agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 22-01-2013 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 1089315)
Sevgili arkadaşım önce babacığına ALLAHtan acil şifa diliyorum çok geçmiş olsun babacığın dualarımda olacak, Hoyalarının hepsi muhteşem canlı pırıl pırıl çok güzeller maşaALLAH tomurcukları açınca kimbilir nasıl güzel olacaklar ellerine sağlık seni kutluyorum canım..:)

Canım arkadaşım,
çok teşekkür ederim. Döndüğümde Pembegüldende kareler koyacağım çünki oda süprizde.;)

missmenas 22-01-2013 14:09

5 Eklenti(ler)
Bu karedeki Hoya koleksiyon listemde yok. En kısa zamanda güncelleme yapmam gerekiyor.

Sevgili Karalale canımsın, onca zahmetle ta nerelerden getirip koleksiyonuma kattığın güzelliklerden birtanesi.

Hoya lobbii "dark red (black) flowers"

Eklenti 363465

en son siparişimimden yine Hoya bella ''variegata'' kök kısmıda hayata bağlandı oysa çok berbat gözüküyordu, çeliklerdede hayata bağlananlar var.
Orkuncum hazırlan birisi senin çünki karşılığında orkide isterem ama:D Hoya kerri

Eklenti 363466

Hoya serpens, 2011 de 1 kasımda doğum günü hediyem Taner Angay Bey ve eşi Tülin hanımdan.(eşimden aldığım pırlanta Yüzük bile beni bu kadar sevindirmemişti:D alınacak ama gerçek, bu mesajımla takılara veda edeceğim galiba:rolleyes:)
Ve bahara hazırlanan yedekleri, Hoya serpens...

Eklenti 363467
Eklenti 363468
Eklenti 363469

missmenas 22-01-2013 14:37

5 Eklenti(ler)
Hoya kerrii ''Spot Leaf'' muhteşem güzel çillim benim. döndüğüm zaman çeliklenecek sanırsam 5 tane çelik olacak. Birisi Orkun'a Sözlü geçen Yıldan:p

Eklenti 363470

Hoya curtusii...
Sevgili Hoya koleksiyoncusu İlkin hanıma koleksiyonuma böylesi güzel bir tür kazandırdığı için teşekkürlerimi sunuyorum.

Eklenti 363471

Hoya archboldiana ''White'' muhteşem gelişimi yanısıra hala bir süprizi yok üstelik yedeğimde yok galiba çelik almam gerekecek yedeklemek için...

Eklenti 363472

Sevgili Karalale,
koleksiyonumdaki asıl pırlanta işte bu... Sayende bu güzelliğe kavuştum, ve yedeklendi 3 tane yedeğim var. Ne Tayland'dan edinebildim nede Hollanda'dan, her siparişimde onay alamayan Hoyam Sayende Artık koleksiyonumu süsleyecek.

Çok Teşekkür ederim...

Hoya cinnamomifolia, sevgili Sudealpında favorisi özellikle görmek istediğin için bu görsel sana gelsin Sudeciğim.
Anaç Hoya cinnamomifolia olma yolunda yakında toprak saksılar edineceğim ona aktaracağım.

Eklenti 363473

Hoya kerrii ''Margin Variegate'' Hiç yedeğim yok...
Yakın çekim yapamadım Seranın dışından görselleyebildim. Ve içerideki nem oranını Sizde görebilirsiniz. Fısfıs yapmıyorum, seranın altındaki birikmiş yağmur suyunun doğal nemi:p

Eklenti 363474

missmenas 22-01-2013 14:48

4 Eklenti(ler)
Hoya onychoides ve Hoya onychoides ''Venus'' çelikleri. Maalesef Anaçlarımı kayıp telafisiyle çelikledim.

Hoya bogor ve Hoya archboldiana ''Pink'' aynı akıbete uğradı, umarım çeliklerden yaşatma oranım yüksek olur çünki çeliklemek için çok bekledim... Olaki bir umut kurtulurmu diye beklemenin anlamsız olduğunu birdaha duyurmak istiyorum. Aynı sorunu yaşayacak olanlar fazla zaman kaybetmesinler çünki.

Hoya pubicalyx GPS 282 dün gece çeliklendi aynı akıbetten bunun akabinde silverpink takipte döndüğüm zaman sıra ona gelecek:(
Alınan çelikler 1 gece bekletip ertesi günü akşama doğurda oksijenli suda 1 saat kadar bekletip lav taşına dikme işlemini gerçekleştiriyorum.

missmenas 22-01-2013 14:53

3 Eklenti(ler)
Yeni rafımın yerleşmiştirilmiş Hoyalarla görseli, 2 tane daha raf için malzemeler hazırda işlemden geçmesi için dönüşümü bekleyecekler.
Fırtınalı alabildiğine yağmurlu bir sabah geçirdim. Şimdide hava açık güneşli Sobamda yanık olduğu için ısı +31*C yaklaşık 4 sattir seranın kapısı açık sobayı boşuna yakmış oldum:rolleyes:

Orkun Kırcı 22-01-2013 15:26

Serpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeens :D

missmenas 22-01-2013 15:29

Orkideeeeeeeeeeee:DHazırlansınlar takasa:p

sibelim 22-01-2013 15:36

sevgili missmenas babanıza allah tan acil şifalar dilerim tedavi sürecini kabul etti demişsiniz ayrıntısını bilmiyorum ama inşallah bu yola girdiyse yine burdan sevinçli haberlerini okumakta nasip olur. giderken gözünüz arkada gidiyorsunuz :) inşallah onlarda bu süreçte sizi mutlu ederde kayıpsız hatta mutluluk verici tablolarla sizi karşılarlar. aile fertlerinin sevgi dolu kıskançlığı hem güzel hemde sevilmenin keyfini yaşattığı için ayrıca gönül okşayıcı. görsellerse nefis. keşke şu beğen butonunun yanına aşık ol , hayran kal gibi şeylerde olsa :) toplu resimler inanılmaz mutlu ediyor beni , ordan merhaba diyen çiçek öbekleri onlar hakkında haklı olarak yazdığınız sevgi sözleri aydınlatıcı bilgiler okurken bize de aynı hazzı yaşatıyor. önünüzdeki şu günlerde inşallah herşey yolunda gider hayırlı haberlerinizi alırız, allah emeklerinizi boşa çıkarmasın... sevgilerimle

missmenas 22-01-2013 16:00

Teşekkür ederim, Sevgili Sibelim...

sudealp 22-01-2013 16:05

Sevgili mismenas

Ablacığım teşekkür ederim beni kırmadın hoya cinnamomifolia'yı sergiledin. Harika gözümüz gönlümüz açıldı. İnşallah bir gün hoya sera'nı gezmek nasip olur. Soğuklara 1 ay daha sabret sonra rahatlarsın ablacığım nasıl olsa buralar gibi kış uzun değil . Pubicalyx ve sardırma yöntemleri için verdiğin tavsiyeler için teşekkürler...:)

mozen 22-01-2013 16:08

Sayın missmenas,
Öncelikli olarak babanıza acil şifalar dilerim ve tüm görsellerinizi çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Sayın pembegül'den gelen kaynağının siz olduğunu söylediği bir çeliğinizde ben de büyümekte.
Saygılar.

missmenas 22-01-2013 16:15

Sevgili Mozen Teşekkür ederim.
Pembegül Arkadaşımında paylaşımcı yüreğine ayrıca teşekkür ederim. Dilerim ilerde çiçeklenmesinide böylesi güzel bir haberle paylaşırsınız.

gülenmelek 22-01-2013 17:00

Sevgili missmenas hayırlı haberlerle dönersiniz umarım. Sağlık çok önemli. Anne-baba çok önemli. Allahtan, babanıza acil şifalar diliyorum.

Orkun Kırcı 22-01-2013 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1089359)
Orkideeeeeeeeeeee:DHazırlansınlar takasa:p

Hepi topu :D
4 phal
1 cattleya
1 cambria
1 vanda (ölmek üzere)
4 cymbidium (soğanlar bugün geldi, henüz dikmedim.)

Alayı emrinde :) ama bahara kadar yenilerini de alırım inşallah :P

Perihan Bayram 22-01-2013 19:00

Sevgili Hatice hanım.Öncelikle babana acil şifalar dilerim,inşallah tedavisi olumlu geçer.Hoyaların'dan bazılarını kaybetmene üzüldüm,o duyguyu ben çok iyi bilirim,kocaman olmuş Lacunosa'mı kaybettim.Umarım hepsi senin ellerinde yeniden yeşereceklerdir.

delete61 22-01-2013 21:21

Ol ley sera da bahara şenlik var, orkidelerde geldi mi hoyaların yanına huzur yuvası dönecek cennete. Ablacım kayıplarına üzüldüm, ama şu haliyle bile umut görüyorum, hoyalar seni yüz üstü bırakmayacaklar.

Faruk 22-01-2013 22:26

Hatice ablacım, kayıpların için üzüntülerini paylaşıyorum. Lakin her yeni başlangıca umut ve mutluluk gözüyle bakınca oluşan çeliklerin verdiği haz büyük keyif olup oluşan aksaklıklar hemen unutuluyor. ;)

Oluşturduğun güzelim seranın tavanından aşağıya doğru inen sarkıcı türleri ve orkideleri düşününce beni de ayrı bir heyecan basıyor. Sanırım ilerleyen zamanlarda sarkan türleri bu şekilde değerlendireceksin sanırım.

Orkun takas orkideleri hazırla hemen “Hoya serpens” için. Mükemmel bir tür. Sana da yakışır hani. :D

Ablacım babana acil şifalar dilerim. Güzel haberlerini bekliyoruz… :rolleyes:

a.ayberk 23-01-2013 15:21

Babanıza çok üzüldüm, inşallah güzel haberlerle dönersiniz...

FatihBahce 27-01-2013 05:51

Sayın Missmenass, İzmir Hoya toplantısında dağıttığınız hoyalardan bendeki 10 tanesi tuttu. Sayenizde güzel bir kolleksiyona sahip oldum.

Babanıza acil şifalar diliyorum.

missmenas 29-01-2013 23:57

Sayın Fatihbahçe,
10 tane Hoyayı hayata bağlamakta başarınızı kutluyorum. Bu demek oluyorki bana göre 100% başarı elde etmişsiniz.
Benim başarım diyen hoyacıların bende dahil olmak üzre kıskanması gereken bir olay;)
Bir sonraki görüşmemizde bu başarıya farklı renk,
katmamız gerektiğini düşünüyorum:p
Koleksiyonunuza değişik renk alternatifleri kazandırmak üzre, Sağlıcakla kalınız.
Sağlık Temenniniz içinde ayrıca Teşekkür ederim.

missmenas 30-01-2013 00:50

5 Eklenti(ler)
Sevgili Hoyasever Dostlarım Sağlık temennileriniz için çok Teşekkür ederim.

Hiçbirşey istenildiği düşünebildiğimiz gibi kolay olmuyor maalesef.
Yeni yerleşim Köyümüzden Ayrıldığımın 2. günü fırtınada Seramın çatısında ciddi sorun yaşandığını ertesi günü Eşim paylaşmıştı.
Benim için Babamın sağlığı daha önemli deyip sonucu beklemek isterken.
Babam Aynı gün bütün tetkikler tamamlanır tamamlanmaz memlekete geri döndü.
Zincire bağlasan durdurmanın imakanı yok zaten.

Zaten Burasıyla alakalı olumsuz haberden sonra Tetkik bekleyecek halimde kalmamıştı.
Eşim zorunlu olarak Şehir dışı seyehate gitmek zorunda kaldığı için, mecburen erken dönüş yapmış olmama rağmen, kaç gündür yazmak istemedim.
Yokluğumda seram zarar görmüş Hoyalarım perişan kimin umurunda olabilirki?
2 gündür Akçapınardayım, ve endişeli bekleyişe bugün büyük Kızım doktorların tetkik sonucundaki değerlendirmesini olumlu olduğunu Siz değerli duyarlı Dostlarımla paylaşmak istiyorum.
Herşey mükemmel seyrinde.

Antalya'dan dönüş yolculuğum korkunç olmasına rağmen Moralim hat safhada.
100 küsür km yolu kar zinciri olmadan 2. vitesle yol aldım, birkaç defa tehlike atlattım.

Tam Dalaman'a geldim mola verdiğim yerde bitkinlikten farları açık bırakmışım ve uyuyakaldım ve aküyü boşaltmışım.
Normalde 4,30 dkk lık yolu kaç satte aldım Akşam 8 de yola çıktım sabah 6 gibi gelebildim bitkin bir halde.
İyiki jandarma nöbetindeki duyarlı vatandaşımız yardımcı olduda tekrardan yola koyulabildim.
Antalyada yağmur silgeçler çalıştı, Yayla geçidinde kar derken Akçapınara kadar sürekli silgeç çalıştı, Kar ve Yağmur.
Bugün çok mutluyum herşey kaldığı yerden devam edebilir kayıplarım bile artık beni üzemez.

Çeliklemek zorunda kaldığım Hoyalar bile birçok kişiye yeni Mutluluk vereceğini düşünmek , üzüntüme renk katabiliyor.

Lav taşı temin ettim, Bambu çubuklar satın aldım.
Veee yeni saksılarımıda aldım, birde yeni raf için malzemeler beni bekliyor montaja hazırlanmalı.
Daha geniş soba borularıda alındı seram için.
Çatımda uçsa türleri kayıpta etsem bu moralle beni kimse tutamaz artık.:p
Çok kayıbım var, yeterki sağlığımız ve moralimiz yerinde olsun.
Kızlarım ve Eşim gelecek Ailecek bir aradayız.
Vee en öenmlisi, Babamın sağlık seyri bekelenin üstünde, varmı daha ötesi;)

Anneve Büyük Kızı, Fakülte bahçesinde sigara kahve molasında.

Eklenti 365672

Dönüş yolu, 5mt, önümü göremiyorum direksiyondayken çektim kar yağıyor.

Eklenti 365673

Vefalı dostum benimle heryerde her olayda birlikte, Şirin Kızım.

Eklenti 365674

Ve doğranmış Hoyalarım, yeni umutlara yeni mutluluğa hazırlanmış çeliklenmiş halleri.

Eklenti 365675
Eklenti 365676

missmenas 30-01-2013 00:57

5 Eklenti(ler)
Devam...
Çeliklenmiş Hoyalarım.
Sobam yanmaya devam ediyor gece ısı göstergesi.:p
Güğüm alındı Buhar yapıyor:D

missmenas 30-01-2013 01:00

5 Eklenti(ler)
Yeni malzemelerim...

missmenas 30-01-2013 01:14

1 Eklenti(ler)
Orda bir Köy var uzakta, bu köyde çılgın bir hoyacı var gecede gündüzde ışığı yanan, Başka bir çılgına hep kapısı açık olan ben, Sizleri herzaman, kapım ve gönlüm açık bekliyorum.
Benim kadar yaşayan her canlıya değer veren, bitki delileri, arasında özellikle Hoya olursa hoş olur.
Sizleri canıyürekten kucaklıyorum....
Genci yaşlısı, Delisi Akıllısı( hep deli gözüyle bakılıyoruz ya:)) ) İyiki varsınız.
AGACLAR.NET.
SİZLERİ SEVİYORUM. HAYAT DEVAM EDİYOR, KALDIĞI YERDEN:D
çOKKKK MUTLUYUM ÇOKKK. HİÇBİRŞEY YILDIRAMAZ, ARTIK BU DELİYİ:D

nılgun_dogan 30-01-2013 01:21

Herşeyden önce babanın ve kızından güzel şağlık haberleri duydumya çok mutlu oldum canım her şeyin başı sağlık Allahh dahada iyi etsin inşallah.

delete61 30-01-2013 09:48

Ablacım sağlıkla ilgili sevindirici haberler almak gerçekten çok güzel, Allahım sana ve ailene uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam nasip etsin. Sera ve hoyalar için üzüldüm sağlık olsun, kalan sağlar bizimdir diyor ve moralinin yüksek olmasının da beni ayrıca sevindirdiğini belirtmek istiyorum.

pembegül 30-01-2013 11:36

Sevgili missmenas babacığının iyi olduğuna çok sevindim ailenle bir araya geldiğinede kimbilir ne kadar mutlusun mutluluklarının devam etmesini rabbimden dilerim hep mutlu ol inşaALLAH.

Çeliklediğin hoyalar inanıyorum senin ellerinde tekrar hayat bulacak ve yine gelişmeleri buradan hayran hayran izleyeceğiz sevgiyle kal canım arkadaşım .:)

gülenmelek 30-01-2013 16:18

Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş, bir daha yetişmek zorunda kalmaması dileğiyle... ;)

ipektuğçe 30-01-2013 18:17

Mutluluk dolu haberlerinizi okuyunca bende çok mutlu oldum. Allah'ım mutluluğunuzu daim etsin, bütün güzellikler sizinle olsun. Hoyalarınızda eminim mutluluğunuzu farkedip sizi gülümsetcektir. Tekrar geçmiş olsun. Sevgilerimle...

_Esin_ 30-01-2013 18:35

Dilerim mutluluğunuz daim olsun, çok geçmiş olsun sayın missmenas, herşey gönlünüzce olsun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025