![]() |
Sevgili Zenfree sesim çıkmıyor ya bu günlerde, sadece çiçek olmayışından değil, ben de de kayıplar var. En son Taner Bey'den aldıklarımda bile kayıp oldu. Üzülüyoruz tabi ama sağlık olsun, denemeye devam.....
|
Alıntı:
|
Sevgili lir çok güzeldi ama fotograflardaki gibi bozuldu. İnşallah bahara eski halini alır.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz benim öyle sızlanmalarıma bakmayın :) Ben kaktüsleri severim ,çok meraklı olmadığım halde 20 den fazla çeşitim var. Ama, şeklini beğenip alırdım ,ne ismini ne de çiçeğini merak ederdim.Şimdi sayeniz de bilimsel takılıyorum :)) Sevgiler |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın zenfree eğer dikenleri gerçekten pembe olsaymış çok müthiş olurmuş. Harika bir görüntüsü var şimdiden. Güle güle büyütün hepsini.
|
Alıntı:
Bende de mor ve sarısı mevcut. :) İlk gördüğümde özellikle mor haline aşık olmuştum. Lakin son halleri mor - beyaz. Yaşlandılar diyoruz biz evde onlara. Ak düştü saçlarına. Aldığımda ufak beyaz dikenler çıkmaya başlamıştı yeni yeni sarı olandan. Bu işi sadece ticaret zihniyetiyle yapan satıcılardan biriydi bizimki de. O beyaz dikenleri çiçek sanıyordu kendisi. Israrla anlatmama rağmen pek inanmadı onların diken olduğuna. |
Sevgili asuman seninkini hatırlıyorum. Rengi de çok güzel görünüyordu. Satıcın numara yapmış olabilir. Bendeki de dip boya istiyor.:)))
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Echeveria agavoides'i nisan ayında almıştım. İki üç senede ancak saksıyı kaplayabilir demişlerdi. Çok büyüdü. Galiba daha erken kaplayacak.
Eklenti 252441 Eklenti 252442 |
Sayın Zenfree Echeveria agavoides'in 6 ay gibi bir zamanda bu hale gelmesi çok iyi,tabii bakım ve sizin elinizin değmeside buna katkıda bulunmuştur.Şu anda çok güzel gözükmekte çiçeklerinide görmenizi dilerim.Selamlar.
|
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili zenfree,
çok güzel bir arajmanla yine gözlerimizi parlattın. Bir şey sormak istiyorum: Her iksinden de bende var (tabiiki öksüzler) Öndekinin Latince olmayan ismi, yeşim ağacı mı? Teşekkür ederim. |
Sayın hozat, teşekkür ederim.
Önde açan çiçeğe para çiçeği veya anne çiçeği dendiğini forumda görmüştüm. Ancak internet aramalında pek sonuç vermiyor. Latincesi sedum sieboldi. Belki bilen arkadaşlar bizdeki adını yazabilirler. |
Çiçek açan o mu? Eğer böyle güzel bir çiçeğe sahipse, bayramda onu biraz özel bakıma alacağım.
Zaten senin bu sayfanı okudukça, sukulent sevgim iyice depreşmeye başladı. |
Sedum sieboldi çok yakışmış saksıya. Ben hata edip bahceye diktim tek başına. Yarın söküp saksıya almazsammmm:)))
|
Sevgili Zenfree,
Satı Uğurtan arkadaşımız bahçe başlığını açtığında ilk sayfada sedum seiboldi fotoğrafını ekledi : Balkonumda ki güzelliklere devam, Gözbebeğim ilk olan çok zarif,değil mi? Ben de ona bir mesaj yazdım. Gözbebeğim dediğiniz sukulenti çok eskiden annemde vardı. Uçlarında top top top pembe çiçekler açtığında harika olacak Satı'dan cevap : Sayın Vildan hanım gerçekten göz bebeğim çünkü 8 yıl önce kaybettiğim annemin çiçeğiydi demekki anne çiçeğiymiş Daha sonra da bazı mesajlarda böyle andık aramızda ona anne çiçeği dedik. Böylece sedum yeni bir isim aldı sanki. Forumda da farkettim bazı arkadaşlar da farketmeden bu adı kullandı. Yakıştı ama değil mi ? Alıntı:
|
Vildan Hanım hatırlattığınız için teşekkürler. Ve haklısınız çok yakıştı.:))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Zenfree senin sieboldiin de güzel çiçeklenmiş.
Benimkisi ev içinde,kuşlar falan tırtıklamıyor ama yaprakları aynı senin bitkininki gibi oldu.Toprağını mı beğenmiyor,sularken yapraklarına su değmesin mi istiyor acaba,anlamadım. Sevgili Satı Uğurtan'ın sieboldiisini görünce,bendeki 3 minik dalın resmini ekleyesim gelmedi foruma :) Ayrıca,anne çiçeği aslında sedum spectabile için kullanılıyor. Fakat para çiçeği ile ilgili farklı sonuçlar çıkıyor. sedum sieboldii için genelde 3 başlı dam koruğu ismi kullanılıyor. sedum spectabile çiçek yetiştiriciliği www.agri.ankara.edu.tr ninova.itu.edu.tr |
Sevgili ardabora öncelikle verdiğin linkler için çok teşekkürler. Ne güzel bilgiler var.
İsimler konusunu aydınlattığın iyi oldu. Yanlış isimler söylemeyelim. :) Sendeki bitkinin yaprakları da bendeki gibi olduğuna göre belki de kuşlar yapmamıştır. Ben artık her olumsuzluğu kuşlara maletmeye başladım galiba. Sendeki üç dal da olsa çok iyi göründüğünden eminim. Yükle lütfen.:) |
|
Pamuk helva :) )
|
Sevgili Oğuzhan yine mi yiyeceğe benzettin? :)) Ama gerçekten benziyor.
|
Alıntı:
|
Sn zenfree,sayfanızı geziyorum,yarı yoldayken dayanamayıp yazıyorum.Sayfa 9'da Gymnocalycium mihanovichii ve Sedum Burrito'ya bayıldım,bittim resmen.Üzüm salkımı gibi,harika bakmışsınız emeklerinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025