![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, Biraz yeşilliği de olsaydı, iyi olurdu. Kökün içinde sert bir yeri vardır, onu temizlerken ayıracaksınız.Çevresindeki kısmı yeniyor.Beyaz çıkan bölüm. Ben etli yemeğini yapıyorum. Etini pişirdikten sonra temizlenmiş sebzeyi ,ilave edip pişmeye bırakınız.Yumuşayınca limonla, unu çırpıp tencereye dökünüz. Birlikte de bir müddet pişsin. Sonrası.... Afiyet olsun. Not: Artık zamanı geçiyor sert olabilir,geç pişer.Sıcak su ilave ediniz pişme sürecinde. Sarmaşık bitkisi, (yemeğini yaptığımız ) çıktıktan sonra . Biz ot yemeği yapmayız genellikle. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Hülya Hanım dediğiniz gibi yaptım. Et pişiremediğim için köfteli yaptım.. Acayip bir şey oldu.. Ya da ben beceremedim bilemiyorum..Ama bu tad pek bana hitap etmedi ![]() ![]() Sarmaşık bitkisi dediğiniz hangisi peki? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
şevket-i bostan
Çok yazık ! bu bitkinin kökünü, sonuna kadar alıp , tabirimi hoş görün; kökünü kazırcasına , neslini tüketme pahasına doğadan topluyorlar. Halbuki kökünün bir kısmı kalacak şekilde alınsa, birkaç ayda bitki aynı güzelliğiyle yeşerecek. Dağ tepe çukurlarla dolu . Çiçekleriyle bir gelin gibi...Nasıl kıyıyorlar anlamıyorum. Tohum yapmaya fırsat bulamadan üstelik. (Sevgili selis amacım seni eleştirmek değil. Ellerinde çuvallarla gelip pazarlarda satmak üzere toplayan, ve de aç gözlülüğünden torbalar dolusu toplayıp hepsini yiyemeden çürütüp çöpe atanlara.) Düzenleyen gultar : 03-06-2012 saat 10:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Labada olmalı..Bizim Çanakkale'de yemeği çok makbuldür.. Google Image Result for http://tr.mydearbody.com/images/bitkiler/labada-otu-efelek.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 491
|
Alıntı:
![]() sanırım gözüme 3,50 hipermetrop az geliyor **** acıkmış ta olabilirim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2020
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
|
Bahçemdeki bu bitki ebegümeci mi? Pembe çiçek açtı. Yenilebilir mi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 502
|
Alıntı:
Kavurması, böreği güzel olur. Afiyet olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Bull's Blood cinsi kırmızın pancarın yapraklarının yendiğini biliyoruz. Detroit Dark Red cinsi kırmızı pancarın yapraklarının yenilip yenmediğini bilen var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
|
Pancar yapraklarinin yendigini biliyorum, tur degisse de yeniyordur sanirim. Pancar yapraklari, dogadaki bazi otlar gibi yuksek oranda oksalik asit iceriyorlar ve fazla tuketilmeleri onerilmiyor. Pisirmek veya kalsiyum icerikli bir besinle yemek (yogurt) bu etkiyi azalttigindan oneriliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
|
arkadaşlar ben izmir urla tarafında yaşıyorum..parasız yaşamayı düşünüyorum ve bunun için kendime bir plan program hazırlıyorum..En önemlisi de yemek ihtiyacı malum..bu kıyı ege bölgesinde yetişip çiğde yiyebileceğim bitkileri araştırıyorum bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3
|
bir de ankara'da yol kenarlarında bile gördüğüm sirken var. kavurup gözleme içi olarak hazırlayabilirsiniz ya da yoğurtla da yenebiliyor. http://1.bp.blogspot.com/-Wp97KUGGeY...s1600/cerz.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bugün biraz turp otu çiçeği biraz da çoban düdüğü( eşek helvası da deniyor) otlarını karıştırıp bir güzel pişirip yedim. Hafif acılığı ile ege otları paha biçilemez lezzette. Boşuna değil Giritlilerin sapasağlam ve tığ gibi olmaları. Bizim bilmediğimiz , tatmadığımız o kadar çok ot biliyor ve yiyorlar ki...Hatta söylenegelen bilindik bir hikayesi de vardır; '' Ot dolu bir tarlaya bir inek bir de Giritli girmiş . Görenler tarla sahibine haber vermeye gitmişler. Adama, tarlana bir inek bir de Girit' li girdi demişler. Adam ineği bırakın ama Giritliyi hemen kovun demiş.'' Biz de nerdeyse 45 yıldır İzmir' de pek çok otu tanıyıp müptalası olduk. Zamanı geldiğinde pazarlarda pek çoğuna ulaşmak çok kolay oluyor. Otları iyi tanıyorsanız, alın elinize bir bıçak ve torba, hem spor hem gezi hem sohbet amaçlı eşinizle dostunuzla çıkın kırlara, dağlara. Hem mis gibi havayı doldurun ciğerlerinize hem toplayın sağlık dolu o güzelim ege otlarını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2016
Şehir: Corum
Mesajlar: 78
|
Çok güzel bilgi olmuş bayılırım doğadan yeşillik toplama ya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2020
Şehir: konya
Mesajlar: 3
|
Şu an toplayıp yemenin tam zamanı olan bir bitki:toklubaşı zira tarlalarda ilaçlama yapıldıktan sonra bu otlar da nasibini alıyor ve sağlıklı doğal hallerinden eser kalmıyor. Vitamin ve mineral açısından zengin olduğu yazıyor, ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynatmak ve ıspanak yemeği gibi pişirmek gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|