![]() |
Çok ilginç. Müthiş bir tutku. Tek tek bütün mesajlara baktım anlayabilmek için:)
|
Sevgili Sevim hanım,
haklısınız gerçektende hoya yetiştirmek ve değişik türlerine de sahip olabilmek bende tutkuya dönüştü. Dikkat edin Sevim hanım bizim tutku sizede bulaşmasın. Bugün seracı Taner angay beyi ziyaret ettim, tabi herzamanki gibi birkaç sukulent ve kayıp verdiğim kaktüsleri bulup aldım. Holandadan Paul shirley beyden gelecek olan stapeliaları ve epiphylliumları Taner beye emanet edeceğim. Epiphyllium çeliklerini bölünmesi ve köklendirilmesi konusunda yardımcı olacak. Bu türlerle ilgili tecrübem yok. Sevim hanım dua edelimde çelikler büyük gelsin. 5cm uzunluğunda olması yeterliymiş köklendirmek için. Her bir çelikten ümid ediyorumki 3 er tane çıksın. Ben Siz ve Taner bey hesabım böyle;) |
Alıntı:
Çillim ne güzel gözüküyor. Mayıs'ın ilk haftasında senin için ayırdığım hoya türlerini gönderiyorum. Ne dersin uygunmu senin için, yoksa biraz daha misafir edeyimmi? Taner Beyden Bugün dengeli gübre aldım sukulentler, hoyalar ve kaktüslerim için. ilk denemem tabiiki lacunosalarda olacak, 15*30*15 gelişimlerini aşamalarla birlikte gözlemleriz. Bu defada çiçek açmazsa yapacağım bir şey kalmıyor. Serası öyle bir güzelleşmişki anlatamam muhteşemdi, Anne kaktüsler hepside ya çiçek açmış ve ya açmak üzere, Çiçeklerini koklamaktan nerdeyse kafayı bulacaktım :D görüntü zaten insanı mest ediyor. |
Çok uygun hemde sınavlar başlmamış oluyor:D çok uygunum çok ;)
Ablam sen bana listeyi bir göndersene bende türlere göre saksı hazırlığı yapayım iyi olacak.EE hiç bu güzellerin resimleri yok mu?Öyle kuru kuru canlanmıyorki gözümde:) |
Harika inşallah aöylediğiniz gibi olur bölünebilecek büyüklükte olurlar. :) Ne kadar şanslısınız sık sık seraya gidebiliyorsunuz. Taner beyin serası görmek istediğim bir sera.:) Yeni kaktüs ve sukulentleri güle güle büyütün.
Benim hoya cormosam var. Her ne kadar büyümemekte inat ediyorsa da varlığından memnunum. Alabilirsem ilerde hoya kerri almak isterim. Bir de fatihcimin listesinde varsu yaprağı çift renkli hoya ondan almak isterim:) Daha fazlası olmaz. |
Az evvel site genel kurul toplantımız bitti.
Maalesef kiraya vermediler, ve site halkına açık olarak sosyal tesis olacak. Şans işte olmayınca olmuyor, kiraya çok karşı çıkan oldu. Ama pes etmedim daha yan sitelerinde var sosyal tesisleri toplamında 9 siteyiz hepsiyle görüşeceğim. |
Keyifli bir haberi paylaşmanın güzelliğini yaşıyorum şu an.
hoya cafemiz kiralandı, 5 aylık kirasıda ödendi. Tüm hoya sever dostlarıma duyurulur. 15 gün içerisinde taşınma işlemlerini bitiririm inşallah, çok eksik var. Apodagis'e ödemeyide yaptım 1. listem en kısa zamanda yola çıkar inşallah. Çok iş var çok, Şimdiden gözüm korktu desem yalanda olmaz yani:p yokmu yardım eden imdat diye bağırasım geliyor. Yarın güzel fotoğraflar çeker yeni mekanımızın paylaşıma sunarım. |
Hayırlı olsun missmenas, fotoğrafları merakla bekliyorum.
|
sayın missmenas . gözünüz aydın hoya cafeniz hayırlı olsun. zorluklar sizi yıldırmasın başarılar dilerim .
|
Hatice hanımcım çok güzel 2 haber verdiniz. Hadi hayırlı olsun, uzaktayım ama elimden gelecek yardım varsa memnuniyetle yaparım.
|
Herşey gönlünüzce olsun Hatice Hanım. Siz bu işin altından kalkarsınız hiç şüphem yok. Keşke Antalya'da olsaydım seve seve koşardım yardıma :(
|
Sayın missmenas,
Sizin adınıza çok sevindim. Umarım herşey gönlünüzce olur, çünkü siz bunu hakediyorsunuz... Ben yardım hakkımı sonra kullansam, hem randıman alırsınız... |
Sayın mismenas,
Yeni yeriniz hayırlı olsun.Site genel kurulunun kararı ayni gün nasıl değişti.Bu yer başka sitedemi? |
Hatice hanımcığım ,yeni Hoya seran hayırlı olsun,güzel fotoğraflarını ve hoyalarımı bekliyorum en büğük ve gelişmiş olanları beş renk,cornosa hariç bende var biliyorsun.
|
1 Eklenti(ler)
Harika bir haber Hatice hanm. Sizin adınıza çok sevindim. Hayırlı ve uğurlu olur inşallah, ekteki ufaklığa da bir yer ayırmayı unutmayın. Kucak dolusu sevgi ve selamlar....
|
Hayırlı olsun Hatice hanım, deneyimleriniz bizlere rehberlik edecek, yurdumuzdaki ilk özel hoya koleksiyoneri siz oluyorsunuz.
Sizi desteklemek adına bir köklü bir Hoya hediye ediyorum, ümit ederim eylül sonu veya ekim başı bir hafta sonu ailece görmeye getiririz. :D |
1 Eklenti(ler)
Değerli Dostlarım,
dün resim çekmek için gidemedim. Fotoğraf makinasını kızım pikniğe götürmüş. Bugün akşama resim eklerim. Sosyal tesis yan sitemiz. Yürüyerek 4 dk. Kira bedeli ve aidat toplamı 150 tl aylık. Belkide bizim sitedekini vermemeleri şans oldu. Bu site sakinleri bizimkisine nazaran biraz daha elit. Apartman blok sayısıda fazla olumlu yönde daha iyi. Geçmiş yıllarda tesis işletmeye açıktı. Kiracıyı çıkartmışlar. Sürekli açık tutmadıkları için. 5aylık kirasını peşin ödedim, kontrat yapıldı. bu cuma ve cumartesi site sakinlerinin toplantısı var, pazar günü temizliğini yapıp yavaştan yerleşmeye başlıyacağım. Yan boş daireyi boşalttım. Toprak gübre çuvalları saksı malzeme harcı allahım ne çok şey doldurmuşum, saksılar falan derken 2 gündür canım çıkıyor. Sağolsun Antalya'da yaşayan bir dostum 2 gündür bana yardıma geldi. Bugünde evi toparlayıp yerleştirdimmi yarında çarşı pazar araştırmaya başlıyacağım nerden ucuz sandalye masa perde vs. alabilirim diye. Tüm güzel Temenni ve desteklerini veren dotlarıma canı yürekten Teşekkürlerimi sunarım. Sevgili Karalale ve Sevgili Dilaver bey Cafe hoya için severek kabul edeceğim hediyelerinizi, çok Teşekkür ederim. Az evvel çektiğim resim balkonumdan cafenin olduğu sitenin resmi yakınlığını görebilmeniz için. Hava çok kapalı bügün Yağmur yağacak yine galiba birazda yağmur suyu toplamak lazım. Çok iş var çokk... Çok heyecanlıyım çokkkk...;) |
Sevgili missmenas hayırlı olsun:)
|
Hatice hanım hayırlı olsun Allah gönlünüze göre verdi.Ne kadar isterdim heyecanınızı paylaşmayı koşuşturma da yerleşmede yanınız da olmayı,fakat malüm sezon açıldı ve işler yoğun siz bu işlerinde üstesinden gelirsiniz.Şimdiden başarılarınızın devamını diliyorum, ne yapalım artık hoya resort un keyfini sürmeye geliriz.
|
Hayırlı olsun ablacım çok sevindirik oldum valla. :D
|
Hayırlı, uğurlu olsun Hatice Hanım. Güzel bir işe bulaşmışsınız. Öyle bir yere tür, yaprak, çiçek rengi gözetmeksinizin tüm dünyadaki Hoyalar toplanır gerçekten. Aman yarappi düşünemiyorum bile... ;) Mutluluğunuz hep daim olsun...
|
Alıntı:
Yakınında olsam sana yardım ederdim Hatica hanımcığım.Tatlı uğraşın hayırlı olsun.Yolum düşerse ziyaretine gelirim inşallah. |
Hatice hanım,hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim.
|
5 Eklenti(ler)
Çok Teşekkür ederim Güzel temennileriniz için.
İlkin'ciğim, yeni açtığım siparişlerde gelirse zaten epeyce çoğalacak koleksiyon. Neyse resimleri ekleyeyim, bahçevanı aramıştım resim çekmeye geleceğim diye çay demelemiş cafede ilk çayımıda içtim;).Çevre düzenlemesi falan çok güzel sessiz sakin bir site. |
Önümüzdeki hafta yavaştan başlarım yerleşmeye. Pazartesi günü soğuk içeceklerin buzdolabı gelecek, görüşmesini yaptım 5 tanede şemsiye hediye gelecek. Sandalyeler bugün geldi, yavaş yavaş sindire sindire fazla yorucu olmasın diye kimbilir belkide vazgeçiveririm çok yorarsa diye korkuyorum.:D
Arkadaşlar hep soruyordu balkondakilerin hiç resmini eklemiyorsun diye, kople balkonumdakileride taşıyacağım.Bol bol resim eklerim artık. Çok huzur verici bir atmosferi var mekanın. Yerleştikten sonra herşeyin dahada güzel olacağına inanıyorum. Tek endişem Şirin olacak, inşallah bana zorluk çıkartan hayvan sevmez birileri çıkmaz karşıma. Tek kaygım bu olay şimdilik. |
Hatice hanım, burası harika bir yer. Zoru aştınız bence, bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Siz bile şaşacaksınız. Her şey olacağına varırmış, siz gönülden istediniz ve başaracağınızdan da eminim. Şirinler şirinii ŞİRİN i kim istemez ki. Hayvan sevmeyen birinin o kafe de ne işi olabilir zaten. Bizlerle bol bol resim paylaşın lütfen. Sevgiyle kalın...
|
Ben Retusa'yı merak etmiştim. Son durumları hakkında bilgi verir misiniz?
teşekkür ederim. |
Sevgili Dostlarım,
Arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok Teşekkür ederim. Ani rahatsızlığım nedeniyle kaç gündür foruma giremedim mesaj bekleyen Arkadaşlarım ve cafe için samimi dilekleriniz için çok Teşekkür ediyorum. Hoyalarını Sabırsızlıkla bekleyenler var aramızda. Pazartesi ve salı günü yola çıkıyor. ''Hoya Cafe'' 15 Mayısta faaliyete geçiyor, bazı eksiklikler var. |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Apodagis den gelen çeliklerim çok sağlıklı,kesilen kısımlarına hiç birşey bağlanmamıştı. Tam istediğim ve düşündüğüm gibi geldi çelikler, öyle güzel sarılmışlarki tek bir yaprağı bile düşmemiş sarılan paketlere.
Nemlendirilmiş Gazete kağıtlarına sarılmış ve hiçbir işlem görmemiş gayet güzel paketlenmiş ve de gayet çömert kesilmiş. İsim etiketi saksıya koymak için yapıştırılmış ve çeliklerin dikim yönünü gösteren bir şekilde etiketlenmiş süper:D çeliği elime alıpta neresi tepesi neresi aşağısı diye baktığım hiç bir çelik yoktu. 2 tane çeliğin etiketi düşmüştü onuda çözümledik, gece sohbetledik biraz Bay Sutthisak'la (apodagis). |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025