Biraz da canım gözbebeğim ve ilk gözağrılarım olan Agave Americanalarımın geçen seneki fotolarından ekleyeyim. Bu fotolarda ortak yaşam örnekleri göreceksiniz

2 tür agave'ım var. mavi olan ve sarı şeritli olandan. 3 saksı bende 1 saksı da yukarda annemin dairesinde.
Bu agave saksısına önceki yıl kiraz domates ekmiştim. İlk balkon tarımı deneyimimdi. Yaz sonu domatlar ölünce o saksıya ve toprağına agave ı aktardım. Baharda dibinden yeşil bişey belirdi. dokunmadım. Biraz büyüdüğünde bir baktım domat fidesi

Meğer önceki yaz domates düşmüş ve çekirdekler saksıda kalmış. Dokunmadım büyüdü hatta meyve de verdi minik minik. Sonlara doğru sanırım külleme gibi bir şey oldu ama saplarda. Bu arada domates toprağın besinini çalınca o yaz fazla gelişmedi agave
Bu sarı şeritli agave ları da 2 çelik halinde ekmiştim yedeklemek için. Yine 2010 yazında saksının dibinde beliren yeşil ota dokunmadım. Büyüdü büyüdü ve birgün ne göreyim güzelim renkte bir petunya açtı. Ben tabii şok oldum. Hiç petunya dikmemiştim o yaza kadar. Yanda beride de kimsede ekili değil, görmedim. Komşular zaten sağolsun pek bitki meraklısı değiller. Nerden uçup geldiyse bir petunya tohumu ( hem de en sevdiğim fuşya renginde ) gelip benim agave saksısına misafir olmuş ve beni o yaz çok sevindirdi açtığı çiçeklerle. O yaz zaten hazeran( delfinyum) vs olmak üzere böyle birçok sürpriz yaşadım kışın balkonda boş bıraktığım saksılarımda.
Bir de kışın kar altındaki agave saksımın görüntüsünü ekleyeyim. Çok güzel görünmüyorlar mı her halleriyle? Kışa-soğuğa dayanıklı olmalarına bayılıyorum. Çok kanaatkar ve dayanıklı bitkiler. Hem de çok estetikler.