![]() |
Bu kırmızılar nefesimi kesti nasıl bir güzelliktir .
Ben kırmızı sukulent alıyorum yeşilleşiyor ;) siz nasıl beceriyorsunuz . |
bende kırmızıları çok beğendim cehalet o ya ilk kez görüyorum adınıda rica etsek... yeşil kırmızı yan yana nefis görünüyor.
|
Nutkum tutuldu resmen. Çok ama çok güzeller. Son fotoğraflarda sieboldii dışındaki türlerin adı nedir?
|
İsimlerini fotograf altlarına yazdım. Teşekkürler.:)
Sonbaharla birlikte gece/gündüz arasındaki ısı farkında renkleri değişiyor. Tamamen güneşteler, yağmurdalar veya soğuktalar. Sedum spurium zaten kızarmaya çok eğilimli.:) Daha önceki halleri:) http://www.agaclar.net/forum/876866-post699.htm http://www.agaclar.net/forum/940799-post937.htm http://www.agaclar.net/forum/970404-post1010.htm |
Sedum spurium tam yeşil degil resimlerden anladıgım kadarıyla bulursam alayım arajmana cok yakışan bir bitki yeşil hali pek dikkat cekmiyor kırmızı haiyse can yakıyor ;)
|
Sedumlariniza hayran kaldim.Kirmizi olan tablo gibi.
Sayfanizi begeniyle takip ediyorum zaten,emeginize saglik.Bizim de gozlerimiz senleniyor bu fotograflara bakarken. |
Alıntı:
|
Sevgili zenfree ben de o Sedumların rengarenk hallerine bayıldım. Çok güzeller ve birarada çok hoş bir kare oluşturmuşlar. Saksılarınız da bitkileriniz kadar güzeller. Bir de dikkat ettim de son fotoğraflarınız harika gerçekten. Hem çok net, hem de çok canlı. Sevgiler.
|
Herkese çok teşekkürler. Sevgili Selen, makineme yeni yeni alışıyorum.:) İyi kareler almaya başladım. Ve fotograflar ham. Ve inan fotograflar normalde daha iyi çıklar, ancak orijinal halleri fotograftan daha iyi. :)
|
Kocaman bir maşallah kıskanmamak elde değil. Fakat sakın kem gözle baktığımı zannetmeyin güzel bakan gözlerin nazarı asla değmez. Sevgilerimle
|
mükemmeller ellerinize sağlık:)
|
Sayın zenfree,
Sayfalarınızda hızlı bir geçiş yaparak güzel sukulent ve kaktüslerinizi gördüm. Hepsi çok güzeller... Aynı güzellikleri size sunmaya devam ederler umarım. Gördüğüm kadarıyla sedum, sempervivum gibi bazı bitkileriniz İstanbul'da kışın dışarıda ve gerektiğinde kar altında kalıyor. Mersin'de bulunan ablamda benzer bitkilerini hep dışarıda tutuyor ve benim verdiğim çelikler dahi aynı sürede bendekilerden daha iyi gelişiyor. Geçen yıllarda Eskişehir'de bazı sedum ve sempervivum türlerinin -20 dereceleri bulan soğuk havalara dayanıklı olduğunu görmüştüm. Bu yıl Eskişehir'e göre daha ılıman bir iklimi olan Bursa'ya taşındım ve aynı şekilde bazı sedum/sempervivumları ve bazı echeveria türlerini kışın dışarıda tutmayı düşünüyorum. Bu arada daha önce bir gelişimde gördüğüm için sedum palmeri ve stapelia türlerini de dışarıda bırakmaya niyetliyim. İstanbul ve Bursa arasında çok fazla iklim farkı olmadığını düşünüyorum. Kışın dışarıda bırakılan kaktüs ve sukulentlerin baharda çok güzel gelişmeler gösterdiğini de biliyorum. Sizin daha önceki deneyimlerinize göre yukarıda belirttiklerim dışında kışın Bursa'da ilave olarak hangi türleri dışarıda bırakabilirim. Örneğin Portulacaria afra, crassula ovata gibi kalın yapraklı türler dışarıda kalabilir mi? Opuntia türlerinden hangileri olabilir? Cereus türü kaktüsler dış koşullara dayanır mı? Selamlarımla... |
Sayın skaraca, Bursa hayırlı olsun.:)
Kışın bir kaç tür sedum ve sempervivumlar dışında diğer bitkilerimi kar yağdığı ve yerde kaldığı sürece içeri aldım. Bir de opuntia ve echinopsis kaktüsüm dışarıda idi. Ancak üzerlerine kar yağmadı balkondaydılar. Crassula ovata kar yağmadığı sürece terasta kalıyor. Yağmur ve rüzgara açık. Drenajı çok iyi bir saksıda. Diğer türleri tecrübe etmediğim için bilemiyorum. Şunu da yazayım, mesela çelikten yetiştirmeye çalıştığım sedum burrito malesef dondu. Balkon güneye, teras batıya bakıyor, denizden sadece 30-40 metre yüksekte. Sizin de söylediğiniz gibi, soğuk stresi sukkulentlere yarıyor. Hem diri oluyorlar hem de renkleri çok keyifli oluyor. Umarım hepimiz bitkilerimiz zarar görmeden kışı atlatırız. Hatta bu yaz kışa göre daha fazla bitki kaybettiğimi söyleyebilirim. Euphorbia, aloe ferox ve iki tür sempervivum yaza dayanamadı malesef. Tekrar yeni şehriniz size, ailenize ve bitkilerinize hayırlı uğurulu olsun. Selamlar.:) |
2 Eklenti(ler)
|
Buddha'nız hayırlı olsun. Muhteşem görünüyor. Umarım sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Bizlerde buradan gelişimini takip ederiz.
|
Alıntı:
Bu sayfadaki bitkiyle saksıları benziyor.. Hattâ aynı bitki mi diye katları bile saydım.. Aynı yerden mi aldınız? |
Zafer Bey umarım iyi bakabilirim.:)
Sevgili Selis evet. Geldiğini duyunca biz "bekleyenler" hemen Alibeyköy'e koştuk.:) |
Sayın zenfree güle güle büyütün .Crassula buddha's temple yapraktan üretile biliyormu.
|
Buddha'nız harika görünüyor. Yavrularını, çiçeklerini de görürsünüz umarım. Sizinki bayağı büyük görünüyor. Benimkilerin genişliği parmak kadar, bu hale gelmesi için uzun yıllar gerekir. İstanbul'da olsam o Alibeyköy'deki bahçe markete uçarak giderdim herhalde :)
|
Crassula buddha's temple şahaneymiş...
Çok katlı rezidans gökdelenlere benziyor :) Sevgiler |
Sayın zenfree, yeni saksılarınızda bitkiler daha güzel görünüyorlar. Yeni crassulanız hayırlı olsun. Güzel bir tür. İnşaallah bolca yavru verir. Bu arada ben mammillaria ya takıldım, maşaallah çok meyvesi varmış. Meyveler tazeyken tadına bakmanızı öneririm.
|
Sayın zenfree tüm bitkilerinize 41 kere maşallah sağlık,muhteşemlik hepsi var,bu güzel bitkilerinizle bereber huzur dolu günler dilerim.
|
Crassula buddha's temple,en sevdiklerim arasında 1. sırada,muhteşem bir bitki,güle güle sağlıkla büyütün.
|
Herkese çok çok teşekkür ederim.:)
Sayın iris41, bir çok sitede yapraktan üretilebileceği yazıyor. |
Fotoğraf kalitesi, sunumun ahengiyle birleşince, verdiğiniz emeklerin görselliğine ancak hayranlıkla karşılık vereblilirim sevgili zenfree.
Renk değiştirerek, sonbahar balosuna hazırlanır gibiler,öylesine güzel öylesine coşkulu,,, |
Sayın hozat değerli sözleriniz için çok teşekkürler.:)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yeni. Beşiktaş'tan. http://www.agaclar.net/forum/1036381-post116.htm
Uzun süredir takip ettiğim Orostachys japonica oluğunu tahmin ediyorum.:) İnşallah odur. Eklenti 340730 |
Muhteşem sn Zenfree,
Henüz yeni yeni geziniyorum siteyi, ama çok ilginç bir durum var dikkatimi çeken. Bazı bitkiler bazı insanların elinde coşuyor, şekilleniyor, adeta tüm güzelliklerini ve tüm doğal sırlarını, sınırlarını ortaya seriyor. Ben ki kaktüs sevmezdim. Bir başka üyemizin balkonunu gördüm sevmeye başladım, ama sizde tarif edilebilecek bir hal değil zannımca. Muhteşem. Tüm o sukulentleri şimdi ben nerden bulurum bilmiyorum ama sayfanız daha birkaç kez gezilip isimler not alınacak. Sağlıkla ve mutlulukla kalın, ellerinize sağlık. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025