View Single Post
Eski 20-03-2012, 17:55   #52
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Sedum reflexum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Bitkilerimi tanıtırken araya reklam verelim. Bu güzel bitkiden okulumun bulunduğu beldede evlerin önünde epey sık rastlıyorum. Gidip gelip gözüm kalıyor. Bunları gördüğüm ev, öğrencilerimden birine ait çıkmaz mı İstedim. '' alın sizin olsun hocam '' dedi sağolsun. hiç umrunda bile değil tabii. ''Annenden sen iste şimdi hırsız diye kovalanmayayım'' dedim Yakında böyle büyük boyda bir tanesi balkonuma göç edecek sanırım. Az sonraaaaa!
43 No' lu mesajda müjdesini verdiğim bitkime kavuştum. Daha önce bahsetmiştim; öğrencilerimi organize ediyorum artık. Beldede ve yakın köylerde kaktüs ve sukulent( kaktüsleri biliyorlar da sukulenti tarif etmek epey zor oluyor) avına çıkarıyorum. Aylardır okula gidip gelirken sukulent gördüğüm bahçe ve pencereleri tarif edip ava çıkartıyorum. Bu sukulentim de bir öğrencimin bahçesindeydi ve bana söz vermişti. Ameliyat olunca bir süre gelemez oldu. Sınıf arkadaşlarına geçen gün çeşitli bitki çelikleri götürdüm. Onlar da bana kendilerindekilerden getirmeye başladılar. Bu crassulayı ve parmak şeklinde bir kaktüsün çeliklerini öğle teneffüsünde gidip getirdiler( veletler dersten 5 dakika bile erken çıkabilmek ve normalde okul dışına çıkış yasak olduğu halde izin alıp dolanabilmek için zaten bu bitki avı olayına acayip ısındılar)
Saksısından çıkarıldığını ve öylece duvarın üstüne konulduğunu görüp içim sızlamıştı geçen gün. Bir nevi kurtarma harekatı oldu yani

Name:  PIC_0015.JPG
Views: 2395
Size:  60.1 KB

Koca bir toprak ve kök kütlesi halinde poşete koyup okuldan eve getirdim. Epey kurumuş açıkta kalınca. Dün su verdim biraz poşetin içindeyken. Bitki inanılmaz çoğalmış hatta karman çorman olmuş. Bugün operasyona giriştim. Dikkatli şekilde, aralarda sıkışmış, kopmuş, çürümüş dalları ayıkladım. Bu arada epey çelik çıktı haliyle
Geçen yaz diktiğim ve maalesef çiçeğe duramadan hastalanan( küllemeydi sanırım) dahlianın kocaman saksısı duruyordu öylece. Yeni torfla doldurmuştum ve tüm kış balkonda yağmuru da yiye yiye galiba kompostlaşmaya yüz tutmuş harcı havalandırdım. Külleme vs bulaştırırmıyım seduma diye düşündüm ama sokak çocuğu bu deyip devam ettim
Saksının en dibine kum koydum. Üste de bahsettiğim torf ve kum karışımını ekledim. Tam bitkiyi poşetten çıkarıp saksıya yerleştirirken altına bakayım dedim ve Amaniinn! Kımıl kımıl bir sürü böcek. Çok ayaklı, açık renkli bir tür ama nedir bilemedim. O anda yapabileceğim bir şey yoktu ve devam ettim. Gerekirse sonradan ilaçlarım. Bir kaç tane de numune aldım böceklerden. Fotoğraf çektim ama en net çıkanı aşağıdaki. Pek belli olmuyor ama fikir verir sanırım. Ne olabilir acaba?

Name:  PIC_0022.JPG
Views: 2402
Size:  54.8 KB

Budama ve temizlik sonrası pek bir şık oldu bu güzellik. Sokak çocuğuydu şimdi balkon çocuğu oldu. Donar mı, yanar mı? diye endişe etmeden balkonda bırakabileceğim türlere bayılıyorum. Çok sevdim bu bitkimi de çook.
Epey bir çelik çıktı ve bir saksıya tıkıştırıverdim hemen. Çoğu köklüydü zaten. İlerde paylaşımlar için yetiştiricem onları da.

Name:  PIC_0026.JPG
Views: 2294
Size:  59.2 KB

Name:  PIC_0027.JPG
Views: 2390
Size:  60.0 KB

Düzenleyen Kedi Tırnağı : 20-03-2012 saat 23:50 Neden: başlık düzeltme
Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön