agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

zenfree 04-11-2011 00:43

Sayın ipektuğçe güzel sözleriniz için teşekkür ederim.:) Beğenmenize memnun oldum.

sevim.K 04-11-2011 02:48

Hayran olduğum sukulentlerin güzel sahibi; bütün içtenliğimle kurban bayramınızı kutlarım, sevgilerimle:)

Hhatice 04-11-2011 15:05

Benimde bahçede açtı .Yağmurlardan etkilenmedi .Saksıda duruyor.Yine de içeri almak gerekir diye düşünüyorum

Arkadaşlarımın bayramını da bu vesile ile kutluyorum .

zenfree 04-11-2011 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 876400)
Hayran olduğum sukulentlerin güzel sahibi; bütün içtenliğimle kurban bayramınızı kutlarım, sevgilerimle:)

Sevim Hanım bu güzel sözleriniz çok teşekkür ederim.:) Size de iyi bayramlar,sevgiler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 876533)
Benimde bahçede açtı .Yağmurlardan etkilenmedi .Saksıda duruyor.Yine de içeri almak gerekir diye düşünüyorum

Arkadaşlarımın bayramını da bu vesile ile kutluyorum .

Hatice Hanım ben geçen kış sadece kar yağdığında içeri almıştım. Ben de sizin ve tüm forum üyelerinin bayramını kutluyorum. Selamlar.:)

zenfree 05-11-2011 19:57

3 Eklenti(ler)
Problemler...:(

Eklenti 254495

Bu echinopsiste malesef kabuklu bite benzer oluşumlar var.

Eklenti 254497

Eklenti 254496

Malesef sedumdaki bu bitlerden kurtulamıyorum.:(

zenfree 05-11-2011 20:23

2 Eklenti(ler)
Neyse biraz da güzelliklerden bahsedelim.:)

Eklenti 254498

Yılbaşı çiçeğimde tomurcuklar var. Bakmasını bir türlü beceremedim. Ölümlerden döndü. Şimdi bulunduğu yeri temizlemek için bile kımıldatmıyorum.:) Bu bitki için Sevgili Sarıefe'ye teşekkür ederim. Kendisi bitkilerine o kadar özenli bakıyor ki, biraz stres yaptım galiba.:)))

Eklenti 254499

Astrophytum myriostigma tomurcuklu. Açacak mı bilemiyorum. Salvador isimli echinopsisimde de tomurcuk vardı, dış mekandaydı malesef kurudu. Aynı akibete uğramasın diye içeri aldım. Doğru mu yaptım bilemiyorum, belki de uyumasına izin vermeliydim.

zenfree 05-11-2011 20:54

4 Eklenti(ler)
Yeniler... :)

Eklenti 254500

Aeonium arboreum, saksısını değiştirdim, daha mutlu gibi.

Eklenti 254501

Kalanchoe thyrsiflora. Henüz saksısını değiştirmedim, nasıl bir saksıya dikmeliyim karar veremedim. Beşiktaş'daki kaktüsçüye her uğradığımda en az iki saksıyla eve dönüyorum.:( Bu da oradan. Ama sanırım her giden birşeyler alıyor. Değil mi Ferda Hanım.;)

Eklenti 254502

Echeveria setosa. Bu da Beşiktaş'tan.

Eklenti 254503

Euphorbia flanaganii. Yani öyle olmasını ümit ediyorum desem daha doğru.:)

zenfree 05-11-2011 21:02

3 Eklenti(ler)
Bunları da bayram şekeri diye kabul edin lütfen.:)

Sonbaharla birlikte renkler daha bir belirginleşti. Aranjmanlarımın keyifleri yerinde.

Eklenti 254508

Eklenti 254509

Eklenti 254510

ardabora 05-11-2011 21:33

bu resimde, ilk saksıdaki sedum rubrotinctumun üstünde duran gri-yeşik sukulentin adı ne?

Aynısı bende de var ve günlerdir adını arıyorum,acayip sevindim sende de olduğunu görünce...

Oğuzhan 05-11-2011 22:02

Hepsi birbirinden güzel.Hayırlı uğurlu olsun. İyi Bayramlar ..

Vildan Sönmez 05-11-2011 23:25

İyi bayramlar sevgili zenfree, aranjmanlar çok güzel ama da saksı da çok hoş.

zenfree 07-11-2011 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 876894)
bu resimde, ilk saksıdaki sedum rubrotinctumun üstünde duran gri-yeşik sukulentin adı ne?

Aynısı bende de var ve günlerdir adını arıyorum,acayip sevindim sende de olduğunu görünce...

Sevgili ardabora, malesef ben de uzun süredir araştırıyorum. Benzettiğim bir kaç tür var ama emin değilim.

Vildan Hanım, Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar.:)

Güngör Salman 07-11-2011 18:09

Sevgili zenfree,

http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-img_4520.jpg
Size bu kaktüsten iki tane aldım istediğiniz zaman gönderirim sevgiler.

zenfree 07-11-2011 22:33

Güngör Hanım beni çok mahçup ettiniz. Size nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum. En güzel bayram hediyesi oldu bana.:) Sevgili musbet'in sayfasına yazdıklarımı unutmamışsınız. Çok zarifsiniz. Sevgiler...

Ferda Ülkümen 07-11-2011 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 876883)
Beşiktaş'daki kaktüsçüye her uğradığımda en az iki saksıyla eve dönüyorum.:( Bu da oradan. Ama sanırım her giden birşeyler alıyor. Değil mi Ferda Hanım.;)

Sorma zenfree, aklım hala orada.

zenfree 07-11-2011 22:51

Kaktüsçü tezgahını daha da genişletecekmiş. İlginç projeleri var.:) Birgün birlikte gidelim. Benim de büyük echeverialarda aklım kaldı. Sizin türleri ne zaman görebiliriz. Foruma yükleyin lüfen.:)

limon 08-11-2011 11:17

1 Eklenti(ler)
Eklenti 254628
Bundan bende de var. Kıbrısta arkadaşımın bahçesinde, bonsai formunu almış bir saksıda duruyordu.(arkadaşım yoğun çalıştığından hiç ilgilenmiyor, sulamayı bile unutuyor) Tam döneceğimiz gün oğlu bisikletle çarpınca 2 tanesi yere düşmüş, görünce aldım. Suya koy 3 günde kökleniyor dedi, dediğini yaptım, daha ilk gün kök salmaya başlayınca çok şaşırdım. :) Diktiğimde yumurta büyüklüğünde 2 yumruydular, büyük saksıya diktim, toprağı güzeldi, sadece suladım, lahana gibi açılmaya başladılar. Ben top top halini daha çok seviyordum ama benimkiler kocaman yapraklı, lahanamsı oldular. :)

Bir de seninki gibi gövdesi yok tabii, tepeden kopanları alıp diktiğim için. Onunki de uzun gövdeye sıralanmış şekildeydi. Şimdi yeni sürgünleri nereden nasıl verecek diye merakla bekliyorum.

Vildan Sönmez 09-11-2011 19:47

Beşiktaş'taki kaktüsçüye gitmek farz oldu ;););)

zenfree 09-11-2011 22:32

Sevgili Limon bence bu merakını Vildan Hanım giderebilir. Kendisinin çok güzel bir a.arboreum'u var. :)

Vildan Sönmez 09-11-2011 23:12

1 Eklenti(ler)
Keşke olsaydı, bu son fotoğraflarından biri. Yapraklar alttan döküldü, kıvrım kıvrım oldu ve kaybettim. Ama Kasım sonu Datça'dayım, kısmette, annesinden bir iki yumru alıp yine ekeceğim, çünki çok güzel gerçekten. Forumda bazı arkadaşlara yollamıştım dilerim onlarınki yaşıyordur...
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 877501)
Sevgili Limon bence bu merakını Vildan Hanım giderebilir. Kendisinin çok güzel bir a.arboreum'u var. :)

zenfree 09-11-2011 23:49

Çok üzüldüm. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de yapraklarını döküp, sonra yeniden sürgünler vermişti. Belki yine canlanır.

ardabora 10-11-2011 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 877065)
Sevgili ardabora, malesef ben de uzun süredir araştırıyorum. Benzettiğim bir kaç tür var ama emin değilim.

Vildan Hanım, Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar.:)

Bu sukulentin bir Pachyphytum olduğunu düşünüyorum,sen hangi türler arasında kaldın merak ettim.

Pachyphytumların çoğu birbirine benziyor,işin içinden çıkamadım...Dipsiz bir kuyu gibi...İşin kötüsü insanda hastalık yapıyor (en azından bu isim bulma işi bende hastalık yaptı) Bitki de küçük olunca nedir ne değildir anlayamıyorum.

Ama bizimkisine benzeyen bir kaç çeşit kestirdim gözüme.Çiçek açmadan çoğunun türü anlaşılmıyor. Bir iki yabancı forum buldum,bilir kişiler soruları cevaplıyor. Orada bile melez türlerin isimlerini bulabilmek için "çiçeğini görmemiz lazım" diyorlar.

Pachyphytum sp.

Pachyphytum glutinicaule

Alttaki ikisi aynı tür aslında...

Pachyphytum clavifolium

pachyveria clavifolia (Synonym: Echeveria clavifolia, Pachyphytum clavifolium)

zenfree 10-11-2011 18:20

Gerçekten tespit etmek çok zor. İsim bulma hastalığından ben de muzdaribim.:)) Graptosedum 'Francesco Baldi' de olabilir. Ya da PACHYVERİA 'Scheideckeri’ de olabilir. Ama yaprak uçları pachyverialar gibi sivri değil. Ancak bu bitkiler mevsimlere göre inanılmaz değişiklik gösteriyorlar.

nesli6 10-11-2011 22:28

Sayın zenfree arajmanları yeni görüyorum, harikalar:) sukulent arajmanları çok hoş oluyor, sizde çok güzel düzenlemişsiniz elinize sağlık;)

ardabora 11-11-2011 08:41

Evet dediğin doğru,özellikle kış aylarında renkleri açılıyor,yazın gerçek formunu buluyor bu sukulent ailesi.

Demek ki yaza kadar beklememiz lazım,hem bitki gelişecek hem de çiçeğini gösterecek.Yoksa daha çok arar dururuz.

şenol dalkıran 13-11-2011 10:20

Sayın zenfree 704 nolu mesajın son fotodaki sukulentin adı nedir acaba,bende de var ama ismine daha ulaşamadım.Echeveria setosa **** bayıldım,güle güle büyütün.

zenfree 13-11-2011 22:25

Şenol Bey teşekkür ederim. Sorduğunuz linkteki bitkiyse sedum treleasei.

http://www.agaclar.net/forum/778643-post45.htm

sariefe 16-11-2011 01:24

Sevgili zenfree merhaba, nette gezinirken 656 numaralı mesajınızdaki bitkinizi gördüm ve uzun zamandır foruma karşı olan ilgisizliğimi bu bitkinin ismini sizinle paylaşmak için bozdum. Uzun lafın kısası belki siz de biliyorsunuzdur ama bitkiniz Mammillaria gracilis cv. Arizona Snowcap ;) Selamlar...

zenfree 16-11-2011 19:10

Sevgili sarıefe hoşgeldin. Seni ve bilgi dolu, seviyeli yazılarını özledik. " Foruma karışı ilgisiziliğimi" demişsin lütfen daha fazla ilgisizlik etme.:) Sizler yazmayınca acaba ben de mi yazmasam diyorum. Ama bu suskunluğu benim kaktüsüm için bozduğuna çok memnun oldum. Çok teşekkür ederim. İsmi hemen ekliyorum. Sevgiler.

zenfree 29-11-2011 10:54

Vildan Hanım'ın geçen hafta Eminönü'nden aldığı Sinocrassula yunnanensis uzun süredir edinmek istediğim bir türdü. Dün zamanım oldu. Cemo ve bana almak için Eminönü'ne gittim. Vildan Hanım'ın tarif ettiği çiçekçiyi hemen buldum. İki adet bitki vardı. Tabi çok sevindim. Fiyatını sordum, 45 TL. yanıtını alınca inanamadım.:) Tekrar tekrar sordum, yanlış bitkiyi işaret ettiğimi düşündüm. Ama fiyatta israr ediyordu.

Ben de Vildan Hanım'a telefon ederek bitkiyi ne kadara aldığını sordum. Kendisi aynı bitkiyi 15 TL'ye almış.:)) Tabi satın almadım. Ancak fiyatlar konusunda nasıl dolandırıldığımızı görmemiz açısından buraya yazmak istedim. Aynı çiçekçi Vildan Hanım'a bitkilerin Ediz Hun tarafından getirildiğini söylemişti. Orada çiçek satan bir kaç esnafla görüştüm, dükkan sahiplerinin asla böyle bir şey yapmayacağını, seyyar satış yapanların böyle yaptığını söyledi. Eminönü'ne giderseniz aklınızda bulunsun.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025