![]() |
Sayın green1234,
aramıza hoşgeldiniz. Linearis e bakınca gözlerim kamaşıyor, başarısız olduğum türlerden bir tanesi. Hoyalar bol aydınlık ihtiyacı olan türler, Hoya lieariste kuzeye bakan aydınlık bir yere umarım yerleştirmişinizdir. Kış aylarında Batı veya doğu bölgesindede olabilir. Yazın mutlaka kuzey bölgesini tercih edecektir. Kış aylarında +10*C nin altında kalmamasını sağlamanızı öneririm. Koleksiyonunuz daki Hoyaları görmeyi çok isterim, acaba onlarda böylesine gelişmişlermi diyede merak ettim doğrusu. Bizlere Hoyalarınızı tanıtmayı çok isterim. Elinizdeki Hoyaların sayısına kendinize özel bir paylaşım sayfasınıda hakeder doğrusu. Anladığım kadariylen forumu uzaktan takip edenlerdensiniz. Bundan böyle aramızda aktif olarak bekliyoruz Sizi. Özelliklede deneyim tecrübelerinizi bekliyorum. Zamanla ustaca Resimler yükleyeceğinizede inanıyorum. Bu konuyla alakalı yardımcı proğramlar var. Picasa 3 ü önerebilirim. |
linearisin çiçek açmış hali
|
5 Eklenti(ler)
Hoya sigillatis NS 07-039 Ketambe, Alas river, Sumatra yı toprağa kavuşturdum.
Eklenti 352759 Kök gelişim görsellerini bu başlıkta yayınladım. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...ya/28452-3.htm Lav taşında çelik köklendirmek isteyen lere umarım rehberlik edebilir. Toprağımız bol nemli kesinlikle can suyu vermiyoruz. Köklere yapışmış olan lav taşlarındaki su birkaç gün idare eder. Toprak yüzeyindeki kuruma başlayınca ilk suyu verilecek, topraktaki kuruma nemlilik azalması Sizin ev ortamınızla farklılık gösterebilir... En çok sorulan bir soru çünki ''kaç gün sonra su vereceğim'' Veee...üç tane çiçek sapları açmak üzre Hoya australis, 2010 yılının bahar aylarında Hollanda'dan Paul beyden, ortak siparişlerle edindiğim ilk Hoya çeliklerimden. (Heyecanlı bekleyişin neticesinde, siparişim bana ulaşıncaya kadar, acabalarla geçen haftalarda Rüyalarım kabusa dönmüştü:D) Alternatif olarak sunmuş olduğu kokulu türler arasında yer alan bir hoya. Yine aynı Yıl Yılbaşı gecesinde çeliklenip, 2 defa ölmekle yaşamak arasında mücadele vermişti. Edindiğim deneyim tecrübelerimden, kesinlikle bu türde suyla barışık değil ve bol aydınlık Sabah güneşinden hoşlanan bir tür. almış olduğum ilk çeliklerden birtanesi Sevgili Üyemiz Gülşen geçenlerde çiçek açtırdı. Diğer bir çeliğide önce Elazığ'a ve sonrada Eskişehir'e hediye gitti. Eskişehirdeki Sevgili pembegül de onunda çiçeklenmesi yakındır umarım. Bu görseller az önce çekildi... Eklenti 352760 Eklenti 352761 Eklenti 352762 Bu tomurcukta tamda ip bağladığım yerde oluşuma geçmesi ne kötü oldu. Zarar vereceğim korkusuyla dokunmadım artık. Eklenti 352763 |
Ablacım herşey çok güzel ellerine emeğine sağlık, gerek taşınma, gerek hava şartları, gerekse şirinciğin yaramazlıkları derken, birkaç tane hoyanın hastalanması çok normal bence, ama bak diğerleri seni mutlu etmek adına ne kadar çok çaba sarfediyorlar. Allahım sana sağlık sıhhat versin. Kayıplar olursa onlarında bir çaresine bakarız.
|
Sayın missmenas, Hoya carnosa 'Krimson Queen' ile Hoya carnosa 'SuZie' (variegata) nın yaprakları sitede göründüğü gibi farklı mı? suzie nin yaprakları buruşuk mu?
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
yakın çekim inceleyebilmeniz adına... Hoya carnosa Suzie variegata, azda olsa buruşukluk var... Eklenti 353197 Eklenti 353198 Eklenti 353199 Hoya carnosa'' Krimsen Queen'' biraz çukurumsu yaprak ve kalın sukulent yapısı var. (Hoya kerri yapraklarının iki katı kalınlığında) Eklenti 353200 Eklenti 353201 |
Saydin missmenas, hazir konu acilmisken bir soru da benden gelecek. Birtane Hoya carnosa Krimsen Queen de bende var.(Adini suan ögrendigim, tesekkürler:)).
Genel olarak birkac yapragi beyaz idi sonradan pembeye dönüstü, bu cok fazla günesde kaldigi icinmi yoksa bu türün bazi yapraklari pembemi oluyor? |
Sevgili İncii,
Gözlemlerim sonucundaki tecrübem. Variegata türlerindeki (alacalı yapraklılar) pembe renk oluşumu genelde beyaz olan kısımlarında yoğun olup ve yaprakların gelişimi tamamlanıncada beyaza dönüşür. Pembemsi renk sadece yaprağın tazeliğini gösterir. Bu renk değişimi tamamen yaprağın erginlik sürecine bağlıdır, güneşe maruz kalınca beyaza dönüşmez. Güneşin faktörü, sadece erginliğe erişmesinde biraz süreci kısaltır. Sanırım Viyana'da yaşıyorsunuz. Hoya edinmek zor olmasa gerek Sizin için. Ebay gibi bazı satış web sitelerinden kolay alışveriş yapma imkanınız var. Tahmin edebilirimki birkaç çeşit Hoyanızda var;) Aslında bir başlığın altında Hoyalarınızı bizlere görücüye çıkartsanız diyorum:p Hoya carnosa Krimsen Queen gibi güzellikleri kendinize saklamasanız:D |
Sayin missmenas, öncelikle ilginizden dolayi tesekkür ederim:)
Bendeki H. c. Krimsen Queeni bundan birkac ay önce bir yapi marketinden almistim, bende de aksine, aldigimda yapragi beyaz idi sonradan pembeye dönüstü, sizin söylediginize göre gelisim döneminde olanlar pembe olduguna göre, marketde bir dönem gelisimi sanirim durmus, ve suan tekrardan gelismeye devam ediyor olmali:). Dediniz gibi burda bazi hoya türlerini bircok yapi marketlerde veya bazi seralarda bula biliyoruz. Suana kadar bula bildigim birkac tür ve birkac da celik denemelim var:) bir yerde de yazdim bende yavas yavas hoya türlerine merak saldim diye, zamanla insallah bunlari bir gün kendi sayfamda sergilerim:). Suan sizin koleksiyona bakacak olursak benim hic yok denile bilinir:) simdilik acilmis hoya türlerinin sayfalarinda paylasmak daha uygun olur;). Sayfanizda verdiginiz cok faydali bilgiler hakkinda tekrardan kendi adima cok tesekkür ederim, Saygilar...... Takipdeyim:cool: |
Sevgili İncii,
Sayfanızı heyecanla bekliyorum. Faydalı olabiliyorsam ne Mutlu bana. Aktardığım bilgiler sadece gözlemlerim, bildiğiniz gibi bende bu konuda çok yeniyim. 2010 Yılından bu yana Hoyalarla yakınen ilgileniyorum. Bendeki variegata türlerinde, hiç yaşamadığım bir olay önce beyaz olup sonra pembeye dönüşmesi, demekki olabiliyormuşta;) Zamanla birbirimizin gözlemleri ve deneyimleriyle bilgilerimizi böyle perçinleştirebiliyoruz. Teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu... |
Hoya carnosa Suzie variegata çok güzelmiş...
|
Hatice ablacım hoya lacunosa eskimo çiçek sapını hızla büyütüyor.İşallah sorunsuz açar kokusunu çok merak ediyorum. Yakında resminide ekleyecegim...
|
Sevgili Sudealp,
Sevindirici haberler verdin. Sabırsızlıkla bekliyorum, Hoya eskimo nun, Türkiye'den ilk çiçekleri desene Ağrı'dan görücüye çıkacak. Canım başarını canı gönülden kutluyorum... Bu arada zaman yaratıp Hoyalarına bir başlık açman münkünmü acaba? Gelişim görsellerini gözlemleyip, birbirimizin deneyimiyle pekiştiririz;) |
Hoyalarım
5 Eklenti(ler)
Hoyaları paylaşıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...
1. Hoya_Carnosa_red 2. Hoya_Diversifolia 3-5. Hoya_Eskimo |
5 Eklenti(ler)
Devamı
1-4. Hoya_eskimo 5. Hoya_matilda |
5 Eklenti(ler)
Havalar burada: -20,-30 derece...
1. hoya_matilda 2. hoya_serpens 3. hoya_tricolor 4-5. hoya_genel |
Hatice Ablam,
Sayende bu kadar güzel hoyalarım oldu teşekkür ederim... |
Sevgili Sudealp,
hepside birbirinden güzel. Başarını kutluyorum, kayıpların olmasına rağmen, başarılı bir bakım yaptığınada inanıyorum... Görseller bunun kanıtı, Hoya serpens i bile böyle çoşkulu yetiştirebiliyorsan, deneyim edinmişsindir demektir. Bu kadar Hoya, kendisine özel bir başlık altında yayınlanmayı hakediyor. Başlık yazını hazırlayınca, görsellerini oraya taşıyalım. Hoya eskimo gayretle açma çabası içerisinde, veee -20 ila -30*C derecede bile çiçekler geliyor bu kutlanır doğrusu.... Düşünemiyorum o kadar soğuk bir iklim düşünürken bile içim ürperiyor:D |
Ablacım işallah yakında başlık hazırlayacagım.Hoya tricolor,un yanında Asiye var oda baya büyüdü.Ama hoya matillda ve hoya serpens atakta resmen çoştular onlarda açar işallah.Ablacım seninde oldugu gibi cinnamomifolia benimde favorim biliyorsun.Çok merak ediyorum birara benim için resmini eklermisin.Havalara gelince haklısın ablacım çok soguk ama senin bir sözün varya isteyince Rusyada bile yetiştiren var demiştin. Önemli olan istemek imkansız deyil. Sayende teçrübelerinden yararlanarak büyürler ve açarak beni mutlu ederler işallah...
|
5 Eklenti(ler)
Hoya australisten kötü haberler var...
Maalesef tomurcuklarını döktüler:( Kesinlikle dalgınlığıma geldi, ilaçlama yaparken onu pas geçmeyi unutmuşum. Dalgınlığın bukadarınada ne denir bilmemki, bütün heyecanım kursağımda kaldı... Günlerdir gecegündüz sürekli yağmur yağıyor. Bugün nihayet bütün gün Güneş tebessüm ettide gündüz sobayı yakmaktan kurtuldum:D Öğleye doğru seraya girdim Biraz bakım yapayım havada güneşli nasılsa diye. Sevgili Bozo nun sayfasında o görselleri görünce Hoyalarıma dedim banyo yaptırtayım:p İçerdeki ısı +35C* güzelce havalandırıp ısıyı 30 dereceye indirip başladım fısfıslamaya, hızımı alalamamış olacağımki lav taşlarındaki bazı çelikleride toprağa tarnsfer yaptım. Kış ortasında askılı bluzla serada çalışmanın keyfide başka güzel oluyor:cool: Geçtiğimiz pazar günü eşimle beraber zemin tahtalarınıda ilaçlama yaptık böceklenmeye ve mantara karşı. Emprenye ilacının rengide çok hoş oldu. Bu hafta sonuda raflar duvara monte edilecek yavaştan işler bitmek üzre. Şirin kızımda iyileşti arada bir takılıyoruz topallamıyor iyileşmiş diye, oda artık işin gırgırına vurup patisini gösteriyor ve numara yapıyor başlıyor sağ patisini kaldırıp topallamaya. Görmeye değer doğrusu, hayvan sevmeyen birisi bile onu kucaklayıp öpebilir:D Evimizin Neşesi yaşama sevincimiz mutluluk kaynağımız bizim. Çeliklerin köklenmiş görselleri... |
Ablacım maşallah ne kadar güzel gelişmişler, kökler süper, ellerine sağlık. Australis tomurcukları için üzüldüm ama sayende tomurcuklarını da görmüş olduk, bu bile çok güzel. İşlerin yolunda gitmesine sevindim. Herşey gönlünce olsun. Ama ağzımıza bir parmak bal çaldın hani fotoğrafların gerisi, Meraktan çatlayacağız. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
|
bebiş hoyalar çok şirin... mutluluğunuz daim olsun , güzel haberleriniz bizide mutlu ediyor. bugün istanbul kara teslim oldu.bahçede rahat yarım metre kar vardır diyeceğim. sabahdan beri aralıksız yağarken sizin sereda askılı bluzla hoyalarınıza bakım yapmanız hem hoş hemde bizim için şu mevsimde tatlı bir hayal :)
|
hoya lacunosa eskimo
4 Eklenti(ler)
Evet sonunda açtı... Kokusu çok hoş ama daha küçük olduğundan güçlü değil...
|
Eskimo'nun çiçeğini Türkiye'de ilk kez sizde gördük sanırım sevgili sudealp, kutluyorum.
Mesajınızı olması gereken başlığa da kopyalıyorum :) Kişisel başlıklarda kalan bilgiler bir süre sonra kayboluyor. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...htm#post999872 |
Sevgili Sudealp,
Başarını kutluyorum... Türkiye'de ilk sen açtırdın bu türe çiçeklerini... Bizlere bu güzelliği yaşatmış olmandan dolayı, ayrıca Teşekkür ederim. Büyük bir keyif olsa gerek şimdi Sizin evde. Hoya lacunosa gibi gündüzde kokuyormu acaba? birçok Hoya sadece geceleri kokmasına rağmen bazı Hoyalar gece gündüz kokmasından dolayıda tercih edilebilir. Hoya eskimosu olan bizler, merakla çiçeklenmesini bekleyeceğiz artık. Hoyalarına özel başlığını bekliyorum... |
Ablacığım, koku çok keskin ve carnosaya benzer bir koku... gece açtığı için gündüz kokusu haberini daha sonra yayınlarım...
|
Gündüz kokladım evet kokusu var.Sanırım lacunosa gibi gündüzde kokuyor.Gece daha yoğun küçücük çiçeğiyle odayı mis gibi kokuttu.Anlatılmaz bir duygu hoya sevgisi...
|
Sevgili Maki
Çok teşekkür ederim.Bahsettiğiniz başlık olayını en kısa zamanda halledeceğim...:)
|
Sevgili sudealp,
Hoyalarımızı tanıtabileceğim kişisel başlıklarımız, onların gelişimini kronolojik sırada takip edebilmemiz için faydalı oluyor. Ancak bir türe ait başlıkları da bilgi ile beslememiz gerekiyor. Sitemizde ya da Google'da türün özellikleri, bakım istekleri gibi konular arandığında kişisel başlıklarda bilgi bulmak çok zorlaşıyor. Özellikle yeni türler edinmek istediğimizde ya da yetiştirdiğimiz bir türde sorun yaşadığımızda tek tek kişisel başlıklarda bilgi aranmak yerine Hoya lacunosa eskimo gibi türe ait başlığa bakmak çok daha pratik ve derli toplu oluyor. Serpensi de çok başarılı şekilde yetiştiriyorsunuz ama bu başlığa bakmasam bilgim olmazdı. Serpens gibi yetiştirmekte zorlandığımız türle ilgili bilgileri de bizlerle http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1048323 başlığında paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler. |
Sevgili mismenas
Ablacığım hoya lacunosa eskimo dan güzel haberler var.Çiçek saplarından tekrar çiçek çıkartıyor.Tekrar o güzel kokusuyla bizi mest edecek. Bu soğuk kış günlerinde bize neşe verdi.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025