![]() |
Parodia ve Rebutia çiçekleri ne güzel bir canlılık katıyor bitkinin genel görünütüsüne. Ellerinize sağlık sevgili Zenfree. Harikalar.
|
Hepside çok güzel Sayın zenfree, her geçen gün sayılarının arttığını görmekte güzel..
QUOTE=zenfree;800091]Eklenti 210013 Eklenti 210014 Eklenti 210015[/QUOTE] |
Sevgili zenfree hepside çok güzeller elinize saglık
|
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Bitkilerimin fotograflarını sizlerle paylaşınca daha da güzelleşiyorlar.:)
|
Bunlar nasıl bir güzelliktir. Sukulentler ayrı, kaktüsler ayrı güzellikteler. Kaktüslerin çok güzel açtığını bilirdim de sizinkiler tablo görünümü almışlar artık. Gerçekten elinize sağlık.
Haa, ben bu güzellikler için tencereyi bile yakmaya razıyım;) |
Ellerinize sağlık, hepsine birer maşallah. Kalem kaktüsünüze ayrıca duble maşallah.
|
İnanılmaz bir şey,ellerinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Nevsune Hanım sizi burada görmek ne güzel. Teşekkür ederim.:) Tencere yandı zaten, üç günde zor temizledim.:) Sizin için rebutia senilislerin fotograflarını yüklüyorum.
Sayın Orkun Kırcı ve Sayın Gürkan63 sizlere de çok teşekkür ederim. Eklenti 211239 Eklenti 211240 Bu iki kaktüsü Gymnocalycium baldianum'ları aldığım serada görmüştüm. Aşırı sulamışlardı. Bir kaç gün sonra gittiğimde yine sulanmıştı ve kaktüsün dokusunda buruşmalar başlamıştı. Dayanamadım ve aldım. Eve geldikten sonra topraktan çıkarttım, iki gün bekletip, yeniden diktim. Bazı tomurcukları soldu,ama bir kaç tanesi açabildi. Seradaki diğer kaktüsler ise malesef çürümeye devam ediyorlar. Hatta bir kaç tanesinin içleri tamamen boşalmıştı.:( |
Bu mesajdaki kaktüsün ismini parodia (notocactus) chrysacanthion olarak belirlemiştik. Ancak açtıktan sonra Notocactus haselbergii e daha çok benzedi sanki.
Sizler ne dersiniz? |
Evet Sayın zenfree, Notocactus haselbergii.
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu aralar Bauhausa hep ya çiçekli ya da tomurcuklu kaktüsler geliyor. Gözüm ve aklım kalıyor ama yersizlikten kaktüs işine hiç girmiyorum. Bu arada Bauhausa gittikçe sizin kullandığınız sepet saksıları görüp kulağınızı çınlatıyoruz:) |
Hepsi güzel... Çiçekliler, çiçeksizler... Hele E.Trucalli (kalem kaktüs). Ne güzel gelişmiş öyle... Benim ki boyuna gidiyor durmadan.
|
2 Eklenti(ler)
|
Yine muhteşem bir parça. :)
|
Bitkilerinizin güzelliğini, saksılarınızdaki dekorasyonu, birbirinin ışığını kesmeyecek biçimde altlı üstlü yerleşimlerini zevkle izliyorum Sayın Zenfree. Çok estetik görünüyorlar ışık altında.
|
Alıntı:
|
Sayın PlentyPlant övgüleriniz için teşekkür ederim.:)
Sevgili gilan beğenmene sevindim. Sukulent düzenlemeni hala yüklemedin. Bekliyorum.:) Sevgili Kiraz sendeki sukulentin yaprakları daha küçük. Ve yıldız şeklinde. Crassula erosula campfire ise oldukça etli yapraklı, yaprak dizilimi farklı. Sendekini seduma benzettim. Doğrusunu Selen bilir bence. |
Sağol Zenfree, haklısın tespitlerinde. Selenn'e yazayım.
|
Nutkum tutulduğu için yazamıyacağım:))
Di yeter, öleceğim şuracıkta. Şaka bir yana, her bitki birbirinden güzel. Düzenlemeler, saksılar zevkine hayranım. Zevkini çıkarasın inşllahhhhhhh |
Bu sayfalara bu güzelliklere baktıkca bakasım geliyor hasetliğim artıyor:)
Ellerinize sağlık hepsi de çok güzeller maşallah.. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo, Sevgili MİRBE çok teşekkür ediyorum.:) Ama herşey yolunda gitmiyor malesef. Euphorbia resinifera'ya güneş fazla geldi galiba. Hem de mayıs güneşi. Yaz aylarında daha dikkati olmak gerekecek. Gövdede kızarmalar oluştu. Güneşten olduğunu düşünüyorum. Umarım bitki zarar görmez ve düzelir. Saat 15:00' ten sonra güneş alan bir yere aldım.
Eklenti 213429 Eklenti 213430 |
Sevgili Zenfree, sukulent herkes bakabilir ama onlara şık bir ortamda, zevkli düzenlemeler yaparak ve bitkiye uygun güzel saksıyı yakıştırarak bakmak bir zevk işi. Ellerinize sağlık. Ne yalan söyleyeyim bazen bitkiden çok saksılarınıza gözüm takılıyor. Bende bir de saksı hastalığı var:) Bit pazarlarında dolaşıp eski seramik saksıları topluyorum.
Bu arada Crassula erosula campfire ne güzel bir renk almış. Harika... Yani ne diyeyim uzun lafın kısası; iyi ki bu başlığı açtınız. |
Selenn'le hemfikirim, bir şey de ben ekleyeyim, fotoğraf çekimleri de çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Kiraz, Sevgili selenn çok teşekkür ederim.
Sizi Aeonium Kiwi haworthii ile tanıştırmak istiyorum. Bitkinin adı konusunda bir karışıklık var galiba bazı yerlerde "Aeonium haworthii", bazılarında ise "Aeonium Kiwi" şeklinde geçiyor. Veya üç isim de kullanılıyor. |
Ben de Aeonium kiwi olarak biliyorum, çok güzel renkleri var. Harika bir bitki. Kökleri de bonsai'yi anımsattı bana.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Selen isim konusunda yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Aeonium kiwi'yi ben de ilk gördüğümde bonsaiye benzediğini düşünmüştüm.:) Bu arada saksı hastalığından ben de muzdaribim.:(
Üzerinde silikonla yapıştırılmış yapma çiçekle aldığım Gymnocalycium baldianum açtı. Daha önceki fotografları aşağıdaki linklerde. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=144 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=187 Eklenti 214144 Fuşya renginde açtı. Çok güzel.:) Eklenti 214145 |
Harika açmışlar Sevgili zenfree, bende de üç rengi var krem rengi d çok gösterişli ;)
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Bettyycim. Krem rengi gerçekten çok asil duruyor. Gelin gibi.:) Ama bende yok malesef. Parantez içinde "şimdilik yok" diye ekiyorum.:o
Tomurcuklu kaktüslerimi sizlere göstermek istiyorum. Daha önce çiçeklerini eklediğim Gymnocalycium baldianum'lar açmaya ve tomurcuklanmaya devam ediyorlar. Onları tekrar yüklemiyorum. Eklenti 214172 Chamaecereus silvestrii Eklenti 214173 Chamaelobivia sp. 'Peanut Cactus' Eklenti 214174 Thelocactus setispinus Eklenti 214175 Bu kaktüsüm aldığımda çok mutsuzdu. Şimdi keyfi yerinde.:) Parodia werneri |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 214204
Gymnocalycium mihanovichii Eklenti 214205 Gymnocalycium mihanovichii Eklenti 214206 Echinopsis subdenudata Eklenti 214207 Echinopsis subdenudata olduğunu düşünüyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025