View Single Post
Eski 03-09-2008, 10:35   #171
melevcan
mavi-yeşil

melevcan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
[QUOTE=peta;105002]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster

Yıldız Parkında özellikle son yıllarda bayanlar gruplar halinde ot toplamaya geliyorlar. Hem spor yapmış oluyorlar hem de sağlık topluyorlar.

Madımak topluyor olabilirler mi ?Bu mevsimde toplanıyor.Pekçok yörede de yemeği ,özellikle de pastırmalı yemeği fazlası ile sevilen yabani bir ot.
Madımak olduğunu sanmıyorum. Yıldız Parkı'na çokça giderim ama madımağa hiç rastlamadım. Yıldız parkında en çok radika ve labada (efelek) vardır. 12 yıl Beşiktaş'da oturduk. Biz de her pikniğe gittiğimizde (hemen her hafta sonu ) radika ya da labada toplardık. Labadalar son zamanlarda azaldı Yıldız Parkı'nda ama radikalar bütün coşkusuyla varlıklarını sürdürüyor.

Kars'ta da bir bitki kökü varmış, çocukları uyutmak için kullanılıyormuş. Bugünlerde bunun ne olduğunu araştırıyorum. Geçenlerde başka bir bitki sormuştum, bir yarışma sitesindeki soruyu cevaplamak için. Bu da yine o sorulardan biri olarak karşıma çıktı. Uyku getiren ya da rahatlatan ne varsa adını yazdım ama olmadı. 12 harfli bir şey, bir türlü bulamıyorum ve hatta Kars'lılar bile cevap veremiyor. Eskiden kullanılıyormuş herhalde ki hatırlamıyorlar. Ama ne olduğunu öğrenirsem, bir fotoğrafını bulup buraya da aktaracağım mutlaka. Yer elmasına benzer bir şey diye düşünüyorum. Çünkü kökü yediriyorlarmış.

Düzenleyen melevcan : 03-09-2008 saat 11:12
melevcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön