Daha önce derlediğim ve formun başka bölümlerinde yazdığım bitki türlerini burada topluyorum.
Sakız otu
Yörede "
sakızaça" olarak tanınıyor taze yaprakları çiğnenirse ağızda,damla sakızı tadında bir tad bırakıyor. Etli yemeği ve haşlanarak salatası çok lezzetli.
Yöresel ismi giritçe de "
Kafkalides":
Taze yaprakları ve köke yakın taze dalları yemek yapılıyor. Girit kültüründe değişik ot yemeklerinin karıştırılarak ve etli olarakyapılan yemeğın adı Yahneran. Gerçekten nefis oluyor.
Stifno
Bambul, it üzümü gibi adlarla da tanınınıyor. Kabak, biber gibi sebzelerle birlikte haşlanıp salatası yapılıyor. Acımsı tadı çok güzel. (Bence) sırayla fotoğraflarını veriyorum.
Sakız otu ile Kafkalidesin latince ismini bilmiyorum bilen arkadaşlar verirse sevinirim. Stifno nun latinca ismi: Solanum Nigrum. Sevgiyle kalın