![]() |
Sayın Zenfree bu succulentlerin hepsi çok güzeller,renkleri ve formları ile parmak ısırtmakta hangisinden bahsedeyim!!!Sedum burrito ve palmeri,Kalanchoe ve crassula hele sempervivum hangisine bakacağımı şaşırdım.Ellerinize sağlık demekten başka bir şey diyemeyeceğim.
|
Sedum burrito'nuz harika görünüyor Sayın Zenfree...
|
Hepsi de ayrı ayrı güzel Zenfree kış renklerini giyinmeye başlamışlar baksana:)
|
Yener Bey teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık ben de sizin fotograflarınızı keyifle izliyorum.
Sevgili sakdag beğenmenize memnun oldum.:) Sevgili günebakan kış renkleri harika ancak donacaklar diye endişe etmekten yoruldum.:) Sempervivumların alt kısımları kurumaya başladı. Kışın böyle oluyor. Diri tutmayı başaramıyorum. |
Hastalik bana da bulasir diye sukulent bölümünü korka korka geziyorum. Cok güzeller sevgili zenfree. Ben zaten bahcede olan birkac ceside bugüne kadar hic bakim yapip gübrelemedim. Ama sizlerin sukulentlerini gördükce biraz daha mi özen göstersem diyorum.
|
Her gün sizin sayfanızda gezip dolaşıyorum.Hayran, hayran sukulentleri seyrediyorum.Gerçekten çok hoş, çok güzeller sizi canı gönülden kutlarım zenfree hanım nazar değmesin maşşallah.Sağlıçakla kalın.
|
Bayıldım ne kadar güzel renklenmiş maşallah
|
Ben de her gördüğümde kıskanarak bakıyorum.. Benimkiler niye yeşil yaa hımmfff :(
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
henüz ne kadar geldiğim tartışılır ama sayenizde bir hoşluk içinde olduğum kesin. Hoşbuldum :) İltifatlarınız için teşekkür ederim. Sizin bu foruma kattığınız renk ile bitkilerinizdeki güzel renkler arasında büyük paralellik var. Bunu sadece benim gördüğümü de sanmıyorum. O nedenle siz bize bakmayın. Yazamasakta gönlümüz burada, sizlerle. Son seminerde selamlaşmıştık hatırlarsanız. Sonrasında sizi göremedim. Belki erken ayrıldınız. Bu buluşmalarda nedense birşeyler hep eksik kalıyor. Bu sefer birazda görevli olmamın yoğunluğu vardı. O nedenle sohbet etme imkanımız olmadı. Gelecek toplantılarda umarım fırsat buluruz. Görüşmek üzere. Sevgiler. |
Sevgili zenfree, sempervivumların renkleri harika olmuş. Sizin güneşiniz bizimkinden farklı mı ne, benimkiler hala yeşil haldeler kızarmaya niyetleri yok.
Sizdeki burritoyu ilk gördüğümde, bulursam almak için aklımın bir köşesine not etmiştim. Derken, gerçekten bir ay kadar önce Bauhausa geldi. Aman bir hayal kırıklığı bende. Sizinkiyle hiç alakası yok, bir dal o da ayrık ayrık. Valla hiç yüz bile vermeyip geçip gittiydim:p Şimdi sizinkinin gelişmiş halini görünce şoklara girdim. Nasıl güzel gelişmiş. Güle güle büyütün, gerçekten çok güzel olmuş. |
Nevsune Hanım teşekkür ederim. Sempervivumlar yağmur ve güneşin altındalar. Burritoyu çimlendirmek bence biraz zor. Ama yetişkin bitkinin çabuk büyüdüğünü söyleyebilirim. Cumartesi günü görüşmek üzere.:)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu yaptığımız toplantıdan sonra bir sürü yeni türüm oldu onları yeni saksılarına yerleştirdim, sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eklenti 260397 Hatiora salicornioides Çok sevdiğim bir tür. Kimin getirdiğini malesef bilemiyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.:) Eklenti 260398 Sedum rupestre angelina galiba. Sevgili Selenn'e çok teşekkür ediyorum. Eklenti 260399 Crassula perforata ve sedum nussbaumerianum. Selen'e çok teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Şimdilik çelikleri kare saksılara aldım, baharda düzenleme yapmayı planlıyorum. Bir çoğu Selen'den. Beni çok mutlu etti.:)
Eklenti 260400 Eklenti 260401 Echeveria Selen'e çok teşekkürler.:) Eklenti 260402 Kalanchoe longifolia Selen'e teşekkürler.:) Eklenti 260403 Kalanchoe marmorata Selene çok teşekkürler.:) Eklenti 260404 Crassula exilis Sayın Güngör Salman'a çok teşekkürler.:) |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Selen'e teşkkürlerimle.:)
Eklenti 260405 Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii' Eklenti 260406 Senecio articulatus |
2 Eklenti(ler)
Sinocrassula yunnanensis. En sevdiğim türlerden biri. İyi bakabilecek miyim acaba.
Eklenti 260407 Ferda Hanım'a çok teşekkür ediyorum.:) Eklenti 260408 Sevgili Cemo'o ya çok teşekkür ediyorum. Anavatanı Çin ve özellikle Çin’in Yunnan bölgesi ile Kuzey Burma’nın yüksek bölgeleri. Bol ışıklı yerleri seviyor ve güneşe dayanıklı bir bitki. Ancak, biraz gölgeli alanlarda da sağlıklı biçimde yaşamını sürdürebiliyor ancak büyümesi daha yavaş gerçekleşiyor. Yapraklarında depolanan su yeterli olduğu için uzun süre susuzluğa dayanabiliyor. Pek çok sukulentte olduğu gibi, yapraklarından tekrar üretilebiliyor. Sayın PlantyPlant'ın sayfasından bu bilgileri aldım. http://www.agaclar.net/forum/634753-post301.htm |
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün Sayın Zenfree, hayvan figürlü saksılarınıza bayıldım ayrıca da, çok şekerler. Kalanhcoe longifolia'nın rengi harikaymış. Soğuklardan dönmüş hali galiba. Bende de Sayın Bettyycim'in hediyesi bir çelik mevcut, ama yemyeşil benim ki, sizinkini görünce çok sevindim benim çiçeğimde böyle olacak diye.
|
Sevgili sakdag teşekkür ederim. Çelikler bana dün geldi. Selen bitkilerin dışarıda olduğun bahsetmişti. Sizinki içerde ise yeşil kalması normal.:)
|
Yaaa bende istiyorumm bu yeni cicilerdenn.. Off yine kacırdım gelememekle... :((
|
Yeni sukulentlerini güle güle büyüt Zenfree Hatiora salicornioidesi de Selen getirdi:)
|
Zenfree,sukkulentlerin çok güzel.Kalanchoe marmoratadan bende de var,nereden aldığımı(arakladığımı ) hatırlamıyorum ama yaklaşık nisan gibi ektiğimi düşünüyorum.Şimdi 40 cm.oldu,yıkılmasın diye de yanında bir de sopası var.Güle güle büyüt .
|
Hepsi de çok güzel.. Güle güle büyütün.. ;)
|
Sevgili zenfree,
Hepsi birbirinden güzel. saksılarına da yakışmışlar. iyi günlerde büyütün. |
Alıntı:
|
Sevgili Cemo, ben de kaçırmıştım ama Selen sağolsun sonradan verdi bana. Evler biraz yakın ya.:) Toplantıda sadece hatiora salicornioidesi almıştım.
|
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok sağolun.:)
|
Alıntı:
Şaka şaka...Güzel güzel büyüsün hepsi. Baktıkça mutlu olurum. |
Sevgili Zenfree yunnanensis zengini olmuşsun, Ben de sana bir minik dal ekmiştim, tutmazsa diye söylemedim. Tutarsa da başka bir arkadaşı sevindiririz artık. Hepsini güle güle büyüt.
Alıntı:
|
Çok düşüncelisiniz Vildan Hanım teşekkür ederim.:) Taliplilerinin çok olacağına eminim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025