agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni90Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-07-2007, 14:01   #11
Ağaç Dostu
 
Metin Y.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,374
Galeri: 66
Çankırı'da yetişen ve halk tarafından yenilen bitkiler

1-Madımak (martımalak).Yemek ve gözleme

2-Yelmük. Ekmek arasi katık olarak yenir.

3-Angut. Ekmek arası katık olarak yenir.

4-Ebegümeci. Yemeği yapılır.

5-Efelek (Öfelek )yaprağı. Dolması yapılır.

6-Kuzu Kulağı. Katık olarak yenir.

7-Gortgoz. Katık olarak yenir.

8-Gelin Eli. Katık olarak yenir.

9-Kirtil. Katık olarak yenir.

10- Kazandibi. Katık olarak yenir.

11- Ciynak. Katık olarak yenir.

12- Mancar. Kavrularak yoğurtla yemek olarak yenir.

13- Mantar. Kavrularak yoğurtla yemek olarak yenir.

14-Yer elmasi (Şalgam).Çiğ ve yemek olarak yenilir.

15-Kavlan. Kabuğu soyularak sade yenilir.

16-Deredaban. Çift sürülen tarlalardan çikar. Küçük bir bitki köküdür. Yikanarak sade yenilir.

17-İnsan figi. Bugday ve arpa tarlalarinda kendiliginden yetisen bir bitkidir. Bezelyenin küçügünü animsatir. Içerisi açilarak çig olarak yenilir.

18-Nohut. Yeşil halde iken sade olarak yenilir.

19- Mercimek. Yeşil halde iken taze olarak yenilir.

Metin Y. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025