agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

zenfree 25-09-2011 21:08

2 Eklenti(ler)
Haworthia truncata

Eklenti 248036

Eklenti 248037

acemifüsun 26-09-2011 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 861489)
Sevgili Zenfree bu sukulent midir? Ve sende var mı veya nerden buluruz? Bayıldım çiçeklerine.

Lewisia cotyledon
Eklenti 246905Eklenti 246906

Lewisia rediviva
Eklenti 246908

Lewisia tweedyi
Eklenti 246909

Bak şimdi bu fotoğraflar biz delilere gösterilir mi sevgili limon:) Çok güzeller:) Aklım gitti şimdi:))

Sevgili zenfree bitkilerinizin her biri ayrı güzel ve sağlıklı:) Ellerinize, yüreğinize sağlık. Sizin sayfalarınızda gözlerimiz bayram ediyor:)

acemifüsun 26-09-2011 20:00

Ortak sipariş ile Tohumlarını alalım bari, yetiştiririz:)
Bu linkte tohumlar satılıyor
Lewisia Cotyledon Galaxy Mixed 1 packet (25 seeds)

cemo 26-09-2011 20:04

Off bu renk değişimi..insanın aklını alıyor yahuuuu.
Şeker gibiler şeker. Yer gök sukulent diyorum artık, sayende:))

Oğuzhan 26-09-2011 21:27

Muhteşem renkler.:)

zenfree 26-09-2011 21:30

Sevgili cemo haklısın, akıl bırakmıyor insanda.:))

zenfree 26-09-2011 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 863387)
Bak şimdi bu fotoğraflar biz delilere gösterilir mi sevgili limon:) Çok güzeller:) Aklım gitti şimdi:))

Sevgili zenfree bitkilerinizin her biri ayrı güzel ve sağlıklı:) Ellerinize, yüreğinize sağlık. Sizin sayfalarınızda gözlerimiz bayram ediyor:)

Ortak sipariş ile Tohumlarını alalım bari, yetiştiririz
Bu linkte tohumlar satılıyor
Lewisia Cotyledon Galaxy Mixed 1 packet (25 seeds)

Sevgili acmifüsun çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tohum alıp yetiştirebiliriz. :)

zenfree 26-09-2011 21:44

5 Eklenti(ler)
İlk geldikleri dönemdeki hallerinin linkini ekledim.:) Çok değiştiler gerçekten.

Eklenti 248256
Jovibarba sobolifera
http://www.agaclar.net/forum/785524-post91.htm

Eklenti 248257
Sempervivum laggerri
http://www.agaclar.net/forum/785527-post92.htm

Eklenti 248258

Eklenti 248265
Sempervivum red chief
http://www.agaclar.net/forum/785521-post90.htm

Eklenti 248259
Senecio Rowleyanus
http://www.agaclar.net/forum/772992-post21.htm

PlentyPlant 26-09-2011 22:11

Sukulentlerinize hayran kalmamak mümkün değil Sayın Zenfree. Bir türlü mutlu edemedim bendekileri böyle. Emeklerinize sağlık.

adneser 26-09-2011 22:16

Sayın Zenfree

Hepsi birbirinden güzel elinize sağlık

Vildan Sönmez 26-09-2011 23:21

Sevgili Zenfree saksıda senin, bahçede Cemo'nun sukulentleri rakipsiz, muhteşem.
(Aynı mesajı Cemo'ya da kopyalıyorum)

gülsu 27-09-2011 07:15

sn zenfree kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Emeklerinize sağlık.

yener.T 27-09-2011 07:45

Sayın Zenfree succulentlerin hepside birbirinden güzeller.Bilhassa Senecio Rowleyanus'un bu kadar gelişme göstermesi çok hoş.Ellerinize sağlık.

zenfree 27-09-2011 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 863470)
Sukulentlerinize hayran kalmamak mümkün değil Sayın Zenfree. Bir türlü mutlu edemedim bendekileri böyle. Emeklerinize sağlık.

Sayın PlantyPlant, çok teşekkürler sizin nadir türlere nasıl baktığınızı sayfalarınıza gıptayla izliyoruz. O bitkiler bende olsa halleri nice olur bilmem.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 863473)
Sayın Zenfree

Hepsi birbirinden güzel elinize sağlık

Beğenmenize çok memnun oldum. Saygılarımla.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 863492)
Sevgili Zenfree saksıda senin, bahçede Cemo'nun sukulentleri rakipsiz, muhteşem.
(Aynı mesajı Cemo'ya da kopyalıyorum)

Vildan Hanımcığım, sukulentleri sizin sayfalarınızda göre göre hayran oldum. Başlıklarınızı kaç defa baştan sona okudum inanın bilmiyorum. Sizden bunları duymak ne kadar güzel, ama lütfen bu kadar mütevazı olmayın. Sizin terasınızdakileri örnek almaya çalışıyorum.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 863523)
sn zenfree kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Emeklerinize sağlık.

Sayın gülsu, çok teşekkür ederim. Sizlerin beğenileri beni daha da heveslendiriyor.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serilaaa (Mesaj 863533)
Sayın Zenfree succulentlerin hepside birbirinden güzeller.Bilhassa Senecio Rowleyanus'un bu kadar gelişme göstermesi çok hoş.Ellerinize sağlık.

Sayın serilaaa, teşekkür ederim. S.Rowleyanus iyi gelişti, ancak ne zaman çiçek açacak merak ediyorum. Türlerim sizinkiler gibi günden güne artıyor ben de sizin gibi raf almayı düşünüyorum. Düzenlemeniz bana fikir verdi.:)

nesli6 28-09-2011 09:28

Sayın zenfree Senecio Rowleyanus çok güzel görünüyor, benimde isteyip bir türlü denk getiremediğim bir tür çok sevimli, ayrıca bir Haworthia ve truncatakolik olarak 614. mesajdaki truncatanın yakından görünüşünü merak ettim doğrusu;)

zenfree 29-09-2011 19:45

1 Eklenti(ler)
Sevgili nesil6, teşekkür ederim. Haworthia truncatanın fotografını ekliyorum. Bu kare pek net değil. Akşam eve geldiğimde ışık kaçmış oluyor malesef.:)
Eklenti 248725

nurcanaybay 29-09-2011 20:02

Sevgili Zenfree ;
dün kulaklarınız çınladı mı bilmiyorum ,epeyce adınızı andım :)))

Kaktüslerim den birinin saksısını değiştiriyordum ,işimi bitirip yerine koyuyordum ki olan oldu....şu an vücudumun üst kısmı diken dolu ,göremiyor çıkaramıyorum.İşte o an dan beri
sık sık aklıma geiyorsunuz :)))

zenfree 29-09-2011 20:30

Nurcan Hanım çok geçmiş olsun. Zeytin yağı sürerek çıkarmayı denediniz mi? Bazen işe yarıyor. Bu arada kaktüslerin ve dikenlerin beni hatırlatması çok hoşuma gitti.:))

nurcanaybay 29-09-2011 21:12

Suculent ve Kaktüs = Zenfree

Pehlivanlar gibi yağlandım :))

Sevgiler

MİRBE 29-09-2011 21:21

Sn.zenfree,

Mevsim değişim dönemlerini en çokda sukulentler için seviyorum kendimi balkondan alamıyorum:)

Senecio Rowleyanus bende de var geldiğinde tek köktü yeni bir tane daha görünmeye başladı balkonda duruyor hala çözemedim güneş, ışık, su ihtiyacını?

zenfree 29-09-2011 21:42

Sayın MİBRE, ilk aldığımda kurudukça suluyordum. Daha sonra aldığım seraya tekarar gittiğimde, çok büyük bir s.rowleyanus gördüm. Seranın üst kısmından sızan su ile nemli kaldığını öğrendim. Ve daha sık su vermeye başladım. Miktar çok değil, yazın iki günde bir suladım. 15 günde bir kaktüs besini veriyorum. Aydınlık bir mekanda, güney cephede ve sadece bir saat güneş alıyor. Yazın 12 gün bırakıp gittiğimde tamamen gögeye aldım. Bir zarar görmedi. Artık daha az sulamaya başladım. Gübreyi kestim.

musbet 29-09-2011 21:48

Sevgili zenfree normalde hiç kıskanç biri değilimdir ama sizin kaktüslerinizi sukulentlerinizi gördükçe insanın çıldırası geliyor. çok güzeller çokkkkk akıl kaçırtacak türden bu bitkiler.
ellerinize sağlık ve kocaman bir maşallahhh.

Vildan Sönmez 29-09-2011 21:58

Bir gün bileğimin üstünde bir siyah nokta dokundukça acıyor. Terramycin sürdüm hiç değilse diye. Bir süre sonra sıkmadım, sadece hafifçe bastırdım etrafından. sert ve kalın bir diken fırlayıverdi. Meğer hiç farketmeden benim Orhan Abi kaktüsüme çarpmışım, dimdik girmiş, Diken olduğu hiç belli değildi, sadece siyah bir nokta gibiydi.
Dediğin gibi zeytinyağı da olur, kayganlaşması çıkmasını kolaylaştırıyor. Gülü seven de kaktüs seven de dikenine katlanır.
Hele böyle güzel olduktan sonra....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 864455)
Nurcan Hanım çok geçmiş olsun. Zeytin yağı sürerek çıkarmayı denediniz mi? Bazen işe yarıyor. Bu arada kaktüslerin ve dikenlerin beni hatırlatması çok hoşuma gitti.:))

musbet 30-09-2011 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 854738)
Ben de sizin gibi düşünüyorum, gerçekten de çok çeşit var. Ama hayran olmakla kalmayıp insan edinmek istiyor. Ama bunun sonu yok. Bir yerde dur demek lazım.:))

Beşiktaş'taki kaktüsçüden almıştım. Tek idi. Tekrar gelirse sizin için alabilirim.

Sevgili zenfree mesajınızı okuyalı çok uzun zaman olmuştu ama sizi yormamak için alın diyememiştim. şimdi forumunuzu yeniden inceleyince kaktüs aşkım depreşti:)
o güzel kaktüsten benim için alırsanız çok sevinirim istanbula geldiğimde hem sizi görür hemde kaktüsü sizden alırım tabi sizde isterseniz.

zenfree 30-09-2011 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 864480)
Suculent ve Kaktüs = Zenfree

Pehlivanlar gibi yağlandım :))

Sevgiler

Nurcan Hanım umarım dikenler çıkmıştır.:)

zenfree 30-09-2011 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 864501)
Sevgili zenfree normalde hiç kıskanç biri değilimdir ama sizin kaktüslerinizi sukulentlerinizi gördükçe insanın çıldırası geliyor. çok güzeller çokkkkk akıl kaçırtacak türden bu bitkiler.
ellerinize sağlık ve kocaman bir maşallahhh.

Çok teşekkür ederim. Ben se sizinkileri görünce yakın şeyler hissediyorum.:)) Akıl kaçırtmaları konusunda haklısınız.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 864959)
Sevgili zenfree mesajınızı okuyalı çok uzun zaman olmuştu ama sizi yormamak için alın diyememiştim. şimdi forumunuzu yeniden inceleyince kaktüs aşkım depreşti:)
o güzel kaktüsten benim için alırsanız çok sevinirim istanbula geldiğimde hem sizi görür hemde kaktüsü sizden alırım tabi sizde isterseniz.

Sevgili musbet, bahsettiğiniz kaktüsten şimdiye kadar bir tane gördüm onu da aldım. İşyerime yakın olduğu için sık sık uğruyorum. Gelirse sizin için mutlaka alırım. Hatta fotografını göstereyim bulabilirse getirsin. İstanbul'a geldiğiniz zaman mutlaka haberim olsun, buluşalım lütfen. Size kaktüsü gönderebilirim de ancak kargo gönderme konusunda çok tembelim.:( Bu konuda mutlaka kendimi eğitmem lazım, arkadaşlarıma karşı çok mahçup oluyorum. Sevgili günebakan'a üç aydır bir çeliği gönderemedim gitti. Bu vesile ile kendisinden de özür diliyorum.

zenfree 30-09-2011 17:00

5 Eklenti(ler)
Bir kaç kare daha.

Eklenti 248888

Eklenti 248889

Eklenti 248890

Eklenti 248891

Eklenti 248892

nurcanaybay 30-09-2011 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 865044)
Nurcan Hanım umarım dikenler çıkmıştır.:)

:))) Maalesef hepsi çıkmadı.O kaktüsün bir metre den fazla yanına yaklaşmıyorum ,gördüğüm de de kötü kötü bakıyorum :))) Ama sizin ki lere
güzel güzel bakıyorum :)

Oğuzhan 30-09-2011 20:50

Jelibom şekerler gibi.Tadı nasıl ki :)

sariefe 30-09-2011 21:20

Sevgili zenfree bu bitkileri gerek canlı gerekse fotoğraftan defalarca gördüm ama sizin sayfalarınızda bir başka güzel gözüküyorlar. Bunun sizinle bir alakası olduğu çok açık. Siz bu güzelliklere güzellik katıyorsunuz. Tebrik ederim.

Saygılarımla...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025