![]() |
:))) Açılma başlamışya bence işede götürüp getirecek bitkiyi. Ya da işe konsantre olamayacak götürmesse. Acaba açtı mı? Ne kadar açtı? Ayyy iş bitsede eve gitsem. Fotoğraf makinasını merdivenlerden çıkarken ayarlayıp kapıdan girdiği an şipp şakkk. :)))) Gaymnocalcium Mihanovichiyi ilk aldığımda bolca tomurcukluydu ve kaktüslerin çiçeklerini daha önce hiç görmemiştim. Yazın bitkilerimin hepsi annemlere taşındı bense arada kayınvaldemlere gidiyorum. Aklım hep kaktüste. Telefonda annemlere önce Aloo demeden açtımı açtımı? Bak resim çekmeyi unutmayın. Bana sinir olmuşlardı. Bazen can çekiştirmesi yapıyorlardı açmadan tumurcuk düştü diye. Güzel bir heyecan. Sürpriz yumurta gibi acaba nasıl açacak, ne renk olacak,..Bu arada renk muhteşem görünüyor.
|
Hımmm çok güzel yanında götür.Yakında güzel bir renk şöleni yaşarsın. :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree, Tekin Bey'in hediyesi kaya saksı için şöyle bir uygulama da düşünebilirsin.
Eklenti 204267 Fotoğrafı Jezebelin minyatür bahçelerde verdiği linkten aldım. |
Eh arkadaşım, bunu da sordun ya, halinden endişe etmeye başladım :))
Geçmişte, evde bitkilerle ilgili sakarlıklarını okumuştum, aman kaktüslerle dikkatli ol, bu sefer affetmezler :) |
Çok güzel ama:) ben çok sevdim kaktüs pastayı;)
|
Bitkiler, saksılar, taşlar, dekorasyon, hepsi çok çok güzel. :)
Özellikle Sedum Burrito'yu, Sedum Treleasei'yi ve Graptopetalum Paraguayense'yi o kadar beğendim ki bu sevdaya da kapılmaktan çok korkuyorum. :p |
Alıntı:
|
Alıntı:
Biliyorsun deliler listesinde ilk 10'dayım.:cool: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=109 Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tomurcukların efendisi bu Gymnocalycium:) Rengi ne kadar güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Sempervivum
Eklenti 204956 Eklenti 204957 Bu rozetin gelişimi biraz farklı. İçten yeni sürgünler veriyor. |
2 Eklenti(ler)
Opuntia monacantha ‘variegata’
|
1 Eklenti(ler)
Haworthia Viscosa
Ferda Hanım'a çok teşekkür ediyorum. |
Echeveria mı sempervivum mu? :)
|
2 Eklenti(ler)
Echeveria agavoides
Eklenti 204961 Rozet çıkarmak yerine büyüyor. İki veya üç yılda bu saksıyı kaplamasını ümit ediyorum. Eklenti 204962 Bu sukulentime iyi bakmam lazım. Limon'a aynı zamanda aldık. O bitkilerine çok iyi bakar. Benimki geri kalmasın.:)) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gymnocalycium. Devamını ekleyeceğim.:)
Bu kaktüsümü Koçtaş'tan üç dört ay önce almıştım. Üzerinde silikonla yapıştırılmış yapma çiçek vardı. Bir operasyonla çiçekten ve silikondan temizledim. Sonra saksısını ve toprağını değiştirdim. Çok minik. Eklenti 204963 Üzerindeki oluşumları tomurcuğa benzettim. Bir yandan da inanamıyorum. Çünkü tam o kısımlarda silikon vardı. Eklenti 204964 Minikliğini anlamanız için diğer kaktüsle görüntüledim. |
2 Eklenti(ler)
Echinopsis subdenudata morado
Eklenti 204966 Ponpon kızım.:) Eklenti 204967 Ponponları, dikenleri ve rengi büyüleyici. Daha çok minik. |
2 Eklenti(ler)
notocactus haselbergii
İsmi belirlememde yardımcı olan Sayın mrmusti'ye çok teşekkürler. Eklenti 204970 Üst kısmı basık. Çok estetik bir görüntüsü var. Eklenti 204971 Tomurcukları günden güne büyüyor.:) |
1 Eklenti(ler)
Rebutia albiflora
Bu kaktüsüm henüz bebek. Çok küçük. |
2 Eklenti(ler)
Kalanchoe
Etiketinde Kalanchoe tiki bell yazıyor. Ama sanırım manginii. Kızımın hediyesi.:) Aslında bu türü Sayın Güngör Salman bana göndermişti. Onu da daha sonra ekleyeceğim. Kendisine çok teşekkür ederim. Eklenti 204973 Formu çok güzel. Bu formda tutmaya çalışacağım. Eklenti 204974 Çiçekler çok zarif. Renk harika. |
Gymnocalycium baldianum'un açan çiçekleri
AZ SONRA....:))) |
Arkası yarın mı yoksa? :D
Echeveria agavoides çok güzelmiş. Echinopsis subdenudata morado da çoook çok ilginç. Noel baba gibi. :) |
MAŞALLAH .... :)
Tam gaz ilerliyoruz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gymnocalycium baldianum
Önce iki çiçek açtı. Üçüncü tomurcuk tam olarak açılmadı. |
2 Eklenti(ler)
Akşama doğru o da açtı.:cool:
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Gerçekten büyüleyici. Neyse gitmeden üç çiçeğini bana gösterdi.:)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025