agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

günebakan 09-01-2012 20:28

Zenfree bu güzeller kapalı balkondamı yoksa sende dışarımı attın. Çok güzeller Crassula 'Moonglow' bende de var ama hala yerinde sayıyor neyse seninkinin çiçeğini görürüz bizde:)

zenfree 09-01-2012 21:45

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Bitkiler son bir aydır iç mekanda. Ama iç mekanın iki duvarı tamemen cam ve çok aydınlık. Ayrıca mekanın kaloriferini kapattım ve mutlaka hergün havalandırıyorum.

Crassula Moonglow'u geçen yıl şubat ayında almıştım. Eylül ayında tepsinde küçük bir kule oluşturmaya başladı. Çiçekleneceğini düşündüm ama kule uzadıkça uzadı.;) Baharda üstteki bölümü ayırıp çelik yapmayı düşünüyordum, iç mekana alınca tomurcuklandı. Ve çok mutlu oldum.

Tacitus Bellus ve Crassula Springtime'ı ağustos ayında Taner Bey'den almıştım. Geldiklerinde tomurcuk yoktu. Ve C.Springtime daha dış mekandaydaken tomurcuklandı. T.Bellus ise yeni yeni hareketleniyor. Umarım çiçeklenir. Ama sanırım uzun süre beklemek gerekecek.

Bir de kötü haber dün Aeonium Kiwi'nin iki rozetinin altında pamuklu bite rastladım. Nasıl paniklediğimi anlatamam. Elle temizledim. Ama şansa bırakmak istemedim, bitkiler iç mekanda ve hepsi bir arada. Mine Hanım'ın da onayı ile Basudin 60 EM ile ilaçladım. Yine Mine Hanım'ın önerisi ile beyaz alkol ve suluboya fırçası ile gördüklerimi temizleyeceğim. Umarım bir daha görmem. Mine Hanım'a buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.

zenfree 09-01-2012 21:48

Bu arada kalancholerimde de yaprak bitli görmeye başladım. Onlarla da mücadele devam ediyor.

selenn 09-01-2012 23:59

Hay Allah, davetsiz misafirler... Çok sinir bozucular, umarım çabuk kurtulursunuz.

zenfree 10-01-2012 22:43

Selenciğim teşekkür ederim, umarım kurtulurum. Yakın takipteyim.:)

günebakan 11-01-2012 09:35

Benim sukulentlerin birkaçında geçen sene unlu bit olmuştu. Eşimin bir seradan aldığı ilaç sayesinde kurtuldum. Umarım sende kurtulursun Zenfree:)

selenn 11-01-2012 09:55

Davetsiz misafirler dün bize geldi sevgili Zenfree. Hoya'mın dalları arasında gördüm. Kulaklarınızı çınlattım. Sinir bozucu.

AizoaceaeFAN 13-01-2012 20:13

Sayın zenfree, crassula larınız çok güzel tomurcuklanmışta bana kalırsa hiç açmasalar daha iyi. Çiçeksiz halleri daha güzel (hele 'C. buddhas temple' ). Çünkü çiçekleri çok güzel ama kokuları stapeliadlardan daha kötü. Hangi crassulam açtıysa balkonu girilmez hale getirdi. Kolaylıklar diliyorum.

zenfree 16-01-2012 17:59

Sevgili günebakan ilacın adı nedir acaba, merak ettim?

Selenciğim umarım bir an önce kurtulursun. Ben temizleme ve ilaçlamadan sonra bir daha görmedim. Sık sık kontrol ediyorum. Yine de bir kaç gün sonra tekrar ilaçlayacağım.

Sayın AizoaceaeFAN, daha önce açan crassula türlerinin çiçekleri koklamıştım, herhangi bir kötü koku yoktu. Sizin yazdıklarınızı okuyunca c.springtime'i tekrar kokladım, şimdilik kokmuyor. Tabi tamamen açınca ne olur bilemiyorum.:)

zenfree 16-01-2012 18:09

5 Eklenti(ler)
Tomurcuklananlara devam.:cool:

Eklenti 264504
Echeveria agavoides

Eklenti 264505
Gymnocalcium mihanovichii

Eklenti 264506
Gymnocalcium mihanovichii

Eklenti 264507
Echinopsis ( nam-ı diğer Salvador ;))

Eklenti 264510
Chamaecereus silvestrii

emily14 16-01-2012 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 898079)
Benim sukulentlerin birkaçında geçen sene unlu bit olmuştu. Eşimin bir seradan aldığı ilaç sayesinde kurtuldum. Umarım sende kurtulursun Zenfree:)

Sevgili Günebakan, o ilacın ismini vermeni ben de çok isterim. Çünkü yaz boyunca temizle temizle bitiremedim. Bir ilaç kullandım. İki bitkim öldü :(
Kış soğukta ölürler dedim ama ölmeye hiç niyetleri yok. Üstelik sürekli başka bitkilere yayiliyorlar. :mad:

zenfree 16-01-2012 18:13

5 Eklenti(ler)
Eklenti 264511
kalanchoe manginii

Eklenti 264512
kalanchoe manginii

Eklenti 264513
kalanchoe

Eklenti 264514
Türünü tam belirleyemedim echeveria sp diyorum.:)

zenfree 16-01-2012 18:20

3 Eklenti(ler)
Eklenti 264516
Mammillaria prolifera, çok tomurcuğu var, onlarca diyebilirim.:)

Eklenti 264517
Sedum Palmeri ( şu an karın altında umarım zarar görmez)

Eklenti 264518
Sevgili Cemo'nun hediyesi sempervivum'da da hareketlenme var, sanırım tomurcuk.

zenfree 16-01-2012 18:22

2 Eklenti(ler)
Kar yağarkan açan çiçekleri izlemek de ayrı bir zevk.:cool::cool

Eklenti 264519

Eklenti 264520

emily14 16-01-2012 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 900278)

Eklenti 264514
Türünü tam belirleyemedim echeveria sp diyorum.:)

Sevgili Zenfree hepsi birbirinden güzeller ;) Nazarlar değmesin...
fotoğraflarda bir o kadar güzel ama en çok bu saksıya bayıldım. Ahşap ... Nerelerden bulunur bunlar acep :confused:

zafer1326 16-01-2012 18:59

Bu kara kışta baharı yaşıyorsunuz tebrik ediyorum. Ne mutlu size. Bizimkiler daha kış uykusundalar. Ellerinize sağlık.

zenfree 16-01-2012 19:26

Zafer Bey teşekkür ederim. Sevgili Emily14 Kireçburnu'nda yol kenarında saksı ve bahçe aksesuarları satan bir mağaza var. Saksılarımı genellikle oradan alıyorum.

emily14 16-01-2012 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 900315)
Zafer Bey teşekkür ederim. Sevgili Emily14 Kireçburnu'nda yol kenarında saksı ve bahçe aksesuarları satan bir mağaza var. Saksılarımı genellikle oradan alıyorum.

teşekkürleeerrr...
ordan alacağım ilk ahşam saksı için en sevdiğim sukulentimi solo ekip adını Zenfree koyacağım ;) Eminim çooook güzel olacak :p

emily14 16-01-2012 19:59

Avrupa yakasından bir haber olan ben hemen atladım ama bakınca Kireçburnu'nun bir mahalle olduğunu gördüm. Bu bahsettiğiniz yol üstü sahil yolu üstü müdür?

zenfree 16-01-2012 22:40

Evet.

Manolya_ 16-01-2012 22:46

Sevgili zenfree,
Birkaç güne kadar çiçek şöleni yaşayacağız anlaşılan. Ne hoş.
İşte mutluluğun ayak sesleri. Bu güzellikleir yaşatan ellerinize yüreğinize sağlık.
Merakla çiçekli günleri bekleyeceğim.
Selam ve sevgiler
Asu

zenfree 16-01-2012 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 900389)
Sevgili zenfree,
Birkaç güne kadar çiçek şöleni yaşayacağız anlaşılan. Ne hoş.
İşte mutluluğun ayak sesleri. Bu güzellikleir yaşatan ellerinize yüreğinize sağlık.
Merakla çiçekli günleri bekleyeceğim.
Selam ve sevgiler
Asu

Asu Hanım güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Aşağıda alıntıladığım mesajınızı atlamışım malesef. Sanırım aynı anda sayfaya fotograf yüklediğim için görmemişim. Kusura bakmayın lütfen.:( Geç de olsa ben de size iyi seneler diliyorum. Sevgiler.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 893670)
Sevgili zenfree,
sizi tanımak gerçekten güzel. Agaçlar net sayesinde siz ve sizin gibi güzel insanlarla tanışmaktan ziyadesi ile mutluyum.
YENİ SENE'de kalbinizden geçen dileklerin gerçek olmasını diliyorum.
Sağlık, huzur, mutluluk dolu daha nice yeni seneelr diliyorum
Selam ve sevgilerimle
Asu

Manolya_ 16-01-2012 23:07

Sevgili zenfree,
Bunlar minik detaylar, fakat farkedip telafi etme zerafetiniz son derece şık bir davranış.
Gönüller bir olsun bu bana ziyadesi ile yeterli.
Yüklediğiniz fotoğraflar bana yeni yıl hediyesi gibi geldi zaten :))
Selam ve sevgilerimle

sakdag 17-01-2012 07:51

Tomurcuklarınıza çok sevindim Sayın Zenfree, böyle soğuk günlerde içimizi ısıttı vallahi... Bİr an evvel çiçekleri açar inşallah. Chamacerus silvestrii'nin bu dönemde tomurcuğa kalkmasına ilk kez şahit oluyorum. Bende uzun zamandır var bu kaktüs, gerek içerde, gerek dışarda bırakarak değişik denemeler yapmıştım ama çiçeklenme zamanı hep haziran başları olmuştur.. Ben de çiçeğinizi merakla bekleyenlerdenim şu an...

Bir de Echeveria agavoides'in yaprak diplerinde minik siyah karartılar görüyorum, ne olduğunu tam anlayamadım, dikkatinizden kaçtıysa bakar mısınız? Bitki zararlısı olabilir.
Selamlar...

günebakan 17-01-2012 16:08

Sevgili Zenfree ve Emily14 benim kullandığım dekagard diye bir ilaç 1 litrelik suya 1 kaç damla sulandırıp kullanmıştım. Seracı çok zehirli olduğunu ve evde kullanılmaması gerektiğini söylemiş eşime. Ben faydasını gördüm İnşallah siz de faydasını görürsünüz:)

emily14 17-01-2012 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 900599)
Sevgili Zenfree ve Emily14 benim kullandığım dekagard diye bir ilaç 1 litrelik suya 1 kaç damla sulandırıp kullanmıştım. Seracı çok zehirli olduğunu ve evde kullanılmaması gerektiğini söylemiş eşime. Ben faydasını gördüm İnşallah siz de faydasını görürsünüz:)

Teşekkürler Sevgili Günebakan... Umarım işe yarar, dün iki çiçeğime daha geçmişler :(

günebakan 17-01-2012 19:43

İnşallah:)

ozbey 17-01-2012 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 900284)
Kar yağarkan açan çiçekleri izlemek de ayrı bir zevk.:cool::cool

Eklenti 264519

Eklenti 264520

Sevgili zenfree, yine çok güzel fotoğraflar yüklemişsin, hele ki buna bayıldım. Eminim kar yağarken seyretmek çok keyif vermiştir.
Bütün çiçekleri açtığında görünümüne herhalde doyum olmaz.
Keyfin daim olsun.

glacier_ 17-01-2012 21:29

herkese iyi akşamalar...bende sizlerle succelent ve cactuslerimi paylaşmak isiyorum.en yakın zamanda resimleri yükleyeceğim.umarım burada size görsel bir şov yaşatırım :))

zenfree 19-01-2012 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 900450)
Tomurcuklarınıza çok sevindim Sayın Zenfree, böyle soğuk günlerde içimizi ısıttı vallahi... Bİr an evvel çiçekleri açar inşallah. Chamacerus silvestrii'nin bu dönemde tomurcuğa kalkmasına ilk kez şahit oluyorum. Bende uzun zamandır var bu kaktüs, gerek içerde, gerek dışarda bırakarak değişik denemeler yapmıştım ama çiçeklenme zamanı hep haziran başları olmuştur.. Ben de çiçeğinizi merakla bekleyenlerdenim şu an...

Bir de Echeveria agavoides'in yaprak diplerinde minik siyah karartılar görüyorum, ne olduğunu tam anlayamadım, dikkatinizden kaçtıysa bakar mısınız? Bitki zararlısı olabilir.
Selamlar...

Sayın sakdag teşekkür ederim. C.silvestrii ben de endişelendirmedi değil. Zamansız tomurcuklandı galiba. İç mekanda olması sera etkisi yaptı diye düşünüyorum. Tomurcuğun olgunlaşıp çiçek vermesi uzun sürebilir veya kuruyup düşer (tabi bunu hiç dilemiyorum). Daha önce de "bir gecelik gelin" zamansız tomurcuklanmıştı, malesef tomurcuk kurudu.

E.Agavoides'in alt kısmındaki siyahlıkların toprak kalıntıları olduğunu düşünüyorum, sanırım sularken bu tür sıçramalar oluyor. Zararlı konusunda bu ara çok titiz ve amansız bir takipteyim.:) Sizin yazınızı okuyunca hemen gidip baktım, zararlı gibi görünmüyordu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025