![]() |
Sayın Denizardacan, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Ankara'da sanırım kaktüs ve sukkulent satan mekanlar var. Ara ara (özellikle sedum türleri) fidanlıklara gelen türler oluyor. Yapı marketlerde de satışları var. Ayrıca internet üzerinden alışveriş yapabileceğiniz Taner Angay Bey'in serası, Sera Liliput gibi üreticiler var. Forumda bilgileri mevcut. Benim bir çok türümü aldığım Beşiktaş'taki satıcı da telefonla ulaşırsanız istediğiniz türleri gönderebilir. Ayrıca benden isterseniz ben de alıp gönderebilirim.:)
Beğenileriniz için tekrar teşekkür ederim. Sevgiler... |
|
Çok teşekkür ederim Zenfree,
Bu nasıl bir heyecandır bilirsiniz. Daha bir on günlük sevda. Biraz zamana bırakıp durulmasını bekliyorum. Bahara kadar kendimi böyle oyalayabilirsem gerisini zaten hallederiz:D. Evet genelde internetten bitki alıyorum ama bunlar öyle şirin ki hep dokunasım hatta tadasım geliyor. Yemin ederim çok samimiyim. :( Ya sabır bu kışı atlatalım sağsalim. Bir mum çiçeği, hoya türleri, bir de bu sedumlar beni terbiye edecekler anlaşılan. İki gün oldu sayfanızı geziyorum tabi diğer bütün sedumları olan üyelerin sayfalarını da gezecem başka türlüsü olmaz mümkün değil. Ama rüyalarıma girdi biliyor musunuz, gözümü kapatınca gözümün önüne geliyorlar. Güle güle büyütün efendim çok naziksiniz teşekkür ederim. |
Bahar ayları başlamak için en uygun zaman haklısınız. Sedumların bir çok türü ve sempervivumlar dona dayanıklı. Sedumlar kışın tamamen yok oluyorlar, saksılar dışarıda kalıyor,sonra baharda yeniden yeşerip hızla büyümeye başlıyorlar. O kadar hızlı gelişiyorlar ki, seyretmek gerçekten çok keyifli.:) Yerörtücü olarak kullanıldıklarından bir çok serada bulabilirsiniz. Bence bir bulabilirseniz bir saksı alın, baharda yeşermesine tanık olun.:)
Echeverialar ise bence kışın daha mutlular. Ayrıca bir çok succulent türü de kışın açıyor ve sukkulentlerin renkleri soğukla birlikte daha da güzelleşiyor.:) Rüyalarınıza girme konusunda sizi anlıyorum. Ben de aynı şeyleri yaşıyorum.:) Ama daha güzel bir rüya düşünemiyorum. Tekrar teşekkürler. Sevgiler. |
İstanbul -15 leri gördü yanlış hatırlamıyorsam , ama Ankara'nın - 30 larına dayanabileceklerini zannetmiyorum. Ama ne muhteşem olmuşlar öyle, soğuk yiyip de ölümle burun buruna gelen bütün bitkiler baharı öyle bir canla başla karşılıyor ki, renkler harika.
Kapalı balkonum olsaydı hiç düşünmezdim ama doğuya cephesi olan ki çok şanslıyım tek pencere önü var o da dolu tıklım tıklım:D:D. Ama insan doymuyor ki.Şubat gibi almak lazım sanırım, çok heyecanlandırıyor beni bu sedumlar çok tatlılar. Şekerci dükkanı gibi.:dilli: Maşallah maşallah, iyi günlerde sağlıkla büyütün inşallah. A bu arada sn Zenfree az önce sabahın 9'unda migrostaydım, kaktüslere baktım pahalıydılar almadım ama orda birşey gördüm.Kesinlikle etiketi yanlış yazılmıştı.:confused: Tek kalp şeklinde yaprak 10 TL, kalp şeklinde kaktüs diye yazıyordu etiketinde. Ama benim bildiğim hoya kerii. Siz kaktüsleri tanırsınız var mı ki kalp şeklinde dikensiz koyu yeşil renkli bir kaktüs türü. Ben bir bakınıyım netten. Hoşçakalın. |
Hoya kerii olduğunu düşünüyorum. Ben de kalp şeklinde kaktüs bilmiyorum.:)
|
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Sahip çıkmamız ve kutlamamız dileğiyle.
Atatürk'ün, onunla birlikte olanların, Cumhuriyet'e emeği geçen herkesin önünde saygıyla eğiliyorum. |
Budanız da diğer türleriniz gibi harika sevgili zenfree.sizin elinizde coşup daha da güzelleşeceğine eminim.Emeğinize sağlık.
|
Bayıldım
Ben sayfanıza bayıldım,
görüntüler, çiçekler cıvıl cıvıl, sohbet şahane, düzenlemeler ziyadesiyle estetik.. Hepsi birbirinden güzeldi.. Bu güzelliğin, bu pırıltının hep sizinle olmasını dilerim, onlarla birlite gülüm gülüm gülümseyin |
Sevgili zenfree, uzunca bir süredir sessiz sessiz takip ediyorum sayfanızı. :o Beğeni ve takdirlerimi daha evvel bildiremedim, ne desem yetersiz kalacak diye düşündüm. :o
Bitkilerinize ve sunum şeklinize hayranım, hepsi öyle özenli ve sağlıklı ki ekrandan içeri geçip daha yakından bakasım geliyor her birine. Dokunmak, öpücük kondurmak, çocuğumu seviyormuş gibi tek tek okşamak istiyorum yapraklarını. İçimden öyle geçiyor, maşallah diye diye bir hal oluyorum, yüzüme yayılan kocaman bir gülümsemeyle ayrılıyorum sayfanızdan. Bu sayfa beni çok mutlu ediyor, her şey gönlünüzce olsun.. :)) |
Zenfree nerelerdesin? Bak sana ne buldum. Artık tatile giderken istediğin kadar götürürsün :)
|
Alıntı:
Bu guzelliklerden bir celik istesem cok mu sey istemis olurum acaba :rolleyes: ? Saygilar |
Sevgili Charlaux, Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net başlığını takip edebilirsiniz.
|
Arkadaşlar güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.:)
|
1 Eklenti(ler)
Bir kaç fotograf yüklemek istiyorum. Fotograflar telefonumda, bakalım becerebilexek miyim! :)
|
1 Eklenti(ler)
Devam
|
Güler Hanım teşekkür ederim. Selamlar.:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da çiçekleri.:)
|
3 Eklenti(ler)
Bir kaç sempervivium. Sıcağı sevmiyorlar. Yazın çoğunu kaybediyorum ama yine de vazgeçemiyorum.:)
Eklenti 402570 Eklenti 402571 Eklenti 402572 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 402578
Eklenti 402579 Eklenti 402580 Bir çok türümde maalesef güneş yanıkları oluştu. En alttaki fotoğrafta olduğu gibi. Uzun süre İstanbul dışındaydım ve hiç ilgilenemedim. Neyse kaybetmediğime seviniyorum.:) |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 402587
Bu da A.Kiwi'nin tomurcukları. Rengi olağanüstü. Bitkide yoğun güneş yanıkları oluştu. Ancak nerdeyse buna sevineceğim, hem çiçeklendi hem de her rozetin altından 2-3 tane yavru verdi. Bitki kendini yeniliyor. Sanırım sonbahara güzelleşecek.:) Eklenti 402588 Kalanchoe'in ortada görünen sap kısmında asıl bitki vardı. Çürümeye başladığı için kesmiştim. Bir sürü yeni yavrusu oldu.:) Şimdiden hepsinin rezervasyonu var.:rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Emektar saksılarım. Tozları görmeyin lütfen, eve daha yeni geldim temizleyemedim. :)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sedum Spathulifolium renkleri büyüleyici. Tomurcuklandı. ( Alttaki fotoğraf)
|
Hangi fotoğrafı, hangi sukulenti beğeneceğimi şaşırdım. Ama ne yalan söyleyeyim sizi tekrar forumda gördüğüme çok sevindim. Sayfanızda uzun zamandır hareket yoktu. Bir daha beni eski fotoğraflarla avunmak durumunda bırakmayın lütfen.
Sukulentler ne güzel gelişmiş, renkler harika. Ben güneş yanığını farketmedim bile :) |
Zenfreeciğim sonunda burayı hatırlayıp fotoğraflarını gösterdin bize harika görüntüleri ve seni özledik valla seni:)
|
Selenciğim teşekkür ederim. Ben de sizleri özledim.:) Ara ara fotoğraf yüklemeyi ihmal etmeyeceğim. Ama yeniler yok biraz da o nedenle yükleme yapmıyorum. Mevsimsel durumlarını paylaşıyorum diyebilirim.:)
Günebakancığım teşekkürler.:) Senin sayfana bakacağım. Merak ettiklerim arasında. Selamlar. |
Dörtkoldan çıkartma yapmamış olsaydın biraz zor gönlümü alırdın.....;)
Hakikaten çok güzeller, ellerine sağlık. |
Sukulent ve kaktüs annesi, nihayet güzellikleri gösterdin. Özlemişim bu sayfayı.
Şu fotoğraf makinanı kap, bize bi gel anacım ya:))) Herbiri birbirinden güzel, gözüm bayram etti sağolasınnn. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025