![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Öğrencilerimden Gelenler
Öğrencilerimin av maceralarına devam edelim. Aslında buraya eklediklerim 3 haftalık bir zaman diliminde ara ara getirilenler. Herbirini gördüğümde okulun içinde salak salak sırıtarak dolaşıyorum ![]() ![]() Üstteki echinopsların benzerinden bende de var takip ettiyseniz ama yine de sevindim. Hem belki alt türü farklıdır hem de başka bir gen kaynağından diye düşündüm. Öğrencilerimin adlarıyla hitap edeceğim bunlara ve onları hatırlatacak bana bu kaktüslerim. Öğrencilerime de söyleyince yüzleri gülüyor. Bunların adı Nebiye mesela. Çok minikler. Sanırım köklü olarak dikmiş annesi. Toprağı epey ıslak şekilde gelmişti. Salon sıcaktır toprak çabuk kurur diye düşünüp ellememiştim. 3 haftadır bir sorun çıkmadı. ![]() 2. kaktüsleri ise çok sevimli buldum görünce. Parmak kaktüs diyorum. Bunları gördüğüm bahçeyi de benim veletlere tarif ettim. Ders çıkışı gidip getirdiler. Artık istediler mi yürüttüler mi tam emin değilim. Biraz hınzırca güldüler sorduğumda ![]() Bazılarının üstünde kahverengi lekeler var. Geldiklerinde de vardı. Uçları kurusun diye bekliyorum ama umarım bu lekeler yayılmaz. 3. Kaktüs ise dün 9. sınıftaki bir öğrencimin getirdiği. Geçen gün kaktüs muhabbeti yapmıştık. Komşumuzda var hocam demişti. Dün bir baktım elind epeçeteyle gelmiş. görünce çok sevindim. Her gördüğümde hoşuma gidip bende de olsa dediğim türlerden biriydi. Köküyle getirmiş ama kılcal kökleri çok az. Doğrudan diksem tutar sanırım. Bunun adı da Rüveyda olacak. Düzenleyen Kedi Tırnağı : 24-03-2012 saat 12:52 Neden: yanlış foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
4. kaktüs ise 2 hafta önce yine öğrencilerimin dersten sonra gidip getirdikleri. Okula ilk başladığımda bir pencere önünde görmüştüm ve her gün önünden geçtiğim için gözüm kalırdı. Yılan kaktüs diyorum. Benimkilere tarif ettim ve getirdiler sağolsunlar. 2 haftadır uçları kurusun diye bekledim ama dikme zamanı geldi sanırım. Çok beğeniyorum görüntüsünü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Paket gübreler
Bu paket besinleri 2 hafta önce Hakmar Marketten almıştım. Her kutuda 20 paket var. Poşet çay gibi suda eritilmesi tarif edilmiş. Kullanım tavsiyesi de var miktar-zaman olarak. Bir paketi ne kadar suda eriteceğimiz ise yazılmamış, çok garip. Bardak illüstrasyonu var sadece. Dün yeşil kutudan da aldım( kök geliştirici yazan) Yeni diktiğim veya dikeceğim kaktüslerimin köklerinin hızlı gelişimi için faydası olur umarım. Bu marka hakkında fikri olan arkadaşlar var mı acaba? Mahalledeki Marketlerde özellikle ucuz bulduğum bitki besinlerini alıyorum. Hatta gelecek hafta BİM markete bitki, soğan, saksı, sıvı besin vs. gelecek. Geçen sene de o ürünler vardı. Litrelik sıvı besinden almamıştım. Bu sene almayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|