agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

Vildan Sönmez 13-10-2011 19:43

Sevgili Zenfree sesim çıkmıyor ya bu günlerde, sadece çiçek olmayışından değil, ben de de kayıplar var. En son Taner Bey'den aldıklarımda bile kayıp oldu. Üzülüyoruz tabi ama sağlık olsun, denemeye devam.....

jineop 13-10-2011 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 869512)
Bu mesajdaki crassulanın yapraklarında ]

Çok canlı görünüyor, ellerine sağlık.

zenfree 14-10-2011 14:43

Sevgili lir çok güzeldi ama fotograflardaki gibi bozuldu. İnşallah bahara eski halini alır.:)

zenfree 14-10-2011 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 869534)
Ben bu kaktüsü ,haziran ayın da tansaş'tan almıştım.Hani minicik plastik saksılar da satılanlar dan ,onunla birlikte 2 farklı türü de alıp toprak yoğurt kabına dikmiştim.4-5 hafta da 3 'ü de o kadar hızlı büyüdü ki ...deyim tam da yerin de ağzım açık kaldı :))) . Bir de yılan gibi uzayıp giden çiçek sapını görünce resmen hayran kaldım .

Bir kaç hafta önce pazar da görünce bir tane daha aldım ,üstelik 2 tl :))
Sevincimi tahmin edersiniz.

Sevincinizi tahmin ediyorum. Ancak kaktüs hastalığını yakalandığınızı da tahmin ediyorum Nurcan Hanım.;) Yazdıklarınız hiç iyiye alamet değil benden söylemesi.;)

zenfree 14-10-2011 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 869590)
Sevgili Zenfree sesim çıkmıyor ya bu günlerde, sadece çiçek olmayışından değil, ben de de kayıplar var. En son Taner Bey'den aldıklarımda bile kayıp oldu. Üzülüyoruz tabi ama sağlık olsun, denemeye devam.....

Malesef kayıplar oluyor. Özellikle kayıpları bu sayfadan paylaşmayı önemsiyorum. Tecrübelerimizi yazarsak, sonrasında daha az hata yaparız.

nurcanaybay 14-10-2011 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 869816)
Sevincinizi tahmin ediyorum. Ancak kaktüs hastalığını yakalandığınızı da tahmin ediyorum Nurcan Hanım.;) Yazdıklarınız hiç iyiye alamet değil benden söylemesi.;)

Siz benim öyle sızlanmalarıma bakmayın :)
Ben kaktüsleri severim ,çok meraklı olmadığım halde 20 den fazla çeşitim var.
Ama, şeklini beğenip alırdım ,ne ismini ne de çiçeğini merak ederdim.Şimdi sayeniz de bilimsel takılıyorum :))

Sevgiler

bettyycim 14-10-2011 20:28

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 869512)
Bu mesajdaki crassulanın yapraklarında temmuz ayında lekeler oluşmaya başlamıştı. Ağustos ayında problem bütün bitkiyi sardı. Yapraklarda ve bazı dallarda çürümeler çoğaldı. Aşağıdaki görüntü oluştu.

Eklenti 251110

Eklenti 251111

Bitkiyi kaybettiğimi düşünmeye başladım. Ve tüm yapraklarını ve çürüyen dallarını budadım. Yeniden sürgün çıkarmaya başladı. Çok sevindim. Umarım eski güzel görüntüsüne kavuşur.

Eklenti 251112

Sevgili Zenfree, crassula rattrayinizin haline üzüldüm size benimkiyle ziyarete geldim ama benim de Adromischus Cooperim lekelendi nedendir acaba :confused:

AizoaceaeFAN 15-10-2011 11:04

Sayın zenfree eğer dikenleri gerçekten pembe olsaymış çok müthiş olurmuş. Harika bir görüntüsü var şimdiden. Güle güle büyütün hepsini.

asumandilek 17-10-2011 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 868173)
Bu kaktüsü boyamışlar. Satıcı yeni çıkan dikenlerin de pembe çıktığını söyledi. Bence doğal renginde çıkacak. Çok merak ettim ve aldım. Üsteki dikenler beyaz çıkmaya başladı gibi.

Eklenti 250413

Eklenti 250414

Bende de mor ve sarısı mevcut. :) İlk gördüğümde özellikle mor haline aşık olmuştum. Lakin son halleri mor - beyaz. Yaşlandılar diyoruz biz evde onlara. Ak düştü saçlarına. Aldığımda ufak beyaz dikenler çıkmaya başlamıştı yeni yeni sarı olandan. Bu işi sadece ticaret zihniyetiyle yapan satıcılardan biriydi bizimki de. O beyaz dikenleri çiçek sanıyordu kendisi. Israrla anlatmama rağmen pek inanmadı onların diken olduğuna.

zenfree 24-10-2011 16:07

Sevgili asuman seninkini hatırlıyorum. Rengi de çok güzel görünüyordu. Satıcın numara yapmış olabilir. Bendeki de dip boya istiyor.:)))

zenfree 24-10-2011 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 869905)
Sevgili Zenfree, crassula rattrayinizin haline üzüldüm size benimkiyle ziyarete geldim ama benim de Adromischus Cooperim lekelendi nedendir acaba :confused:

Bettyycim rattrayi çok güzel görünüyor. Umarım bendeki de böyle güzelleşir.:) Adromischus'un lekesi güneş yanığı olabilir mi acaba?

zenfree 24-10-2011 19:25

2 Eklenti(ler)
Echeveria agavoides'i nisan ayında almıştım. İki üç senede ancak saksıyı kaplayabilir demişlerdi. Çok büyüdü. Galiba daha erken kaplayacak.

Eklenti 252441

Eklenti 252442

yener.T 25-10-2011 07:56

Sayın Zenfree Echeveria agavoides'in 6 ay gibi bir zamanda bu hale gelmesi çok iyi,tabii bakım ve sizin elinizin değmeside buna katkıda bulunmuştur.Şu anda çok güzel gözükmekte çiçeklerinide görmenizi dilerim.Selamlar.

zenfree 29-10-2011 19:45

3 Eklenti(ler)
Sedum aranjmanımın çiçekleri nihayet açtı.:)

Eklenti 253237

Eklenti 253238

Eklenti 253239

hozat 29-10-2011 19:58

Sevgili zenfree,

çok güzel bir arajmanla yine gözlerimizi parlattın.

Bir şey sormak istiyorum:
Her iksinden de bende var (tabiiki öksüzler)
Öndekinin Latince olmayan ismi, yeşim ağacı mı?

Teşekkür ederim.

zenfree 29-10-2011 20:08

Sayın hozat, teşekkür ederim.

Önde açan çiçeğe para çiçeği veya anne çiçeği dendiğini forumda görmüştüm. Ancak internet aramalında pek sonuç vermiyor. Latincesi sedum sieboldi. Belki bilen arkadaşlar bizdeki adını yazabilirler.

hozat 29-10-2011 20:36

Çiçek açan o mu? Eğer böyle güzel bir çiçeğe sahipse, bayramda onu biraz özel bakıma alacağım.
Zaten senin bu sayfanı okudukça, sukulent sevgim iyice depreşmeye başladı.

cemo 29-10-2011 20:54

Sedum sieboldi çok yakışmış saksıya. Ben hata edip bahceye diktim tek başına. Yarın söküp saksıya almazsammmm:)))

Vildan Sönmez 29-10-2011 21:17

Sevgili Zenfree,
Satı Uğurtan arkadaşımız bahçe başlığını açtığında ilk sayfada sedum seiboldi fotoğrafını ekledi :

Balkonumda ki güzelliklere devam,
Gözbebeğim ilk olan çok zarif,değil mi?

Ben de ona bir mesaj yazdım.

Gözbebeğim dediğiniz sukulenti çok eskiden annemde vardı. Uçlarında top top top pembe çiçekler açtığında harika olacak

Satı'dan cevap :

Sayın Vildan hanım gerçekten göz bebeğim çünkü 8 yıl önce kaybettiğim annemin çiçeğiydi demekki anne çiçeğiymiş

Daha sonra da bazı mesajlarda böyle andık aramızda ona anne çiçeği dedik. Böylece sedum yeni bir isim aldı sanki.
Forumda da farkettim bazı arkadaşlar da farketmeden bu adı kullandı.
Yakıştı ama değil mi ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 874341)
Sayın hozat, teşekkür ederim.

Önde açan çiçeğe para çiçeği veya anne çiçeği dendiğini forumda görmüştüm. Ancak internet aramalında pek sonuç vermiyor. Latincesi sedum sieboldi. Belki bilen arkadaşlar bizdeki adını yazabilirler.

zenfree 29-10-2011 22:16

Vildan Hanım hatırlattığınız için teşekkürler. Ve haklısınız çok yakıştı.:))

zenfree 29-10-2011 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 874355)
Çiçek açan o mu? Eğer böyle güzel bir çiçeğe sahipse, bayramda onu biraz özel bakıma alacağım.
Zaten senin bu sayfanı okudukça, sukulent sevgim iyice depreşmeye başladı.

Sayfalarım sizin sukkulent sevginizi artırıyorsa ne mutlu bana.:)

zenfree 29-10-2011 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 874365)
Sedum sieboldi çok yakışmış saksıya. Ben hata edip bahceye diktim tek başına. Yarın söküp saksıya almazsammmm:)))

Sevgili cemo, sieboldi sarkan bir tür. Toprağa diktiğin zaman sarkacak alan bulamıyor bence. Yerden biraz yüksekte olsun ki rahat rahat sarksın. Şimdi sen ne güzel düzenlemeler yaparsın. Bekliyorum.:)

cemo 29-10-2011 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 874419)
Sevgili cemo, sieboldi sarkan bir tür. Toprağa diktiğin zaman sarkacak alan bulamıyor bence. Yerden biraz yüksekte olsun ki rahat rahat sarksın. Şimsi sen ne güzel düzenlemeler yaparsın. Bekliyorum.:)

Tevekkel yapışıp kaldı toprağa benimkisi. Çiçeği geçsin hemen saksıda.

ardabora 30-10-2011 12:54

Zenfree senin sieboldiin de güzel çiçeklenmiş.

Benimkisi ev içinde,kuşlar falan tırtıklamıyor ama yaprakları aynı senin bitkininki gibi oldu.Toprağını mı beğenmiyor,sularken yapraklarına su değmesin mi istiyor acaba,anlamadım. Sevgili Satı Uğurtan'ın sieboldiisini görünce,bendeki 3 minik dalın resmini ekleyesim gelmedi foruma :)

Ayrıca,anne çiçeği aslında sedum spectabile için kullanılıyor. Fakat para çiçeği ile ilgili farklı sonuçlar çıkıyor. sedum sieboldii için genelde 3 başlı dam koruğu ismi kullanılıyor.

sedum spectabile

çiçek yetiştiriciliği

www.agri.ankara.edu.tr

ninova.itu.edu.tr

zenfree 30-10-2011 13:20

Sevgili ardabora öncelikle verdiğin linkler için çok teşekkürler. Ne güzel bilgiler var.

İsimler konusunu aydınlattığın iyi oldu. Yanlış isimler söylemeyelim. :) Sendeki bitkinin yaprakları da bendeki gibi olduğuna göre belki de kuşlar yapmamıştır. Ben artık her olumsuzluğu kuşlara maletmeye başladım galiba. Sendeki üç dal da olsa çok iyi göründüğünden eminim. Yükle lütfen.:)

ardabora 30-10-2011 14:44

E buyur o zaman..

sedum sieboldii

Oğuzhan 30-10-2011 20:56

Pamuk helva :) )

zenfree 31-10-2011 19:01

Sevgili Oğuzhan yine mi yiyeceğe benzettin? :)) Ama gerçekten benziyor.

zenfree 31-10-2011 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 874637)
E buyur o zaman..

sedum sieboldii

Tahmin ettiğim gibi çok şık görünüyor. Ama nasıl oluyor da dik duruyorlar anlayamadım.:)

ipektuğçe 04-11-2011 00:35

Sn zenfree,sayfanızı geziyorum,yarı yoldayken dayanamayıp yazıyorum.Sayfa 9'da Gymnocalycium mihanovichii ve Sedum Burrito'ya bayıldım,bittim resmen.Üzüm salkımı gibi,harika bakmışsınız emeklerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025