![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kargo konusunda bende hiç iyi değilim ayrıca kargoda çiçeklere yazık ediyorlar perişan oluyor çiçekler. Kız kardeşim mecidyeköyde oturuyor normalde, şuanda şehir dışında bahara doğru dönecek.o döndükten sonra bende istanbula gelmek istiyorum bakalım ama nasip kısmet. Eğer gelirsem mutlaka sizinle tanışmak istiyorum. |
Çok sağlıklı gözüküyorlar sevgili Zenfree :)
|
Alıntı:
|
Crassula gollum çok güzel büyümüş. Kırmızılıklarını hiç bu kadar canlı görmemiştim. Gerçekten hem parlaklığı hem de canlı kırmızılıklarıyla muhteşem olmuşlar. Elinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Beğenileriniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bitkiler o kadar güzel ki, sadece doğru ışığı yakalamaya gayret edip deklanşöre basıyorum.:) Bendeki C.Gollum'un yaprakları mevsime göre biraz değişse de uçları hep renkli idi (İlk sayfada mart ayında çekilmiş fotografı var). Sonbaharla birlikte iyice kızardı, sanki sucul bitkileri andırıyor. Çatıda tamamen açık mekanda öğleden sonra tüm gün güneşte. Kuzey batıdan rüzgar aldığını da söyleyebilirim. Bu nedenle dallardan biri tamamen yana yattı. Geçen sene c.ovata bütün bir kışı orada geçirdi sadece kar yağdığında ve don olacağı zaman içeriye aldım. Çiçeklendi ve çok güzel gelişti. Aynı aileden olduklarını düşünerek ikisini aynı mekanda tutuyorum. |
Alıntı:
|
Sevgili zenfree,
Adının "sukulent" olduğunu bilmeden çok sevdiğim bu bitkiler, sizin ellerinizde görsel bir şölene dönüşüyor. O kadar güzeller ki, onları sevmeye devam etme isteğimi atırdığınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle... |
Sayın Hozat, sayfama hoş geldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. :) Saygılarımla.
|
Alıntı:
|
Sen de mi cemo? :)))
|
bende bende:))
Böyle mi güzel çekilir bunlar ya. Böyle güzel de bakılmaz ki. Dost çatlatanlara bak yahu:)) |
Zehirli, zehirli uzak durun:rolleyes::D
|
Bu kızın açtığı başlıklarda zehirli zaten. Yine uyutmıyacak bizi yahuu:))
Gece gece ABD sukulentlerine bak dur şimdi:)) Madem 1 ay önce açsaydın da getirtseydik:(( Valla aklımı sıyırtacam ve sebebi sensin:)) |
Zenfree keşke haber verseydin uyku hapı falan getirseydik.. ;) Ben de kilitlendim oraya :(
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Yeni aldığım bir kaç kaktüs. İsmilerini ekleyeceğim.
Eklenti 250408 Eklenti 250409 Eklenti 250410 Eklenti 250411 |
2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsü boyamışlar. Satıcı yeni çıkan dikenlerin de pembe çıktığını söyledi. Bence doğal renginde çıkacak. Çok merak ettim ve aldım. Üsteki dikenler beyaz çıkmaya başladı gibi.
Mammillaria gracilis cv. Arizona ( İsim için Sevgili Sarıefe'e teşekkür edeiyorum.) Eklenti 250413 Eklenti 250414 |
Ah şu satıcılar :D Yeni çıkanların rengi burdan gördüğüm kadarıyla ap ak ;)
|
Alıntı:
|
Satmak için allayıp pulluyorlar, deli olmak içten bile değil.
Elleri kırılasılar diyeceğim, diyemiyorum. Alıntı:
|
Hangi satıcı sadece dikenlerini tek tek boyayacak zamanı ayırmak ister? Maliyeti artmış, zarar etmiştir bunu satan. :)
|
Sevgili Zenfree ;
2 saatte 14. sayfaya kadar gelebildim ,paylaştığınız her kareyi zevkle seyrettim. Verdiğiniz bilgilerle birlikte görsel bir şölen ...bayıldımmm ,bu ara da bazı kaktüslerimin de ismini öğrenmiş oldum :)) Teşekkürler. |
Pembeli konusunda yazdıklarınıza katılıyorum. En azından silikon ya da iğne ile işlem yapılmadığı için sevinebilirim. Hatta bayanlar da saçlarını boyatıyor ya, değişiklik olsun diye.:))) Umarım fazla zararı olmuyordur. Zamanla renk çıkacak mı merak ediyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kuşların mesaileri devam ediyor malesef. Sempervivumu kökünden çıkarıyorlar. Çok ama çok kızıyorum. :mad:
Eklenti 251085 |
3 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki crassulanın yapraklarında temmuz ayında lekeler oluşmaya başlamıştı. Ağustos ayında problem bütün bitkiyi sardı. Yapraklarda ve bazı dallarda çürümeler çoğaldı. Aşağıdaki görüntü oluştu.
Eklenti 251110 Eklenti 251111 Bitkiyi kaybettiğimi düşünmeye başladım. Ve tüm yapraklarını ve çürüyen dallarını budadım. Yeniden sürgün çıkarmaya başladı. Çok sevindim. Umarım eski güzel görüntüsüne kavuşur. Eklenti 251112 |
Alıntı:
Ben bu kaktüsü ,haziran ayın da tansaş'tan almıştım.Hani minicik plastik saksılar da satılanlar dan ,onunla birlikte 2 farklı türü de alıp toprak yoğurt kabına dikmiştim.4-5 hafta da 3 'ü de o kadar hızlı büyüdü ki ...deyim tam da yerin de ağzım açık kaldı :))) . Bir de yılan gibi uzayıp giden çiçek sapını görünce resmen hayran kaldım . Bir kaç hafta önce pazar da görünce bir tane daha aldım ,üstelik 2 tl :)) Sevincimi tahmin edersiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025