![]() |
3 Eklenti(ler)
Echinopsis'imin ikinci tomurcuğu da açtı. Bir kaç fotograf yüklemeden edemedim.:)
|
Kokulu sağlıklı bol çiçekler :)
|
3 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin, sonbahar sürgünleri vermeye başladı. Yaprak ucundaki bir filiz beni heyecanlandırdı. Ama çiçek olma ihtimali yok heralde.
Eklenti 245046 Eklenti 245047 Eklenti 245048 |
Sayın zenfree, seçebildiğim kadarıyla görünen filiz yassı değil yuvarlak, bu da onun çiçek olduğunu gösteriyor.
Gözünüz aydın, selâmlar... |
Ne güzel bir haber. Zafer Bey çok teşekkür ederim.:)
|
Çiçek gibi görünüyor. Hadi yine iyisin :)
|
Bu kadar kısa sürede tomurcuklanmasına inanamadım. Umarım gelişip açar. Teşekkür ederim Sevgili Oğuzhan.:)
|
Gözünaydın Zenfree çok şanslısın :)
|
Sevgili günebakan çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...37&postcount=4 |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4210 |
1 Eklenti(ler)
Crassula Moonglow , tepesine küçük bir kule oluşturmaya başladı. Bu normal mi, yoksa ışık mı yetersiz kaldı anlayamadım.
|
Sevgili zenfree, Crassula Ovata Hobbit kışı nasıl bir ortamda geçirdi?
Soğuktan etkileneceği kesin. Isıtmalı odalarda cam kenarını sever mi dersin? Yoksa ısıtmasız cam balkon mu? Güneş mi gölge mi derken sıra kışın nasıl muhafaza edeceğimize geldi..;) |
Işıktan değildir .Zamanla parçalar büyüyebilir.Ama sanki çiçek tomurcuk yapmaya hazırlanıyor gibi.:)
|
Alıntı:
Ancak diğer crassula ovata yanılmıyorsam beşinci kışını bizimle yaşayacak. Hep dış mekanda kalıyor. Sadece don tehlikesi olduğunda bir kaç hafta içerde ısıtılmayan mekanda kalıyor. Sanırım co hobit de aynı şekilde bakılabilir. Daha doğrusu ben öyle yapacağım.:) |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree bu sukulent midir? Ve sende var mı veya nerden buluruz? Bayıldım çiçeklerine.
Lewisia cotyledon Eklenti 246905Eklenti 246906 Lewisia rediviva Eklenti 246908 Lewisia tweedyi Eklenti 246909 |
Evet sukulent. Ve olağanüstü güzel.:)) Nereden bulursun böyle güzellikleri bilmiyorum. Hemen aramaya başlayalım.:)
|
Wowwwwww muhteşemler :)
|
5 Eklenti(ler)
Sonbaharla birlikte sukulentlerin renkleri değişmeye başladı.
Eklenti 247648 Eklenti 247649 Eklenti 247650 Eklenti 247651 Eklenti 247652 |
İlk sukulentine bayıldım sevgili zenfree, sanırım Graptopellum ailesinden doğrumudur acaba ?
|
Bettyycim teşekkür ederim . Bitki aeonium kiwi. Renkleri sonbaharla birlikte değişti.
|
Resimde farklı çıkmış ya da algı farkı bende de var Aeonium Haworthii ama kiwisi yok oda edinilecek türler arasında ;)
|
Sevgili zenfree,
sukulentlere kızarmak çok yakışmış. Saksı altında çilek taşlar mı var? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025