agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

jineop 18-08-2011 15:28

4 Eklenti(ler)
Merhaba,
tatilde karşılaştığım bir ev sizi çağrıştırdı. :p

PlentyPlant 19-08-2011 14:55

Kaktüs ve sukulent yetiştiriciliğine ilişkin tanımların tümüne bayıldım, Sayın Zenfree. Birkaç madde daha eklemek mümkün ama son maddeyi çıkartmanız şartıyla. :)

Vildan Sönmez 19-08-2011 21:52

2 Eklenti(ler)
Sevgili zenfree'nin kuşlardan canı yanmış belli.
Benim terasımda sürekli kumru ve güvercin ziyaretçiler var, bir kap buğday ve bir kapta su. Bitişik terasta da sayısız güvercin. Bugüne kadar hiç zarar vermediler pislikleri saymazsak. Sadece boş kapları ters çeviriyorlar.:mad::mad:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 849746)
Kaktüs ve sukulent yetiştiriciliğine ilişkin tanımların tümüne bayıldım, Sayın Zenfree. Birkaç madde daha eklemek mümkün ama son maddeyi çıkartmanız şartıyla. :)

feriha 19-08-2011 22:09

Benim güvercinler yamyam gibi..

Özellikle sukulentleri fena halde didikliyorlar.. Koparıp oraya buraya atıyorlar.

Köklenmesini beklediğim küçük bitkileri ordan burdan buluyorum.

Saksılardaki bitkilerin üstüne resmen oturuyorlar.Kıyısına tutunup durmak felan yok. Sizinkiler pek kibar Vildan hanım nasıl duruyorlar maşallah:p Benimkiler o sedumu koparıp atmışlardı çoktan..

Bahçeye su koyuyoruz ama onlar saksıları karışmayı seviyorlar.

Klimanın üzerine yaptıkları yuvanın trafiğinden kurtulmak için o kısmı cam balkonla kapatmak zorunda kaldık. Bahaneyle sera yapılmış oldu.:)

zenfree 19-08-2011 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 848492)
Sayın zenfree, İstanbul' da yaşamanız kaktüs kolleksiyonu için bir avantaj.
Bu kaktüsünüzün dikenlerinin rengi çok güzel ve ucunda çiçeğini vermesi çok ilginç geldi. Sizi ilgiyle takip ediyorum. Ellerinize sağlık.

Sayın ozbey, çok teşekkür ederim. :)

zenfree 19-08-2011 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 848738)
Merhaba,
tatilde karşılaştığım bir ev sizi çağrıştırdı. :p

Ne kadar güzel görüntüler, çok teşekkür ederim. Ayrıca beni hatırlamanıza da çok memnun oldum.:) Sevgiler.

zenfree 19-08-2011 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 849746)

Sayın PlentyPlant mümkün olan bir iki maddeleri merak ettim ekler misiniz lütfen? :) Son maddeyi değiştirerek " nefret etmek" yerine " kızmak" fiilini kullanıyorum.:))

zenfree 19-08-2011 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 850206)
Sevgili zenfree'nin kuşlardan canı yanmış belli.
Benim terasımda sürekli kumru ve güvercin ziyaretçiler var, bir kap buğday ve bir kapta su. Bitişik terasta da sayısız güvercin. Bugüne kadar hiç zarar vermediler pislikleri saymazsak. Sadece boş kapları ters çeviriyorlar.:mad::mad:

Vildan Hanım, sizin kuşlar eğitimli demek ki.:)) Ve çok şekerler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 850217)
Benim güvercinler yamyam gibi..

Özellikle sukulentleri fena halde didikliyorlar.. Koparıp oraya buraya atıyorlar.

Köklenmesini beklediğim küçük bitkileri ordan burdan buluyorum.

Saksılardaki bitkilerin üstüne resmen oturuyorlar.Kıyısına tutunup durmak felan yok. Sizinkiler pek kibar Vildan hanım nasıl duruyorlar maşallah:p Benimkiler o sedumu koparıp atmışlardı çoktan..

Bahçeye su koyuyoruz ama onlar saksıları karışmayı seviyorlar.

Klimanın üzerine yaptıkları yuvanın trafiğinden kurtulmak için o kısmı cam balkonla kapatmak zorunda kaldık. Bahaneyle sera yapılmış oldu.:)

Feriha Hanım, ben de sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum. Sedumları hiç rahat bırakmıyorlar. Graptopetalum Paraguayense'in iki rozetini kopardılar ve yapraktan filizlenenleri yerlere attılar. Evde olmadığım için hemen müdahale mümkün olmuyor. Akşam geldiğimde görüyorum ve çok üzülüyorum.

Spathulifolium purpureum'un bir saksını tamamen söküp götürmüşler. Sanırım kargalar yapıyor.:)

feriha 19-08-2011 23:40

Sevgili zenfree, Spathulifolium purpureum için üzüldüm..

Hem saksılarını hem de bitkiyi çok beğenmiştim. Kalan diğerini koruyabilirsiniz inşallah..

Bizim kuşları Vildan hanımın kuşlarının yanına kursa göndermek lazım..:p

zenfree 19-08-2011 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 850264)
Sevgili zenfree, Spathulifolium purpureum için üzüldüm..

Hem saksılarını hem de bitkiyi çok beğenmiştim. Kalan diğerini koruyabilirsiniz inşallah..

Bizim kuşları Vildan hanımın kuşlarının yanına kursa göndermek lazım..:p

;) Gönderelim kursa.;)

Spathulifolium purpureum'u yurtdışından almıştım. Diğerine iyi bakmaya çalışıyorum. Kaynaklar bitkinin yapraklarının zehirili olduğunu yazıyor. Zehir bile kuşları durduramıyor demek ki. Her yere misinalar gerdim. Ben bile zor ulaşıyorum.:) Umarım kuşlar da ulaşamaz.

Vildan Sönmez 20-08-2011 00:36

Üzülmekte de kızmakta da çok haklısınız. Kargalar konusunda da size katılıyorum, sanırım onlar daha çok zarar veriyor.Görümcemin balkonuna dadanmışlar, saksılara ceviz saklıyorlar. Neyse ki bizde karga yok.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 850260)
................................

Akşam geldiğimde görüyorum ve çok üzülüyorum.

Spathulifolium purpureum'un bir saksını tamamen söküp götürmüşler. Sanırım kargalar yapıyor.:)

zenfree 20-08-2011 00:43

Evet, dut,erik, kiraz vs. meyveleri taşıyorlar. Geçenlerde terastaki sardunya saksılarından birinde yarım bir kurabilye bulduk. İnanamadık.

zenfree 20-08-2011 01:39

1 Eklenti(ler)
Açmasını heyecanla beklediğim Echinopsisim. Vildan Hanım'ın cefakar kaktüsünün uzaktan akrabası sanırım.:)

jineop 20-08-2011 10:03

Merhaba,
Vildan Ablanın yöntemine ek olarak bahçelerde kargaları kaçırma yöntemlerini neden balkon ve teraslarda kullanmıyorsunuz sorusu aklıma takıldı. Örneğin açık bir radyo, CD bağlamak, rüzgar gülü, yine değişik renklerden oluşan parlak flash tape denilen şeritleri bağlamak. Misinalarınıza uygun renklerde 10-15cm uzunlukta bağlayabilirsiniz. Ama sonrasında dilek ağacı zannedip kapınızı çalanlar olabilir:D
Yurt dışında karga ve diğer kuşları kaçıran akustik dalga yayan aletlerde varmış. Öncelikle CD ve şerit denemeye değer. Misinalara bir CD, araya şerit...
:D
Kuşların korkuluğu baykuşmuş. İyi bir baykuş korkuluğu işe yarayabilir, hele hareketliyse...

jineop 20-08-2011 10:17

Vildan Ablanın ikinci resmi çok güzelmiş. Belirtmeden edemedim.

zenfree 20-08-2011 20:31

Sevgili Lir öneriler için teşekkür ederim. CD'yi denedim, sonuç alamadım. Radyoyu denemek lazım. Bir de baykuş bulayım.:)

zenfree 20-08-2011 20:50

2 Eklenti(ler)
Crassula marnieriana çiçek açtı.

zenfree 20-08-2011 20:52

1 Eklenti(ler)
Sedum palmerim de size görünmek istedi. Çiçek açmadan seni yükleyemem dedim ama, küser diye korktum, yüklüyorum.:o

zenfree 20-08-2011 20:55

1 Eklenti(ler)
haworthia viscosa'da hareketlenme başladı. Hem yeni filizleri var, hem de çiçek sapı uzatıyor.
Eklenti 241881

Bu arada Taner Angay Bey'den sipariş ettiğim türler geldi. Çok güzeller, kendisine ve Sayın mrmusti'ye çok teşekkür ediyorum.

Vildan Sönmez 21-08-2011 20:25

Echinopsis'in benimkinin hısımı olur Zenfree :)
Crassula marnieriana sanırım 3 yıl oldu bende ama hiç açmadı. Çok zarifmiş çiçekleri..
Sedum palmeri çok güzel kendi çiçek gibi zaten ve kış sonlarına doğru açıyor..
Haworthia viscosa Ağaçlar toplantısından sanırım. Benimkşnde hiç hareket yok, gözüm üstünde olacak...

zenfree 21-08-2011 20:59

Echinopsis bu akşam açmaya başladı. Çok da güzel bir kokusu var. Canlı yayın mı yapsam acaba.;)

Crassula marnieriana sanırım mayıs ayında aranjman saksısına almıştım. Mutlu görünüyor. Öğleden sonra güneş alıyor. Çiçekler güzel ama çok minik, fotografta daha gösterişli duruyor. Ya da büyüteçle bakmak lazım.

Haworthia viscosa Ağaçlar toplantısından evet iki kök. Bir kök için Ferda Hanım'a teşekkür ederim. Diğeri de masada dağıtımda olanların arasında idi. Selenin önerisi ile almıştım. Sarıefe'nin sayfasında Sayın Ankstel'in getirdiğini okudum bugün. Bu vesile ile ona da çok teşekkür ediyorum. Bütün bir yaz hareketsiz kaldıktan sonra nihayet kıpırdanma başladı. Yarı gölgede, öğleden sonra 15:00 civarı bir, birbuçuk saat güneş alıyor.

iris41 21-08-2011 21:53

Sayın zenfree sukulentleriniz her gecen gün dahada güzelleşiyor büyüdükce . Şu dere kumunu hala cözemedim gezmedigim akvaryumcu ve sera kalmadı dere kumu diye deniz kumunu veriyorlar :D:D .

zenfree 21-08-2011 22:10

Evet haklısınız. Ben hazır alıyorum.

zenfree 22-08-2011 19:35

4 Eklenti(ler)
Echinopsis'im açtı. Harika bir kokusu var.:rolleyes:

zenfree 22-08-2011 19:37

3 Eklenti(ler)
Ve bugün.

Eklenti 242161

Eklenti 242162

Eklenti 242163

jineop 22-08-2011 19:45

1 Eklenti(ler)
Muhteşem, Echinopsisime yetişemedim. Mami çılgınım böyle açtı.

zenfree 22-08-2011 19:53

Rengi çok güzelmiş. Çiçekler de oldukça büyük. Gözünüz aydın.:)

jineop 22-08-2011 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 851331)
Rengi çok güzelmiş. Çiçekler de oldukça büyük. Gözünüz aydın.:)

2.yılında ilk defa çiçeklerini gördüm. 3 tane tomurcuk, inanamadım. Hep sahte çiçeklere alışınca bu mhteşem bir deneyim oldu. Ama çabuk bitiyor:(

zenfree 22-08-2011 20:04

Evet. Türk Filmi gibi. " Yeter ki gel bana senede bir gün" :))

Vildan Sönmez 22-08-2011 20:43

Echinopsis çiçekleri açınca o 'Senede bir gün' e senelik izinden bir gün alasım var.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025