View Single Post
Eski 13-03-2012, 10:01   #35
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Sn elta ve gülenmelek çok teşekkür ederim nazik iltifatlarınız için Ekleyeceğim çok foto birikti aslında 2 ayda bile. Fırsat buldukça düzenleyip hikayeleriyle birlikte paylaşacağım. Uzun bir süreci boş geçirdiğim için kronolojik sırayla aktarmak istiyorum aslında ama bir yandan da yeni edindiğim bitkilerim ve çeliklerimin dikimi-bakımı ile ilgili görüş de almak istiyorum. Yanlışlık yapıp kaybetmek istemiyorum yok yere. Bir şekilde çözüm bulmak gerekli.

Sn elta birçok bitkim henüz yeni ve minikler. Zaman içerisinde ben de hepsinden olabildiğince çoğaltıp paylaşmak istiyorum. Özellikle, metropollerin dışındaki arkadaşların bu güzelim bitkilere çok zor erişebildiklerini okuyunca kendimi kötü hissediyorum. Bu açıdan biraz suçluluk duyarak paylaşıyorum resimlerini. Gerçi biz de sıcak illerimizdeki arkadaşlara göre dezavantajlıyız Kuzeyliler olarak Onların yol kenarında bile yetişiyor doğal olarak. Ve bizim gibi ''aman donacak mı aman slanacak mı '' endişeleri de daha az. Bir şekilde dengeleniyor işte.
Paylaşmak çok önemli. Bu ara en büyük zevkim ise; okuldaki öğrencilerimle bitki takasına girişmemiz. Kırsala yakın bir bölgede görev yapıyorum ve bahçelerde, pencere kenarlarında birkaç çeşit kaktüs görünce her gün imrenerek önlerinden geçiyorum. Öğrencilerimi fiştekledim ve bizzat adres tarif ederek '' falanca camdaki kaktüsten bana dal ister misiniz tanıyorsanız '' diye görev vermeye başladım Ben de onlara bendeki bitkilerden çelik götüreceğim. Aslında ben bu muhabbetleri açana kadar çok da ilgilenmiyorlardı. Malum, liseli ergenlerin ilgi alanları genelde farklı. Bendeki heyecanı gördükçe sanırım onlar da gaza geldi. Ben de tabii öğretmenlik hevesim açısından biraz daha gaza geldim. Öğretmen olmanın, hele ki kırsalda çalışmanın böyle ilave güzellikleri de oluyor

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön