![]() |
Zenfree bu güzeller kapalı balkondamı yoksa sende dışarımı attın. Çok güzeller Crassula 'Moonglow' bende de var ama hala yerinde sayıyor neyse seninkinin çiçeğini görürüz bizde:)
|
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Bitkiler son bir aydır iç mekanda. Ama iç mekanın iki duvarı tamemen cam ve çok aydınlık. Ayrıca mekanın kaloriferini kapattım ve mutlaka hergün havalandırıyorum. Crassula Moonglow'u geçen yıl şubat ayında almıştım. Eylül ayında tepsinde küçük bir kule oluşturmaya başladı. Çiçekleneceğini düşündüm ama kule uzadıkça uzadı.;) Baharda üstteki bölümü ayırıp çelik yapmayı düşünüyordum, iç mekana alınca tomurcuklandı. Ve çok mutlu oldum. Tacitus Bellus ve Crassula Springtime'ı ağustos ayında Taner Bey'den almıştım. Geldiklerinde tomurcuk yoktu. Ve C.Springtime daha dış mekandaydaken tomurcuklandı. T.Bellus ise yeni yeni hareketleniyor. Umarım çiçeklenir. Ama sanırım uzun süre beklemek gerekecek. Bir de kötü haber dün Aeonium Kiwi'nin iki rozetinin altında pamuklu bite rastladım. Nasıl paniklediğimi anlatamam. Elle temizledim. Ama şansa bırakmak istemedim, bitkiler iç mekanda ve hepsi bir arada. Mine Hanım'ın da onayı ile Basudin 60 EM ile ilaçladım. Yine Mine Hanım'ın önerisi ile beyaz alkol ve suluboya fırçası ile gördüklerimi temizleyeceğim. Umarım bir daha görmem. Mine Hanım'a buradan teşekkürlerimi gönderiyorum. |
Bu arada kalancholerimde de yaprak bitli görmeye başladım. Onlarla da mücadele devam ediyor.
|
Hay Allah, davetsiz misafirler... Çok sinir bozucular, umarım çabuk kurtulursunuz.
|
Selenciğim teşekkür ederim, umarım kurtulurum. Yakın takipteyim.:)
|
Benim sukulentlerin birkaçında geçen sene unlu bit olmuştu. Eşimin bir seradan aldığı ilaç sayesinde kurtuldum. Umarım sende kurtulursun Zenfree:)
|
Davetsiz misafirler dün bize geldi sevgili Zenfree. Hoya'mın dalları arasında gördüm. Kulaklarınızı çınlattım. Sinir bozucu.
|
Sayın zenfree, crassula larınız çok güzel tomurcuklanmışta bana kalırsa hiç açmasalar daha iyi. Çiçeksiz halleri daha güzel (hele 'C. buddhas temple' ). Çünkü çiçekleri çok güzel ama kokuları stapeliadlardan daha kötü. Hangi crassulam açtıysa balkonu girilmez hale getirdi. Kolaylıklar diliyorum.
|
Sevgili günebakan ilacın adı nedir acaba, merak ettim?
Selenciğim umarım bir an önce kurtulursun. Ben temizleme ve ilaçlamadan sonra bir daha görmedim. Sık sık kontrol ediyorum. Yine de bir kaç gün sonra tekrar ilaçlayacağım. Sayın AizoaceaeFAN, daha önce açan crassula türlerinin çiçekleri koklamıştım, herhangi bir kötü koku yoktu. Sizin yazdıklarınızı okuyunca c.springtime'i tekrar kokladım, şimdilik kokmuyor. Tabi tamamen açınca ne olur bilemiyorum.:) |
5 Eklenti(ler)
Tomurcuklananlara devam.:cool:
Eklenti 264504 Echeveria agavoides Eklenti 264505 Gymnocalcium mihanovichii Eklenti 264506 Gymnocalcium mihanovichii Eklenti 264507 Echinopsis ( nam-ı diğer Salvador ;)) Eklenti 264510 Chamaecereus silvestrii |
Alıntı:
Kış soğukta ölürler dedim ama ölmeye hiç niyetleri yok. Üstelik sürekli başka bitkilere yayiliyorlar. :mad: |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 264511
kalanchoe manginii Eklenti 264512 kalanchoe manginii Eklenti 264513 kalanchoe Eklenti 264514 Türünü tam belirleyemedim echeveria sp diyorum.:) |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 264516
Mammillaria prolifera, çok tomurcuğu var, onlarca diyebilirim.:) Eklenti 264517 Sedum Palmeri ( şu an karın altında umarım zarar görmez) Eklenti 264518 Sevgili Cemo'nun hediyesi sempervivum'da da hareketlenme var, sanırım tomurcuk. |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
fotoğraflarda bir o kadar güzel ama en çok bu saksıya bayıldım. Ahşap ... Nerelerden bulunur bunlar acep :confused: |
Bu kara kışta baharı yaşıyorsunuz tebrik ediyorum. Ne mutlu size. Bizimkiler daha kış uykusundalar. Ellerinize sağlık.
|
Zafer Bey teşekkür ederim. Sevgili Emily14 Kireçburnu'nda yol kenarında saksı ve bahçe aksesuarları satan bir mağaza var. Saksılarımı genellikle oradan alıyorum.
|
Alıntı:
ordan alacağım ilk ahşam saksı için en sevdiğim sukulentimi solo ekip adını Zenfree koyacağım ;) Eminim çooook güzel olacak :p |
Avrupa yakasından bir haber olan ben hemen atladım ama bakınca Kireçburnu'nun bir mahalle olduğunu gördüm. Bu bahsettiğiniz yol üstü sahil yolu üstü müdür?
|
Evet.
|
Sevgili zenfree,
Birkaç güne kadar çiçek şöleni yaşayacağız anlaşılan. Ne hoş. İşte mutluluğun ayak sesleri. Bu güzellikleir yaşatan ellerinize yüreğinize sağlık. Merakla çiçekli günleri bekleyeceğim. Selam ve sevgiler Asu |
Alıntı:
Alıntı:
|
Sevgili zenfree,
Bunlar minik detaylar, fakat farkedip telafi etme zerafetiniz son derece şık bir davranış. Gönüller bir olsun bu bana ziyadesi ile yeterli. Yüklediğiniz fotoğraflar bana yeni yıl hediyesi gibi geldi zaten :)) Selam ve sevgilerimle |
Tomurcuklarınıza çok sevindim Sayın Zenfree, böyle soğuk günlerde içimizi ısıttı vallahi... Bİr an evvel çiçekleri açar inşallah. Chamacerus silvestrii'nin bu dönemde tomurcuğa kalkmasına ilk kez şahit oluyorum. Bende uzun zamandır var bu kaktüs, gerek içerde, gerek dışarda bırakarak değişik denemeler yapmıştım ama çiçeklenme zamanı hep haziran başları olmuştur.. Ben de çiçeğinizi merakla bekleyenlerdenim şu an...
Bir de Echeveria agavoides'in yaprak diplerinde minik siyah karartılar görüyorum, ne olduğunu tam anlayamadım, dikkatinizden kaçtıysa bakar mısınız? Bitki zararlısı olabilir. Selamlar... |
Sevgili Zenfree ve Emily14 benim kullandığım dekagard diye bir ilaç 1 litrelik suya 1 kaç damla sulandırıp kullanmıştım. Seracı çok zehirli olduğunu ve evde kullanılmaması gerektiğini söylemiş eşime. Ben faydasını gördüm İnşallah siz de faydasını görürsünüz:)
|
Alıntı:
|
İnşallah:)
|
Alıntı:
Bütün çiçekleri açtığında görünümüne herhalde doyum olmaz. Keyfin daim olsun. |
herkese iyi akşamalar...bende sizlerle succelent ve cactuslerimi paylaşmak isiyorum.en yakın zamanda resimleri yükleyeceğim.umarım burada size görsel bir şov yaşatırım :))
|
Alıntı:
E.Agavoides'in alt kısmındaki siyahlıkların toprak kalıntıları olduğunu düşünüyorum, sanırım sularken bu tür sıçramalar oluyor. Zararlı konusunda bu ara çok titiz ve amansız bir takipteyim.:) Sizin yazınızı okuyunca hemen gidip baktım, zararlı gibi görünmüyordu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025