agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

zenfree 19-06-2011 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 824833)
Hepside çok güzel Sayın zenfree, Ellerinize sağlık.

Sizin gibi bir ustanın beğenisi benim için çok önemli. Teşekkür ederim.:)

Sebahattin Sargın 19-06-2011 21:54

Vaoovvv diyorum :D

Fotoğraflara baktıkça yoğun bir emek ve sevgi görüyorum ben. Elinize emeklerinize sağlık hepsi çok şirinler. Fotoğraf paylaşımına ara vermeyin sakın...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 19-06-2011 22:18

Sevgili Zenfree, senin aranjmanları gördükçe, biraz da yer kazanmak için bende toparlasam diyorum.

394 nolu mesajda arkada görünen tomurcuklu, sayfanın başlarındaki Sedum Burrito mu ?
Mrmusti'nin son mesajlarındaki Sedum morganianum'a benzettim .

zenfree 19-06-2011 22:20

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 824844)
Sevgili zenfree, kaldığım yerden devam ettim. Onca güzel çiçekleri o kadar güzel fotoğraflamışsın ki, dönüp dönüp tekrar baktım.

Ellerine sağlık, ne kadar çok emek verdiğin belli, bu işi bilen arkadaşlar da sık sık vurgulamışlar zaten.

Bütün bunların arasında kenardan köşeden gördüğüm sakız sardunya da hoşuma gitmedi değil hani. Ama evvelce sardunya ve mavişlerini fotoğraflıyordun. Şimdi harika ve renk renk sukulent ve kaktüslerini.
Anlatımın da o kadar zevkli ki, her bir mesajı tek tek okumak gerekiyor. Hem bilgilendirici hem de insanı şaşırtacak kadar güzel fotoğraflar. İnan nefesimi tutup, tutup inceliyorum.
Her defasında da maşallahı çekiyorum.

Sen evvelden birkaç bitkin için salonundaki kanepeleri bile balkona atıyordun, şimdi bu kadar çok (evet küçük şeyler bile olsa) bitki için neler yapıyorsun merak ediyorum.

Hepsi çok ama çok güzel ve özel, ellerine sağlık. Kutlarım.

Güler Hanım, bu kadar yoğunluk içinde sayfama gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.:) Övgüleriniz için de teşekkür ederim.

Sardunylarım, mavişim yine var.:) Hatta tohumdan yetiştirdiğim bir kaç kök petunya ve latinlerim de var. Sizin için bir kaç fotograf ekliyorum.

Kanepeleri dışarı atıyordum evet.:) İnanın şimdi de ne anormallikler yapıyorum. Elimde saksılar, aşağı - yukarı memkik dokuyorum.:) Bu ara koltukları dışarı atmıyorum ama, geçen hafta odanın şeklini değiştirdim. Kışın, yılbaşı çiçeklerimi ve paskalyamı yerleştireceğim pencerenin önünü açmak için.:)

Her akşam bir kaktüsü veya sukulenti seçip küçük bir tepsinin içine alıyorum ve salona getiriyorum. Bir elimde büyüteç, diğer elimde pc! İşin kötüsü önceleri evdekiler bu durumu yadırgardı. Şimdi onlara da sıradan geliyor.:o

Eklenti 226390
Mavişi kuşlar hiç rahat bırakmıyorlar. Geçen aylarda her akşam eve geldiğimde en az iki-üç filizi yerde buluyordum. Kuşları uzak tutmak için mavi suluk koydum saksıya. Bir de küçük biblo. Galiba faydası oldu. Artık kopmuş filiz görmüyorum. Bu nedenle çiçeklenmeyecekler diye endişelenmiştim ama tomurcuklar görünmeye başladı.

Eklenti 226391
Emektar sardunyam. Bosani adayı olabilir.:)

Eklenti 226392
Bu da çok güzel bir turuncu. İnanılmaz çok çiçekleniyor. Çiçek yapraklarındaki sarı kısımlar güneşin yansıması. Fotografta oynama yok, böyle çıkıyor.

Eklenti 226393
Terastakilere güneş fazla geliyor malesef. Gölge yapmaya çalışıyorum.

Eklenti 226394

zenfree 19-06-2011 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 824997)
Vaoovvv diyorum :D

Fotoğraflara baktıkça yoğun bir emek ve sevgi görüyorum ben. Elinize emeklerinize sağlık hepsi çok şirinler. Fotoğraf paylaşımına ara vermeyin sakın...

Sevgiler ;)

Sevgili Sebahattin teşekkür ederim.:) Fotograflara devam. Sizlere paylaşmasam birşeyleri eksik yapmışım gibi geliyor.:)

zenfree 19-06-2011 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 825021)
Sevgili Zenfree, senin aranjmanları gördükçe, biraz da yer kazanmak için bende toparlasam diyorum.

394 nolu mesajda arkada görünen tomurcuklu, sayfanın başlarındaki Sedum Burrito mu ?
Mrmusti'nin son mesajlarındaki Sedum morganianum'a benzettim .

Vildan Hanım, o bitki sedum burrito.

Yer kazanmak için bitkileri aynı saksıya toplamak güzel bir çözüm. Hem de çok hoş görünüyorlar. Ancak bir araya geldiklerinde keyfileri bozulur mu diye düşünemden edemiyorum.:)

Satı Uğurtan 19-06-2011 22:59

Sevgili zenfree, Kaya saksına bayıldım çok güzel bitkileri aynı saksıda toplamak banada çok mantıklı geliyor, hem yer az tutuyorlar hemde çok hoş görünüyorlar.
Yalnız sen ve cemonun dediği gibi bitki çoğaldıkça kayalar saksılar kayboluyor benim kaya bahçesi örneği gibi, kesmeye, sökmeye kıyamıyorum fakat kaya bahçem başka bir şey oldu bitki yoğunluğundan:)

zenfree 19-06-2011 23:23

Satı Hanım teşekkür ederim.
Bence devamlı budamak lazım.:) Zaten çok yayılanlar budamaya da uygun türlerdir diye düşünüyorum.:)

Periş 20-06-2011 10:21

Sevgili zenfree hepsi birbirinden güzel ellerinize saglık...

livadi 20-06-2011 10:37

Yaa ben sizin sayfanızı görmekten sakınır oldum, çünkü rüyalarıma giriyorlar, kaya saksınız mesela, muhteşem görünüyor,

Ellerinize, emeklerinize, yüreğinize sağlık...

asumandilek 20-06-2011 15:53

Özellikle kaya saksısına ve onu süsleyen sukulentlere hayran kaldım. Bi kaya bulamadım ben ama ya. :) Ne yapsam gidip Cemo'nun havuzun kenarından mı çalsam. :)

zenfree 20-06-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 825181)
Sevgili zenfree hepsi birbirinden güzel ellerinize saglık...

Sevgili Periş beğendiğine çok memnun oldum. Teşekkürler. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi livadi (Mesaj 825189)
Yaa ben sizin sayfanızı görmekten sakınır oldum, çünkü rüyalarıma giriyorlar, kaya saksınız mesela, muhteşem görünüyor,

Ellerinize, emeklerinize, yüreğinize sağlık...

Sayın livadi, daha güzel bir rüya düşünemiyorum.:) Güzel sözleriniz için teşekkürler. Daha güzelleri sizlerin olsun.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 825369)
Özellikle kaya saksısına ve onu süsleyen sukulentlere hayran kaldım. Bi kaya bulamadım ben ama ya. Ne yapsam gidip Cemo'nun havuzun kenarından mı çalsam. :)

Sevgili Asuman, teşekkür ederim. Sizler beğenince çok mutlu oluyorum.:) Cemo'nun kayalarını hemen yürüt bence. Ama Paşa'yı unutma.;)

Oğuzhan 21-06-2011 22:23

Hepsi çok ama çok güzel ve özel, ellerine sağlık. Kutlarım.
Kaya saksı çok güzel olmuş.Taşlar başka bir güzel oluyor.Her geçen zaman daha bir güzelleşiyorlar.

zenfree 03-07-2011 18:12

4 Eklenti(ler)
Bir haftadır bitkilerimden uzaktaydım. Bir kaç tane kaktüsümün çiçek açmasını malesef kaçırdım. Ama Echinopsis subdenudata bize hoşgeldin sürprizi yaptı ve açtı.:)

Kaktüsün gövdesi ile çiçek büyüklüğü o kadar orantısız ki, gerçeküstü bir tablo gibi izledik.:) Tuhaf, çarpıcı, hayret uyandırıcı ve mükemmel. Bu kaktüsüme artık Salvador ismini veriyorum.:)

sevim.K 03-07-2011 18:30

Salvador çok güzel :) Hele arkada kalmış kaktüsün büyüklüğü ya da çiçeğe göre küçüklüğü görününce parmak ısırtıyor:)

zenfree 03-07-2011 19:13

1 Eklenti(ler)
Evet Sevim Hanım. Diğer bitkilerin arasındaki halini de yükleyeyim. Fotografı çekerken artık solmuştu.

sevim.K 03-07-2011 19:55

Gerçekten çok küçücük bir kaktüste kocaman çiçekmiş salvador sevgili zenfree. Önce maşallah diyeyim nazarım değmez ama sonrada ben bu raflarda takılı kaldım diyeyim:p Çok güzeller, çok bakımlılar, sağlıklılar. Ellerinize sağlık, emeklerinize:)

Oğuzhan 03-07-2011 23:34

Koklamadım deme sakın :)
Bu türler değişik kokulara sahipler.Bazı türler sabah tekrar açıyor..

zenfree 04-07-2011 09:39

Harika bir kokusu vardı. Gece açarken duymadım. Ancak sabah tamamen açtığında çok güzel kokuyordu. Limon çiçeği kokusuna benzettim. :)

Güler 04-07-2011 09:57

Sevgili zenfree ne kadar da güzel sıralamışsın bitkilerini. Zaten zevkini hep beğenirim. Mavişinin de maşallahı var.

Sayılı kaktüsçülerin arasında seni de saymak çok keyifli oluyor, ellerine sağlık.

zenfree 04-07-2011 10:31

Güler Hanım teşekkür ederim. Beni sayılı kaktüsçülerin arasına kattığınız için de ayrıca teşekkür ederim. :) Ama daha çok yeniyim. Tabiri caizse daha kaç fırın ekmek yemem lazım kimbilir.:)

sevgice 04-07-2011 11:53

Merhaba sn. zenfree. Çiçekleriniz yine harika. Geçen gün bir türü araştırırken aşşagıdaki siteye rastladım. Sizler le de paylaşmak istedim. belkide görmüşşünüzdür ve uygun yermidir.Acaba foruma eklenebilir mi burdaki türler

http://www.lapshin.org/succulent/fam...s=gen,Crassula

zenfree 04-07-2011 19:40

Sayın sevgice teşekkür ederim. Verdiğiniz link benim de çok sık ziyaret ettiğim bir adres.:)

zenfree 04-07-2011 19:46

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe'ları HAZİRAN AYI'NIN BİTKİSİ ilan ediyorum. Zira çok güzel geliştiler.:)

Daha önceki hali burda.

selenn 04-07-2011 22:14

Hakikaten ne güzel gelişmişler. Ayrıca yine saksılara değineceğim, çok şık gözüküyorlar.

zenfree 04-07-2011 22:49

Sevgili Selen teşekkür ederim. :)

zenfree 04-07-2011 22:54

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sarıefe'nin sayfasında açtığı sergilere özendim. Ben de ilk temalı sergimi açmaya karar verdim. :)

Eklenti 231161

Serginin adı lütfen yanlış anlaşılmasın. Kaktüslerimin dikenlerinden söz ediyorum. Serginin teması dikenler.:)

zenfree 04-07-2011 23:02

3 Eklenti(ler)
Eklenti 231163

Echinocactus grusonii intermedius

Eklenti 231164

Notocactus haselbergii

Eklenti 231165

Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis

zenfree 04-07-2011 23:07

3 Eklenti(ler)
Eklenti 231166

Rebutia

Eklenti 231167

Echinopsis subdenudata morado

Eklenti 231168

Chamaecereus silvestri

zenfree 04-07-2011 23:14

3 Eklenti(ler)
Eklenti 231169

mammillaria prolifera

Eklenti 231170

Thelocactus setispinus

Eklenti 231171

Euphorbia enopla

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025