agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

sibelim 31-01-2013 00:04

bugün aklımdan geçtin ablacığım ne zaman yazacaksın inan merak içindeydim. babanızın hayırlı haberlerini almak mutlu etti. rabbim sana sevdiklerine sağlık sıhhat versin her şeyin başı sağlık , ama o kötü hava şartlarında çılgınca diyeceğim affet ( allah korudu ya bir şey olsaydı ) ne olur önceliklerine dikkat et. hani uçak anonsu vardır ya önce kendi maskeniz sonra ... lütfen sen iyi ol herşeyin gerisi gelir. kayıplar için üzüldüm ama canın sağ ya , o her anı macera dolu geceyi atlatmışsın ya böyle yüksek moralli hepsinin yeri doldurulur ( yeter ki sağlıklı ve canın sağ olsun)... kendine lütfen çok iyi bak , sevgilerimle :)

gtatas 31-01-2013 09:10

Merhabalar efendim ne güzel ki iyi haberler verdiniz ve beni izmirden diğer arkadaşlarıda kendi şehirlerinden çok mutlu ettiniz. Yine geçmiş olsun diyorum ama nedir bu aksilikler Hatice hanım sıkıntıdan başka birşey değil.İşlerinizde kolaylıklar diliyorum, sağlıklı ve huzurlu üretimler diliyorum.

sudealp 01-02-2013 21:31

Sevgili mismenas

Ablacığım mutlu haberlerle döndüğün için sevindim.:) Seranda yaşadığın talihsizliklere üzüldüm.:( Ama ne yapalım cana geleceğine mala gelsin üzülme bunlarda geçer...:)

missmenas 01-02-2013 21:33

5 Eklenti(ler)
Duyarlı yaklaşımınızdan dolayı, hepinize çok Teşekkür ederim.

Hayat devam ediyor, hergünümüz ayrı bir heyecan. Hoylarım, havaların azda olsa ısınmasından etkilenmeye ve uyanmaya başladılar. Bu uyanışı gözlemlemek büyük bir keyif.
Şirin Kızımız günde 2 defa köyü kolaçan edip geliyor, herdefasında çamura bulanmış ve sırılsıklam ıslak yanında birkaçtane arkadaşla birlikte bahçeye gelişi yokmu ömre bedel:p
O kadar Mutlu ve Özgürki Köyün tadını çıkartıyor resmen.

Günümün çoğu serada geçiyor, hala köyü gezmeye çıkamadım bile.

Günlerdir çelik alınacak Hoyalardan çelikler alıp onları dikmek.
Bazı Hoyaların yedekleri yok, onları yedeklemek derken. Gün nasıl çabuk geçiyor, acıktığımın bile farkına varmıyorum desem inanırmısınız bilemem.

Yeni saksıları dezenfekte edip, yavaştan hoyaları saksılamaya başladım bile.

Çok fazla Anaç hoyayı çeliklemek zorunda kaldım bu sebeple sera yavrularla dolup taşıyor resmen.
Kalıcı saksılara nerdeyse yer kalmadı.
Acilen montajı bekleyen rafları boyamaya başlamalıyım.

Yepyeni bir Hoya türü Sizlere;)
Yaprakların genel şekli Hoya bilobataya benziyor, çiçeklerininde benzerliği aynı olmasına rağmen tek farklılığı alacalı olması. Çok Şirin bir tür, alacalı yaprakların arasında açacağı kırmızımsı çiçek öbeklerini hayal edebiliyorum.
Yoğun çabalar sonucunuda yaşatmayı başardığım tek çeliğin macerası:p
İşaret parmağım kadarken yeniden çelikledim ve kök kısmını, geçtiğimiz Yıl Siparişime ortak olan Sevgili delete61 e gönderdim. Göndermiş olduğum kök kısmınında başarılı bir şekilde bakımını yapmış olduğunu Resimlerden görebiliyorum, çok güzel gelişim göstermiş çünki.
Suyu fazla sevmiyor aşırı gün ışığından hoşlanmıyor, bakımı Hoya bilobatayla aynı.
Aldığım çelik serçe parmağım kadar bile yoktu, 4 ay gibi bir süreçte bugün kalıcı saksısına tarnsfer ederken yeniden çeliklenip yedeklendi.

Hoya sp.Hoya sp. ''DS-70'' variegated.

Eklenti 366501
Eklenti 366502

Hoya griffithii, yaprakları sukulent yapıya sahip bakımı carnosadan farksız. Detay olarak yapraklarının güzelliği ile birlikte çiçeklerininde büyük ve kokulu olması tercih edilebilir bir tür.
Bu türün 2 farklı çiçek rengi vardır bendeki beyaz olanı, birsonraki hedef sarı çiçeklisinde:p

3 minik saksının 1 tanesi yarın kalıcı saksısına aktarılacak.
Hoya griffithii, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Hoya griffithii....

Eklenti 366503
Eklenti 366504
Eklenti 366505

missmenas 01-02-2013 21:56

3 Eklenti(ler)
Hoya polyneura...
Yapraklarının güzelliği bu türü seçim yapmama etken oldu. Çok zor köklenen, köklenmesi çok uzun süren türler arasında yerini alabilir.

İlk bakışta Hoya ya benzetmek zor oluyor sanki farklı bir çeşit gibi.
Bakım detayı bol nemli ve alabildiğine aydınlık ortam, Sabah güneşinden hoşlanıyor.
Vee en güzel kısmıda çok çabuk çiçeğe geçen bir tür.

Taşınma esnasında yapraklarında zedelenmeler olması beni üzen tek hoyamdı.

3 minik saksı koleksiyonumda, yarın 1 tanesi kalıcı saksıya transfer olacak. Diğer 2 saksıdan çelikler alınacak, düşüncem şudur böylesine zor köklenen türleri başka koleksiyoner Arkadaşlarda mutlaka yedeklenmeli kaybetmeyi göze alamayacağım bir tür çünki;).
Yapı özelliği ile hem sardırılabilir hemde sarkıtılabilir olması ayrı bir güzel.

Hoya polyneura, yaprakları büyüleyici güzellikte.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.

missmenas 01-02-2013 22:22

3 Eklenti(ler)
Hoya chlorantha, bu türü seçim yapmama Sevgili İlkin vesile olmuştu. İlk edindiğim türü ebruli renkli olanı idi Sevigili İlkinle takas listesi oluştururken tüh keşke yeşilimsi olanını alsaydın demesi 2. siparişime eklenmişti bile.
Büyük anaç olanını maalesef geçen yıl çeliklemek zorunda kalmıştım ve çeliklerden birçoğunuda yaşatamamıştım. Bugün birçok yedeğim var ve artık çiçeklerini görmek istiyorum gerçektende yeşilimsi sarımtırak bir tüy yumağı kadar güzel çiçekleri var.

Bakımında nazlı değil, nemli toprağı sevmesine rağmen arada bir toprağında nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor, bu unsur bol yan dal çıkartmasına vesile oluyor. Olumsuz tarafıda nemini azaltsın diye beklerken süreyi uzatırsanız sürgünlerini kurutuyor, dikkat etmek lazım.
Sabah ve batan güneş alan bir bölgede bol süzülen ışıktan hoşlanıyor.
1 yaşına kadar besin verirken özellikle yaprak ve kök gelişimi için olan bir seçim yapmak gerekiyor. Yaşını doldurmuş anaç konumuna gelen bir görüntüye kavuşunca çiçek saplarına hazırlamak için Fosfor oranı yüksek besinler vermenizi tavsiye ederim.

Özellikle koymuş olduğum karede de görüleceği gibi nerdeyse her yaprak arasından sürgün çıkartma çabasında.

Henüz yavru:D olasına rağmen azmine diyecek yok.

Hoya chlorantha, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

missmenas 01-02-2013 22:53

4 Eklenti(ler)
H. camphorifolia AP1072 Philippines.
Bu türün her bölgeden hoşlandığını söyleyebilirim. En önemli dikkatimi çeken tarafıda yer değişikliğinden hiç olumsuz etkilenmiyor.

En güzel tarafı ise bu türde ne fazla sulanmaktan nede az sulanmaktan olumsuz etkileniyor.

Yani ne verirsen eyvallah diyen bir tür:D, bakımı en kolay türlerden birtanesi bana göre.

Bu tür kadar sabırlı ve dirençli başka Hoyam yok diyebilirim. Unutulsa bir köşede sabırla Sizi bekler vede hayerete düşürür.;)

Sarılıcı ve tırmanıcı bir tür, bol gün ışığına maruz kalınca yapraklarda ciddi renk değişimi oluyor, kırmızımsı albenili yapraklara bürünüyor.

Özelliklede yeni başlayan birileri bile kolaylıkla bakımını yapabilir.

Büyük anaç hoyamda birkaç tane çiçek sapı var. Bu Yıl çiçeklenmesini beklediğim türlerden birtanesi.

Birkaçtane olan yedeklerim nerdeyse anaç konumuna gelmiştiki çelikler alınıp bahara hazırlanıyorlar.

Çiçek açmış hali netten alınan karelerdir.

H. camphorifolia AP1072 Philippines...

agozce 01-02-2013 23:51

Harika....Güzel haberlerine mutlu olduk sevgili missmenas......Sevincin sevincimizdir..
H. camphorifolia AP1072 Philippines... çok güzelmiş...Kolay olması çok daha güzel.

elek 02-02-2013 11:25

Mesajları gece gördüm ama sabah çay eşliğinde keyifle okurum diye düşündüm :) Polyneura muhteşem birşeymiş, camphorifolia da yaprak için değil ama çiçeğini görebilmek için yetiştirilmesi gerekli kesinlikle :)

pembegül 02-02-2013 14:39

Sevgili missmenas güzel heberlerinle mutlu oluyorum ,ayrıca bu güzel görsellerde gözlerimi şenlendiriyor bende bu iki türden edinmeyi düşünmeye başladım yakında evde adım atacak yer kalmayacak iki arada bir derede kaldım derler ya öyle durumdayım ..:D

sibelim 02-02-2013 19:34

gözlerimiz şenlik yerinin mutluluğunu yaşıyor :)

Perihan Bayram 07-02-2013 18:57

Baban için çok sevindim Hatice hanım.Hoyalar da muhteşem.Seninkileri görünce benim hoyaları kapının önüne koyasım geliyor :mad:

missmenas 12-02-2013 16:10

5 Eklenti(ler)
Kalıcı saksılarına transfer olayına devam ediyorum.
Hoya cinnamomifolia, kalıcı saksısına alındı birde süpriz yan sürgün çıkartmaya başladı, çiçek sapı görmüş kadar sevinebiliyorum:p Geçtiğimiz Bahar Aylarında Sevgili Karalale Almanyadan uçakla Arkadaşıyla göndermişti, birkaçtanede yedeklendi;)

Eklenti 369355
Eklenti 369356

Hoya excavata kalıcı saksısına alındı ve yedeklenmesi gerekiyor hiç yedeğim yok çünki...
Geçtiğimiz Bahar aylarında köklü olarak aldığım ve üzerinden 1 tane çelik almıştım yaşatamadım.
Çok kalın sert sukulent yapıdaki yaprakları şekilsiz, bir o kadarda değişik güzelliğe sahip.
Hoya excavata, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Eklenti 369357
Eklenti 369358
Eklenti 369359

missmenas 12-02-2013 16:24

5 Eklenti(ler)
Açtı açacak derken İlaçlamaya kurban giden tomurcuklar yeniden büyüdü...
Hoya australis.

Eklenti 369375
Eklenti 369376

Hoya pachyclada ''Red corona'' açmak için bütün gayretini gösterirken yaprak bitlerinin saldırısına uğradı resmen:mad:
çiçeklerini görmek için ilaçlamayacağım direneceğiz.

Çiçek açar açmaz çeliklenecek ve ilaçlanacak.

Eklenti 369377
Eklenti 369378

Bu başka bir süpriz bugün farkettim yedeğimizde atağa kalkmış:D

Eklenti 369379

missmenas 12-02-2013 16:45

4 Eklenti(ler)
Hoya macgillivrayi, çiçek sapındaki tomurcuklar belirginleşmeye başladı.

Köklerde de sanki sorun var sanırsam dipten yaprakları sararmaya başladı. Tomurcuğunu büyütemeden dökerse büyük bir olasılıkla çeliklenecek çok üzücü:(
Çiçek açmış hali netten alıntıdır, oysa böyle çiçekte açabilecekti.:mad:
Yakın takipteyim...

Eklenti 369386
Eklenti 369388

Hoya meledithii, yedekleme amaçlı çeliklendi, yaprak güzelim benim:cool:

Eklenti 369385

Hoya GPS 7731,
Sevgili hazan-z nin çok beğenip mutlaka edinmelisin tavsiyesiyle edindiğim hoyam:p Yaprak yapısı çok hoş, minik açıkyeşil sert sukulent yapıda çiçek rengi ve şeklide süpriz olacak açarsa:p
Çok hızlı büyüyüp gelişebilen bir tür olmakla bakımıda çok kolay en fazla su tüketen hoya diyebilirim.:rolleyes: Sarkıcı bir tür olması nedeniylede koleksiyona renk katıyor.
Teşekkür ederim, Sevgili hazan-z.;)

Eklenti 369387

sibelim 12-02-2013 19:09

bir gece ansızın gelebilirim :) vallahi resimlere baktıkça insanın yola çıkası geliyor :)

Denizardacan 12-02-2013 20:24

Birlikte gidelim sevgili sibelim mart nisan gibi:D

pembegül 12-02-2013 22:19

Merhaba canım benim ne hoş görüntüler bayıldım ellerine sağlık yerlerinden çok memnunlar hepsi çiçeğe durmuş maşaALLAH ...:)

missmenas 12-02-2013 22:21

Ne zaman isterseniz, kapım herzaman açıktır misafirlere.
Benden tavsiye Yaz aylarında dahada bir güzel olur bahçede organik sebze falan, kim istemezki dalından domates ve salatalık kopartıp yemeyi:p üstünede denizde güneşlenmeyi;) Sahilimizde çok güzel Masmavi Deniz. Şimdi gelenede portakal ikramımız var:D Hoya serayı gölgede bıraktık bu arada:rolleyes:

Denizardacan 12-02-2013 22:27

Size komşu olmak varmış sevgili mismenas, domates biber tohumları da benden olsun.
Hoya seranın gölgede kalması imkansız.

missmenas 12-02-2013 22:34

5 Eklenti(ler)
Saksılama işleri devam ederken ne olur ne olmaz ben yinede fazlalıkları çelikledim.
Hoya macgillavrayi den, dikkatli bir şekilde çelik aldım çiçek sapına zarar gelmiyecek şekilde.
Ve 2. çiçek sapınıda dalında bıraktım.

missmenas 12-02-2013 22:39

Sevgili Denizardacan,
bilemezsiniz nekadar çok Mutlu olurum. Hoyaları seven birisini komşu olarak nekadar güzel olurdu.
Ya tohumlar falan , anında hayallere bile daldım:D

missmenas 12-02-2013 23:05

5 Eklenti(ler)
Hoya samoensis, 3 tane minik saksının 1 tanesi kalıcı saksıya alındı.
2 minik saksıda çeliklendi çoğaltılmak üzre.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.

missmenas 12-02-2013 23:18

5 Eklenti(ler)
Hoya blashernaezii, anaç olanı adaptasyon sorunu yaşaması nedeniyle üzerinde çiçeksaplarıyla çeliklemek zorunda kaldığım ilk hoyamdı ne üzülmüştüm. Çiçeklerini görmeyi çok istiyordum, yeniden silbaştan kalıcı saksısına bugün aktardım.

Birkaçtane var olan yedeklerdende çelikler alınıp çoğaltma işlemi hazırlığındalar.

Hoya blashernaezii, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Hoya meraklıları hep sorarlar hem çiçeği hem yaprağı için tercih ettiğim hangi tür diye, işte bu onlardan birtanesi. Çiçek açmasa bile yaprakları bir okadar güzel benim için.

sibelim 13-02-2013 12:46

komşu olmak vardı , hem böyle sağa sola gitmeniz icap ettiğinde de seve seve sera ile ilgilenir , gün içerisinde ziyarete gelir, haydi çaya diyerek bahçe mahsulü ile yapılmış kısır eşliğinde keyifle sohbet ederdik. canım komşu olmayı çekti ne yapacağız şimdi. sevgili denizardacan inan niyeti bozmak an meselesi hele böyle misafirperver bir dost serasını bahçesinin kapısını açıyorsa :) karın tokluğuna çalışmaya gelebilirim. sevgili hatice hanım ağaçların altında güneşlenip denizi izlesem olur mu? yüzmeyi bilmem güneştede hemen böcük gibi kararırım. zaten esmerim az güneş gündüz fenerine çevirir :))

Denizardacan 13-02-2013 14:22

Çok güldürdünüz beni Sibel hanım, yalnız ben nefsime hakim olabileceğimi hiç sanmıyorum.
Sevgili Mismenas arkasını döndüğü anda bilemiyorum ki ne olurdu:D:D:D

sibelim 13-02-2013 15:11

sevgili denizardacan , nefsine kim hakim olmuş :) şşştt niyetimizi aşikar etmeyin hatice hanıma :)) masumane niyetlerle gitmek istiyoruz öyle değil mi sizde bende ...

missmenas 13-02-2013 16:45

Serayı bir görseniz, eminimki bir yaprak dahi kopartmaya kıyamazsınız:D Dedim ve güldüm içimden. Dalları kopartılmış serpensi canladırdım gözümde:rolleyes:
Siz yeterki gelin, ben yaparım güzelliği Size. Kısırda yeriz güneşlenirizde. Keşke komşu olarak hepten gelebilseniz, en güzelide bu olurdu herhalde.;)

sibelim 13-02-2013 18:38

sevgili hatice hanım şeytana uyuyoruz bakmayın siz. hoya sayfalarını gezdikçe verilen uğraşı emeği görünce düşüncelerim daha başkalaştı. çelikleri yetiştirmek çiçek açtığını görmek kimi zaman üzücü sonlar ,yeniden başlamalar .. inanın saygım sonsuz birde hoyanın inanılmaz nazı olunca sanki evin nazlı kızını istemek gibi oluyor. annesi büyütsün el gelip alsın gibi birşey oluyor. allah sağlık sıhhat versin ve emeklerinizi boşa çıkarmasın ben bu sayfada resimleri gördükçe yüzümde tebessümle izliyorum. gönülden isterim seranızı gezmeyi. komşu olmak tatlı bir hayal :) imkansız şeylere inanmak hayatı daha güzel yapar ..

Denizardacan 13-02-2013 19:27

Benim elim varır mı hiç onlara dokunmaya:(, hayatta :(bitki çiçek çalmışlığım yoktur, yapanı da hiç sevmem:mad::mad::mad:.
Yalnız biliyor musunuz Mismenas ben böyle son üç yıldır Muğlaya göç mü etsem, bulur muyum bir yerler acaba insanlarla anlaşabilir miyim acaba ne yer ne içerim diye düşüne düşüne, beynimi yiyip bitiriyorum.
O yüzden benim işim hiç belli olmaz yani komşu olabiliriz.
Allah kimsenin emeklerini zayi etmesin , sizin de şu hoyalarla nasıl uğraştığınızı yakından takip ediyorum. Gönlünüzün güzelliği yeter.Sizden iyi haberler olsun da o bana yetiyor şahsen. Bu kadar tür Türkiye'de var ya gerisi önemli değil.
Sevgiyle kalın;).

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025