![]() |
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
(...) günbatımının menevişi sona erince ve soluk alınca kestaneler yaz yorgunluğunun ardından dallardaki kuş cıvıltılarını bastırınca fısıltıları sevdalıların, kıyı gazinosunda caz çalmaya başlayınca denize karşı çıkıp gelecek misin sen bana bunca sınav ve acıdan bunca bocalayış ve düşlerden sonra vakti değil mi artık yazgımıza eğilmenin ve bakmanın ta gözlerinin içine? uykusuzluktan neredeyse başım çatlayacak ağzımda acı-buruk tadı anıların vakti değil mi, sorarım gelmedi mi vakti yaşam üstüne düşünmenin geçmiş günlere bakarak.. yaşam? ama nasıl bir yaşam denize sırtını dönmek bastırmak can evinde o gümbür gümbür uğultusunu orda, kıyıda kaldı ezgin yaşantılar çiğnenmiş çiçekler soğuk külü, sönen ateşlerin öpüşlerden dokunuşlar, kırıntılar duman ve marsık kokuları rastgele bir takım tutkulardan.. Ve ben dönmeyeceğim artık oraya dönmek istemiyorum! bir başka kıyı bulmalıyım ben belirip yükselsin denizden ve dolunay gibi ışıldasın karanlık suların üstünde, eşi benzeri olmayan bir kıyı.. varalım mı bir an önce o kıyıya söz veriyor engin olacak bu gece deniz yalnız hışırtısı duyulacak kayığın, uyuklayan sularda, yalnız, küreklerin şıpırtısı. ve kaplayacak yüzümü tuzlu damlacıklar duyuluncaya kadar ıslığı direkte sabah rüzgarının ve açılıncaya kadar ak yelkenler Ne gitmekte olanda çünkü benim yazgım, ne de gelecek olanda aradaki sınırda tam, denizde.. çağırıyor deniz beni o kıyıya çağırıyor bütün askerlerinin borazanlarıyla. gideceğim ve çarpışacağım ve teslim olmayacağım hiç bir zaman hazır mısın bir tanem narinden daha narin, iyiden daha iyi sen, çocuk düşlerinin gözdesi hazır mısın ötelere yüzmeye buradan? inan ki gece dediğin bir yoldur ancak sabaha doğru.. günbatımı eriyor bekliyorum seni burda, bu kayıkta titreşmesine bakarak yıldızların ve bil ki yorulacak değilim beklemekten... (...) |
|
|
|
|
|