![]() |
Herkese çook teşekkürler.:) Ancak bütün bitkiler iyi durumda olmuyor.Kaybettikleriöi ve problem yaşadıklarımı da yakında paylaşırım.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yaza girmeden önce bitkilerimin durumlarını size göstermek istiyorum. Önce tomurcuklarla başlamak istiyorum.
Eklenti 298763 Günlerdir güneşi bekliyor. Eklenti 298764 Bu da öyle günlerdir güneşi bekliyor. Açamadan solacak diye korkuyorum. İlk çiçeğini malesef kaçırdım. Eklenti 298765 Bu da bir kaç gün önceki fırtınayı yağmurun altında geçirdi. Tomurcuklarını dökmesinden korktuğum için iç mekana aldım. Geçen yıl aldığımda üzerinde kabuklu bitler vardı. Periyodik olarak ilaçlıyorum. Sanırım artık kurtuldu. |
3 Eklenti(ler)
Echinopsisler
Eklenti 298767 Geçen yıl da birden fazla tomurcuğu vardı. Ancak biri açtı diğerleri döküldü. Daha sonra tomurcuklanıp yeniden açtı. Bakalım bu sene de aynı mı olacak? Eklenti 298768 Nam-ı diğer " Salvador" ! Hiç büyümedi. Ama tomurcuğunu da ihmal etmedi.:) Eklenti 298769 Echinopsis subdenudata morado. Aldığımda bordo rengindeydi. Ve çok küçüktü.http://www.agaclar.net/forum/790028-post145.htm Bu sene ilk kez açacak. Heyecanlıyız.:) |
2 Eklenti(ler)
Rebutialar o kadar cömertçe tomurcuklanıyorlar ki, tüm çeşitlerini almak gibi bir çılgınlığı aklıma getiriyorlar.:o
Eklenti 298770 Eklenti 298771 Bunu civcive benzetiyorum.:) |
3 Eklenti(ler)
Gymnocalyciumlarda tomurcuklanma performansı oldukça iyi. Ancak bir türde çiçek açarkan diğer tomurcuk kurudu. Çok üzüldüm. Yanlış hatırlamıyorsam Sonerordo Nevsun Hanım ve Vildan Hanım'la konuşmuştuk bu konuyu.İlgili başlıkta detaylıca konuşmak en iyisi.:)
Eklenti 298777 Gymnocalycium ragonesii. Bu geçen yıl bizimle bayram tatiline gelen kaktüsümüz. Sanırım bu yıl da gezmeye hazırlanıyor.:) Eklenti 298778 Bu çeşit de ilk kez açacak. Eklenti 298779 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 298786
Thelocactus setispinus, geçen yıl bütün bir yaz, hatta sonbahar açtı. Üzerinde hep çiçek ve yetişmeyi bekleyen bir tomurcuk vardı. Bu sene de tomurcuklar gönünmeye başladı. İlk çiçek açtı, ancak sanırım güneşsizlikten formu biraz bozuktu, daha doğrusu tam açamadı. Eklenti 298787 Opuntia, kışı kar altında geçirdi. Kuşlar rahat bırakırsa açacak. Kuşların en çok tercih ettiği türlerden biri. Devamlı saksısını düşürüyorlar. Çözüm bulamıyorum. :( |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 298799
Bu saksıda crassula perforata, sedum nussbaumerianum ve kalanchoe manginii var. Geliştiklerinde saksılarını ayırmayı planlıyorum. Eklenti 298800 Eklenti 298801 Kalanchoe longifolia biraz büyümeye başladı. Ama kalanchoe marmorata bir türlü gelişemedi. Selen'den biraz bilgi almam lazım.:) Eklenti 298802 Bu da gözünün içine baktığım euphorbia flanagani. Çok uzun süre kurduğunu düşündüm. Kahverengi bir görünümdeydi. Ama yeniden filizlendi. Büyümesini en çok beklediğim bitkim.:) Adı Jineop! |
5 Eklenti(ler)
Kaya saksıma geçen yıl sedum ve semperviumlar dikmiştim. Sedumlar uzun süre çok güzel görüntü sergilediler, ama sonra hepsi bozuldu. Kargalar da sempervivumları bir türlü rahat bırakmadılar. Bu sene kaya saksımıdaha korunaklı bir yerde tutuyorum. Ayrıca saksıyı dizayn etmek yerine bir kaç tür dikerek büyümelerini uzun vadede gözlemlemek istiyorum. Bakalım hangi bitki iyi cevap verecek. " Zen takılıyorum" yani.:)
Eklenti 298810 Crassula ovata Eklenti 298811 Üç çeşit sempervivum, üç çeşit sedum Eklenti 298812 Sedum Eklenti 298813 Eklenti 298814 Crassula ve sempervivum |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sedumlar
Sedumların büyüme ivemelerine hayranım. :) Eklenti 298825 Eklenti 298826 Eklenti 298827 Eklenti 298828 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sanırım bir yıllık fotograf yükedim. Artık gerisi sonbaharda.:)
Eklenti 298850 Eklenti 298851 Eklenti 298852 Eklenti 298853 Eklenti 298854 |
Sayın zenfree, sayfanıza bir daha uğramamaya karar verdim. Delilik katsayımı arttırıyor da. Hepsini ama hepsini çok beğendim. Genel görüntüler de harika.
Aslında adını öğrenmek istediğim türler var. Fakat bu bilgisayardan link veremiyorum. Daha sonra öğrenmek istediklerimi diğer bilgisayardan belirteceğim. Hani bir daha uğramayacaktım? Sevgiler... |
SDurul çok teşekkür ederim. Çok fazla fotograf oldu galiba.:)
İsimlerini bildiklerimi fotograf altlarına yazarım. Sizde sorun lütfen. Selamlar.:) |
Zenfree, fotoğrafın fazlası olmaz. :)
Hepsi çok çok güzeller. Kaktüsleri seninle sevdim diyebilirim. :) Ben aslında bir de en genel görüntüyü merak ediyorum. Şöyle balkonun genelini. Saksı seçimlerine, düzenlemelere çok önem verdiğin için eminim genel görünüm de çok güzeldir. :) |
[QUOTE=zenfree;970407]Genel görüntüler
Eklenti 298834 Eklenti 298835 Eklenti 298836 Eklenti 298837 Eklenti 298838[/Qhepsi çok güzel...ikinci resimdeki türü öğrenebilirmiyim acaba çok beğendim.. |
Hepsi harika, canlı ve coşmuşlar. Ellerinize sağlık Zenfree. Bu arada kuşların rahat bırakmadığı Opuntia'nın saksısına minik rüzgargüllerinden takarsanız kuşlar gelmiyor:)
|
Sedumlarınıza hastayım resmen, zaten deliyim, sayfanıza uğradıkça biçare bir deliye dönüşüyorum...
Sözün özü; harikalar ellerinize sağlık, sevgiler :) |
Off off uzun zaman sonra harika bir dönüş yaptın hepsi muhteşem anlaşılan sukulent ve kaktüsler seni seviyorlar arkadaşım:)
|
Maşallah.Geliyorlar...Hepsi çok güzel...Çiçekleri bekliyoruz.
|
Herkese çok teşekkür ederim.:)
|
Alıntı:
|
[QUOTE=eslem;970436]
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025