agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   zenfree - Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23851.htm)

cemo 10-04-2011 09:44

Verdiğin linke baktım, benziyor. Sn PlentyPlant taki, sanki daha koyu renk. Renk değişimi de olabilir bilemiyorum.

Cok cabuk büyür ve yavruları ile seni sevindirir inşallah.

zenfree 10-04-2011 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 783085)
Yeni sayfanızı bu kadar geç farkettiğim için özür dilerim Sayın Zenfree. Şu sıralar siteye seyrek girdiğim için her açışımda 1000'in üzerinde mesajı görmeye çalışırken atlamışım.
Baştan itibaren tümünü okudum. Çok sağlıklı sukulentleriniz var. Tekrar hoşgeldiniz. Sizi de kaktüs ve sukulent 'familyası'nda görmek güzel.

Sayın PlentyPlant, ziyaretiniz ve yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Sizin gibi ustaların sayfalarından özenerek ve bilgi edinerek bitkilerime iyi bakmaya çalışıyorum. Sizin başlığınız dönüp dönüp okuduklarımdan biri. Ancak sizin sayfalarınızın şöyle bir sakıncası da yok değil; güzel bitkileri gördükçe edinme hevesi artıyor.:)

selenn 12-04-2011 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 781793)
Sevgili Selen, benim de aynı. Bir elimde büyüteç, diğer elimde kaktüs saksısı.:) Hatta evdeki büyüteci yetersiz buldum. Gittim daha özel mercekli bir tane aldım. Ben büyüteçle hayret içinde bitkilere bakarken, evdekiler de hayret ve daha çok endişeyle bana bakıyorlar.:))

Bu arada bir karar aldım. Üzerinde etiket olmayan bitkiyi almayacağım. ( Buna kendim de inanmadım ama.)

Bu gün bir olay yaşadım kısaca anlatmak istiyorum.

İşyerime yakın bir yerde işportada sukulent ve kaktüs satan bir yer var. Bu ara sık uğruyorum oraya. Çok perişan durumda bitkiler var. Çok da üzülüyorum.

Fiyatlarını soruyorum, cevap veriyor. Bitkileri inceliyorum.:) Soruyorum. Ertesi gün yine ayın. Adam en sonunda dayanamadı;
- Abla sen fiyat araştırmasına mı geldin, neyi araştırıyorsun, neden bu kadar inceliyorsun dedi.:)))

Yani satıcı ciddi ciddi şüphelendi benden. Ya deli sandı. Ya da ona rakip tezgah açacağımı düşündü.

Neyse konuşup anlaştık. Ona resimli bir bitki listesi hazırladım. Sanırım 25-30 tür var. Renkli yazıcıdan çıkardım. Akşam çıkışta uğrayıp verdim. Bunları getirirsen çok satarsın dedim. "Hollanda'dan getirteceğim abla" dedi.

Ben bitkiler konusunda yine anormalleşmeye başladım galiba.:(

Ben de Almanya'ya ilk gittiğimde bir çiçek marketin kaktüs sergilediği bölümde fotoğraf çekerken fena halde azar işitmiştim. Beni rakip firmanın ajanı zannetmişlerdi. O zaman yetersiz Almanca ile derdimi de anlatamamıştım. Neyse gide gele sonradan alıştılar.

Hollanda'dan gelecek türleri merak ettim ama nasıl olsa yakında bu başlıkta yeni sukulent fotoğrafları göreceğiz gibi bir his var içimde sevgili Zenfree.

Anormalleşme bende bahar aylarında daha da yoğunlaşıyor. Havalardan olsa gerek:)

zenfree 12-04-2011 23:25

1 Eklenti(ler)
Daha buraya yüklemdediğim bir çok bitki var. Vakit buldukça onları da ekleyeceğim.
Baltalimanı'nda bir fidanlık vardı. Japon Bahçesi'nin hemen yanında. Kapandı. Yerine yeni bir fidanlık açılıyor. Hergün önünden geçiyorum. Dün dayanamadım uğradım. Üç sepervivum, iki adet kaktüsle çıktım. Sempervivumlar sempervivum red chief, laggerri ve jovibarba sobolifera. Kaktüsler Gymnocalycium baldianum sanırım. Üzeri tomurcuk doludu. Umarım iyi bakarım.

Eklenti 202916

Vildan Sönmez 12-04-2011 23:37

Bu kadar yoğun tomurcuklusunu hiç görmemiştim, görünmeyen tarafta da tomurcuk var mı ?
Benimki geçen sene aynı anda dört çiçek açtı harikaydı. Bu müthiş bir şey olacak. İnan senin kadar merakla bekliyorum açmasını kardeş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 784898)
Gymnocalycium baldianum sanırım. Üzeri tomurcuk doludu. Umarım iyi bakarım.

zenfree 12-04-2011 23:46

Vildan Hanım, tomurcuklar çektiğim yönde daha büyük. Diğer tarafta da var. Ama çok küçükler. Sanırım bitki tek taraftan güneş almış.:) Daha net fotograflayıp yüklerim. Umarım yanlış bir şey yapmam. Umarım açarlar. Paket yapan bayan elinden düşürdü. :( Alttaki birkaç tomurcuk biraz etkilendi sanki. Şunu da belirteyim, çiçek açmasa bile dikenleri ve simetrisi büyüleyici bir tür.

Daha bir dolu tomurcuklu kaktüs vardı. Aklım onlarda kaldı.:)

sariefe 13-04-2011 03:37

Oha falan oldum! O ne tomurcuk öyle? Ergenlik dönemine girmiş bol sivilceli bir kaktüs gibi :D Sevgili zenfree ev içinde güneş gören bir yere koyun ve sulamayın fotoğraftaki 12 tomurcukda açacak gibi duruyor. 10 garanti ;) Hayırlı olsun, güzel bir kaktüs.

sevim.K 13-04-2011 06:31

Gözlerim yuvalarından fırladı tomurcukları görünce bunun sırrı ne diye sormaya hazırlanırken tomurcuklu aldığınızı okudum. Önce maşallah dedim güle güle büyütün sevgili zenfree:) Bizde bol bol çiçeklerini görelim.

Ama birazda hayıflanmadım değil yani. Benim payıma hiç böyle güzel gelişmiş düşmedi diye;)

Ayşe Yıldız 13-04-2011 09:32

Görünmeyen taraftaki tomurcuklar küçük sanırım. Hormonlu galiba bu kaktüs. Bende takviyelere başlayayım artık. Burası hala soğuk olduğu için fazla sulamaya başlamadım. Çok az olmakla birlikte iki kere su verdim. Geçen gene vermiştim ama buralara kar havası geri geldi. :)))) Ben bir tek tomurcuk beklerken burda onlarcasını görmekte çok güzel.

günebakan 13-04-2011 12:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 784933)
Oha falan oldum! O ne tomurcuk öyle? Ergenlik dönemine girmiş bol sivilceli bir kaktüs gibi :D Sevgili zenfree ev içinde güneş gören bir yere koyun ve sulamayın fotoğraftaki 12 tomurcukda açacak gibi duruyor. 10 garanti ;) Hayırlı olsun, güzel bir kaktüs.

Sarıefe'ye katılıyorum gözlerime inanamadım bu ne böyle yaa ne kadar çok tomurcuğu var öyle. Benimkileri 11. kattan aşağı atıcam bir tane çiçek vermeye bile üşeniyorlar:mad:Güle güle büyüt arkadaşım çok güzel gerçekten.:)

Ayrıca semperviumların da çok güzel bence ayıp olmazsa fiyatını öğrenebilirmiyim.

nesli6 13-04-2011 12:23

Oda ne öyle daha önce bukadar tomurcuğu birarada görmemiştim. Acaba bu kaktüs şaşırıp diken yerine tomurcuk mu çıkarmış;) maşallahı var çiçekli hali nasıl olacak düşünemiyorum, güle güle büyütün.

zenfree 13-04-2011 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 784933)

Teşekkür ederim Sevgili Sarıefe. 10 garanti :) lafını tuttum. Yazdıklarını uygulayacağım. Tekrar teşekkürler.

zenfree 13-04-2011 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 784949)
Gözlerim yuvalarından fırladı tomurcukları görünce bunun sırrı ne diye sormaya hazırlanırken tomurcuklu aldığınızı okudum. Önce maşallah dedim güle güle büyütün sevgili zenfree:) Bizde bol bol çiçeklerini görelim.

Ama birazda hayıflanmadım değil yani. Benim payıma hiç böyle güzel gelişmiş düşmedi diye;)

Sevim Hanım, evet tomurcuklu aldım. Yani emek verip tomurcukları hakettiğimi söyleyemem. Ama en iyi şeklide bakmaya çalışacağım. İyi dilekleriniz için teşkkürler.

Sizin sayfalarınızı keyifle takip ediyorum. Bu fotografa bayılıyorum mesela.:) Ve tabi bu fotograf.:))

zenfree 13-04-2011 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 785031)
Görünmeyen taraftaki tomurcuklar küçük sanırım. Hormonlu galiba bu kaktüs. Bende takviyelere başlayayım artık. Burası hala soğuk olduğu için fazla sulamaya başlamadım. Çok az olmakla birlikte iki kere su verdim. Geçen gene vermiştim ama buralara kar havası geri geldi. :)))) Ben bir tek tomurcuk beklerken burda onlarcasını görmekte çok güzel.

Ayşe Hanım, görülmeyen taraftaki tomurcuklar çok küçükler, hatta küçük oluşum halinde olduğu söylenebilir. Zaman buluduğumdan fotograflarını ekleyeceğim. Söylediğiniz gibi ben de hormonlu olabileceklerini düşündüm.

zenfree 13-04-2011 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 785132)
Sarıefe'ye katılıyorum gözlerime inanamadım bu ne böyle yaa ne kadar çok tomurcuğu var öyle. Benimkileri 11. kattan aşağı atıcam bir tane çiçek vermeye bile üşeniyorlar:mad:Güle güle büyüt arkadaşım çok güzel gerçekten.:)

Ayrıca semperviumların da çok güzel bence ayıp olmazsa fiyatını öğrenebilirmiyim.

Sevgili günebakan teşekkür ederim.:)) Senin bitkilerin çok güzeller. Takip ediyorum.Ben o fiyattan almasam da sempervivumlar 10 TL.'den satılıyor.

günebakan 13-04-2011 13:16

Teşekkür ederim Zenfree semperviumlar oldukça pahalıymış. Sen güle güle büyüt canım:)

zenfree 13-04-2011 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 785139)
Oda ne öyle daha önce bukadar tomurcuğu birarada görmemiştim. Acaba bu kaktüs şaşırıp diken yerine tomurcuk mu çıkarmış;) maşallahı var çiçekli hali nasıl olacak düşünemiyorum, güle güle büyütün.

Sayın nesli6, çok teşekkür ederim.
Sizin sayfalarınızı takip ediyorum. Euphorbia submammillaris f. pfersdorfii çok çok güzel. Bu mesajdaki türleri ben de çok beğeniyorum.:)

Sinocrassula yunnanensis, benim en sevdiğim ve edinmek istediğim türlerden biri. Siz de güle güle büyütün. :)

zenfree 13-04-2011 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 785177)
Teşekkür ederim Zenfree semperviumlar oldukça pahalıymış. Sen güle güle büyüt canım:)

Teşekkür ederim. Oldukça gelişkinler. Fotograflarını ilk fırsatta yükleyeceğim.

sevim.K 13-04-2011 15:58

Teşekkür ediyorum o fotoğrafa bende bayılıyorum:) Şimdiki görüntü öyle değil maalesef. Önde küçük saksılardaki sukulentlerim yok:(. Ama stapelialar yine pencere önünde:)

nesli6 13-04-2011 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 785180)
Sayın nesli6, çok teşekkür ederim.
Sizin sayfalarınızı takip ediyorum. Euphorbia submammillaris f. pfersdorfii çok çok güzel. Bu mesajdaki türleri ben de çok beğeniyorum.:)

Sinocrassula yunnanensis, benim en sevdiğim ve edinmek istediğim türlerden biri. Siz de güle güle büyütün. :)

Teşekkür ederim sayın zenfree, yunnanensis'i bende çok beğeniyorum ve yapraktan çoğaltmaya çalışıyorum birkaç tanesi gelişip sonradan kurudu, elimde bir tane yavru kaldı, baharda anaç biraz gelişsin tekrar deneyeceğim çoğaltmayı başarılı olursam paylaşırım sizlerlede, birde nette çiçekli halini gördüm, benimkinde tık yok, hiç öyle açıcakmış gibi falan durmuyor pek nazlı ;) bari kendisini geliştirse bu yaz.

bıcırık 13-04-2011 22:01

Önce hoşgeldiniz...Bitkileriniz bibirinden güzeller...Ellerize sağlık...Çiçekli günlerinide sabırsızlıkla bekliyoruz...

zenfree 13-04-2011 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 785268)
Teşekkür ediyorum o fotoğrafa bende bayılıyorum:) Şimdiki görüntü öyle değil maalesef. Önde küçük saksılardaki sukulentlerim yok:(. Ama stapelialar yine pencere önünde:)

Kayıplarınıza çok üzüldüm. Yeni gelen miniklerle eskisinden daha güzel olacaklarını düşünüyorum.:)

zenfree 13-04-2011 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 785422)
Teşekkür ederim sayın zenfree, yunnanensis'i bende çok beğeniyorum ve yapraktan çoğaltmaya çalışıyorum birkaç tanesi gelişip sonradan kurudu, elimde bir tane yavru kaldı, baharda anaç biraz gelişsin tekrar deneyeceğim çoğaltmayı başarılı olursam paylaşırım sizlerlede, birde nette çiçekli halini gördüm, benimkinde tık yok, hiç öyle açıcakmış gibi falan durmuyor pek nazlı ;) bari kendisini geliştirse bu yaz.

Sayın PlentyPlant'ın yunnanensisi de çiçeklenmişti. Ve harikaydı. :)

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=525

zenfree 13-04-2011 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bıcırık (Mesaj 785466)
Önce hoşgeldiniz...Bitkileriniz bibirinden güzeller...Ellerize sağlık...Çiçekli günlerinide sabırsızlıkla bekliyoruz...

Sayın bıcırık teşekkür ederim. Sizin bitkilerinizi ve kedilerinizi takip ediyorum.:)

zenfree 13-04-2011 23:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 785031)

Kaktüsümün diğer tarafını görüntüledim. Fotograflar flu çıktı. Galiba makinada bir problem var.

Ayşe Yıldız 13-04-2011 23:27

Maşallah...Bir hafta sonra şenlik var desenize.

zenfree 13-04-2011 23:32

Umarım şenlik iki hafta sonra olur. Malesef haftaya yokum.:)

zenfree 13-04-2011 23:37

1 Eklenti(ler)
Size sempervivumlarımı tanıtmak istiyorum.

Sempervivum Red Chief

zenfree 13-04-2011 23:42

1 Eklenti(ler)
Jovibarba Sobolifera

zenfree 13-04-2011 23:44

1 Eklenti(ler)
Sempervivum Laggerri
İnternetten arama yapınca "lageri" ile daha çok sonuç alınıyor. Ancak etiketinde laggerri yazıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025