agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni90Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-01-2007, 09:01   #11
ahm10
 
ahmet10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2006
Şehir: KOCAELİ BALIKESİR
Mesajlar: 34
Bu tür yabani bitkiler Edremit körfezi ilçelerinde yeniliyor. Hatta pazarlarda dahi bulabiliyorsunuz. Köylüler pazara getirip yığın yığın satıyorlar. Özellikle turp otu.

Turp otu hardalın çiçeklenmemiş daha taze yere yapışıkken olan hali. aslında biraz çevrenize bakarsanız her yerde var. Ama özellikle sonbaharda zeytin tarlaları sürülüp hasata hazırlanınca bu otlar sanki ekimi , tabi kışın yağmurlarıda yağınca sulaması yapılmış oluyor size sadece hafta sonu zeytin ağaçları altında bıçakla dolaşmak ve bildiklerinizi hasat etmek kalıyor. Aslında bilmeden , farkında olmadan devam eden bu faaliyet ilk baharda zeytinliklerin sürülmesi ile gübre olarak veya hayvanlara otlatılarak ( pek tercih edilmiyor çünkü koyunlar zeytinlerin alt dallarını kemiriyor) her yönden değerlendiriliyor.Bu tür yenilecek bitkileri Kocaeli Darıca pazarında da bulabilirsiniz.

Adalı dediğimiz göçmenler galiba zamanında yunan adalarında göç etmek zorunda kalmışlar Darıca yerleşmişler ve Egeli olduklarından onlarda tüketiyor.Bir de bu otlar sayıldığından daha çok alan maydonozu , kaldirek , eşek helvası , kazayağı bunlardan kazayağı ,ısırganın kaşındırmayanı , ebegümeci (develik) İzmit Perşembe Pazarında var. kazayağının yumurtalısı aynı ıspanak gibi, şekli benzemese de.

canannuman ve mrduran beğendi.
ahmet10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026