agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

Oğuzhan 22-08-2011 21:19

Süper Süper.Mis kokusu geldi bile :)

jineop 22-08-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 851337)
Evet. Türk Filmi gibi. " Yeter ki gel bana senede bir gün" :))

Yaşamayan anlıyamaz, çok özel bir duygu. Kesinlikle 24 saat seyretmek lazım.

feriha 22-08-2011 21:40

Harika açmış.. Hiç görmedim böylesini.. Hem de kokulu..

Merak ettim dün gece açmaya başladı, bugün tamamladı şimdi solmak üzere mi?

Vildan Hanım bu kadar kısacık ise kesin izin alınmalı:)
Kardeşim İsveç te yaşıyor. Bu yıl bahçeli evlerine geçtiler. Çit olarak leylak kullanılmış. Açtığında arkadaşları neden izin almıyorsun diye sormuşlar, garipsemiştik.. Leylak çitler açtı diye izin kullanıyor demek o bölgede yaşayanlar. Bizde de kaktüsümüz açtı izinleri başlamak üzere:p

Oğuzhan 22-08-2011 21:43

Kesinlikle buna değer :)

zenfree 22-08-2011 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 851350)
Echinopsis çiçekleri açınca o 'Senede bir gün' e senelik izinden bir gün alasım var.

Bence de. Hatta emekli olasım geliyor.;)

zenfree 22-08-2011 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 851378)
Harika açmış.. Hiç görmedim böylesini.. Hem de kokulu..

Merak ettim dün gece açmaya başladı, bugün tamamladı şimdi solmak üzere mi?

Vildan Hanım bu kadar kısacık ise kesin izin alınmalı:)
Kardeşim İsveç te yaşıyor. Bu yıl bahçeli evlerine geçtiler. Çit olarak leylak kullanılmış. Açtığında arkadaşları neden izin almıyorsun diye sormuşlar, garipsemiştik.. Leylak çitler açtı diye izin kullanıyor demek o bölgede yaşayanlar. Bizde de kaktüsümüz açtı izinleri başlamak üzere:p

Feriha Hanım, dün akşam açmaya başladı, iç mekana aldım. Yavaş yavaş şov yaparak açtı. Ve koku hissedilmeye başladı. Öyle ki gidip koklamanıza gerek olmadan duyulabiliyordu. Hayretler içinde izledik. Kısa sürede büyük bir efor sarfederek açtığını hissediyorsunuz. Ve büyüsüne kapılıyorsunuz.:o

Sabah, koku çok fazla yoğun değildi ama çiçeği gün ışığında görmek daha hoş. Detayları daha iyi görebiliyorsunuz. Malesef işe gittiğim için fazla izleyemedim. Akşam geldiğimde solmuştu. Solmuş halinin fotografını çekmeye elim varmadı.:(

sariefe 23-08-2011 03:16

Tatilden sonra foruma adapte olmaya çalışıyorum ve dostlarımın sayfasını geziyorum birer birer. Görüyorum ki bu sayfada da şenlik var. Echinopsis muhteşem açmış, sizi kutlarım sevgili zenfree. Bu arada şu alttaki yazınızı gördüm ve düzeltmek isterim. H. viscosa' yı getiren kişi sayın ankstel değil Ferda Hanım' dır. Sayın ankstel, Ferda Hanım' ın kendisine verdiği bitkinin bir parçasını benimle paylaşmıştır. Yani sizin iki kökünüzde aynı kişidendir ve teşekkürlerin hepsi O' na olmalıdır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 850914)
...Sarıefe'nin sayfasında Sayın Ankstel'in getirdiğini okudum bugün. Bu vesile ile ona da çok teşekkür ediyorum...

Saygılarımla...

zenfree 23-08-2011 20:10

Sevgili Sarıefe, çok teşekkür ederim.:) Ferda Hanım'a tekrar teşekkür ediyorum.

musbet 26-08-2011 00:01

Sevgili zenfree sayfanız tek kelimeyle harika hatta harika ötesi muhteşem. kaktüsleriniz sukulentleriniz ayrı saksıları ayrı güzel
hepsine gerçekten hayran kaldım.
istanbula yolum düşerse mutlaka sizinle tanışmak isterim.

zenfree 26-08-2011 00:07

Sevgili musbet, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin sayfanız çok güzel. Kaktüsler, sedum aranjmanları ve tabi açıp duran kalanşonuz.:)

Ben de sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım. Sevgiler.:)

zenfree 28-08-2011 16:05

2 Eklenti(ler)
Sayın mrmusti Antalya'a giderken siparişlerim olmuştu. Kendisine çok teşekkür ederim. Paketleri çok özenli hazırlanmışlar. Sağ salim elime ulaştı. Ancak fırsat bulabildim, size yeni türlerimi tanıtmak istiyorum.:)

Eklenti 243009
Sulcorebutia rauschii Mor-Yeşil

Eklenti 243010
Sulcorebutia Zawaletae

Galiba fotograf makinesine sorun var. Net kareler alamadım.

zenfree 28-08-2011 16:07

2 Eklenti(ler)
Eklenti 243011
Astrophytum Asterias

Eklenti 243012
Euphorbia Obesa

zenfree 28-08-2011 16:12

3 Eklenti(ler)
Eklenti 243013
Tacitus Bellus

Eklenti 243014
Crassula Springtime

Eklenti 243015
Sedum Dasyphyllum ( Çok minik ve malesef ambalajından çıkarırken kırıldı. Umarım büyütebilirim.)

zenfree 28-08-2011 16:16

3 Eklenti(ler)
Eklenti 243016
Gymnocalycium Pugionacanthum

Eklenti 243017
Gymnocalycium Quehlianum

Eklenti 243018
Gymnocalycium Ragonesii ( Bu ufaklık bizimle seyahate çıkacak, çiçeklerini kaçırmak istemiyoruz.)

Vildan Sönmez 28-08-2011 17:09

1 Eklenti(ler)
Güle güle, çiçek aça aça büyüsünler.
Benimkiler de geldi ama şirketteler, sergi bayramdan sonra artık.
Sedum Dasyphyllum tek dal ve en küçüğü de o, dilerim ikimizinki de büyür.

Gymnocalycium Ragonesii geçen yıl almıştım, bu yıl gelin gibi bembeyaz açtı. İkinci tomurcuk ise hala büyümedi. Sende ikisi de açacak . Fotoğraflarını bekliyoruz...

Hepinize iyi yolculuklar...

zenfree 28-08-2011 17:15

Vildan Hanım teşekkür ederim. Ne kadar da güzel açıyor.:) Büyüleyici.

Sizinkileri de görmek isteriz.

PlentyPlant 28-08-2011 18:46

Yeni türleriniz hoş görünüyorlar, Sayın Zenfree. Herkes seyahate çocuklarıyla, köpekleriyle filan giderler. Bizler -bir çiçek açışını görmek için bile- yanımızda çiçeklerle de çıkıyoruz. :)
Sevginiz hiç bitmesin.

musbet 29-08-2011 16:53

Yeni türlerinizde bir harika sizlerin sayesinde hergün yeni türler görüyorum, her seferindede şaşırıyorum bu kaktüs dünyası nasıl bir şey böyle, ne kadar çok çeşit var. Bu bitkilere hayran olmamak elde değil.

musbet 29-08-2011 17:07

sevgili zenfree 426 nolu msjınızdaki 1. fotodaki kaktüsünüzü nerden aldığınız acaba, kendisini çok beğeniyorunda. daha önce baumaxda görmüşdüm neredeyse futbol topu büyüklüğündeydi ee doğal olarak alamadım tabi.
ama dikenleri çok hoş gözüküyor en çok beğendiğim kaktüs türlerinden.

Oğuzhan 29-08-2011 20:53

Yeni bebişler hayırlı olsun.tomurcukların resmini bekliyoruz. :))))

Gül Batur 29-08-2011 22:57

Sn.Zenfree;
Sizi öyle iyi anlıyorum ki :) Ben olsam ben de götürürdüm seyahate...Geçenlerde bir kaktüsüm açmaya başlamıştı. 5-6 saat açık kalıp kapanacaklardı. Acil bir işim çıktı ve mecburen evden çıkmam lazım, bu güzelliği kaçıracağım. Ne yapsam diye düşünmeye başladım. Gideceğim yere götürsem adım deliye çıkacak, zaten deliyiz ama biz birbirimizi anlayan delileriz, gideceğim yer bu deliliği anlamaz....Düşündüm taşındım, bu olayı durdurmam ya da yavaşlatmam lazım dedim kendi kendime ve aklıma parlak bir fikir geldi. Kaktüsü buzdolabının sebzeliğine yerleştirdim ve evden çıktım. 24 saat sonra eve dönebildim. İlk iş olarak kaktüsü buzdolabından çıkardım. Sonuç muhteşem, çiçekler mevcut durumunu korumuş ve kapanmamıştı. Hemen mutfak masamın üzerine aldım. İftarı beraber yaptık, bütün geceyi onu seyrederek geçirdim, sahurda bile hala açıktı. Sahurdan sonra yattım. Sabah 10.00 sularında uyandığımda çiçekler kapanmıştı. Bunu özellikle paylaşmak istedim. Soğuk hava, çiçek açılışını yavaşlattığı gibi, buzdolabının sebzeliği (çekmece) kaktüse zarar vermiyor, bilginize sunarım :)

skaraca 30-08-2011 20:50

Sayın zenfree,

Sayın mrmusti nin seçimiyle almış olduğunuz yeni türler oldukça güzeller. Güle güle büyütün ve çiçeklerini görerek bizlerle paylaşın.

jineop 31-08-2011 07:32

1 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree,
bu ufaklık yaşama tutunmuş görünüyor.
Sevgiler.

zenfree 02-09-2011 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 853547)
Yeni türleriniz hoş görünüyorlar, Sayın Zenfree. Herkes seyahate çocuklarıyla, köpekleriyle filan giderler. Bizler -bir çiçek açışını görmek için bile- yanımızda çiçeklerle de çıkıyoruz. :)
Sevginiz hiç bitmesin.

Sayın Plenty Plant yeni türleri beğenmenize memnun oldum. Tatile bizimle gelen kaktüsümün fotograflarını yükleyeceğim.:)

zenfree 02-09-2011 19:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 853859)
Yeni türlerinizde bir harika sizlerin sayesinde hergün yeni türler görüyorum, her seferindede şaşırıyorum bu kaktüs dünyası nasıl bir şey böyle, ne kadar çok çeşit var. Bu bitkilere hayran olmamak elde değil.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, gerçekten de çok çeşit var. Ama hayran olmakla kalmayıp insan edinmek istiyor. Ama bunun sonu yok. Bir yerde dur demek lazım.:))

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 853862)
sevgili zenfree 426 nolu msjınızdaki 1. fotodaki kaktüsünüzü nerden aldığınız acaba, kendisini çok beğeniyorunda. daha önce baumaxda görmüşdüm neredeyse futbol topu büyüklüğündeydi ee doğal olarak alamadım tabi.
ama dikenleri çok hoş gözüküyor en çok beğendiğim kaktüs türlerinden.

Beşiktaş'taki kaktüsçüden almıştım. Tek idi. Tekrar gelirse sizin için alabilirim.

zenfree 02-09-2011 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 853907)
Yeni bebişler hayırlı olsun.tomurcukların resmini bekliyoruz. :))))

Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim. Hayırlısıyla echinopsisleri de alsak iyi olacak.:)

zenfree 02-09-2011 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 853945)
Sn.Zenfree;
Sizi öyle iyi anlıyorum ki :) Ben olsam ben de götürürdüm seyahate...Geçenlerde bir kaktüsüm açmaya başlamıştı. 5-6 saat açık kalıp kapanacaklardı. Acil bir işim çıktı ve mecburen evden çıkmam lazım, bu güzelliği kaçıracağım. Ne yapsam diye düşünmeye başladım. Gideceğim yere götürsem adım deliye çıkacak, zaten deliyiz ama biz birbirimizi anlayan delileriz, gideceğim yer bu deliliği anlamaz....Düşündüm taşındım, bu olayı durdurmam ya da yavaşlatmam lazım dedim kendi kendime ve aklıma parlak bir fikir geldi. Kaktüsü buzdolabının sebzeliğine yerleştirdim ve evden çıktım. 24 saat sonra eve dönebildim. İlk iş olarak kaktüsü buzdolabından çıkardım. Sonuç muhteşem, çiçekler mevcut durumunu korumuş ve kapanmamıştı. Hemen mutfak masamın üzerine aldım. İftarı beraber yaptık, bütün geceyi onu seyrederek geçirdim, sahurda bile hala açıktı. Sahurdan sonra yattım. Sabah 10.00 sularında uyandığımda çiçekler kapanmıştı. Bunu özellikle paylaşmak istedim. Soğuk hava, çiçek açılışını yavaşlattığı gibi, buzdolabının sebzeliği (çekmece) kaktüse zarar vermiyor, bilginize sunarım :)

Sayın Gül Batur, bu içten yazınız için size çok çok teşekkür ediyorum. Eğer müsade ederseniz, yazınızı " Bitki Delileri" başlığına eklemek istiyorum. Çünkü o kadar güzel anlatmışsınız ki, bu sayfayı izlemeyen üyelerimiz mahrum kalmasınlar.:)

Bu arada, sebzelikte bekletme fikri benim çok işime yarayacak.:)) Çok teşekkürler.

zenfree 02-09-2011 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 854095)
Sayın zenfree,

Sayın mrmusti nin seçimiyle almış olduğunuz yeni türler oldukça güzeller. Güle güle büyütün ve çiçeklerini görerek bizlerle paylaşın.

Sayın Skaraca, çok teşekkür ederim. İnşallah sizler gibi iyi bakabilirim. Burda paylaşmadan olmaz zaten. Sizlerin sayfalarındaki güzellikleri görünce çok mutlu oluyorum. Sizlerin de böyle düşündüğünüzden eminim. :))

zenfree 02-09-2011 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 854162)
Sevgili Zenfree,
bu ufaklık yaşama tutunmuş görünüyor.
Sevgiler.

Bu minik harika görünüyor Sevgili lir, tekrar çok teşekkür ederim. Ama heyecanlandım şimdi, ya iyi bakamazsam diye.:)

zenfree 02-09-2011 20:55

5 Eklenti(ler)
Tomurcuklu kaktüsüm Gymnocalycium Ragonesii bizimle bayram gezmesine geldi. Çok da mutlu olduğunu düşünüyorum. Zira pazartesi günü açmaya başladı, bugün yani cuma günü hala açmaya devam ediyor.:) Beş gündür çiçeklerini izliyoruz.
Eklenti 243589

Eklenti 243590

Eklenti 243591

Eklenti 243592

Eklenti 243593

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025