agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

zenfree 26-07-2011 20:42

Oğuzhan teşekkür ederim. Bu saksıda kalırlarsa büyüyenleri budamam gerekecek.

zenfree 26-07-2011 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 837303)
Eklenti 234403

Bu kakatüsümde 3 tane tomurcuk var. Bakalım nasıl açacak. Heyecanla bekliyorum. Bir hafta yokum umarım ben yokken açmaz.

Alıntıdaki kaktüsümün bir tomurcuğu ben yokken açmış malesef. Bir diğeri de düşmüş. Şimdi tek tomurcuk kaldı. Onun açmasını bekliyorum. Solmuş çiçeğinden anladığım kadarıyla beyaz açacak.

zenfree 26-07-2011 21:23

4 Eklenti(ler)
Sempervivumlarımdan bir kaç görüntü.

Eklenti 236727
Sempervivum gemengd'i kuşlar hiç rahat bırakmıyor. Hemen hergün bir kaç kök söküyorlar. Sağ alt köşede sakıyı oydukları belli oluyor.

Eklenti 236729

Bu türün adını bilmiyorum. Echeveria setosa ile aynı saksıda. Yakında ayıracağım. Çok büyümeye başladı.:)

Eklenti 236730
Bir sürü civcivi var.:)

Eklenti 236728
İpek çiçeği kendiliğinden çıktı.

sevim4 27-07-2011 05:58

Sevgili zenfree, Sempervivumlar çok güzeller civ civlerden birertane düşmezmi bizede.:D
Ellerine sağlık.

zenfree 27-07-2011 19:33

Sevim Hanım biraz büyüsünler memnuniyetle.:)

Songül Ateş 27-07-2011 19:48

Sayın Zenfree, bu büyük saksıdaki sukulentleri hangi aralıklarla suluyorsunuz?

zenfree 27-07-2011 20:05

2 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki (3 ve 4. fotograftaki) bitkim çiçek açtı. Adını uzun süreden beri araştırıyorum. Çiçeklenince tesbit etmesi daha kolay ama malesef bulamadım. Taner Angay Bey'in satışını yaptığı Machaerophyllum brevifolium ya da Drosanthemopsis salarius olabilir mi? Sizler ne dersiniz?

Corpuscularia / delosperma lehmanni (30 ekim 2011'de eklendi.)

nevsune 28-07-2011 05:58

Sevgili zenfree yine göz gönül şenliği olmuş. Bitkilerinize bayılıyorum çok güzeller de, saksılar da gözden kaçmıyor hani:) Hele bu kare saksıya hayran kaldım. Nerelerden buluyorsunuz bunları? Gerçekten çok şıklar. Ben de yeni sempervivumlar için geçenlerde mudoya baktıydım ama sadece sizin karışık sempervivumlu beyaz saksıdan vardı. O da içi her ne kadar sırsız olsa da dışı sırlı diye tam aklıma yatmamıştı. İşe yeni başlamışken olur da suyu kaçırıp çürütürüm diye korktum.

Sempervivumlarınız çok güzel, utanmasam kıskandım diyeceğim:rolleyes: Ben hemen hemen 1,5 ay öncesine dek sempervivum diye bir bitkinin varlığını bile bilmiyordum. Bir sera gezintisinde yeni çiçeklenmeye başlamış olan Arachnoideum'u görünce yeni takıntım başladı. Şimdi hepsinden olsun istiyorum ama 2 m2'lik balkonum izin vermiyor. Artık sizinkileri görmeyle yetineceğim.

Söz sempervivumdan açılmışken, görmüşsünüzdür mutlaka ama yine de sempervivum, sedum ve çeşidi az olsa da sukulent isimleri ve fotoğrafları için Sedum Photos sizi bekliyor;)

zenfree 28-07-2011 22:31

Nevsune Hanım çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum.
Saksıları Kireçburnu'nda bahçe aksesuarları satan bir yerden alıyorum. Dün de o kare saksılardan almak için uğramıştım ancak malesef bitmiş. İki boyu var. Tekrar geleceğini söyledi. İsterseniz sizin için alıp, gönderebilirim. Ayrıca bunu yapmaktan da çok mutlu olurum.:) Merkezleri Ege'de imiş. Ankara'da satış yapıyor olabilirler, onu da sorarım. Mudo'ya hiç uğramıyorum zira fiyatlar çok abartılı.

zenfree 29-07-2011 15:15

1 Eklenti(ler)
Euphorbia enopla dikenlerinin ucundan çiçeklenmeye başladı. Çiçek çok küçük, fotograf makinesi yetersiz kaldı.

iris41 29-07-2011 18:22

Zenfee sukulent ve kaktüslere hangi topragı kullanıyorsun .Ben ithal kaktüs topragı aldım levent deki seradan pek memnun kalmadım .tavsiye verecegin bir yer varmı .

zenfree 29-07-2011 21:04

Kaktüs toprağı benim için de büyük sorun. Rumelikavağı'ndaki Ünal Kaktüs'ün toprağını kullanıyorum.

nurcanaybay 30-07-2011 11:58

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 841030)
Alıntıdaki kaktüsümün bir tomurcuğu ben yokken açmış malesef. Bir diğeri de düşmüş. Şimdi tek tomurcuk kaldı. Onun açmasını bekliyorum. Solmuş çiçeğinden anladığım kadarıyla beyaz açacak.

Sevgili Zenfree ;
bu kaktüsün adı Echinopsis Subdenudata .Ben de sn.Selis'ten öğrenmiştim.

Çiçeğini gece açıyor ,sabah 1-2 saat açık görebiliyorsunuz..Çok güzel ,limoni bir kokusu var .Maalesef çiçek ömrü bir gecelik.

Satı Uğurtan 30-07-2011 13:11

Sevgili zenfree, çok güzel gözlerimiz bayram etti, benim kaktüslerin toprağını yalnışlıkla normal bitki toprağı koymuşum sanıyorum ondan çok gelişip açmadılar bu yıl, çiçeklenme dönemi geçsinde topraklarını değiştireyim.
Nevsunenin dediği gibi saksılarda bitkinin güzelliğine güzellik katıyor sağlıkla keyfini çıkar.

zenfree 30-07-2011 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Songül Ateş (Mesaj 841365)
Sayın Zenfree, bu büyük saksıdaki sukulentleri hangi aralıklarla suluyorsunuz?

Songül Hanım mesajınızı yeni farkettim kusurabakmayın lütfen. Sorunuza gelince malesef size bir periyot yazamayacağım. Sedumları daha sık suluyorum mesela. Senecio rowleyanus suyu seviyor iki üç günde bir suluyorum. Bulunduğu saksı ve güneşe konumları da önemli tabi.

Beylik bir söz var ya " kurudukça sulamak" diye. Kurudukça suladığımı söylemeyeceğim, bu tabirden hoşlanmıyorum.:)) Toprak o kadar geçirgen ki aynı gün kuruyor. Ama toprağın nemini parmağıma kontrol ediyorum mutlaka.

zenfree 30-07-2011 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 842189)
Sevgili Zenfree ;
bu kaktüsün adı Echinopsis Subdenudata .Ben de sn.Selis'ten öğrenmiştim.

Çiçeğini gece açıyor ,sabah 1-2 saat açık görebiliyorsunuz..Çok güzel ,limoni bir kokusu var .Maalesef çiçek ömrü bir gecelik.

Nurcan Hanım, çiçeğiniz harika görünüyor. Sayfama güzellik kattı. O kadar güzel ki bir gün bile görmek yetiyor bence.:) Çok da romantik, " Yeter ki Gel Bana Senede Bir Gün" şarkısı gibi.:)

Salvador'umu görmüş müydünüz?
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=412

zenfree 30-07-2011 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 842207)
Sevgili zenfree, çok güzel gözlerimiz bayram etti, benim kaktüslerin toprağını yalnışlıkla normal bitki toprağı koymuşum sanıyorum ondan çok gelişip açmadılar bu yıl, çiçeklenme dönemi geçsinde topraklarını değiştireyim.
Nevsunenin dediği gibi saksılarda bitkinin güzelliğine güzellik katıyor sağlıkla keyfini çıkar.

Satı Hanım güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sizlerin beğenmesi beni çok mutlu ediyor.:)

Bir çok yerde geçirgen toprağın sukulentler için çok önemli olduğu yazıyor, malum. Ancak forumda bir yerde çiçeklenmesi için kışın soğuk görmesi gerektiği, toprak ve besinin çok da önemli olmadığı yazıyordu. Yine de forumdaki ustalarımız bu konuyu daha iyi bilirler.

nurcanaybay 30-07-2011 20:11

Siz güzelliğini ben den önce görmüşsünüz , tereciye tere satmaya kalkmışım :))
Çiçeğin büyüklüğü beni de şaşırtmıştı bir de kokulu olduğunu farkedince daha çok sevdim.:))

zenfree 30-07-2011 20:43

Nurcan Hanım, ben mi tereciyim.:)) Sabahlara kadar bitkilerin isimlerini araştırıyorum. Sonra bulduğuma emin oluyorum. Aradan zaman geçince yanlış isim olduğunu farkediyorum.:) Yani çok acemiyim. O kadar çok fotograf yüklüyorum ki görmemeniz çok normal. Ama Salvador'u görün istedim.:))

Çiçeğin büyüklüğü ve açma şekli o kadar çekici ki, bulabildiğim echinopsis türlerini edinmeyi düşünüyorum.

Songül Ateş 30-07-2011 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 842280)
Songül Hanım mesajınızı yeni farkettim kusurabakmayın lütfen. Sorunuza gelince malesef size bir periyot yazamayacağım. Sedumları daha sık suluyorum mesela. Senecio rowleyanus suyu seviyor iki üç günde bir suluyorum. Bulunduğu saksı ve güneşe konumları da önemli tabi.

Beylik bir söz var ya " kurudukça sulamak" diye. Kurudukça suladığımı söylemeyeceğim, bu tabirden hoşlanmıyorum.:)) Toprak o kadar geçirgen ki aynı gün kuruyor. Ama toprağın nemini parmağıma kontrol ediyorum mutlaka.

Ben en küçük saksıdaki kaktüslerimi ve suklentlerimi haftada bir suluyorum. Yalnız şu günlerde Antalya çok sıcak. Sukulentlerimden sedum türlerinden birini kaybetmek üzereyim, onu biraz daha sık sulamaya başlasam iyi olacak galiba. Bitkilerin köklerinin nemli olup olmadığını anlamak zor geliyor bana.
Teşekkür ederim, hoşçakalın...

limon 01-08-2011 15:08

Sukulentleri güneş sever sanırdım. Bendekilerin hiç biri güneşi sevmiyor, 1 gün güneşte kalanın yaprakları yanıyor. Pencere önüne dizerim diye düşünüyordum ama güneş fazla geldi... Tarafımdan her gün en büyük tepsiye dizilip yerleri değiştiriliyor, yer beğendiremedim gitti... Sıkıntı yaratmaya başladı bende bu minik saksılar, her an bir iyilik düşünebilirim. :)

Günüm 01-08-2011 15:23

Ben bütün minik saksıları ortak uzun balkon saksısına geçirmiştim sevgili limon. Etiketlerini kenarlarına saplamıştım.Güneybatı tarafındaki cama koymuştum. Çok toprağı gören sukulentler sevinçten delirmişlerdi. Taşınırken arkadaşıma verdim. O da güneye bakan camın önüne koymuş. Geçen gün ziyaretine gittim. Boynum büküldü üzüntüden. O sukulentler ne olmuş öyle. Her bir echeveria kafam büyüklüğünde abartısız.
Sözün kısası dikiverin ortak saksıya.

Günüm 01-08-2011 15:24

Sevgili zenfree bayıldım düzenlemelerinize. Sizin sayfanız hareket gördü müydü balıklama atlıyorum güzelliklere. Keyifle büyütün hepsini.

iris41 01-08-2011 20:50

Farklı sukulentleri aynı saksıya dikmek görünüş olarak hoş fakat geliştikce sorunlar cıkıyor. Echeverialar tek başına bile oldukca geniş yer kaplıyor . bende kalonceler ve echeverialar büyük saksılarda hepsi ayrı ayrı dikili .

zenfree 01-08-2011 23:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 842817)
Sukulentleri güneş sever sanırdım. Bendekilerin hiç biri güneşi sevmiyor, 1 gün güneşte kalanın yaprakları yanıyor. Pencere önüne dizerim diye düşünüyordum ama güneş fazla geldi... Tarafımdan her gün en büyük tepsiye dizilip yerleri değiştiriliyor, yer beğendiremedim gitti... Sıkıntı yaratmaya başladı bende bu minik saksılar, her an bir iyilik düşünebilirim. :)

Senin düşündüğün iyilik beni endişelendiri doğrusu. Ne yapacaksın zavallıcıkları atacak mısın yoksa?:eek:

Sukulent ve kaktüs yetiştirmeyi bir kaç maddede tanımlamak istiyorum. Sonra aklıma geldikçe eklerim.;)

1- Her zaman saksısı değişecek bir kaç bitki
3- Her zaman toprağı değişmesi gereken bir kaç saksı
2- Her zaman yerini beğenmeyen bitkiler
4- Her an elinde şu cam senin bu balkon benim dolaşan saksılar
5- Her an yere dökülen topraklar, daha doğrusu kumlar
6- Her sulamadan sonra eline batan dikenler,
7- Her zaman köklenmeyi bekleyen minik minik saksılara dikili yapraklar
8- Vee kuşlar çok çok kızmak demek.

Şaka bir yana, Koçtaş'tan ferforje bir saksılık almıştım. Küçük saksılarımı ona diziyorum, hem güzel görünüyor hem de sularken ve yer değiştirirken pratik oluyor. Fotografını ekliyorum. Bu fotografı çok önce çekmiştim. Şimdi aynı stantta sukulentlerim var, son halini de eklerim.

zenfree 01-08-2011 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 842832)
Sevgili zenfree bayıldım düzenlemelerinize. Sizin sayfanız hareket gördü müydü balıklama atlıyorum güzelliklere. Keyifle büyütün hepsini.

Seni burda görmek ne güzel. Çok teşekkür ederim. Beğenmene memnun oldum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 842925)
Farklı sukulentleri aynı saksıya dikmek görünüş olarak hoş fakat geliştikce sorunlar cıkıyor. Echeverialar tek başına bile oldukca geniş yer kaplıyor . bende kalonceler ve echeverialar büyük saksılarda hepsi ayrı ayrı dikili .

Sevgili İris haklısın kalanchoe pek güneşe gelemiyor, echeverialarla aynı saksıda olacaklarını sanmıyorum.

Fakat bazı türler aynı saksıda olabilir. Sedumlar aynı istekte olan bitkiler mesela. Geliştikçe budama yapıp form vermek lazım yoksa karışık bir görütü oluşuyor.

limon 02-08-2011 09:11

Kendi saksılarıyla büyük bir saksıya geçirilebilirler. O kadar para verdim atar mıyım hiç? ;)

Ama çeşidi arttırmayacağım, bu işi sana bırakıyorum. Bahçemi eşelesem yeter bana, evin içine toprak taşımak istemiyorum. :)

günebakan 02-08-2011 11:36

Sevgili Zenfree sen çok sardın bu işe valla hepimizi geçeceksin:) Hepsi de çok güzel.

zenfree 15-08-2011 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 843080)
Kendi saksılarıyla büyük bir saksıya geçirilebilirler. O kadar para verdim atar mıyım hiç? ;)

Ama çeşidi arttırmayacağım, bu işi sana bırakıyorum. Bahçemi eşelesem yeter bana, evin içine toprak taşımak istemiyorum. :)

Çok haklısın. Bahçem olsa ben de senin gibi yapardım. Şu an evin içinde sadece tek saksı var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 843122)
Sevgili Zenfree sen çok sardın bu işe valla hepimizi geçeceksin:) Hepsi de çok güzel.

Günebakancığım teşekkür ederim. Seni geçmek mümkün mü, sende çok değişik türler var. Hepsi de çok güzeller.:)

ozbey 17-08-2011 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 841975)
Euphorbia enopla dikenlerinin ucundan çiçeklenmeye başladı. Çiçek çok küçük, fotograf makinesi yetersiz kaldı.

Sayın zenfree, İstanbul' da yaşamanız kaktüs kolleksiyonu için bir avantaj.
Bu kaktüsünüzün dikenlerinin rengi çok güzel ve ucunda çiçeğini vermesi çok ilginç geldi. Sizi ilgiyle takip ediyorum. Ellerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025