![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
küçücük dalda yedi gül altısını rüzgar alır ama biri kalır bulayım diye onu yedi kez cağıracağım seni altısında gelme ama söz ver yedincisinde tek sözümle gel... (Bertolt Brecht) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Düslerin mavi saganaginda bir gece sordu cesur ve yilgin bakisiyla bir kaçak: Seni nasil sevmeli? Ipeksen çildirir yüzlerce tirtil kivrimi suysan tutulmaz bir uçari nem gülüssen tam ortasindan parçalanan bir çelik seni nasil sevmeli? Düslerin mavi saganaginda bir gece solugun solugu susturdugu Afganistan Karanlik kayalarda sakli turkuaz kuytu magaralarda gizemli bir fisilti atesi üfleyen dudak kadar kirilgan her damla terin pusata dönüstügü dünyanin gözyasi ve isyan. Topraga gömülmüs kesik kollu bir heykel renk, ses ve tatlarla yikilan idol akilla duygu ve çatisma ve cansikintisi en ince ayrintilarla yeniden yaratilan çagdas bin tanri... bin tanri daha. Seni nasil sevmeli..? Insanin insani dogurdugu bir ögle vakti - kil ya da kaburga kemiginden degil - mermer serinliginden bir irmak akisindan kuslarin ötüsünden işik selinden insanin insani dogurdugu... Sordu cesur ve yilgın bakisiyla bir kaçak: Turkuaz nerden ulasir çarsilara bilmeden sorgulamadan geçitsizligi seni nasil sevmeli? Düslerin mavi saganaginda bir gece anladim ne zaman düsürdügümü gögsünde ürküntüsüz tek denizi tasiyan o güvercini. Daglari da yitirdim vitrinlerle kusatilmis bir sehrin salginina kaptirip kendimi. Kimbilir kaç kadindan birikmis turkuaz günesin tutsak yani seni nasil sevmeli..? (Zerrin Taşpınar) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
"gözlerine bakarken günesli bir toprak kokusu vuruyor başıma, bir buğday tarlasında, ekinlerin içinde kayboluyorum... Yeşil pırıltılarla uçsuz bucaksız bir uçurum, durup dinlenmeden değişen ebedi madde gibi gözlerin: sırrını her gun bir parça veren fakat hiç bir zaman büsbütün teslim olmayacak olan...." (Nazım Hikmet Ran) |
|
|
|
![]() |
|
|