçları olanların deneyimlerini alabilir miyim
***
Bu arada eski yazılanlarda baklava dilimi 8x8 gördüm burda 8x8 lik alana 5 adet Cevzi sığıyor tamam ama traktör nasıl sürecek bunu ?Ortadaki ceviz agacı sorun çıkarmayacak mı ?

esasadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2014, 21:01   #1793
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 3
Merhaba Arkadaşlar

bugün aranıza yeni katıldım. 600 ağaçlık chandler ceviz bahçesi 2-3 yaşında ağaçlar sulama sorunu olmayan orman arazisinden temizlenerek 35 dönümlük devletten kiralanmış 850 rakımlı akdeniz -toroslarda bulunan ve damlaması kurulmuş bahçe ne eder ..? ayrıca bu cevizler kaç yaşında ne kadar ceviz verimi olur ortalama ...şimdiden cevaplar için teşekkürler

mehmet efe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2014, 08:58   #1794
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esasadam Mesajı Göster
Merhaba
Bende bu konuda yeni başlayanlardanım
Yıllarını bu işe vermiş olanlara sorum olacak.Belkide eski konuları deşeceğiz
Chandler ekiminde 7x7 düşünüyorum bu da sık deniyor ise 8x8 yapacağım.Yıllanmış ağaçları olanların deneyimlerini alabilir miyim
***
Bu arada eski yazılanlarda baklava dilimi 8x8 gördüm burda 8x8 lik alana 5 adet Cevzi sığıyor tamam ama traktör nasıl sürecek bunu ?Ortadaki ceviz agacı sorun çıkarmayacak mı ?
8X8 kare dikimde 8x8=64 1000/64 =15.625 dönüme düşen ağaç sayısı
8X8 baklava dikimde 16√3 x2 = 55.42 1000/55.42 =18.04 dönüme düşen ağaç sayısı

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2014, 09:08   #1795
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Bursa
Mesajlar: 7
Sanırım en iyisi 8x8 baklava tarzı dikim.Gönül isterdiki fidancıların dediği gibi 7x3.5 olsun ama mantıken zor.Ancak bizlerin bölgesel imece yapıp o budama makinelerini alalım ama bu da zor gibi.7x4 ve3.5 dikenleri bu konuda anlamak gerçekten zor.Bence bu işe girmeden önce mutlaka 5-10 yaş arası bir bahçeyi dolaşın bakın bakalım aralara


Sent from my iPad using Tapatalk

Denizli258 beğendi.
esasadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2014, 13:14   #1796
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 3
600 ağaçlık chandler ceviz bahçesi 2-3 yaşında ağaçlar sulama sorunu olmayan orman arazisinden temizlenerek 35 dönümlük devletten kiralanmış 850 rakımlı akdeniz -toroslarda bulunan ve damlaması kurulmuş bahçe ne eder ..? ayrıca bu cevizler kaç yaşında ne kadar ceviz verimi olur ortalama .

cevap yok mu bu bahçe ne eder 40 dönüm ormandan 49 yıllığına kiralanmış ...bilen üstatlardan yorum bekliyorum

mehmet efe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2014, 20:30   #1797
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-11-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmet efe Mesajı Göster
600 ağaçlık chandler ceviz bahçesi 2-3 yaşında ağaçlar sulama sorunu olmayan orman arazisinden temizlenerek 35 dönümlük devletten kiralanmış 850 rakımlı akdeniz -toroslarda bulunan ve damlaması kurulmuş bahçe ne eder ..? ayrıca bu cevizler kaç yaşında ne kadar ceviz verimi olur ortalama .
Merhaba ,

Kendi bildiğim ölçüde yardımcı olmak maksadıyla.

35 dönüm arazi devletten değilde para ile alınsa kaç para ederdi. Ordaki arazi fiyatı nedir. Dönüm başı 3-4 lira uygun bir fiyatmıdır.

Elektrik varmı. Veya nekadar uzakta.

Sulama sorunu yok ama sulama işi nasıl çözülmüş damla sulama mı.

Ve asıl soru bu arazinin bakımını kim yapacak. Eğer alan kişi kendi imkanları ile yapamayacaksa arazi küçük olduğu için ciddi bir bakım maliyeti olacak.


Fidanlar ekim yapılırken ormandan kredi alınmışmı.
Toprak işleme nasıl yapılmış.
Yolları,Ulaşımı nasıl.
Etrafı teller ile çevrili mi.


Ortalama hesap ile : 35* 1 = 35 ( böyle bir araziyi satın alma bedeli)
Fidan ekme bedeli : 600 * 30 = 18

50-70 bin lira arası bana göre alıcı bu işlerler uğraşmak istiyorsa uygun olabilir. Satıcı bir şekilde bu işten ciddi şekilde sıkıldıysa ve elinden çıkarmak istiyorsa daha altında fiyatlar söz konusu olabilir.

Ceviz ürün tahmini, Toprak,gübreleme,bakım,sulama ve budamaya ve iklim şartlarına bağlı olarak iyimser tahminlerle 7 sene verime yatacak şekilde.

5 sene 1 kg
6 sene 2 kg
7 sene 10 kg
8 sene 20 kg

chndlr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2014, 16:32   #1798
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-11-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
Selamlar,
Ceviz için gerekli saf madde miktarları nelerdir,dekara ve verime göre?

blaster13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2014, 21:01   #1799
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chndlr Mesajı Göster
Merhaba ,

Kendi bildiğim ölçüde yardımcı olmak maksadıyla.

35 dönüm arazi devletten değilde para ile alınsa kaç para ederdi. Ordaki arazi fiyatı nedir. Dönüm başı 3-4 lira uygun bir fiyatmıdır.

Elektrik varmı. Veya nekadar uzakta.

Sulama sorunu yok ama sulama işi nasıl çözülmüş damla sulama mı.

Ve asıl soru bu arazinin bakımını kim yapacak. Eğer alan kişi kendi imkanları ile yapamayacaksa arazi küçük olduğu için ciddi bir bakım maliyeti olacak.


Fidanlar ekim yapılırken ormandan kredi alınmışmı.
Toprak işleme nasıl yapılmış.
Yolları,Ulaşımı nasıl.
Etrafı teller ile çevrili mi.


Ortalama hesap ile : 35* 1 = 35 ( böyle bir araziyi satın alma bedeli)
Fidan ekme bedeli : 600 * 30 = 18

50-70 bin lira arası bana göre alıcı bu işlerler uğraşmak istiyorsa uygun olabilir. Satıcı bir şekilde bu işten ciddi şekilde sıkıldıysa ve elinden çıkarmak istiyorsa daha altında fiyatlar söz konusu olabilir.

Ceviz ürün tahmini, Toprak,gübreleme,bakım,sulama ve budamaya ve iklim şartlarına bağlı olarak iyimser tahminlerle 7 sene verime yatacak şekilde.

5 sene 1 kg
6 sene 2 kg
7 sene 10 kg
8 sene 20 kg
Hocam su sorunu yok 2 büyük havuz varmış , bulunduğum yere 35 km kredi işini bilmiyorum çektiyse nasıl bir sorun çıkar veya çekip çekmediğini ormandan mı öğrenebiliriz , elektrik var diye biliyorum orada dönümü 7-10 bin arası suyu fazla bile gelir budama ve ilaçlama dışında ne gibi gereksinimleri var çok fazla bakım istiyor mu ?

mehmet efe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2014, 21:24   #1800
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-11-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmet efe Mesajı Göster
Hocam su sorunu yok 2 büyük havuz varmış , bulunduğum yere 35 km kredi işini bilmiyorum çektiyse nasıl bir sorun çıkar veya çekip çekmediğini ormandan mı öğrenebiliriz , elektrik var diye biliyorum orada dönümü 7-10 bin arası suyu fazla bile gelir budama ve ilaçlama dışında ne gibi gereksinimleri var çok fazla bakım istiyor mu ?

Bildiğim ölçüde

Havuzlara su nerden geliyor. Sondajmı vurulmuş,yakında bir su kaynağı var hortummu atılmış yoksa biryerden taşıma su ilemi doluyor.

İşleri sen yapmayacaksan.

* Çapalama/Arazi ıslahı ( Yılda 2-3 sefer olabilir)
* Budama( uzman biri gerekir)
* Gübreleme ve Gübre Maliyeti
* Sulamayı kim nasıl yapacak. Haziran-Ağustos arası gerekir. Sabah ve/veya akşam.
* Güvenli bir yermi keçi sürüsü girebilir mi. o zaman kesin etrafını birşeyle
çevirmek gerekir.

*-- Gübre dışında ve varsa elektrik dışında büyük maliyet işçilik.

Satın alacağın adam tanıdık güvenilir birisi ise özel orman ağaçlandırma projesini senle paylaşabilir. Araziyi nasıl devredecek, devretme hakkı varmı.
Eğer hibe olmayan uzun dönemli(15-20 yıllık) kredi kullanılmışsa ilçeden öğrenebilirsin. Onların onayından geçmiştir.

chndlr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024