![]() |
|
İyi demişsin zenfree. Bak yola çıkmadan çiçeklerini gösterdi sana. çok güzel, çok.
|
Renk tonuda çok güzelmiş. Bendeki uyusun daha... Bir getireyim de sizin GB yi göstereyim. Belki utanırda bir tane de olsun tomurcuklanır. (Maşaallah)
|
Maşallah sevgili zenfree,ne kadar güzel açmış.
|
Zenfree, bu harika bir şeymiş. Henüz kaktüslere sukulentler kadar ısınamadım ama bunun gövdesi de tomurcukları da çok güzel, iyi bak ona. Çiçeklenme süresini ve zamanını biliyor musun?
|
Harika görünüyorlar gerçekten Zenfree:)
|
Oy.. oy.. bu ne güzellik. Rengide bir harika. Tam aşık olunacak bir çiçek:) Kaktüs olsun birinci olsun:))
|
Alıntı:
Zenfree, çiçekler şahane, rengi de değişik. Ama fotoğrafların da çok güzel. |
Alıntı:
|
Bende destekliyorum, katılın..
Alıntı:
|
Sevgili zenfree maşallah harika bir çiçek elinize saglık..
|
Sevgili zenfree hem çiçekler, hem de fotoğraflar çok güzel:)
|
Sayın zenfree, Echinopsis subdenudata morado yu çok beğendim daha önce rastlamadığım bir tür ponponları çok sevimli.
|
2 Eklenti(ler)
Ahh sevgili zenfree ah.
Kaktüs ve sukulent başlığını açtığında sayfana girmiştim. Ondan sonra orada yazılan mesajlar başlık olarak gözüme hep çarptı ama kendi kendime "şimdi alel acele olmaz bol bir vaktin olduğunda girersin Güler" deyip durdum. Aşağı yukarı bir saatten fazla bir zamandır, başlığının ilk mesajından başlıyarak hem okudum hem harika fotoğrafları inceledim. İnan selenn görse hiç de hayra yormazdı. Bilir ki ben onun kaktüslerine hep kendimce ad takarım. Seni kutlarım, zaten ben emindim ki elini buna da attın ya, başarırsın sen diye. Pek anlamam ama hem arkadaşlar yazmışlar hem de görünen köy kılavuz istemez derler ya o misal canlı canlı, diri diri yaprakları ile çok güzel bakmışsın bitkilerine. Ah canım ahh, sen de bayağı üşüttün ha, elinde büyütecle diken sayıyorsun ha. Allah sonunu hayr etsin ne diyeyim. :D İşin esprisi bu tabii, ama şu kaktüs çiçeklerinin güzelliği de bir başka oluyor hani. Bu heyecanla açmasını beklediğin türün çiçeği de çok güzelmiş. Belki bu işi bilenlere saçma gelecek, artık cahilliğime versinler ama benim atlasın çiçeklerine benzettim ben. O kadar sık ve çok çiçek veriyor ki şaşarsın. Bugün Manyas'dan döndüm, balkona bir çıktım ki yine coşmuş. Güzel bir dalından sana yetiştireceğim ki balkonunu daha da şenlendirsin. Sevgili zenfree, sağlıkla, huzur içinde hep bu güzelliklerle olmanı dilerim. (sana atlasımdan bugün öğleden sonra çektiğim fotoğrafları yüklüyorum) |
Güler abla senin atlasın maşallahı var çok güzeller çok...
|
Alıntı:
"Sen de bayağı üşüttün ha, elinde büyütecle diken sayıyorsun ha. Allah sonunu hayr etsin ne diyeyim" demişsiniz.;) Sizleri örnek alıyorum.;) Derler ya üzüm üzüme baka baka kararır.:o Atlas çiçeğiniz için ne söyleyebilirim ki. Şahane! Yüklediğiniz fotograflara dönüp dönüp bakıyorum.:) Toplantıda küçük bir çelik almıştım, üçgen formadaki yaprakların bir lobunda kırılma ve hafif yumuşama vardı. Uzun süre kuru bir yerde beklettim. Yaklaşık 15 gün önce toprağa diktim. Sizin tabirinizle kıl kuyruk gibi. ;) Bakalım tutacak mı? Siz benim için yeriştireceğinizi yazmışsınız. Bunu okuyunca sevinicimi ve heyecanımı anlatamam. Tekrar çok çok teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Sedum spathulifolium purpureum
Eklenti 206847 Diğer sedum türlerinden farklı bir bakımı yok. Tam güneş veya yarım gün güneş istiyor. İyi drenajlı kumlu toprakta daha iyi gelişiyor.Kuraklığa, neme ve rüzgara dayanıklı. Yamaçlara dikimi uygun. Kaya bahçelerinde kullanılabilir.Tuz toleransı var. Sahillerde bu nedenle tercih edilebilir. Bahar ve sonbaharda hızlı büyüyor. Yazın büyümesi biraz duraklıyor. Küçük rozetler küre şeklinde kümeleniyor. Güzel bir form oluşturuyor. Sarı çiçek açıyor. Gri-mavi, yeşil ve bordo yaprakları var. Mat görünümlü renklerle bitki daha da gösterişli duruyor. Yaprakları zehirli. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken bir tür. Kelebekleri çekiyor. Malesef salyangoz ve sümüklü böceklerin tercih ettiği bir bitki. Eklenti 206846 Eklenti 206848 |
Sevgili Zenfree sedum spathulifolium purpureum çok güzelmiş ama saksıları daha da bir güzelmiş:)
|
Teşekkür ederim.:)
|
Sedum spathulifolium purpureum çok güzel renk olarakta saksılarıda unutmamak lazım.
|
Sevgili zenfree ellerine saglık çok güzeller saksılar harika...
|
Sevgili sevim4 ve burak alkan çok teşekkür ederim.:)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Euphorbia tirucalli
Eklenti 207177 Bu türü çok seviyordum. Nihayet buldum. Dal uçları renklenince harika görünecek. :) Bu fotograftaki gibi. Henüz düzenlemesini yapmadım. Zehirli bir tür olduğunu öğrendim. Bakım bilgilerini daha sonra ekleyeceğim. |
Sedum spathulifolium purpureum çok çok güzel. :)
Sedum spathulifolium 'cape blanco' yaygın burada ama bunun yaprakları daha iriymiş. Çok hoş. Tabii sunumu, saksıları, kuzucuklar da çok hoş. :) |
Sevgili Nesli6 ve Sevgili Gilan güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sedum spathulifolium 'cape blanco' daha güzelmiş. Onun da peşine düşeyim bari.:)
|
Daha önce hiç görmediğim bitkiler gördüm gerçekten çok güzeller. Bu bitkileri benim yaşadıgım yerde görmeniz pek mümkün değildir.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın nuribulduk teşekkür ederim.
Bu mesajın ilk fotografındaki tomurcuklar gelişmeye devam ediyor. Kaktüs iç mekanda çok aydınlık bir konumda. Eklenti 207288 |
1 Eklenti(ler)
Gymnocalycium keyifli. Yarın güneşli olursa galiba üç ya da dört tane aynı anda açacak gibi.:cool:
Eklenti 207289 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025